Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

Evet bende ilk kez duydum nette buna dair bilgi bulamadım kortizon yan etkisi çok olan bir tedavi şekli üstelik bebeğe zararı olabilir diye düşünüyorum doktor yumurtalıkları etkilemiyorsa sorun değil dedi anti tpo yüksekliği çokta abartılmadı
Anti-TPO ve antitiroglobulin antikorlar kanda yükselmez.

Tiroid sintigrafisinde bez görülmez veya silik görülür.

Tiroid ultrasonunda iltihabi belirtiler ve bezde nodülleşen alanlar olabilir.

Tedavi:

Ağrılı dönemde Aspirin veya diğer ağrı kesici ilaçlar (Apranax, Parol, Naprosyn ve Endol gibi) ağrıyı düzeltir. Bazı kişilerde ağrı gece daha fazla olur. Bu nedenle yatmadan önce ağrı kesici alınabilir. Kalsiyum, magnesium ilave verilebilir. Ağrısı, ağrı kesici ilaçlarla geçmeyen hastalarda kortizon ilacı verilir. Kortizon ile ağrı bazen ilaç alındıktan bir kaç saat sonra veya 24 saat içinde hızla geçer ve hasta rahatlar. Eğer ağrı kortizon tedavisiyle geçmiyorsa başka hastalık düşünmek gerekir.

Bu yazıyı buldum ama bende nodül yok sadece tsh ve anti tpo yüksekliği vardı ağrıda yok kortizon ürküttü beni

ben euthyrox kullanıyorum ve bende inanılmaz halsizim zaten bu haşimatoya halk arasında huysuz gelin hastalığı deniyormuş, sürekli halsiz uyuşuk mayışık ve ben öyleyim gerçekten :)) bunun yanı sıra sinirli hırçın ve mutsuzum hep. ben 5-6 sene önce tefor kullanmıştım hatta onu uzun süre kullandıktan sonra doktorum ilacımı bıraktırmıştı bile ama tefor sanırım piyasada yok şuan :KK43:
Ay ilk kez duydum ve tanım çok güzel "huysuz gelin hastalığı" . :KK48: Halsizlik bu hastalıkta hepimizin sorunu sanırım. Söz, hoşuma gitti, çok yaşayın. :)

Ay ilk kez duydum ve tanım çok güzel "huysuz gelin hastalığı" . :KK48: Halsizlik bu hastalıkta hepimizin sorunu sanırım. Söz, hoşuma gitti, çok yaşayın. :)
Arkadaşlar haşimato olup hamile kalanlar yardım edin hep olumsuz olmasından sıkıldım korkuyorum ne aşılama ne tüp bebekten sonuç alamayacağım diye

Arkadaşlar haşimato olup hamile kalanlar yardım edin hep olumsuz olmasından sıkıldım korkuyorum ne aşılama ne tüp bebekten sonuç alamayacağım diye
Canım ben bekarım, o tip bir deneyimim yok ama okuduklarımdan bildiğim kadarıyla hamile kalıp sağlıklı bebekler doğuran kişiler var. Bence inancını sağlam tut, umutsuzluğa kapılma sakın. Moral ve olumlu düşünce de tedavi kadar önemli diye düşünüyorum. Hakkında hayırlısı olsun. Bu arada Zencefil kürüne devam ediyoruz, sen başladın mı?

Canım ben bekarım, o tip bir deneyimim yok ama okuduklarımdan bildiğim kadarıyla hamile kalıp sağlıklı bebekler doğuran kişiler var. Bence inancını sağlam tut, umutsuzluğa kapılma sakın. Moral ve olumlu düşünce de tedavi kadar önemli diye düşünüyorum. Hakkında hayırlısı olsun. Bu arada Zencefil kürüne devam ediyoruz, sen başladın mı?
Hayır başlayamadım umut bahçecideki doktor anti tpo çok önemli kortizon gerek deyince gerildim

Hayır başlayamadım umut bahçecideki doktor anti tpo çok önemli kortizon gerek deyince gerildim
Zencefil kürünü 1 ay uygulayıp dr.u tarafından sonuçlara göre artık troit hastası olmadığı söylenilen arkadaştan alıntılıyorum:

"swet2006 dedi:
-özellikle anti tpo ların nasıl düştüğüne hayret edeceksin. ilaçla kullanabilirsin, tahlil sonrası doktorun zaten ilacının ya dozunu azaltacak yada kesecek. ben artık ilaç kullanmıyorum."

Bu da ek bilgi olarak;
swet2006 dedi:
-kızlar haşimato hastalığı vucuttaki b12 vitamininin emilimini azaltıyor, trigliserid ve kolestrol seviyesini yükseltiyor. trigliseritim 199 dan 116 ya kolestrolüm 255 ten 216 ya düştü. dr. her gün yürüyüş yap kolestrolün düşer dedi. yani zencefil bunlarıda düzene sokuyor. b12 orta seviyede çıktı. vitamin verir diye düşündüm gerek yok dedi. et, balık, yumurta tüketin.

Zencefil kürünü 1 ay uygulayıp dr.u tarafından sonuçlara göre artık troit hastası olmadığı söylenilen arkadaştan alıntılıyorum:

"swet2006 dedi:
-özellikle anti tpo ların nasıl düştüğüne hayret edeceksin. ilaçla kullanabilirsin, tahlil sonrası doktorun zaten ilacının ya dozunu azaltacak yada kesecek. ben artık ilaç kullanmıyorum."

Bu da ek bilgi olarak;
swet2006 dedi:
-kızlar haşimato hastalığı vucuttaki b12 vitamininin emilimini azaltıyor, trigliserid ve kolestrol seviyesini yükseltiyor. trigliseritim 199 dan 116 ya kolestrolüm 255 ten 216 ya düştü. dr. her gün yürüyüş yap kolestrolün düşer dedi. yani zencefil bunlarıda düzene sokuyor. b12 orta seviyede çıktı. vitamin verir diye düşündüm gerek yok dedi. et, balık, yumurta tüketin.
Şuan b12 ve demir eksikliği için ilaç kullanıyorum zencefil alamadım aldığımda deneyeceğim selenyum ve zencefili inşallah düşer siz denediniz mi

her hashimoto hastasının bebeğinin olması zor mudur ?ben daha evlenmedim ama yazılanları okuyunca ya bebeğim olmazsa diye korktum:KK43:

Selenyum testi yapıldı mı? Dr. mu verdi?
Aslında bende doktora gittim üniversiteye doktordan iyor ve selenyum testi yapmasını istedim bunların testi yok dedi şaşırdım peki yoksa neye göre iyotsuz tuz kullanın diyorlar selenyum öneriyorlar.
bir tür vitamin selenyum kullanabilirsin dedi gönderdi birde benim kullandığım ilaç çok az düşürüyor değerleri 3,53 tü 2,99 a düşmüş

her hashimoto hastasının bebeğinin olması zor mudur ?ben daha evlenmedim ama yazılanları okuyunca ya bebeğim olmazsa diye korktum:KK43:
Haşimato yumurtalıkları etkiliyorsa gebeliği engelliyor ve tsh değerlerini yükseltiyor doktorum tsh 2,5 olduğunda t4 normalse sorun etme dedi bu durumda hamile kalanda var kalamayanda ben bu yüzden mi kalamadım bilinmiyor. haşimato hastası olmama rağmen sebepsiz kısırlık diyorlar belkide biz abartıyoruz.

aralıklarla pko çıkıyor bende. 3aylık hormon kontorllerinde.ama doktor ilaç kullanmana gerek yok demişti.inşallah olur benimde ya:KK43:

X