Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

nasıl yani canım özel hastane bakmıyor mu?

özel bir hastaneye gidiyordum,antilere orası bakıyordu,hatta özel sigorta ödüyor nasılsa diye herşeye bakıyolardı abartıp
ama işte dahiliyeciydi,endokrin olmadığı için bıraktım
bu esnada benim özel sigortamın da sürekli herşeye bakılmaktan teminatı dolmuş o ayrı :))) en son elimizde patladı testler
ama son doktorum antilere bakmak istemiyor,sanırım düşmediğini görüp kafayı takarım diye

Son düzenleme:
bu arada İzmirliler Tuğba Kuruyemişi bilirler
oraya da mail atmıştım,maalesef satışları yokmuş diye cevap yazmışlar sağolsunlar,bilginize

tugba burdada var.üzüldüm olsaydı çok iyi olcaktı
ben altıntopu arıycamtlf nunu buldum, ama orasıda yerli firma ithal ediceklerini sanmam

kızlar ben size ne kadar düşürdüğünü yaziiim.yapılan araştırmalar 6 ay boyunca 200 mcg selentum verilen deneklerde antitpo nun %50 düştüğü doğrultusunda.ben de bu günlerde tam bu konuyu araştırıyodum ve diğer sitelerde de yaptığım araştırmalar sonunda selenyumu kullanmaya kesin karar verdim.hatta endokrincimle de konuştum.o kesinlikle kullanmama karşı çünkü ispatlanmadı diyo başka bi şey demiyo..çok ısrar edince zararı olmaz kullanabilirsin ama umut bağlama dedi.bu arada 200 mcg altında kullanmanın da hiç bir anlamı yok muş selenyumu...o zaman siz bu kadar araştırıp brezilya cevizine bu kadar yaklaşmışken ben de onu kullanıcam inşallah bulabilirim..sizi takip edicem...sevgiler..

Prof.Osman Müftüoğlu alıntı.....

Kızlar ilginizi çekebilr...

SORU 1: HAŞıMATO HASTALARI GEBE KALABıLıR Mı
Haşimato tiroiditi geçiren birinin eğer klinik bir hipertiroidisi ve bu nedenle tedavi altında olmasını gerektiren özel bir durum söz konusu değilse gebe kalmasına engel olacak herhangi bir tehdit söz konusu değildir. Özellikle aç karnına tiroid hormonu kullanarak haşimato hipotiroidisi kontrol altına alınmış olan kadınların TSH düzeyleri normal olduğu sürece hamile kalmaları herhangi bir problem yaratmaz. TSH düzeyi normal olduğu sürece doğacak çocuk için de herhangi bir tehlike söz konusu olmaz. Yine TSH düzeyi normal olduğu sürece düşük tehdidi, hamilelikte gereğinden fazla kilo alma ya da hamilelik sonrasında kilo verememe gibi bir problem yaşanmaz. Nedendir bilmiyorum ama bazı hekimlerin haşimatolu hastaları gereğinden fazla korkuttuğunu düşünüyorum. Eğer ilaçlarınızı düzenli kullanır, kontrollerinizi zamanında yaptırırsanız haşimato tehlikeli bir hastalık değildir.

SORU 2: HAŞıMATO HASTALIĞINA YAKALANANLAR NELER YAPMALI
Eğer haşimato hastalığınız varsa sigara içmeyin çünkü sigara içenlerde hastalığın kontrolü zorlaşıyor. Ayrıca anneniz, ablanız ya da teyzenizde haşimato hastalığı varsa sigara kullanmanız haşimatoya sizin de yakalanma olasılığınızı yükseltiyor. Haşimato hastalarının iyotlu yiyeceklerden uzak durmalarında da fayda var. ıyotlu ilaçlardan, iyot ihtiva eden radyolojik kontrast maddelerinden, iyotlu tuzdan uzak kalmaları gerekiyor. Ama bu dikkati “iyot içerdiği için deniz ürünlerini, mesela balığı bile yememek” gibi anlamsız noktalara sürüklememek gerekiyor. Bu hastalığa yakalananların tiroid papiler kanserine yakalanma olasılıkları arttığı için belirli aralıklarla özellikle nodül varsa- ultrasonografik kontrollerden de geçmeleri gerekiyor. Selenyum desteği kullanmak haşimato hastalığının kontrolünü kolaylaştırıyor. Bu nedenle günde 50 mikrogram kadar selenyum kullanmak yeterli oluyor.

arkadaşlar haşimeto hastası olanlara bişey sormak istiyorum..

benin en son yaptırdığım tahlillerde tsh normal ancak anti tpo 130 çıktı..ayrıca çok sayıda küçük boyutlarda nodülüm var..bende de üşüme (özellikle el ayaklarda), saç dökülmesi, uykuya eğilim, aşırı derecede unutkanlık, eklem ağrısı gibi sıkıntılar var. Doktora cuma gidip sonuçları göstericem..Ayrıca hipotiroid tanısı tam olarak konmuş olmasa da ileride çok yüksek ihtimalle hipotroid problemimin olacağını sölemişti bi doktor..çünkü zaman zaman tsh'ım yüksek çıkıyodu..ama genelde normal çıkar şimdi çıktığı gibi..o nedenle de hiç ilaç kullanmadım şimdiye kadar. Haşimeto hastalığı olma ihtimalim yüksek sanırım?
belirtiler ve anti tpo nun yüksek çıkması bu hastalığın tanısında yeterliyse tabii??

saydığın belirtiler bizim de yaşadığımız belirtiler.antikorların ilacı yok,alternatif tedavi yöntemlerini uyguluyoruz biz de.tshda sorun olmadığı için belki ilaç vermemiş olabilirler hiç.yani haşimoto gibi geldi bana ama tabi doktorun cuma günü ne diyecek bakalım ,geçmiş olsun

hadi bakalım inşallah iyileşmişsin der=)))

