Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

slm bulut
beta hcg testi gün aşırı 2 katı şeklinde artış gösterir sen birkaç kez falan baktırdın mı,hamile kalmadan önce testlerin normalmiydi,prolaktin,tsh falan,inşallah hamilesindir hadi hayırlısı,herşeyin hayırlısını versin Allah'ım

kızlar ben yukarıda yazdığım konuda bi anket başlattım.oy kullanırmısınız sizde?

merhaba arkadaşlar, öncelikle hepimize geçmiş olsun..bende haşimato hastasıyım öğreneli daha 1 hafta oldu..henüz hastalık hakkında pek bilgim yok ama sayenizd ebişeyler öğreniyorum..bende 3 hafta boğaz enfeksiyonuyla uğraştım, halsizim iyileşemiyorum diye gittim tsh ım 18 çıktı, doktor t3 ve t4 ümde biraz düşük, doktor haşimatosun dedi..ömür boyu hap kullanacaksın, inanamadım bu arada demirimde çok düşük altı sınır 65 ama benimki 18. onun içinde hap verdi, tiroid içinde levotron verdi, 3 gün çeyrek 3 gün yarım sonra bir tama bir yarım kullan dedi.

başak bir dahiiyeye gittim ada antikorlara baktı anti tpo normal ama anti tg (tligolubin di sanırım) üst sınır 34 olmasına rağmen 749 çıktı. çok tedirgin oldum..ben doğuda bir ilde görev yapıyorum, burada endokrin bölümü yok oyüzden mecburen devlet hastenine dahiliyeye gidiyorum. ne yazıkki oltrasyon tarihinbide 1 ay sonraya verdiler...biraz tedirginim ama doktor 1 ay sonra tahlillere bakarız, ultrasyonada bakarız dedi..şimdi hapımı kulannıyorum, hayırlısı inşallah...hepimiz için..

aslında sizinle şunu paylaşmak istiyorum..sanırım bebek isteyen arkadaşlar var ve ümitsizliğe kapılanlar. size kendimi ve yaşadıklarımı anlatmak istiyorum biraz...bende 5 yıllık evliyim, evliliğimin ilk 2.5 yılını vajinismusla savaşarak geçirdim..yine böyle forumda arkadaşlarla birbirimize çok destek olduk psikoloğa gittim ve yendim...belki bilenler vardır, vajinismus ilişkiye girememe, evlisin ama olmuyo işte, tabi ilişkiye girmeden hamilelikte çok zor, hatta ben imkansız sanıyodum..ve evlendim ilişki olmadı, geceler boyu ağladım, çok ama çok üzüldüm.bebek henüz düşünmüyodum.önce bu sorunu aşıcam daha sonra gebelik düşünüyodum. kızken hamile kalamam diyede korunmadım, çünkü ilişki olmuyodu

ve eşimdede varikosel var, geçici kısırlığa sebep oluyor..o yüzden ozaman gebe kalmam imkansızdı..evliliğimin 7. ayında adetim geçikti, 20 gün oldu tedirgin olduk doktora gittim ve 7 haftalık gebe olduğumu öğrendim..inanın bana hayatımın en büyük süprizi mucizesiydi, ağladım daha istemiyodum diye, ama ultrasyonda görünce minicik bir kalbin hızlı hızlı çarptığı ağlamam bitti...şimdi 3.5 yaşında bir oğlum var..hayatımın süprizi....

kızdım daha ama hamileydim, ölede sezryenle doğum yaptım bebeğim oldı ama hala kızdım öle böyle 2. yıl geçti..bir forum buldum nette, orda arkadaşlarla birbirimize morala vererek yönlendirerek başardım..oğlum 1.5 yaşındaydı, ve ben yeni kadın olmuştum...2 yıldır sorunumuz yoktu, allaha şükür, şimidede bu çıktı..allahım beterinden saklasın, dediğiniz gibi moral ve kendine güven çok ama çok önemli...şunu unutmayın allahım istedikten sonra olmıcak bişi yok, yeterki moralinizi yüksek tutun, inanın...umarım sizi üzecek bişeyler yazmamışımdır, ne kadar hassas olduğunuz anlayabiliyorum...allahım hepimizin yardımıcısı olsun....dualarım sizinle...

kızdım daha ama hamileydim, ölede sezryenle doğum yaptım bebeğim oldı ama hala kızdım öle böyle 2. yıl geçti..bir forum buldum nette, orda arkadaşlarla birbirimize morala vererek yönlendirerek başardım..oğlum 1.5 yaşındaydı, ve ben yeni kadın olmuştum...2 yıldır sorunumuz yoktu, allaha şükür, şimidede bu çıktı..allahım beterinden saklasın, dediğiniz gibi moral ve kendine güven çok ama çok önemli...şunu unutmayın allahım istedikten sonra olmıcak bişi yok, yeterki moralinizi yüksek tutun, inanın...umarım sizi üzecek bişeyler yazmamışımdır, ne kadar hassas olduğunuz anlayabiliyorum...allahım hepimizin yardımıcısı olsun....dualarım sizinle...

