Hasta olunca chucky olan oğlum.

Çocuğum yok ama veteriner hekimim. Benim hiç bir hastam ilaç almak istemiyor. Isırmaya çalışanlar, tırnaklayanlar, kaçanlar, ağzını mıh gibi kapatanlar, tükürenler, kusanlar.. :ruh:
Bunların hiç biri ilacı vermemem için sebep değil. Ay kusuyo hayatımız bitiyo olamaz. En azından senin oğlan laftan sözden anlıyor. İlacını içersen çok sevdiğin abur cuburdan yiyebilirsin. İlacını içmezsen zorla ağzını açıp içiririm, kusarsan bir daha içiririm de bu kadar. İlaç içmemek ne ya? Bu ciddi bir durum yani.

Allah kolaylık versin. Aynı yaşta canavar bir kızım var ama sizin canavarın yanında levelı düşük kalıyor. Huysuz ve inatçıdır, bir şey istemiyorsa on gün dil dökseniz nafile. Şu kusma huyları da çok benziyor. Zaten bebekliği öğürmelerle, kusmalarla geçti, şimdi azıcık hasta olsun ya da bir şeye bozulup hunharca ağlasın, salıyor midesinde ne var ne yok. Artık evde kusma bölgeleri belirledik. Kusacak gibi hissediyorsa, gidip halısız bölgeye kusuyor. Hasta olduğunda da çok kusar, bu balgam, öksürük olayları fena öğürtüyor. Haliyle sıvı alması gerekiyor ama su bile içiremiyoruz sıpaya. En son sıvı kaybından hastaneyi boyladık, serumu yedi. O günden sonra epey akıllandı. İlacını içmezsen, sıvı almazsan bizim için sorun değil ama o zaman gördüğün gibi doktorlar serum takmak zorunda kalıyor, tercih senin diyoruz, tıpış tıpış yutuyor verdiklerimiz. Artık aba altından sopa taktiği oluyor ama yapacak bir şey yok.

Şu kakayla uyuma mevzusunda, kendi kendine temizlenebileceğini söyleseniz işe yarar mıydı? Belki de denemişsinizdir tabi, aklıma geldi öyle. Çok fena hasta olursun, mikrop kaparsın, hadi kendin yıka diye teşvik ettiğinizde bile çıldırır mı acaba? Saldırma, tırmala filan demişsiniz, üzüldüm gerçekten. Size bolca güç ve sabır diliyorum.

Benim oğlumda aynıydı ilaç içmez kusardı..zaten bu yaş gurubu inatçı ve özgüvenli oluyor..mühim olan çocuğa her istediğinin olamayacağını kesin ve net bir dille anlatmak yoksa çocukların elinde oyuncak oluruz otorite sizde olmalı..Benim oğlanda okul ve kardeş olumlu etkili oldu..en önemlisi hem bedensel hemde ruhsal olarak önce annenin sağlığı siz iyi olunki çocuğunuza iyi bakın.

Hacamat yaptirirmisiniz ? Çocuklar üzerindeki olumlu etkilerini bir araştırmanızı tavsiye ederim. Önyargılı olmayın önce bir araştırın. ALLAH huzur versin size de oğlunuza da.
Çocuğun sırtı neşterle çizilsin de kanı mı çekilsin diyorsunuz? :KK57: Konudaki çocuk 4 yaşında yalnız, görmediniz sanırım.

Yakında Allah nasip ederse oğlum olucak ve konuyu dehşetle okudum 😳 etrafımda çok böyle çocuk görmüyorum, olanlar da var tabi ama bence oğlunuzun maşallahı var, çok zeki bi çocuk olucak ve siz onunla gurur duyacaksınız. Bu günler de eminim ki geçicek 🌹 annem, annelik büyük sabır işi der her zaman. Oğlunuza Allahtan biraz sukunet diliyorum ve size kolaylık versin aminnn

Hacamat araştırın kaç yaşındakilere yapıldığını görebilirsiniz...
Şahsen yaptıracağım bir şey değil ama meraktan araştırmıştım ve doktorların özellikle 6 yaşın altındakilere tavsiye etmediğini okumuştum. Ya doktorlar bir kenara, küçücük çocuklara göre biraz vahşi bir teknik bana göre. Bir de konu sahibinin çocuğu gerçekten aktif ve ilacı bile kabul etmeyen bir çocuk. Hacamatı öyle kuzu gibi bekler mi diye düşündüm biran.