:))
tsh 4 kusur olduğu için ilacımı artık hergün içicem,önceden iki günde bir içiyordum
Allahtan öyle çok yüksek çıkmadı
tshla ilgili çok sorun yaşamadım şimdiye kadar şükür
anikorlara zaten bakmamıştı

hep aklıma takılan bişey vardı onu sordum,kansızlık mı tiroidi tetikler tiroid mi kansızlığı tetikler diye :))))) tiroid kansızlığı tetiklermiş bilginize :)
çünkü kan değerlerim az bişey sınırın altına inmiş,nasılsa düzeldi diye salmıştım onun da etkisi oldu herhalde.o yüzden gene ferrasanol içicem ve bir de b12 de yazdı

ayrıca lahana,karnıbahar olayını sordum,hatta soğanda sarımsakda bile iyot varmış dedim,hiç ilgisi yok yemeye devam edebilirsin dedi
valla doktoruma çok güveniyorum,bence izmirin en iyisi o yüzden yicem :)))

ayrıca selenyum konusunu kafana takma dedi,selenyum hapını istersen yazarım ama hiç tavsiye etmiyorum dedi.haptan ziyade selenyumu doğal yollardan al dedi.günde 4-5 ceviz,8-10 fındık ye dedi,haftada iki kez balığı da ekledin mi selenyumu zaten alacaksın dedi.brezilya cevizini söyledim ben de:)
selenyumun fazlası zarar dedi,hatta hap olarak almak daha riskli bu yüzden dedi,çünkü bir hastamda selenyuma bağlı kalp yetmezliği var dedi,sonuçta metal dedi kalp kapakçığına zarar verebiliyor dedi,o yüzden hapı kesinlikle tavsiye etmiyorum dedi,selenyumla ilgili konuşurken hiç kimse işin bu tarafından bahsetmiyor dedi.zaten hapa hiç olumlu yaklaşmıyordum,böylelikle kesin kafamdan sildim.brazil nut bulana kadar cevize devam :) kabuklu yemişlerin çoğunda selenyum fazladır dedi ayrıca.
edindiğim bilgileri paylaşıyım dedim.

Valla süpersin..Kafa karışıklıları gitmiş oldu en azından şu soğan sarmısak olayı :]]]
O zaman ceviz yemeğe devam..

begonya bende demiştim zaten selenyum hapı kullandıgım donemlerde ben kendımı cok kotu hıssedıyordum..ben 100 mcg lık haptan gunde 3 kere ıcıyodum..yedıgım hıcbızeyden tat almıyodum..agzımda metal tadı vardı mıdem bulanıyodu basım donuyodu..ben asla sleenyum hapını bı daha kullanmayı dusunmuyorum..

begooonyacım dr. söyledikleri doğru benm de dr. aynısını söyledi..sanırım biz bu işin üstüne çok düşüyoruz...biraz bu hastalığın yan etkisinden kaynaklanıyor sanırım...endişe kaynaklı bir hastalık aynı zamanda..depresyona eğililimli paranoyak bir yapımız var :)) birazcık geniş yürekli olursak daha ii olacak inş. hastalığın üstüne vardıkça daha kötü oluyor...
iyot konusuna gelince her dr. gidişimde sormuşumdur aynı cvp yani farketmez dedi...önemli olan moral yüksekliği herşey beyinde bitiyor güzelim..o yüzden çok takmayalım.. alışmamız gerek bu hastalıkla birlikte yaşamaya... yoksa Allah korusun daha kötü hastalıklara davetiye çıkarırız...bizler önlemini alalım...gerisini Allah a tevekkül edlim...başka çaresi yoktur ne yapalım ki başka...beterin beteri var...ben haşimatoyu değil de anksiyete bozukluğu var şimdi onunla mücadele ediyorum...hastaneye her gittiğmde nice kötü durumda olan hastalar var ..her gittiğimde şükrediyorum...
selenyum konusuna gelince...her gün sabah 5 ceviz 5 badem 5 fındık yiyorum ...bunlarda bize gerekli ve fayda sağlayan herşey mevcut...gerisine çok takmayalım..brezilya cevizi yoksa bunlar gerekli olanı karşılar inş....ama bulursakta yinede denerim aşırıya kaçmaksızın...bi de ben çörekotunun çok faydasını gördüm..sizlerde deneyin farkedecesinz....bnm karaciğer fonksiyonlarım çok yüksekti şimdi çok iyilerde çörekotu kullandıktan sonra baya faydasını gördüm..zaten bağışıklık sistemini ve bi çok hastalığın baş düşmanı...
soğan da içerik olarak iyot var ama bi çok hastalığa iyi geliyr..özellikle gümüzde şu grip olaylarında çok faydalı olduğu söyleniyor...özelikle hamile kalabilmek için öneriyor prof. dr. saraçoğlu....ben denemeyi düşünüyorum..sonuçta doğal antibiyotik...ve bağışıklık siisteminin çalışmasında çok güzel bir besin...
herkese sağlıklı günler a.s.

begonyacım çok saol canım, bende haptan korkuyorum arada alıyım gitsin diyorum ama cesaret edemıyorum hiç. tsh ını tammı alıyosun canım?
kızlar size bişey sorcam, benim tshım ilaçtan önce 5.6 filandı, yarım levotıronla 2 ayda 1.28 oldu ama doktora gösteremedim.Sizce bu dozda devam etsemmi yoksa ceyregemi insem bidahaki tahlilim 21 aralıkta üstelikmafoldumben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…