Hastalıklar

andina222

nihayet bir anne...
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2008
3.268
1
kızlar hemen hepimizin yavruları en az 1 hastalık atlattı , batu bu bayramda ikinci defa hastalandı ilki de yaz tatili dönüşüydü , doktor tavsiyelerimizi , kullandığımız ilaçları ve hastalık belirtilerini paylaşalım diye bu başlığı açtım bu seferkinde tatilde olduğumuz için çok zorlandım ben , hem kendi doktorumuza götüremedim hemde doktorun verdiği ilaçlara çok yabancıydım neyse sonuçta hastalık iyice ilerledi yarın kendi doktorumuza götüreceğim inşallah biran önce iyileşir kuzum..

ilk hastalandığında 2 ay önce tatil dönüşü doktorumuz üst solunum yolu enfeksiyonu teşhisi koydu , benical öksürük şurubu , otrivine burun damlası , boğazı için özel yapım mavi bir mürekkep gibi bir damla ve ateş düşürücü şurupla 3 gün içinde iyileşmişti batu , iştahında bir azalma yoktu , yemesi de gayet iyiydi..

bu sefer aniden ateşi 40 dereceye fırladı , buzlarla , sirkeli mendillerle bile düşüremedik , paranox fitil bana mısın demedi , bi komşumuz ibufen diye bir şurup getirdi , onun da 3 yaşında oğlu var 10 dakikada düşürür ateşi dedi ama o bile bana mısın demedi , en sonunda gece 12'de tanıdıklar aracılığıyla bir doktora muayenehanesini açtırdık da götürdük hemen.. teşhis yine üst solunum yolları enfeksiyonu.. bu sefer verdiği tek ilaç 6 saatte bir ibufen ile carpol dönüşümlü kullanılacak , 2 günde iyileşmezse duocid antibiyotiğe başlanacak..

açıkcası gece 12'de gitmiş olmanın verdiği sersemlik , batuya olan üzüntüm nedeniyle boğazı için ilaç sormak aklıma gelmedi :KK43: 2 gün sadece ateş düşürücüleri verdim tabi çocukda hiçbir iyileşme olmadı hatta daha beter burun akıntısı , sesi kısıldı ve hırıltı başladı , bayramın 1. günü doktoru aradım antibiyotiğe başla dedi bugün 3. gün hala antibiyotik kullanıyorum hiçbir düzelme yok , dün gece eve gelince hemen ilk hastalığından kalan otrivine ve mavi mürekkebi kullandım..

böle işte sizler de yazın da burda paylaşalım kızlar , özellikle ilaç kısmı beni tedirgin ediyor..bu yüzden farklı doktorların verdiği ilaçları öğrenelim birbirimizden..

bide tam 3 gün ağzına lokma koymadı garibim , sadece emdi , Allahtan sütüm var hala yoksa yanmıştım .. bir damla kaldı garibimin suratı :sinifsinif:

andinacım çok geçmiş olsun canım
artık baharla beraber sona eren hastalıklarımız son baharla tekrar hortlar
burası benimuğrak yerimolacak
keşke hiç hastalanmasalar ama Allah beterinden saklasın öyleolmuyo işte canım
sizin dezavantajınız ist olmamanız ve kendi takip doktorunuzun ilgilenememesi
tekrar geçmiş olsun canım

andina gecmis olsun canim maglesef hastalaniyorlar iste benim cocuklarda cabuk hastalanirlar antibiyotik icmeden iyi olmuyorlar en son hastalanmasindada doktor ihmali vardi hep normal dedi atesi vuvudundan mikrobu atamadi dedi ben cocuk hastanesine götürdüm ora muayene etti ve zatüre demisdi nasil üzülmüsdüm bi cocuga bakamadim diye ama tamamen bizim doktorun sucuydu simdi niye baska doktora götürmüyon derler burasi cok kücük bir yer her doktorda ayni pek bisey anlamiyorlar normal diyorlar ilac yazmaya hic gelmiyorlar bende bakiyom düzelme olmayinca bize biraz uzak biryerde cocuk hastanesi var oraya gidixyoz orayada öyle kafan estimi gidemiyosun doktorun havale etmesi lazim

andinacım cok gecmıs olsun. aynı sey benımde basıma geldı tatılde hastalıgımız azdı. ne doktora guvenıp goturebıldım ne ılac kullanabıldım :KK43:(. azro dıye bır antıbıyotık verdı doktorumuz cok azarsa hastalıgı kullan dıye ben 3 hgun kadar kullandım ama bır faydasını gormedım. daha sonra donuste kendı doktorumuza goturduk. dolven ve ventolın dıye ılac verdı ıkısıde ust solunum yollarını rahatlatıcı. 3 gun kullandık ve gectı cok sukur.

