Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

tşk. ederim sevsevilcim..artık hastalıkhastası olmaktan endokrin uzmanı olacaz nerdeyse..:) ama daha önceki yazılarımı okuduysan bu hastalığın düşmanı olan endişeden bahsetmiştim... serin ve relax olmamız gerek..zira bu hastalığın baş düşmenlarından biri stres ve endişe...antikorlarımızı havaya uçuruyor...ben bu endişe yüzünden anksiyete hastası oldum önce ...sonrada ani üzündü ya da şok üzüntüler yada korku vb. olumsuz düşünceler bu hasatalığa sebeb olabiliyor...genetik faktörlerde sebeb olsa da eğer bünyen depresyona eğilimli ise bu tür hastalıklar vzgeçilmez...
yapmamız gereken en önmli vazifelerden :
1.si haşimatoyla arkadaş olmak onun sevmediği ve sevdiği şeylerle eşdeğer bir hayat çizmek olmalı vazifemiz..yoksa ne bu hayat ne de biz kendi kendimize yeteriz...herşey dar gelir yani...kısacası bu hastalığı kabullenmek..hemde ömür boyu..
2.relax olmak ince eleyip sık dokumamamak...geniş düşünmek, olumlu düşünmek bunun aksini yapmak da bayan haşimatonun hoşuna gitmeyecektir..(bayan diyorum çünki en çok bayanlarda mvcut maalesef:) erkeklerde olsa hiç çekilmezdi heralde..çaktırma ama biz bayanlar daha dayanıklı ve sabırlıyız aslında :)) Rabbim dağına göre kar verir..imtihan ne kadar sıkı olursa dayanma gücü o kadar çok olur...zorluklar bizi korkutmamalı...bakın engelli kardeşlerimize onlar ne kadar hayat dolu...bir kerecik vaktiniz olursa sakatlar derneğne gidin ya da engelliler formuna üye olun..bakın ne güç hastalıklar ve bunun neticesinde ne güçlü insanlar var göreceksin ve sonra bu haşimatoda neymiş diyeceksin...ama şunu da kabul etmek gerek ki ara ara hormonların değişimi olacaktır ve buna binaen duygu değişimi yaşamamak elde değil bu elimizde değil telafi edilebilir ..hayat her zaman aynı noktada gitmez araya virgüller sorular ünlemlerde olacak ki herşeyin dengesi olsun..ama bizde bu dengenin ne zaman bozulacağıda belli olmuyor.. artık o da karşıdaki insanın anlayışına kalsın...
3.düzenli ve sağlıklı beslenmek ve hareket etmek gerekir..diğer insanlara göre daha dikkat etemek gerek çünki metabolizma az çalıştığı için kilo problemi çıkıyor ortaya...haşimato hastalığından tanışmadan evvel çok düzenli spor yapardım ama bu hastalık beni çok monoton bir hayata sürükledi nedense bu kış aylarında daha çok oluyor...yazın telafi edip spora devam ediyorum ama yine herşeyde denge şart...
4.vakitli uyku şart...vücudun bir biyortm düzeni var biz bu sistemin dışınaçıkarsak eğer bağışıklık sistemiz savunma mekanizmamız maalesef çalışmaz hale gelir..antikor seviyemizde dengesizlikler oluşur...benim en çok muzdarip olduğum konu bu uyku düzenim yok maalesef.. ama bu hastalıktan değil daha evvelden vardı..tek fark şimdi daha çok uyuyorum...en faydalı uyku saati 22 ile 3 arası çünki o saatte vücudun en önemli organları çalışıyor..gecenin karanlığından yararlanmak melatonin hormonuna destek vermiş oluruz böylece...seher vaktinde uyku ise tehlikeli bir durum ki kalp krizleri en çok o saate oluyor...ve kalbin en yavaş çalıştığı saattir..yani işin özeti şu vücudun istemediği saatlerde biz istediğimz şeyleri yaparsak yer içer uyursak istemediğimz hastalıklar gelecek başımıza Allah korusun! Takdir Allah tan tedbir bizden olmalı inş..
Yazım çok uzun oldu kusura bakmayın ..aslında anlatacak çok şey var.
başka paylaşımlarla birlikte olabilmek adına sağlıklı günler dilerim tüm haşimatolu kardeşlerime...sevgiler :1hug:

sevgili arkadaşım, bu kadar emek verip bilgilerini paylaşmışsın, çok çok teşekkür ederim. garip kaygılar içindeyim, sanki tüm bu olanları dışardan izliyormuş gibiyim. korkmalı mıyım, birşey yokmuş gibi mi davranmalıyım, eksik bişey mi yapıyorum, farkında olmadan çok mu stres altındayım bilemiyorum. bu işler çözdükçe karışıyor sanki. en çok da yapılacak şeyler var ama ben bilmiyorum gibi hissediyorum, doktorlar yalnızca ticaret yapıp anı kurtarıyorlar, çözüm odaklı değiller gibi geliyor bana. tıp da doğru tek olmalı, ama her dr.dan farklı ses çıkıyor. kafam çok karışık olduğu için yazdıklarım da karışık olabilir... esasında mutlu bir hayatım var, sevip seviliyorum çok şükür huzurum yerinde. bir çok insanın hayali olabilecek bir hayatım var, yaradana çok şükür. ama ben içimde çözemediğim duygular ve kaygılarla kendim olup mutlu olamıyorum. mış gibi yaşıyorum. uyku düzenim bozuk. bir türlü 'tam' hissedememek duygusu. ya bu duygu ve düşünceler beni hasta etti ya da tüm bunlar hastalığın bir sonucu.

doktorlar bekletirken yapmam gereken şeyler var mı bilemiyorum. mesela rahim filmi, aşılama, yumurta takibi... progesteron hormonu bu kadar düşük çıkmışken bir daha ki adeti ve o adetin 23. gününü bekle bir daha test yap diyen doktoru mu dinlemeli miyim??? yoksa başka müdahaleler yapılmasını mı istemeliyim??? ben der sorıular bitmez, ama bir tek size duygularımı bu kadar açık anlattım belki kendime bile anlatamamışken. yorduysam affola a.s.

bende kızlar dogum kontrol hapından süpelnemiştim doktoruma omu bozdu değerimi dedim dogum kontrol hapı yapmaz oyle sey dedı

selam arkadaşlar topiği terketmenyin nie gelmiyonuz yokmu güzel haber verecek hamile haberi bende veremiyorum gerçi daha yeni ayağa kalktım kaç gündür hastaydım öpüyorum hepinizi

kızlar benim bebiş 6 hafta 3 günlük oldu. doktora gittim saglıklıda TSH degerimde normal cıktı. üzülmeyin. benim antikorarım hep 1000in üzerinde

kızlar benim bebiş 6 hafta 3 günlük oldu. doktora gittim saglıklıda TSH degerimde normal cıktı. üzülmeyin. benim antikorarım hep 1000in üzerinde

canım nasıl hamile kaldın? uyguladığın kürler fln var mı? tsh'ın kaçtı? ne kadar süre tedavi gördün? çok sordum ama anlamışsındır durumu bilmiyorumkismile bir de hamileyken tshı dengelemek zor oluyor mu? bir de hamile olduğunu öğrendiğinde tsh'ın kaç olmuştu bebek birden kullanınca çok yükselmiş mi :uhm: yaa çok merak ediyorum bunları umarım cevaplarsın...

