Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

ahsen su ahsen su peki sizin de mi zor oluyor yada tedavisini vs mi görüyorsunuz.konuyu uzun uzun okuyamadım kusura bakmayın lütfen.
5 yıllık evliyim 2,5 yıldır olmuyor bütün testler yapıldı eşimde de bende de sorun yok sebepsiz kısırlık denildi 1 kez menegonla iğne tedavisi bir kez gonal f ile aşılama denedik tutmadı .
Sonra üniversite hastanesine gittim orada tesadüfen öğrendim haşimato olduğumu ama doktor tsh düşünce aşılamayı tekarar deneyelim dedi ocakta aşılama deneyeceğiz .
Yumurtalıkları etkilemiyorsa haşimato sorun değil kanıtlanmadı ama spermi öldürüp gebeliği engelliyor tüp bebek deneyeceğiz aşılama tutmazsa dedi bakalım.

Haşimato hastalığı vücudun bir parçası (troid bezini) olan fakat bunu yanlış tanıyıp antikor üretip onu vücüddan atmaya çalışmasıdır.Teyzem de bu hastalığa sahip,onun ki de haşimato, annanem annemde troid rahatsızı fakat onlardaki farklı türü...ve nitekim ben de muzdaribim bu hastalıktan, benimki hipertroidi yani hızlı çalışıyor devamlı kontrol altındayım belirli aralıklarda ilacı kesip ara verdirilip tekrar içmeye başlıyorum ve baş belası 2 nodülüm var şubat ayında tekrar kontrolüm var, bakalım olmazsa ameliyatla bu nodülü haklamaya çalışıcaz.inanın arkadaşlar ukalalık olsun diye söylemiyorum bu hastalığı o kadar çok araştırıp bilgi sahibi oldum ki size oturup kitap bile yazabilirim .En önemli olan moralinizi yüksek tutun o yokmuş gibi davranın, stresli ortamlardan kaçının inanın tedavide başarı sağlarsınız.Bu rahatsızlık öyle bir şey ki çoçuk sahibi olmanızı bile engelleyebilir lütfen ihmal etmeyin dr. gidin.Bu rahatsızlık tahlilleri pahalı tedavisi ucuz, malesef tahlilleri el yakıyor bir biyopsi yaptırdım 210 ytl. tabiki de sağlığım için ödemek zorundayım başkada elimden gelen bir şey yok, hepinize acil şifalar diliyorum...
Merhaba ben haşimato olduğumu yeni öğrendim haşimato gebeliğe engel midir bilginiz var mı?

Merhaba ben haşimato olduğumu yeni öğrendim haşimato gebeliğe engel midir bilginiz var mı?

Geçmiş olsun tatlım. Ben ne desem boş. sonuçta doktor degilim. Tahlilerinizi ve takiplerinizi lütfen ihmal etmeyin. ve umutsuzluga asla kapılmayın. insallah olur yavrunuz. Olumsuz düşünmeyin.

Geçmiş olsun tatlım. Ben ne desem boş. sonuçta doktor degilim. Tahlilerinizi ve takiplerinizi lütfen ihmal etmeyin. ve umutsuzluga asla kapılmayın. insallah olur yavrunuz. Olumsuz düşünmeyin.
Doktorların bazıları sorun bu bazıları sorun değil diyor tüp bebekte antikorlar sorun oluyormuş öyle duydum kortizon tedavisi uygulanıyormuş ama doktorum bana hiç söylemedi biz mi abartıyoruz acaba bu hastalığı

Doktorların bazıları sorun bu bazıları sorun değil diyor tüp bebekte antikorlar sorun oluyormuş öyle duydum kortizon tedavisi uygulanıyormuş ama doktorum bana hiç söylemedi biz mi abartıyoruz acaba bu hastalığı

Ben haşimato olmadıgım halde doktorum gebe kalamadıgımı buna baglamıştı. Troid icin gittigim doktor buna baglı degil derken, kadın dogum doktorum buna baglı diyor ve ısrar ediyordu. çatışma yaşıyorlardı. kadın dogum doktorum galip geldi ilaç versin ic dedi. 9 ay boyunca levitron içtim. artı bebe aspirini..kan pıhtılaşması yaşamamak için. cok uzun ve zorlu bir süreçti. ama asla yılmadım. umutsuzluga kapılmadım. bu beni daha cok bagladı. bebegim dogacagina yakın bir hafta öncesi bebe aspirinini bıraktırdı doktorum. ama troid hapını içtim. saglikli bir oglum oldu.

troid hastası oldugum icin bebekten kan istediler. onda da varmı diye. şükür onda troid rahatsızlıgı çıkmadı.simdi 8 yaşında.

Umudunu asla kaybetme.