Şahsen yaptıracağım bir şey değil ama meraktan araştırmıştım ve doktorların özellikle 6 yaşın altındakilere tavsiye etmediğini okumuştum. Ya doktorlar bir kenara, küçücük çocuklara göre biraz vahşi bir teknik bana göre. Bir de konu sahibinin çocuğu gerçekten aktif ve ilacı bile kabul etmeyen bir çocuk. Hacamatı öyle kuzu gibi bekler mi diye düşündüm biran.
Evet onu ben de düşündüm ama gerçekten hiperaktif asi çocuklar üzerinde etkisi çok diye okudum hep. 6 aylık çocuklara dahi yapıldığını duydum. Hem tahmin ettiğiniz gibi can yakan bir şey değil.

Çocukla ilgili tek kelime önerim yok.
Sabrınıza hayran kaldım.
Ben kendi sabrıma da hayran kaldım çocuktan sonra ama sizinki daha takdire şayan.

Ama ailenize ne hazırlığı yapıyorsunuz ya hu yapmayın Allah aşkına.
Kriz dönemi gelenin size faydası olsun.
Olmaz diyorsanız siz de parçalamayın kendinizi, makarna çorba hazır köfte falan geçirin.

Sadece bisey dikkatimi cekti, babasi oglunuza kizarken hastaliktan perisan halde olsanizda oglani devraliyorsunuz..
Yapmayin..
Birakin kizsin, dovmuyor ki..
Babanin otorite figurunu darmadagin ediyorsunuz.
O cocuk kimden bi adim geri de olmak istesin ki?
Zaten ergen oldugunda sizi/ esinizi adam yerime koymayacak, simdi bari anne baba figuru olarak sizi almali..
Cocuk otorite figurune ihtiyac duyar, anne baba arkadas degil rehberdir..
O perisan halinizle yine cocugu devraldiginiz icin cocuga, “ sana baska biri kizarsa ben devreye girerim “ diyorsunuz aslinda..
O cocuk sonra tabi ne sizi ne baskasini takar.
Esinizin tavrina sinir olduysaniz, ertesi gun soyleyin ona mesela.
Isterse oglunuz tum gun honkursun , girip yatin yataginiza uyumasaniz da , acmayin kapinizi.
Annenin artik dayanamaz halde olduguna nasil empati yapacak?
Saldirip tirmaliyor tekme atiyor diyorsunuz.
4 yas bunun icin artik buyuk..
Benim oglum sacimi 3 yasindayken tutam tutam yolardi, cok uyardim elini cektim konustum yok durmuyor.
artik canima tak etti, yoluk yoluk sacla gezmeyi kim ister?
Guzellikle onune gecemedim.
Cok canimi yaktigi bi gun aynisi bende ona yaptim, sacini ayni siddetle cektim,
Kulaga hos gelmiyor evet ama baska care birakmadi..
Zaten dogumlar sonrasi incelen saclarimi eline oyuncak diye veremezdim.
Dedim bak ayni aciyi sen sacimi cekerken bende hissediyorum, birdaha yaparsan bende sana yaparim cunku canimi acitmani istemiyorum.
O tavri bicak gibi kesildi. O gun bugundur sacimi cekmez, kimsenin sacini cekmez.
Sizde icinize sinen bir yol bulup bu zorbaligina son verin.
Bu evde cocuk zorbaligidir.
Size de yazik..
Ben halinize cok uzuldum.
Benimde 2 tane cocugum var, cocuk bakmak zaten yipratici ama sizin yasadiginiz artik cok fazla

Off idrakcimm benim oğlan da seninkinin az değişiği.
Hele o hastalık zamanları bana panik ataklar geliyor, anlatamam nasıl histerik oluyorum.
En büyük korkumdur mesela, ya benim çocuğuma serum takılması gerekse ben ne yapacağım diye...

Her çocuk hastayken bir miktar huysuzlanir, ama benim oğlum anlatılmayacak kıvamda oluyor.
Asla kendine mudahele ettirmiyor, ateşi geçtim çocuk oksurse bile ağlıyor, ağlamaktan tıkanıyor, yada atesi varsa ağlamaktan katlayarak çıkarıyor.

En son öksürük olduğunda uykudan kalktığında su icse rahatlayacak, ama çocuk su içmek yerine anirmayi tercih ediyor, kendisini daha çok tıkıyor.

Bazı çocuklar görüyorum hasta ama sakin.
Kıskanıyorum onları 😁
Ben çocugum hasta olduğunda onun haline üzülmekten daha baskın sinir harbi yaşıyorum 😣
Bu sefer kendime sovuyorum ne biçim annesin sen diye..
Gibi gibi işte..

