Hasta bakımı

Dedenin kendi kızı ve bekar torunu varken, 3 küçük çocukla sana düşmez ona bakmak. Bosver vicdansız falan değilsin. Asıl annen tembel..
Üstelik kardeşin erkekmiş kaldırması indirmesi daha kolay olur..

Aklınca sana kitleyecek bakım işini. Elinden gelse al götür evinde bak der sana.. Hiç yüzleme söyler söyler susar..

yani ben hasta konusunda hassasım Ama senin 3 bebeğin var. yani gerçekten bebekler küçücük nasıl bakacaksın ki. benim bir oğlum var 4,5 yaşında Allah bağışlar inş. onunla hasta arasında kalsam oğlum derim herhalde.
ama başka çare olmasa annen veya kardeşin gibi gidilebilirdi.

Annem tek çocuk. Yanında bekar erkek kardeşim var. Bir de bekar abim var. Onu da çağırmış, gelemem demiş abim.
Bana çatıyor annem.

Yani.
Benim katkım olmaz, sıkıntım olur.

Bir erkek kardeşim bir de abim var.
Onlardan değil benden bekliyor.

Aynen öyle olacak.
Zaten çocukları çekemiyor.
Ev dağıldıkça sinirleniyor.

Zaten ilk başta öyle dedi.
Dedene bak bir süre dedi.
Dedem yatalak değildi ama bakıma muhtaçtı.
Dedemi çağırdım gelmedi. Annemi çağırdı, annem gelmedi.
Mecburen dedem anneme gitti.

Bir de bekar abim var, ona söylemiş, o da gelemem demiş.

Zaten çocuklar olmasa davet beklemez giderdim.
Şartlarım uygun değil.

Şaka gibi yani grill cim sen nasıl bakacaksın 3 tane çocukla annen şaşırdı galiba.

Şaka gibi yani grill cim sen nasıl bakacaksın 3 tane çocukla annen şaşırdı galiba.
Ben de bilmiyorum canım.
İki bekar oğlu var ama bana vicdansız diyor.

Anneniz kac yasinda? Bakamayacak kadar yasli mi? Şaka gibi vallahi. Bir adama bakamiyorlar. Yazik gunah acidim dedenize. Allah kimseyi kimsenin eline dusurmesin. Evladinin bile.

İş başa düşünce akıllarına geldiniz. Üç çocukla nasil hastane işlerine kosturabileceksiniz acaba? Üstelik biri emiyor. Yanınızda goturseniz olmaz biraksaniz emme vakti gelince ortalığı ayağa kaldırır. Yatan babasına bakamayan anneniz mi üç çocuğun peşinden koşturacak? Hiç sanmam. Üçü de sefil olur gitmeyin sakin. Sizden kötüsü yoktu borcunuzu isterken. Şimdi mi akıllarına gelmiş. Kendi babası mecbur bakacak. Yakın olsanız hadi diyeceğim gidin arada nefes alsın. Vicdansiz demeye hakkı da yok.

Anneniz kac yasinda? Bakamayacak kadar yasli mi? Şaka gibi vallahi. Bir adama bakamiyorlar. Yazik gunah acidim dedenize. Allah kimseyi kimsenin eline dusurmesin. Evladinin bile.
Annem 65 yaşında. Erkek kardeşlerim 35 ve 43 yaşında.

Onlara kıyamıyor, belleri incinirmiş.

Sırf eşimi sevmediği ve borcunu istediği için tam 1 sene aramadı. Kızkardeşimle bir olup mesaj attılar, seni sildik diye.
Kardeşim kaza geçirip yoğun bakımda yatarken bile, sakın gelme, eve almam diyen annem, niye gelmiyorsun vicdansız diyor.

Yatalak hastayı hastaneye goturmenize gerek yok. Evde bakım talep edin sağlık ocağından. Eve uzman doktor geliyor istem yapıldığında. Her ilde işleyiş farklı olabiliyor. Bazı illerde hastane evde bakım hizmetleri geliyor, gerekli branşları yazıyor ve uzman hekim, fizik tedavi, labaratuvar tetkikleri ve diş hekimleri evde hasta ziyareti yapıyor. Bakandan öte yatalak hasta için hastaneye gitmek büyük sorun. Ateş, kusma, ishal gibi durumlar yatalak hastalar için önemli durumlardır. 112 ile hastaneye goturebilirsiniz.

Abinin evi ayrıysa işini falan bırakıp da gidip hasta bakamaz ki zaten. Kardeşin aynı evdeymiş..

Annen işten yırtmak için komple mantıksız düşünüyor.
Allah düşürmesin kendisi hasta olsa çocuğuna mı baktırılır toruna mı?
Rahatına düşkün galiba biraz. Babasını sevmiyor mu? Problem mi vardı aralarında?

Hasta raporlu bir sekilde yataga mahkumsa bakici yardimi talep edilebilir. Fazla bir para degil, 600 lira falandi galiba ama annenizin eline para gecerse tutumu daha farkli olabilir. B Began

Abim annemin yanında daha çok iş imkanına sahip ama gitmez.

Annemle dedemin anlaşamama nedeni, inat.
İkisi de kendi istediği olsun diye inat ederler her şeyde.

Hasta raporlu bir sekilde yataga mahkumsa bakici yardimi talep edilebilir. Fazla bir para degil, 600 lira falandi galiba ama annenizin eline para gecerse tutumu daha farkli olabilir. B Began
Bilmiyorum.
Söyleyeyim de bir araştırsınlar.

Bilmiyorum.
Söyleyeyim de bir araştırsınlar.

Belediyelerin hasta nakil araçları var. Geçen gün bir minibüs gördüm hatta oturduğumuz semtte..

Bulunduğu ildeki belediyeden sosyal hizmetlerden bilgi alabilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…