• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

hayat asıl adı brazil nut ama biz bunu brezilya fıstıgı diye cevırıp aradık bulamadık..meğersem türkçesi brezilya cevizi imiş..günde 2 tane yendiğinde günlük selenyum ihtiyacını karşılıyormuş..

acaba 3-4 yersek yada o yediğimiz 2 tane aslında büyük oldugu için 3 tane yerine geçerse zehirlenirmiyiz?kaydirigubbakcemile3

günde 400 mcg den fazla selenyum vücutta toksik reaksiyona sebep oluyomuş..bence 2 orta karar taş çatlasın 250 mcg selenyum alırız...kızlar bi arkadaşta soylemıstı burda eğer bu cevizi bulursak hakiki zeytinyağına bandırıp yiyelim..çünkü selenyum e vitamini ile daha iyi emiliyormuş..malum zeytinyağındada e vitamini var...

acaba 3-4 yersek yada o yediğimiz 2 tane aslında büyük oldugu için 3 tane yerine geçerse zehirlenirmiyiz?kaydirigubbakcemile3

:roflol::roflol:

umarım olmaz öyle bişey :) abartmadan yersek sorun olmaz heralde yaaa,yani max günlük selenyum 400 müydü neydi ona bakarız

ama ben şunu düşündüm,şimdi biz kuruyemiş yemeyi bilmeyen bi ülkeyiz,koyarız koca tabağa ikram ederiz,alırız bi tabak afiyetle yeriz.oysaki normali bir avuç yemek yani.eee düşünsene adam alıyo bi tabak brezilya cevizini yiyor,sonra küt hastane yollarında.yani sırf bu olasılıkları düşündükleri için mi acaba bizim ülkemizde bu ceviz sade olarak pakette satılmıyor :))))))))

Kızlar benimde antikorlar 1.330 larda yeni ölçtürdüm.ALLAH antikorlarımıza akıl fikir versin yanlış yerde savaşmasınlar:)

ayyyy kızlar brezilya fındıgımı cevizi mi anlamadım ama neyse inşallah bende bulurum sağolun

rüyama girdi bugece benim, 2 tane uzun uzun aldım yıkadım zeytinyagına koydum sonra.
valla ben hiç iyi değilim brezilyafındığıyla kafayı bozmus durumdayım:roflol:

Kizlar ben kendim hasimoto olana kadar bu hastaligi hic duymamistim maalesef.Hatta bu topigi de hic görmemistim.3 hafta önce hasimoto oldugumu ögrenince arama yaptim kk da ve öylelikle buldum bu topigi,yani düsünün.

Simdi daha da ilginc birsey buldum.Gecen gün Google'a hasimoto yazdim ve karsima koskoca bir alman hasimoto forumu cikti.

Inanirmisiniz,hemen hemen 18 bin üyesi var.Binlerce acilmis basliklar,konular.
$ok oldum.Hatta insanlar memnun kaldiklari doktorlar icin bile ayri bir sayfa acmislar.
Kendi sehrimde de bir kac tane var.Ama en ilginci bir tanesi doktorun kendisi Hasimotolu.Ama bana biraz uzak maalesef.

Eger ki aranizda Almanya'dan olan veya almanca bilen varsa size de verebilirim adresi.

Arkadaşlar, vücudunuzun tanımadığı meyve, sebze vs.leri yemeyin. Kendi cevizimiz de bence faydalı. Ben selenyumu uzun süre denedim, antikorlar hala tavandaydı. zaten dr.larda hastalığın en başında bu tür desteklerin fayda edebileceğini söylüyor. Antikorların ilacı stressiz bir yaşam, o da nasıl olacaksa?

selmam canlarım nasılsınız bulan oldumu hiç varmı yani türkiyede böyle bişi inşallah bizlerede faydası olur bu cevizmi fındıkmı neyse inşallah tek derdim bi sıpam olsun istiyorum tabi herkesin olsun

Kizlar ben kendim hasimoto olana kadar bu hastaligi hic duymamistim maalesef.Hatta bu topigi de hic görmemistim.3 hafta önce hasimoto oldugumu ögrenince arama yaptim kk da ve öylelikle buldum bu topigi,yani düsünün.