Tek tesellim Allah'tan artık büyüdü de pek hasta olmuyor.
Allah'tan duam mümkünse pek hasya olmayan, hasta olunca da kendine ve çevresine hayatı zindan etmeyen bir evlat olsun inşallah ikincisi 🙈

Merhaba hatunlar

Aslında oğlumla ilgili konu açmamaya karar vermiştim, zira önerilen her şeyi deneyip tam manasıyla bir çözüme ulaşamayıp, bu oğlan da böyle yapacak bir şey yok sonucuna varmıştım. Bu konu da, delirmemek için bir iç dökme, gecenin bu saatinde akli dengemi kaybetmemek için bir mola olsun.

Önceki konularımı bilenler az çok aşinadır oğlumun hallerine. Genel haline alıştım alışmasına da hasta olunca ve lanet olsun ki aynı anda ben de hasta olunca bedenen ve ruhen çöktüm. Kendimi camdan atasım var. O kadar çöktüm.

Üç haftadır hasta. Önce basit bir soğuk algınlığı idi. Antibiyotik verilmedi. İlk hafta mütemadiyen kustu. Çünkü geniz akıntısı ve öksürük olunca kusuyor. Midesi bulanıyor kendi geniz akıntısından. Yatak yorgan, halı, kıyafet her yere. Neyse o haftayı çamaşır yıkayıp ev silerek ve geceleri uyumayıp zombi gibi dolaşarak geçirdim. İkinci hafta ateş hasıl oldu. Tekrar doktora gittik. Ciğer, boğaz temiz dendi yine antibiyotik verilmedi. Kusmalar, gece nöbetleri, huysuzluklar devam. Üçüncü ve son haftada ateş ayyuka çıktı. Bu sefer antibiyotik verildi ki benim kabusumdur. Asla İçmez, her kaşıkta kıyamet kopar, tükürür ilacı, bir şekilde içirmeyi başarırsam da kusar olduğu gibi. Böyle bir hafta daha geçirdik. Bugün antibiyotik dolayısıyla ishal de başladı. Tamam buna da eyvallah. Zaten aşırı iştahsız. Gece de ishal devam edince bez bağladım ki zaten ishal olunca hep bağlıyorum. Tutamıyor. Neyse yaptı yine az evvel. Gel değiştireyim diyorum, hayır kalsın diyor. Oğlum pişik olur popon değişeyim yine uyu diyorum, avazı çıktığı kadar bağırıyor hayır diye. Baktım ikna olmayacak ve artık pişik olacak zorla değiştirdim. Kıyamet koptu. O nasıl bir bağırmak, o nasıl bir saldırmak. Ev inledi, elimi tırmaladı, tekmeler savurdu. Sonunda değiştirdim beş dakika önce uyudu. Muhtemelen yarım saat sonra ya karın ağrısı ya öksürükle uyanacak. Kıyametler kopacak. Tam 20 gündür uyumuyorum. Daha doğrusu doğru düzgün uyumuyorum. Artık bayılacak gibi hissediyorum kendimi. Bu arada benim boğazlar da şiş, sürekli öksürüyorum ama henüz bırakın dinlenmeyi, oturacak fırsat bulamadım.

Çünkü sağlıklı iken bile bana yapışık olan oğlum, hastayken "tuvalete gitme, yemek yeme, hayır su içme yanımda dur" kıvamına geldi. Asla bir saniye bile dibimden ayrılmıyor. Eşim yardımcı olmaya çalışıyor ancak onu da itiyor vuruyor. Halası çağırdı ona da saldırdı. Asla kimsenin yanına gitmiyor ve ben uykusuz yorgun ve hasta bir anne olarak artık sabrımın sonundayım.

Tüm bu bitkinlikle birlikte yarın canım ailem bana geliyorlar. Tatile gidecekler ve evim gidecekleri havaalanına yakın olduğu için iki gün bende kalacaklar. Neden iki gün bende kalıyorlar bilmiyorum. Salı günü gidecekler ama bana pazar geliyorlar. Ayağa kalkacak mecalim yok ancak bir de onlara hazırlık yapmalıyım. Neyse konu bu değildi.

Gerçekten merak ediyorum tamam tüm çocuklar hasta olunca bir miktar huysuz olurlar, biliyorum. Ama bu kadar mı ya, bu kadar mı zıvanadan çıkıyorlar mesela? Ben anlamıyorum nerede hata yapıyorum. Neyi yanlış yapıyorum da bu çocuk her geçen gün daha inat, daha zor, daha huysuz, daha yorucu oluyor.