diyecek bi şey bulamıyorum.Allah ol deyince onun hiç kimse ya da hiç bi şey önüne geçemiyor,ol demeyince de ne yapsan ne etsen olmaz işte. bizim ki gibi drlar hiç bi sebep yok açıklanamayan infertilite diyor.her ikimiz de son derece sağlıklıyız,hertürlü tetkik,film normal,sebep yok yok yok.açıklanamayan infertilite sonucu 3 aşılama 1 tüp bebek negatif.tek bir kez bile gebelik testi pozitif çıkmadı,4,5 yıldır tırmalıyoruz.çanakkale ile izmir yollarını düz ettik.yüzlerceee doğum yaptırdım çünkü ebeyim.bi de hastalar soruyo sen doğurdun mu biliyon mu doğum ağrısını diye.bilmiyorum keşke bilsem diyemiyorum tabi:1no2:

ben de hashimoto hastasiyim. su an hamileyim, tup bebekle. prolaktinim de yuksekti, hamile kalinca onun ilaclarini biraktim, hipotiroid ilaclarina devam ediyorum, gecen hafta dozu arttirdik.

ben de hashimoto hastasiyim. su an hamileyim, tup bebekle. prolaktinim de yuksekti, hamile kalinca onun ilaclarini biraktim, hipotiroid ilaclarina devam ediyorum, gecen hafta dozu arttirdik.

slm canım
prolaktinin yüksekmiş beninde yüksek ve haşimatoyum,dostineks kullanıyorum,en az 1 ay bu hapı kullanırken ilişkiye girme diyor doktor sen de bu ilacı mı kullandın ve ilaç kullanırken ilişkiye devam ettinmi

arkadaşlar, bende 11 yıllık evliyim, 5 yıl önce haşimato olduğumu öğrendim ve 9 yıldır bebek için defalarca tüp bebek tedavisi gördüm. ılkinde boş gebelik, ikincisinde gebelik oldu ama 7. haftada kalp atışı durdu. Sonraki tedaviler ise hep olumsuzdu. Yıllar sonra ilk kez bu şubat ayında kendiliğimden gebe kaldım ama onunda 7. haftada kalp atışı durdu. Ayrıca, MTHFR 677 heterozigot durumumda var. Bu konuyu da kanda pıhtılaşma sorunu nedeniyle düşük yapanlar forumundan takip ediyorum. Kalp atışları ya pıhtılaşmadan yada troid antikorlarının bebeği yabancı görüp atmasından kaynaklanıyor, sebebi belirsiz. Dilerim kimse benim gibi sebepsiz infertilite ile böyle yıllarca uğraşmaz, yorulmaz.

Canım ben de Hashımatoluyum..herhangi bi tedavi görmüyorum şu an için..çok da düzenli bi şekilde ilişkiye girmiyoruz bebek olsun diye ama korunmuyoruz da ve bebek olmuyo yaklaşık 1,5 senedir..bakalım beni neler bekliyor bu süreçte..sen çok sabırlıymışsın..
ben şimdiden daha hiçbir şey yaşamadan bebekten vazgeçtim..
korkuyorum çünkü hayalkırıklığı yaşamaktan...
pıhtılaşma bozukluğu için tedavi görüyomusun,sebebi biline bi infertilite seninkisi canım..hem hamile kalabiliyosun en azından buna sevinmelisin..demekki yumurtlama sorunun yok..

biopelin, 11 yıl sonra nasıl kendiliğinden hamilelik oldu anlayamadım. Bir daha olur mu ondan da emin değilim. Yumurtlamada sorun yok, adetlerim hep düzenlidir ama rezervim az. Pıhtılaşma için şu an sadece aspirin kullanıyorum. Gebelik olursa kan sulandırıcı kullanacağım sanırım. Umarım tüm isteyenler bebeklerine kavuşur. Sende asla vazgeçme, vakit kaybetmedende ne gerekiyorsa dene.

benim( tsh 2.98 )(free t3 5.01)(free t4 18.41)lütfen yorum yapın tüp bebek tedavisindeyim doktorum sorun olduğunu söylemedi ama okuduğum kadarıyla sorun var gibi lütfen yardım edinnnnnnnnnnnnnnCADIARZU

benim( tsh 2.98 )(free t3 5.01)(free t4 18.41)lütfen yorum yapın tüp bebek tedavisindeyim doktorum sorun olduğunu söylemedi ama okuduğum kadarıyla sorun var gibi lütfen yardım edinnnnnnnnnnnnnnCADIARZU

tsh normal gözüküyor
ama t3 ve t4 yüksek gibi bendeki sınırlar t3 2.3-4.2
t4 0.89-1.76
ama doktorun bi sorun yok demiş :sm_confused:

tsh normal gözüküyor
ama t3 ve t4 yüksek gibi bendeki sınırlar t3 2.3-4.2
t4 0.89-1.76
ama doktorun bi sorun yok demiş :sm_confused:
ya bilmiyorum ama burda okuduğum kadarıyla tsh enfazla 2.50 olması gerekiyomuş kafam allak bullak oldu1 hafta kaldı transfere yaaaaaaaaaaaa

X