Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

canım bende haşimato hastasıyım.bildiğim kadarıyla bu hastalığa sahip insanların beslenmeside düzenli olmalıdır.çünkü beslenme şeklimiz hormonlarımızı etkilemekte.yani ben bu yıl oruç tutmayı düşünmüyorum.onun yerine bağış yaparım.yani fakir bir aileye yardımda bulunurum.

çok teşekkür ederim.sonuçta sağlık daha önemli tavsiyeni dinlicem.Şeniz

canım bana doktor tok dedi ama sizin yazdıklarınız okuyunca şüphelendim bana bu ilaçı psikatri verdi şimdi ne yapıyım diye düşünüyorum.

Merhaba,anladığım kadarıyla bu ilacı psikiyatrist vermiş,benim anlamadığım şu, test yapılmadan nasıl bu ilacı uygun gördü,birtakım testler sonucunda endokrinoloji uzmanı bir doktor vermeli bence,bende bir haşimoto hastasıyım 1senedir.6aydırda ilaç tedavisi uygulanıyor ve doktorunda önerdiği aç karnına yutulacağı.Bence sen bir Endokrinoloji uzmanına muayene ol.Geçmiş olsun.

Merhaba,anladığım kadarıyla bu ilacı psikiyatrist vermiş,benim anlamadığım şu, test yapılmadan nasıl bu ilacı uygun gördü,birtakım testler sonucunda endokrinoloji uzmanı bir doktor vermeli bence,bende bir haşimoto hastasıyım 1senedir.6aydırda ilaç tedavisi uygulanıyor ve doktorunda önerdiği aç karnına yutulacağı.Bence sen bir Endokrinoloji uzmanına muayene ol.Geçmiş olsun.

bende anlamadın bu hafta gittiğimde sorucam çünkü bende senin gibi düşünüyorum test yapmadan nasıl verdi.
canım senin bu hastalıkta belirtilerin nelerdi.

ilaç aç karnına içilmeli her ne kadar minicik bi ilaç olsada tok midede erimesi zor olduğu için sabah aç karna mide boşken mide özsuyunda (mide asitinde) erimesi için aç içilmeli...

kızlar bende haşimatoyum. 3 aydan beri lovotrion kullanıyorum. son zamanlarda saçlarım feci dökülüyor. ayrıca aldığım 8 kiloyu hala veremedim. bir ara 3,5 kg vermiştim onuda tekrar aldım. hemde bir günde nasıl olduysa anlamadım. sizdede böyle ani kilo artışları oluyormu?

kızlar bende haşimatoyum. 3 aydan beri lovotrion kullanıyorum. son zamanlarda saçlarım feci dökülüyor. ayrıca aldığım 8 kiloyu hala veremedim. bir ara 3,5 kg vermiştim onuda tekrar aldım. hemde bir günde nasıl olduysa anlamadım. sizdede böyle ani kilo artışları oluyormu?

bende 3,5 kg olmadı ama 1,5 2 kilo oldu.

nermincim sen kilolarını verebildinmi? hangi ilacı ne kadar zamandan beri kullanıyorsun?

bende anlamadın bu hafta gittiğimde sorucam çünkü bende senin gibi düşünüyorum test yapmadan nasıl verdi.
canım senin bu hastalıkta belirtilerin nelerdi.

Canım,muhakkak testlerini yaptır ve ondan sonra endokrinoloji uzmanının verdiği tavsiyelere göre ilacını kullan derim,öyle test yapılmadan bu hastalık anlaşılmaz,TSH,T3,T4 ve antikor değerlerine bakarak bu ilacı veriyor doktorlar benim anti tpo değerim çok yüksek çıktı tsh t3 t4 normal seviyede şuanda her 3ayda bir kan testlerimi yineliyorum,benim birde nodüllerim var 6ayda birde troit ultrasın kontrollerim var,belirtileri neydi sendeki demişsin benim tamamen tesadüf sonucu ortaya çıktı troit hastası olduğum kansızlık için dahiliye uzmanına gitmiştim troit değerlerinede bakalım dedi sağolsun onun sayesine hastalığım olduğunu farkettim,aşırı sinirlilik,yoğun saç dökülmesi,çarpıntı,kilo artışı bendede oldu.

canım kahvaltıdan en az 45 dk önce içeceksin.sakın unutma tedavide bu önemliymiş.a.s.