Ben haşimato olmadıgım halde doktorum gebe kalamadıgımı buna baglamıştı. Troid icin gittigim doktor buna baglı degil derken, kadın dogum doktorum buna baglı diyor ve ısrar ediyordu. çatışma yaşıyorlardı. kadın dogum doktorum galip geldi ilaç versin ic dedi. 9 ay boyunca levitron içtim. artı bebe aspirini..kan pıhtılaşması yaşamamak için. cok uzun ve zorlu bir süreçti. ama asla yılmadım. umutsuzluga kapılmadım. bu beni daha cok bagladı. bebegim dogacagina yakın bir hafta öncesi bebe aspirinini bıraktırdı doktorum. ama troid hapını içtim. saglikli bir oglum oldu.

troid hastası oldugum icin bebekten kan istediler. onda da varmı diye. şükür onda troid rahatsızlıgı çıkmadı.simdi 8 yaşında.

Umudunu asla kaybetme.
İnşallah yani troid ilacından sonra hamile kalabildiniz inşallah bende aynı sonucu alırım rabbim sağlıklı ömür nasip etsin evladınıza

Arkadaşlar haşimato olup hamile kalanlar yardım edin hep olumsuz olmasından sıkıldım korkuyorum ne aşılama ne tüp bebekten sonuç alamayacağım diye

canım ben de haşimatoluyum ve hamileyim.. sakın moralini bozma ve olacak mı diye kafana takmamaya çalış..
en kısa zamanda olur inşallah..

Aslında bende doktora gittim üniversiteye doktordan iyor ve selenyum testi yapmasını istedim bunların testi yok dedi şaşırdım peki yoksa neye göre iyotsuz tuz kullanın diyorlar selenyum öneriyorlar.
bir tür vitamin selenyum kullanabilirsin dedi gönderdi birde benim kullandığım ilaç çok az düşürüyor değerleri 3,53 tü 2,99 a düşmüş
Çok ilginç, selenyum testi varmış oysa ki. Peki selenyumu ne dozda ve ne şekilde kullanmanı önerdi?

Alıntı: Biruni Laboratuvarı

24 SAATLİK İDRAR TOPLANMASI

1 - Sabah ilk idrar atılarak mesane boşaltılır.

2 - İkinci idrardan itibaren 24 saat süresince yapılan idrarların tamamı , idrar toplama kabı içine toplanır.
Bu süre içinde toplama kabı serin bir yerde saklanır.

3 - Ertesi sabahki ilk idrar da toplama kabına alınarak en kısa zamanda laboratuvara ulaştırılır.

Aşağıdaki testlerin yapılması istenildiğinde, özel koruyucu madde içeren toplama kabınızı ve yapılacak test ile ilgili ayrıntılı bilgileri (perhiz, ilaç, v.b.) almak için lütfen şubelerimize başvurunuz.

ÖZEL TOPLAMA KABI GEREKTİREN İDRAR TESTLERİ
17 – Hidroksikortikosteroidler
17 – Ketosteroidler
5 - Hidroksiindolasetik asit ( 5 – HIAA)
Bakır
Delta-aminolevulinik asit ( d - ALA )
Dopamin
Epinefrin
Hidroksiprolin
Homovanilik asit ( HVA )
Koproporfirin
Kreatinin
Metanefrin
Norepinefrin
Normetanefrin
Okzalat
Porfirin
Porfobilinojen
Selenyum
Serotonin
Sitrat
Üroporfirin
Ürik asit
Vanilmandelik asit ( VMA )

Son düzenleme:
canım ben de haşimatoluyum ve hamileyim.. sakın moralini bozma ve olacak mı diye kafana takmamaya çalış..
en kısa zamanda olur inşallah..
İnşallah aslında sebep bu mu merak ediyorum bize sebepsiz kısırlık denildi 3 ay önce haşimato olduğumu öğrendim ve ilaç kullanmıyordum aşılamam ve denediğim tedaviler tutmamıştı şuan ilaç kullanıyorum ocakta aşılama deneyeceğim siz doğal yolla mı hamile kaldınız?

Çok ilginç, selenyum testi varmış oysa ki. Peki selenyumu ne dozda ve ne şekilde kullanmanı önerdi?

Alıntı: Biruni Laboratuvarı

24 SAATLİK İDRAR TOPLANMASI

1 - Sabah ilk idrar atılarak mesane boşaltılır.

2 - İkinci idrardan itibaren 24 saat süresince yapılan idrarların tamamı , idrar toplama kabı içine toplanır.
Bu süre içinde toplama kabı serin bir yerde saklanır.

3 - Ertesi sabahki ilk idrar da toplama kabına alınarak en kısa zamanda laboratuvara ulaştırılır.

Aşağıdaki testlerin yapılması istenildiğinde, özel koruyucu madde içeren toplama kabınızı ve yapılacak test ile ilgili ayrıntılı bilgileri (perhiz, ilaç, v.b.) almak için lütfen şubelerimize başvurunuz.