Tek bir konuda uyum gösterip sakin Kalmaz mı bir çocuk yahu. Alanım çocuk gelişimi. Onlarca oyun biliyorum, daha bir kere adam akıllı oynayamadım oğlumla. Algısı yahut zekası eksik olduğu için değil. Gıcıklığından. Hayır öyle yapmayalım, hayır ben öyle oynamıycam, hayır oraya koymuycam, hayır onu almıycam. He bunu yapıyor da tek mi kalmak istiyor. Hayır o da değil. Her an benimle olmak istiyor ama kendi istediği şekilde.

Pedagog, kreş, ilgi sevgi her şeyi yaptım ben ya her şeyi. Daha ne yapayım anlamadım ki. Ne istiyor, derdi ne anlamıyorum ben artık. Tükendim, bittim gerçekten.

Hayır bok niye kalsın mesela altında? Netin itirazı neyin isyankarlığı bu? Dört gün önce tam üç kişi bir kaşık şurubu içiremedik. Halı, yastık duvar her yer ilaç oldu. Bir şekilde içti bu sefer de kustu.

Ben bıktım artık. Bunu ilk kez söylüyorum evladımla ilgili lakin bıktım. Az evvel artık elim ayağım titriyorken eşime "Allah aşkına beni bir hastaneye kapatın az dinleneyim." dedim. Eşim de ayrı tuhaf. Ben bıktığımda o çocuğa sinirleniyor. Manyak mısın be adam ben çökmüşüm sen idare et işte. Çözümü çocuğa höykürmek. Bu sefer çöktüğüm yerden kalkıp yine devralıyorum oğlanı mecbur. Hepten manyak olacak sabırsız babası ile.

Öyle işte. Geçecek demenizi beklemiyorum. Geçmeyecek çünkü. Hep zor bir çocuk olacak. Hep isyankar, başına buyruk, inatçı, sorgulayan, insanı canından bezdiren bir çocuk olacak biliyorum. Ben sadece yazmak istedim.
Benim oglumu ve esimi anlattiniz desem????
Ayni sorunlari bende oglumda yasiyorum. 4 yasinda oglum. Size acik konusacam ; gececek demiyorum cünkü gececek deyince insan bir umut icersinde oluyor ben misali. Siz alisiyorsunuz. Evet inanin ki zor olsada siz alisiyorsunuz. Bakin ben tam 4 yildir uykusuzum. Abartisiz bir sekilde söylüyorum. Bu 4 yil icersinde uykumu aldigim sayi belki en fazla 10 dur. Ama en fazla o da belki bir ikilem yani. Size tavsiyem akisina birakin ki ben de öyle yaptim. Oglumu 4 yasina gelinceye dek yanliz basima büyüttüm. Biraz isyan edecek olsam esim bagirir cagirdi. Beyefendi yardim etmeye bile tenezzül etmezken bagirip cagirma gibi bir yetkisi vardi. Sabirli olun. Oglunuz ne yaparsa yapsin unursamayin önemsemeyin. Kendiliginden pes edecektir. Zor bir cocugu büyütmek yipratici oluyor. Uykusuz kalindiginda bas agrilari cekilmez olur. Kendinizi yipratmamaya calisin. Unutmayin ki o sizin evladiniz caniniz. Biktim demenizi o kadar iyi anliyorum ki dedim ya sanki oglumu anlatmissiniz. Allahtan bol bol sabirlar dileyin. Gecmis olsun bu arada...

Benimle oyun oynamak istiyor ama kendi istediği şekilde yazmissiniz. Bu kismi biraz acabilir misiniz? Yani tabii ki kendi istediği sekilde hayal gücünü ortaya koymak istiyor oyun kurmak istiyor. Harika. Kendine zarar mi veriyor? Yani ne yapiyor da müdahale ettiginiz için sinirleniyor? Çok mu müdahaleci, olmasi gerektigi gibici siniz? Kisitlanmis ya da engellenmiş hissediyor belki de..

b.k konusunda aynisini yasiyoruz her defasinda kiyametler kopuyor. bi bez degistirmek kac saatimi aliyor resmen hadi oglum bak bög olmus söyle olmus yok yok yok... sonunda banyoya atiyorum üstünü basini öyle cikarip komple yikiyorum. küvvet disinda yapsam evin her yeri b.k oluyor resmen.

valla disardan bakinca sanki cocugun daha degisik bir ilgi bekliyor. misal o yatiyorsa ben olsam onun yanina yatarim hem uyurusum hem sürekli sirtini oksarim. birak ev kusmuk olsun ztn 5 dk sonra yine kuscak.... savas bitince temizligini yaparsin. illa ev temiz olcak diye gerilme bu kadar cocuk bunu hissediyor sanirim.

X