rica ederim..yaşadıklarımız paylaştıkça güzelleşir..ve bizi rahatlatır..yazmış olduğun ya da şöyle diyeyim müzdarip olduğun yaşadığın karmaşa endişe sorular, bilinmezlik vs. bu konuda yalnız değilsin... o yuzden bir tuhaflık hissetme olur mu bu konuda :) çünki bu topiği baştan aşağı okursan aşağı yukarı haşimatolu arkadaşların çoğu böyle....bu bizm elimizde olan bişey değil zaen...elinde bilerk olunan varsayıln her türlü olumsuzluklar daha zarar verici v vicdanen rahatsz edici..bu konuda için rahat olsun...şimdilik yapacak şey olayı kabullenmek ve içimizde fazla büyütmemek..ömrümüzün sonuna kadr aynı şekilde yaşmak ne sıkıcı olur değil mi...
dr. konusunda haklısın..ben artık kendi kendimin dr. olmaya gayret ediyorum...beni en ii anlayan benim sonuçta..ve sağlıklı oabilmek içinde kedime ii bakmam gerek...bu tür şeyler gerçekten zor ve zor olanı başarmak içinde sabır gerek yani mücadele... iyiyi ve güzelliği bulana kadar muhakkak vardır birileri belki o iyi olan dr. da sen olabilirdin değil mi ? :)
güzel paylaşımların olması temennisiyle...a.s.

Mektubunuz Var…
Hasta Yakınlarına…
Yaklaşık her yüz kadından 13’ü ve her yüz erkekten 3’ü otoimmün tiroidit (Haşimato) hastası…
Ultrason ile muayene edildiğinde, neredeyse her 2 insandan birinde tiroid nodülü…
Graves hastaları ve diğerleri…
“Tiroid hastası” ya da “yakını” olmak… Aradaki fark, işte bu kadar.
Tiroidiniz iyi çalışıyor mu?
Tiroid hormonlarınızın yetmediği, yaz günü bile üşüdüğünüz, sürekli uyumak istediğiniz, istemeden kilo aldığınız, 10 defa söylenmeden bir şeyi aklınızda tutamadığınız oldu mu?
Ya da tiroid hormonlarınızın bir anda yükseldiği, elinizin ayağınızın zangır zangır titreyip, otururken bile kâlbinizin çırpındığı? Uykusuz geceleriniz, sebebi olmayan ağlama nöbetleriniz?
Bir gün 1 saat uyuyamazken, bir ay sonra uyanamamak…
Şimdi yakınınız, belki bunları, belki daha fazlasını yaşıyor.
Ve yardımınıza ihtiyacı var.
Belki yine hormon yetmezliği başladı. Fakat farkında değil. Yine size ihtiyacı var. “Haydi kan tetkikine” diyecek, “bugün hapımı yuttum mu” diye düşünürken, yardım edecek birine…
Belki zaman zaman bunu kullanacak… Tembelliğine hastalığını bahane edecek… Ya da belki…
Size öyle gelecek…
Bir hipotiroidi ya da tirotoksikoz hastasının dertlerine şahit oldunuz mu hiç?
Ve basit bir-iki hap ile ne kadar iyi olabildiğine?
Tiroid hastalıklarının teşhisi ne kadar kolaysa, tedavisinin sonuçları da çoğu zaman o kadar mutluluk vericidir.
Bu mutluluğu paylaşmak için, vakit kaybetmeyin…
Mutluluk ve Sağlık Dileklerimizle... (Uzman Dr. Ömer TÜRKER)

cnm ben 3 senedir hasimato hastasıyım. antikorlarım hep 1000'in üzerinde cıkıyor. hiç bi kür alan uygulamadım. bi ara kafaya cok takmıstım olmuyor diye üzülüyordum. en son denememizde cok rahattım neyse vardır bundada bir hayır yeni evliyiz biraz gezip tozalım dedim ve hamile kalmısım :)) bebekler inat oluyor galibaç belki stres yapmadıgım içindir. benim TSH degerlerim hep normaldi. carsamba günü guatır konusunda uzman bir doktora gidecem. bebege zararı var mı bilmiyorum. bütün ince ince test yaptıracam. birde ne kadar faydası var onu bilmiyorum ama benim hep 1000in üzerinde cıkarken 3-4 ay boyunca sabahları nar suyu içmiştim o zman 500 küsür cıkmıstı. baya bi düştü. pnunda mı etkisi oldu bilmiyorum. onun dısında baska birsey yapmadım.ama büyük cocgunlukta psikolojik. zaten hasimato stres sıkıntıya gelemiyor.