ÖZEL TOPLAMA KABI GEREKTİREN İDRAR TESTLERİ
17 – Hidroksikortikosteroidler
17 – Ketosteroidler
5 - Hidroksiindolasetik asit ( 5 – HIAA)
Bakır
Delta-aminolevulinik asit ( d - ALA )
Dopamin
Epinefrin
Hidroksiprolin
Homovanilik asit ( HVA )
Koproporfirin
Kreatinin
Metanefrin
Norepinefrin
Normetanefrin
Okzalat
Porfirin
Porfobilinojen
Selenyum
Serotonin
Sitrat
Üroporfirin
Ürik asit
Vanilmandelik asit ( VMA )
Benim de çok bilgim yok daha önceki doktorum işe yaramaz boşuna selenyum kullanma bu hatalığın tedavisi yok demişti .
Üniversitedeki doktora selenyum ve iyot testi yaptırmak istiyorum düşük çıkarsa ilaç kullanacağım dedim bunun testi bildiğim kadarıyla yok dedi bende o zaman endokrine gideyim dedim .
Selenyum için ne düşünüyorsunuz dedim c vitamini gibi bir vitamin istersen al dedi ne isim verdi ne doz eczanelere sordum pahalı ve talep yok getirmiyoruz dedi.

İnşallah aslında sebep bu mu merak ediyorum bize sebepsiz kısırlık denildi 3 ay önce haşimato olduğumu öğrendim ve ilaç kullanmıyordum aşılamam ve denediğim tedaviler tutmamıştı şuan ilaç kullanıyorum ocakta aşılama deneyeceğim siz doğal yolla mı hamile kaldınız?

tutmamış olması normal. sonuçta adet düzensizliği de yapıyor, dengeni bozuyor bu hastalık.
ama artık neyin olduğunu biliyorsun. ilacını düzenli kullanmaya devam edersen bence hiçbir sıkıntı yaşamazsın.
ben normal yolla ve çok kısa sürede kaldım. değerlerin normale düştüğünde ve gerçekten çok kafana takmamaya çalışırsan olacaktır inan bana.

tutmamış olması normal. sonuçta adet düzensizliği de yapıyor, dengeni bozuyor bu hastalık.
ama artık neyin olduğunu biliyorsun. ilacını düzenli kullanmaya devam edersen bence hiçbir sıkıntı yaşamazsın.
ben normal yolla ve çok kısa sürede kaldım. değerlerin normale düştüğünde ve gerçekten çok kafana takmamaya çalışırsan olacaktır inan bana.
Benim reglim gayet düzenli yumurtalıklarda sorun yok etkilememiş her şey normal ama hamile kalamıyorum inşallah bu defe tutar her sabah ilacımı kullanıyorum troid hastası olup oruç tutan var mı ben bu ay oruç tutmuştum değerlerim çok az düşmüş normal de 5 ten 3,53 düşmüştü bu ay 2,99 a düşmüş oruç tutmakla alakası var mı acaba merak ettim.
İlacı düzenli alamadım çünkü

Herkese geçmiş olsun. Bu hastalığı yaşayanlar doktor kadar tecrübeli oluyor artık. Aslında her hastalık için öyle.
Ben de bir şey sormak istiyorum size.
Geçen ay tesadüf olarak TSH yüksekliğimi öğrendim. ama çok yüksek değildi 4,10 du. T3-T4 normaldi ama bana yüksek gelince detaylı bir inceleme yaptırdım. Sonra antikor testleri yapıldı. TPO normal çıktı ama TG biraz yüksekti. 6mm tekli nodülüm de varmış hipoekoik tarzda. Dün kontrole gittim kan değerlerimin tamamı normal TSH: 2,5 T3-T4 normal ki ilaç kullanmıyorum. takip dedi doktor sadece. TPO yine normal ama TG yine yüksek. Ultrasona gireceğim bunun üstüne ama doktor 1 ayda bir şey değişmez girme boşuna falan dedi.
Bu durumda haşimato yaşayanlar yorumlayabilir mi?
Benim durumum haşimatoyu gösteriyor mu? Sadece TG yüksekliği.
Göstermiyorsa neden TG yüksek?

Benim de çok bilgim yok daha önceki doktorum işe yaramaz boşuna selenyum kullanma bu hatalığın tedavisi yok demişti .
Üniversitedeki doktora selenyum ve iyot testi yaptırmak istiyorum düşük çıkarsa ilaç kullanacağım dedim bunun testi bildiğim kadarıyla yok dedi bende o zaman endokrine gideyim dedim .
Selenyum için ne düşünüyorsunuz dedim c vitamini gibi bir vitamin istersen al dedi ne isim verdi ne doz eczanelere sordum pahalı ve talep yok getirmiyoruz dedi.
Ben solgar' da görmüştüm hem de uzun süre önce. Fiyatı da solgar olmasına rağmen(pahalıdır) alınamayacak kadar abartı değildi.

X