delikafadulden 45 dakika mı delikafadulden iyi de işe giderken sabahları nerede o kadar zaman senağlama bu arada bahsettiğiniz ilaç euthyrox mu, ben aç karnına diye biliyorum ama 45 dakikayı yeni duydum, tarifeyi de bulamadım şimdi ilaç baş ucumda durduğu için paketsiz. neyse yeni kutuyu alınca bakarım merak ettim. yoksa başka ilaç mı bahsettiğiniz. ya 45 dakika önce almak için zaten uykusuz kalıyorum :a015:

delikafadulden 45 dakika mı delikafadulden iyi de işe giderken sabahları nerede o kadar zaman senağlama bu arada bahsettiğiniz ilaç euthyrox mu, ben aç karnına diye biliyorum ama 45 dakikayı yeni duydum, tarifeyi de bulamadım şimdi ilaç baş ucumda durduğu için paketsiz. neyse yeni kutuyu alınca bakarım merak ettim. yoksa başka ilaç mı bahsettiğiniz. ya 45 dakika önce almak için zaten uykusuz kalıyorum :a015:

benim bahsettiğim euthyrox bana dr öle söyledi..ama bütün tiroit ilaçları aynı diye biliyorum ...kahvaltıyı evde yapıyosan sorun olur evet ama ben ilacımı evde içiyorum sandviç yapıyorum işe gelince yiyorum 45 dk dolmuş oluyo...tabi arada sabırsızlanıp içip ardından hemen yediğimde oluyo ...hiç içmemekter iyidir:ecrin_bebek:

canım,muhakkak testlerini yaptır ve ondan sonra endokrinoloji uzmanının verdiği tavsiyelere göre ilacını kullan derim,öyle test yapılmadan bu hastalık anlaşılmaz,tsh,t3,t4 ve antikor değerlerine bakarak bu ilacı veriyor doktorlar benim anti tpo değerim çok yüksek çıktı tsh t3 t4 normal seviyede şuanda her 3ayda bir kan testlerimi yineliyorum,benim birde nodüllerim var 6ayda birde troit ultrasın kontrollerim var,belirtileri neydi sendeki demişsin benim tamamen tesadüf sonucu ortaya çıktı troit hastası olduğum kansızlık için dahiliye uzmanına gitmiştim troit değerlerinede bakalım dedi sağolsun onun sayesine hastalığım olduğunu farkettim,aşırı sinirlilik,yoğun saç dökülmesi,çarpıntı,kilo artışı bendede oldu.

canım doğru söylüyorsun şimdi doktoru aradım ecz yanlış ilaç vermiş.

canım aslında kilo alıyomuş gibi zannediyoruz ama vücudumuz su tutuyo yani aynı hamileler gibi ödem oluşuyo haşimatonun en belirgin özelliklerinden biride bu..demekki sen ilacını aksattın ve vücut suyu atamadı 3.5 kilo olarak geri döndü.tekrar söylüyorum ialcımızı düzenli kullanırsak herşey düzene girer...yerimseniben

Merhabalar,
Ben 26 yaşındayım. 4,5 senedir haşimato hastasıyım. Bu süre içerisinde değişik dozlarda levotiron kullandım. Test sonuçlarım normal değerlerde görünüyordu ve ben kendimi bu ilacı ömür boyu kullanmaya hazırlamıştım.
Ancak Ekim ayından beri her yemekten 10 dk önce bir tutam dereotu yemeğe başladım. aynı zamanda doktorun önerdiği dozda ilacımı düzenli olarak aldım.
Aralık ayı tahlillerimde tiroidlerimin çok hızlı çalıştığı ortaya çıktı. Şimdi ilacın dozunu düşürdük. Dereotu yemeğe devam ediyorum. Önümüzdeki aylarda da tahlillerimi yaptıracağım. Sonuçları sizinle paylaşmaya devam edeceğim.
Herkese geçmiş olsun, inşallah dereotu bizi ilaçtan kurtarır. :)

canım levitiron kullanıyorum.dr böyle demişti.hatta her sabah aynı saate al demişti.

arkadaşlar ben yeni üyeyim ve hastalığım ile ilgili bilgi toplarken yazdıklarınız dikkatimi çekti,benimde durumum iyiye gitmiyor hatta bana 3 yıldır ilaç dozu ayarlayamadıkları için en sonunda tiroit bezimin tamamen tahrip olması durumu ortaya çıktı.ocağın 8 'nde uludağ üniversitesi endokrin profesörü şazi imamoğluna randevu aldık,bu doktor alanında çok başarılıymış ve benim son umudum da bu,umarım herşey yoluna girer ,temennim herkesin şifa bulması.

kızlar yeni tahlil yaptırdım tsh 1.59... t3 t4 normal...henüz dr gösteremedim bakalım ne diyecek..

X