kızlar hemen hepimizin yavruları en az 1 hastalık atlattı , batu bu bayramda ikinci defa hastalandı ilki de yaz tatili dönüşüydü , doktor tavsiyelerimizi , kullandığımız ilaçları ve hastalık belirtilerini paylaşalım diye bu başlığı açtım bu seferkinde tatilde olduğumuz için çok zorlandım ben , hem kendi doktorumuza götüremedim hemde doktorun verdiği ilaçlara çok yabancıydım neyse sonuçta hastalık iyice ilerledi yarın kendi doktorumuza götüreceğim inşallah biran önce iyileşir kuzum..

ilk hastalandığında 2 ay önce tatil dönüşü doktorumuz üst solunum yolu enfeksiyonu teşhisi koydu , benical öksürük şurubu , otrivine burun damlası , boğazı için özel yapım mavi bir mürekkep gibi bir damla ve ateş düşürücü şurupla 3 gün içinde iyileşmişti batu , iştahında bir azalma yoktu , yemesi de gayet iyiydi..

bu sefer aniden ateşi 40 dereceye fırladı , buzlarla , sirkeli mendillerle bile düşüremedik , paranox fitil bana mısın demedi , bi komşumuz ibufen diye bir şurup getirdi , onun da 3 yaşında oğlu var 10 dakikada düşürür ateşi dedi ama o bile bana mısın demedi , en sonunda gece 12'de tanıdıklar aracılığıyla bir doktora muayenehanesini açtırdık da götürdük hemen.. teşhis yine üst solunum yolları enfeksiyonu.. bu sefer verdiği tek ilaç 6 saatte bir ibufen ile carpol dönüşümlü kullanılacak , 2 günde iyileşmezse duocid antibiyotiğe başlanacak..

açıkcası gece 12'de gitmiş olmanın verdiği sersemlik , batuya olan üzüntüm nedeniyle boğazı için ilaç sormak aklıma gelmedi :KK43: 2 gün sadece ateş düşürücüleri verdim tabi çocukda hiçbir iyileşme olmadı hatta daha beter burun akıntısı , sesi kısıldı ve hırıltı başladı , bayramın 1. günü doktoru aradım antibiyotiğe başla dedi bugün 3. gün hala antibiyotik kullanıyorum hiçbir düzelme yok , dün gece eve gelince hemen ilk hastalığından kalan otrivine ve mavi mürekkebi kullandım..

böle işte sizler de yazın da burda paylaşalım kızlar , özellikle ilaç kısmı beni tedirgin ediyor..bu yüzden farklı doktorların verdiği ilaçları öğrenelim birbirimizden..

çok geçmiş olsun cnm çağanında hastalığı böyle başlayıp bronşiolite çeviriyo.2 defa oldu.bricanly diye bi öksürük şurubu ve antibiyotik kullanıyoruz bide hastanede hava veriliyo rahat nefes alması için.çok zor oluyo yani.allahım tüm bebişleri korusun hastalıklardan:Saruboceq:

benim tostosumda sık hasta olanlardan.2 kez bronşiolit ve idrar enfeksiyonu ve her seferinde antibiyotikler ilçlar. artık sık sık burnunu temizliyorum bağışıklığı güçlensin diye balık yağı veriyorum bide hemen hergün ıhlamur veriyorum.İNŞALLAH işe yararda bağışıklığı güçlenir kolay hasta olmaz

çok geçmiş olsun. valla hastalıklar tamamen mahvediyo, bizim oğlanıda geçen çarş bikaç gündür sürekli kulağını tutuyo diye götürdük sudafed bide ceclor antibiyotiği dayadı dr. aslında kulağında hafif bir orta kulak iltihabı görünüyo dedi ama yinede erkek çocuklarında bu daha tehlikeliymiş. biizmde 3. hastalanışımız. her hastalıkta zayıflıyor ve iştahı gidi
yor. ayrıca şurupları içiremiyoruz ağzında tutup tükürüyo, gittikçe herşey daha da zorlaşıyo üstelk kış ta geliyo, ayaklanıyolar ve korumamız da zorlaşıyo. allah tüm bebişlere acil şifalar versin inşallah.

