merhabalar dk. Erdal Dumanın vizite ücreti ne kadar söyleyebilirmisiniz
Kızlar daha cok yeni biraz önce test yaptım adetim 6 gün gecikmişti test pozitif cıktı. haşimatonuz oldugu halde hamile kalabilirsiniz. morelinizi yüksek tutmaya calısın. dün verdiğim kanlar yetmemiş ( 5tüp nasıl yetmiyorsa) tekrar kan verecem. umarım degerlerim iyi cıkar. birde guatır için cekilen ultrason bebege zarar verir mi?
Kızlar daha cok yeni biraz önce test yaptım adetim 6 gün gecikmişti test pozitif cıktı. haşimatonuz oldugu halde hamile kalabilirsiniz. morelinizi yüksek tutmaya calısın. dün verdiğim kanlar yetmemiş ( 5tüp nasıl yetmiyorsa) tekrar kan verecem. umarım degerlerim iyi cıkar. birde guatır için cekilen ultrason bebege zarar verir mi?
Vera, yalnız değilsin. 5 yıldır haşimotoluyum ve düzenli ilaç kullanıyorum. Başta inanılmaz inişli çıkışlıydı hormonlarım, sürekli ilaç dozu ayarlaması gerekiyordu. Tabi bunun sürekli tüp bebek tedavileri görmemle de alakası olabilir. Geçen yıl yine tüp bebek tedavisine başladığımda tetslerimi yenilettim ve hacettepe üniversitesinde anti-tpo değerim ilk kez 3000'den büyük rakamını gösteriyordu, yani daha da üstü demekki ama laboratuvar ölçememiş. Tedavinin başarısız olacağını baştan anladım ve öylede oldu. Sonra ben artık bu bebek işlerini bırakıyorum dedim, hemde bu tedavilerle 20 kilo fazlılığım oldu, bunlarda bana yeterince mutsuzluk vermişti. Spora başladım, kafamdan bebek düşüncesini sildim. Düzenli olarak coraspin ve folik kullanmaya başladım. (pıhtılaşma sorunum için bunu tüp bebek tedavilerimden önce yapılan testlerde anlaşıldı, mthfr 677 heterozigot) O dönemde gögüslerimde sanki akıntı varmuş gibi bir hisse kapıldım, prolaktin mi yükseldi diye test yaptırmak için gittiğimde, troit testlerimi de yaptırdım ve hayatımda ilk kez anti-tpo değerim 40'a düşmüştü. Normalde 5 yıldır en düşük 500'ler falan olmuştu.
Diyeceğim, üzülme bu değer bir inip bir çıkıyor ama belli bir stres altındaysak asla düşmüyor. Örneğin: benim yıllardır bebek mücadelem, beni ne kadar geriyor ki, antikorlarımdan hırsımı çıkarıyorum. Ama elde değil, hiç bir şeyi takmamak.
Alerji konusuna gelince, son bir kaç yıldır özellikle el bileğimde naylon poşet taşıdığımda, bluzumun kol kısmı elimi yıkarken ıslandığında ve makinaya deterjan koyarken deterjanın kokusundan hemen kabarcıklar oluşuyor. Ben kaşınmasından anlıyorum, bakıyorum, kırmızı kırmızı tümsekler ve kaşıdıkça büyüyor, bir süre sonra kayboluyor. Sanırım bu da haşimotonun bozduğu bir şeylerden kaynaklanıyor.
geçen hafta arkadaşımı götürdüm,160 idi.
özel sağlık sigortası geçmiyor,fatura veriyorlar,o faturayı sigorta şirketine verip parayı sonra geri alıyorsunuz.kredi kartı geçiyor.bunun dışında ssk,bağkur filan da yok tabi.
inanmıyorummmmmm süper,hamilesin yani :) canım çok sevindim,Allah nazardan saklasın,maşallah diyelim :) sağlıklı bir hamilelik ve doğum diliyorum canım.
ultrason olayını sormak lazım yaaa
canım çok sevindim adına.tebrikler.inşallah sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına aldığın günleri de görürsün.ben zaten haşimotonun gebeliğe engel olduğuna inanmıyorum sadece gebelik sürecini etkilemesinden korkuyorum.iyi örnekleri gördükçe tabi bize moral oluyor.darısı başımıza artık a.s.
tebrikler
hayırlı olsun inş.
dr. sormuştum bir defa ultrason hamleliğe zarar vermiyor demişti...
geçen hafta arkadaşımı götürdüm,160 idi.
özel sağlık sigortası geçmiyor,fatura veriyorlar,o faturayı sigorta şirketine verip parayı sonra geri alıyorsunuz.kredi kartı geçiyor.bunun dışında ssk,bağkur filan da yok tabi.
inanmıyorummmmmm süper,hamilesin yani :) canım çok sevindim,Allah nazardan saklasın,maşallah diyelim :) sağlıklı bir hamilelik ve doğum diliyorum canım.
ultrason olayını sormak lazım yaaa
Alarahan canım sana da çok geçmiş olsun. Psikokoji çok önemli bu rahatsızlıkta evet. bende zaten yoğun bi üzüntü dönemi geçirirken yakalandım bu hastalığa. Ama ne güzel ki sen takmamayı başarmışsın. Bende öyle olmaya çabalıyorum. Çocuğun yok sanırım. Umarım olur. Aldığın kiloları verebildin mi bari?
uuffff neler yaşamışsın çok geçmiş olsun
hoşgeldin aramıza a.s.
evet tiroidin etkilemediği şey yok nerdeyse kafamçokkarıştı,altüst ediyor
şöyle bir yazı buldum:
-kehribar-
soğuk algınlığı,astım,bronşit,guatr ve alerji tedavisi için boyun bölgesinde kullanılır.boğaz ve tiroid enfeksiyonlarını tedavide diğer taşlardan daha üstündür.
daha araştırıyorum...
Kehribar taşı herkese uygun değil.Uzmanına danışın lütfen.Ben 2 senedir taş kullanıyorum.Çok faydasını gördüm.Ama taşlarım arasında kehribar yok.Çünkü ya hızlandırıyordur ya yavaşlatıyordur bu taş bilemeyiz.Bunu kafanıza göre yapmayın.Bir tanıdığım kullanmıştı daha çok hasta oldu.
Bu arada samatyada tedavime başladım bakalım hayırlısı...Tedaviden çıktıktan sonra başka bir yere gittim eşimle.O da haşimatodan tamamen kurtulacağımı söyleyen ve tedavi eden birini yakından görmek istediğim bir yerdi.İkna oldum.Açıklamaları saçma sapan değil.Üst solunum yollarımda seneler öncebir sıkıntı yaşamışolabileceğimi söyledi.Evetttt :O yaşadımmm.10 sene önce burnumdan deviasyon yüzünden ameliyat oldum.7-8 ay sonrada guatr hastasıydım maalesef.Arkadaşlar siz de üst solunumyolu ileilgili bir rahatsızlık oldu mu? Bunu acilen öğrenmemlazım.Sinuzit,deviasyon,nefes alamama gibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?