nasıl yani canım özel hastane bakmıyor mu?
arkadaşlar haşimeto hastası olanlara bişey sormak istiyorum..
benin en son yaptırdığım tahlillerde tsh normal ancak anti tpo 130 çıktı..ayrıca çok sayıda küçük boyutlarda nodülüm var..bende de üşüme (özellikle el ayaklarda), saç dökülmesi, uykuya eğilim, aşırı derecede unutkanlık, eklem ağrısı gibi sıkıntılar var. Doktora cuma gidip sonuçları göstericem..Ayrıca hipotiroid tanısı tam olarak konmuş olmasa da ileride çok yüksek ihtimalle hipotroid problemimin olacağını sölemişti bi doktor..çünkü zaman zaman tsh'ım yüksek çıkıyodu..ama genelde normal çıkar şimdi çıktığı gibi..o nedenle de hiç ilaç kullanmadım şimdiye kadar. Haşimeto hastalığı olma ihtimalim yüksek sanırım?
belirtiler ve anti tpo nun yüksek çıkması bu hastalığın tanısında yeterliyse tabii??
hadi bakalım inşallah iyileşmişsin der=)))
:))
tsh 4 kusur olduğu için ilacımı artık hergün içicem,önceden iki günde bir içiyordum
Allahtan öyle çok yüksek çıkmadı
tshla ilgili çok sorun yaşamadım şimdiye kadar şükür
anikorlara zaten bakmamıştı
hep aklıma takılan bişey vardı onu sordum,kansızlık mı tiroidi tetikler tiroid mi kansızlığı tetikler diye :))))) tiroid kansızlığı tetiklermiş bilginize :)
çünkü kan değerlerim az bişey sınırın altına inmiş,nasılsa düzeldi diye salmıştım onun da etkisi oldu herhalde.o yüzden gene ferrasanol içicem ve bir de b12 de yazdı
ayrıca lahana,karnıbahar olayını sordum,hatta soğanda sarımsakda bile iyot varmış dedim,hiç ilgisi yok yemeye devam edebilirsin dedi
valla doktoruma çok güveniyorum,bence izmirin en iyisi o yüzden yicem :)))
ayrıca selenyum konusunu kafana takma dedi,selenyum hapını istersen yazarım ama hiç tavsiye etmiyorum dedi.haptan ziyade selenyumu doğal yollardan al dedi.günde 4-5 ceviz,8-10 fındık ye dedi,haftada iki kez balığı da ekledin mi selenyumu zaten alacaksın dedi.brezilya cevizini söyledim ben de:)
selenyumun fazlası zarar dedi,hatta hap olarak almak daha riskli bu yüzden dedi,çünkü bir hastamda selenyuma bağlı kalp yetmezliği var dedi,sonuçta metal dedi kalp kapakçığına zarar verebiliyor dedi,o yüzden hapı kesinlikle tavsiye etmiyorum dedi,selenyumla ilgili konuşurken hiç kimse işin bu tarafından bahsetmiyor dedi.zaten hapa hiç olumlu yaklaşmıyordum,böylelikle kesin kafamdan sildim.brazil nut bulana kadar cevize devam :) kabuklu yemişlerin çoğunda selenyum fazladır dedi ayrıca.
edindiğim bilgileri paylaşıyım dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?