Simdi daha da ilginc birsey buldum.Gecen gün Google'a hasimoto yazdim ve karsima koskoca bir alman hasimoto forumu cikti.

Inanirmisiniz,hemen hemen 18 bin üyesi var.Binlerce acilmis basliklar,konular.
$ok oldum.Hatta insanlar memnun kaldiklari doktorlar icin bile ayri bir sayfa acmislar.
Kendi sehrimde de bir kac tane var.Ama en ilginci bir tanesi doktorun kendisi Hasimotolu.Ama bana biraz uzak maalesef.

Eger ki aranizda Almanya'dan olan veya almanca bilen varsa size de verebilirim adresi.

canım doğal tedavi yöntemlerine dair bizim keşfetmediğimiz bişey bulmuşlarsa bizi de haberdar edersin ilerleyen dönemlerde olur mu,nerden ne çıkacağı belli olmaz :)

çok araştırdım ama bizim bildiğimiz cevizde ne kadar selenyum olduğunu bulamadım ben arkadaşlar
madem bu kadar çok selenyum kaynağı ! ,bu konuda bilgi olması gerekmez mi
bilen varsa bizi aydınlatırsa sevinirim
bu önemli ayrıntı uzun süredir merak konusu çünkü bende

brazil nutun tanesinde şu kadar selenyum var deniyor,dikkatli yiyin deniyor ama bildiğimiz ceviz için böyle bir uyarı yok,neden ? !

ve selenyum kaynaklarını araştırırsanız eğer,bunların başında sayılmıyor nedense ceviz,örneğin tam buğday ununun en çok selenyum kaynağı olduğu belirtilmiş bir çok yazıda,cevizde evet selenyum varmış ama bi brazil nuttaki kadar da kayda değer değil anladığım kadarıyla.

bunlar benim fikirlerim tabi,cevize dair sayısal değerlere ulaşamadığım için şimdilik varsayım sadece,yanlış anlaşılmak istemem amacım sadece doğruyu bulmak.

benimde mailime cevap gelmedi müsait bi zamanımda arayıp bilgi almayı düşünüyorum...
ben de eski tahlillerime baktım ilk haşimato oldugumu öğrendiğimde anti tpo: 935 anti tg: 1250 imiş
sonra ben 2-3 ay selenyum hapı kullanmıştım ve bundan 6 ay sonra tahlil yaptırmışım..anti tpo 600 e düşmüş anti tg aynı 1250...en son 1.5 sene önceki antikor testim var yine anti tpo 600 anti tpo 1250..yani elimde 3 tane antikor testim var..başkada yaptırmamışım..tsh ımı ölçtürdüğüm devlet hastanesinde ölçmüyorlar antikorları ya özelde yada başka bi hastaneye gitmem lazım...
selenyum kullandıktan sonra anti tpom düşmüş biraz ama anti tg de hiçbir değişiklik olmamış...anti tpomun düşmesinin nedenide artık selenyummu yoksa eşim hastalığımı ilk öğrendiğinde hiç üzmedi beni ondanmı bilemiyorum :(

benim mailime de cevap gelmedi!!!
antikorlarımı kıyaslayamıyorum bile aynı hastanenin referansları neden değişir anlamam ya!
benimde 1000lerde geziyo suan hesaplamalarıma göre

çok anti kurumsal bi durum bu kınıyorum

----------

ya işte analiz yöntemine göre ref.ler de değişiyormuş
en iyisi diğer ref.lerle hiç karşılaştırmamak,direkt elindekini yani son testi baz almak

ben de baktırmak istiyorum antikorlara ama bi bakan bulamıyorum yaa delircem :)
doktorum gerek yok diyor :)

Son düzenleme:
Back