arkadaşlar sanırım bende hamileyim.bu sabah 2.çizgiyi silik gördüm.henüz kan tahlili yaptırmadım.hayırlısı bakalım.hamile kalınabiliyor ama sonrası önemli sanırım.korkuyorum çok,hayırlısıyla bebeğimi sağlıklı bir şekilde dünyaya getirebilirim inşallah.darısı hepinizin başına arkadaşlarım.bu örnekleri gördükçe sakın ümidinizi yitirmeyin.

gözün aydın canımm inşallah hamilesindir içini ferah tut kötü şeyler düşünme

canım görmedim ben seni tebrik ederim henr hamile kalanları gördükce ümütlerimde fazlalıyor darısı başımıza

hayırlı olsun canım,sakın korkma bu çok önemli.
her gün,sabah öğle akşam aynen bir egzersiz yapar gibi unutmadan ve özenle,"çok sağlıklıyım,daha da sağlıklı olucam,bebeğim sağlıklı olarak doğacak ve herşey çok güzel olacak" şeklinde cümleler kur.bu evrensel enerji tekniğidir.
cümleleri kendine göre değiştirebilirsin tabiki :) ama olumsuz cümle ile olumluyu isteme,yani hiç hasta olmucam cümlesini değil de çok sağlıklıyım cümlesini kullanmak gibi.
kendine dikkat et,sevgiler,sağlıklar :)) opuyorumnanaktan

arkadaşlar doktor bana açlık kan şekerimi ölçtürmemi söylemişti.bu arada 2 sene önce başka bir sebeple açlık kan şekerime de baktırmıştım 98 çıkmıştı.şimdi internette 90'ın üstü gizli seker belirtisi olabilir yazıyordu. zaten 100 olursa direk gizli şeker yazıyor. of ya zaten haşimotoyu yeni öğrendim sayılır bir de şeker çıkmasa bari Şimdi ölçtüreceğimde ne çıkacak endişeleniyorum..Daha çocuğum bile yok sizlerin açlık glukozu kaç çıkmıştı, baktıran var mı?

canım benim 77 çıkmıştı ama bendekide cok düşüktü banada gizli şeker olabilir dendi.
ama bunların hepsine seker çıkacak diye bişey yok benim tahlilim 26sında, tokluga ve tsha bakılcak

yaaa kızlar bide bende acayip ağız kuruluğu başladı sinir oluyorum
eskiden bukadar yoktu dkda bi su içiyorum wcye gidiyorum pifff

kızlar bugün doktora gittim. doktor cok güzel ilgilendi. ince ince herseyi sordu not aldı. muayenede etti. yarın kan verecem. daha önce mesaya gidiyordum ve bu kadar incelememişti doktor. hamile oldugum için ilac tedavisine baslamalıyız dedi. hasimatonun bebege cok olumsuz etkileri lurmus (

gözün aydın canımm inşallah hamilesindir içini ferah tut kötü şeyler düşünme

çok sağol canım.dün kab tahlillerimi yaptırdım.dr.da gittim ama muayene etmedi henüz hiçbişey göremeyiz dedi.hcg ye baktık normal ama yarın yine tahlili tekrarlamamı istedi.tsh 3,10 ft4 1,57 çıktı.endokrinciyle görüşüp ilaç dozumu ayarlamamız gerekli.şu değerlerim normale dönse daha rahat olacağım.hamilelikten önce 2,44 tü tsh ama şimdi artmış.

canım görmedim ben seni tebrik ederim henr hamile kalanları gördükce ümütlerimde fazlalıyor darısı başımıza

çok sağol canım,tabiki ümit herzaman olacak biz örneğiz işte size.sakın hiçbirzaman yitirme ümidini,olacak görürsün allah uygun zamanı bekliyor.

begonyacım çok sağol canım.pozitif düşünmeye çalışıyorum.dediğin gibi herşey güzel olacak biliyorum ama bazı korkularım oluyor yinede,şu ilk haftalar geçsin herhalde atlatırım canım.sende kendine dikkat et :1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…