çok saolun geçmiş olsun dilekleri için a.s.

kış da geliyor işimiz gittikçe güçleşiyor gerçekten , bugün doktoruna götüreceğim dönünce yazarım söyleyeceklerini..benim de en büyük korkum bronşit , zatüre gibi hastalıklara çevirmesi ,tüm bebeklerden uzak olsun bu hastalıklar :Saruboceq:

canım cok cok gecmıs olsun

bılıyorsun benım oglum cok sık hastalananlardan
dısını bıle cıkarırken hasta olan cocuk cınsınden

ılk dogdugu donemde bronsıt olmustu
sonrada ıdrar yolu enfeksıyonu ve derken dıs cıkarma donemınde
ates ve ıshal
her dıs bızım ıcın olaganustu hal oluyor
cunku cok ateslenıp hırpalanıyor cocuk
bende ılk zamanlar gecelerı goturuyordum doktora ama en sonunda goturmedım
gece kalkıp yıkadım apartmanı ayaga kaldırdı ama ılık suy ıle yıkadım
sonra ıslak beze sarıp bekledım basında
ıbufen kullandım donusumlu olarak calpolle
cok zorda kaldıgımda fıtıl attım
bu sekılde buyuyecek dıyor doktor ve buyukller
alısmaya calısıyorum ama ne kadar zor oldugunu anlıyorum

andinacım ve diğer kızlar hepinize geçmiş olsun
aynı sorun şuanda bizde de var
arife akşamı Duru çok fena tıkandı nefes alamıyor öksürük nöbetlerine giriyor kafayı yedik resmen gece gece .. üstelik tekirdağda olduğumuzdan oradaki doktora da götürmek istemedik. burun açıcılarla ve maalsef bu sefer ezbere peditus kullanarak biraz olsun atlatmaya çalıstım ama ertesi gün farkettim ki benim kızın kuş tüyüne de alerjisi var .. amcamlarda muhabbet kuşu vardı ne zaman kuşun olduğu odaya girse tıkanır gibi oluyordu kuşu başka odaya koyduk ta biraz olsun rahat ettik ama gel gör ki hastalığımız devam ediyor . bugün saat 1500 e randevu alabildim .. doktora gidicez bakalım ne diyecek..

bu arada çok ateşli olduğumuz ve ateşinin inatçı olduğu dönemde bizde paranox ile ibufeni 4 er saat arayla dönüşümlü kullandık. o şekilde bile ateşi çok zor düşmüştü.

Doktora gittik , ileri derecede orta kulak iltihabı ve bronşit , sinirden ağlamak istiyorum yaa 10 aydır ağzıma sigara koymamıştım bugün iki tane sigara içtim üzüntüden.. göz göre göre hastalığı ilerledi bebeğimin , iğne verdi , antibiyotik verdi , bi ton ilaç verdi de verdi.. reçete evde , artık yarın yazarım kızlar ilaçları ama çok sinirlerim bozuldu benim

lelalim geçmiş olsun , doktordan dönünce yaz ne olup bittiğini

andınacım cok cok gecmıs olsun
eylulde arefeden oncekı gun babasıykla kalmıstı yıkamıs
herhalde ondan dıyedır dusunuyorum burnu akıyor
bayramda hep aktı reprezant enıstemıze sordum eylul bronsıt olmustu aylar once zınnat vermıstı doktor onu verme dedı atesı yoksa endıselenme dedı eylulunde atesı yoktu sadece burun akıntııs vardı
o yuzden burununa damlatılan baby fız verdım bıraz rahatlıyor ama burnuna hıc dokundurmuyor

X