Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

canım sanırım durumun normal. çünkü benim göğsümden önce sıvı sonra kan gelmişti ve dr.un baktığı tek şey troit ve prolaktindi.. bir de prolaktin stres yüzünden çok yükseliyor malesef.

bana biri cevap versin lütfen.

canım sanırım durumun normal. çünkü benim göğsümden önce sıvı sonra kan gelmişti ve dr.un baktığı tek şey troit ve prolaktindi.. bir de prolaktin stres yüzünden çok yükseliyor malesef.

merhaba, çok geçmiş olsun sizde de troit problemi yüzünden mi prolaktin yükselmesi yaşadınız.bazen benim göğsümdeki sütün rengide koyulaşıyor bazen.acaba gidip göğsümdeki sütten tahlil yaptırsam mı?birde göğsümden ultrasyon çekilmiştim.bişey çıkmamıştı.

merhaba arkadaşlar bende de haşimato çıktı.levotarin kullanıyorum.bu hastalık için neler önerirsiniz.malum doktorlar siz soru sormadan anlatmıyorlar.iyotlu mu iyotsuz mu tuz kullanmak gerekiyor.birde hamile kalmaya etkisi çok mu.sanırım bu hastalıgın düzelme imkanıda yok

dün kan tahlili yaptırmıştım bugün sonuçlarını almaya gittim..tsh 7.23 çıktıkilo falan yapıyomuş hipotroid ama aksine bana hiç yapmadı zayıfım yani bi kaç kilo eksiğim var,seninki çok yüksek değil ondan dedi doktor pazartesi için kan tahlili ve ultrason istedi..
annemde de vardır benim bu,ömür boyu ilaç kullanıyo,ben daha 22 yaşındayım ben de mi hep ilaç kullanıcam yaa ooffff!!

bazen düzelebiliyormuş eger guatırın yoksa.ilaç kullanıp düzelenler oldugunu duydum.iyice araştır ilerlemeden önlemini al.selenyum destegi çok iyi geliyormuş doktoruna bunu da sor bence

canım bu hastalık vücudun tüm hormon dengelerini etkiliyor benim kolestrolüm yükseldi demirim düştü midem bile rahatsızdı çünkü mide salgılarını bile bozuyormuş seninde öyle olabilir tabi streste çok tetikliyor

canım doktor bana iyotsuz kullanmanda fayda var demişti...

canım bendede hashimoto çıktı kana geçmiş yani hipotroid dedei doktor. bana söylediği iyotsuz tuz kullanman gerekiyor dedi ben deiz tuzu kullanıyorum.en son kontrolümde ultrasyona girdim.hasmoto iyileşmiş bende yani bant kalmış kalıcı hasar bırakmış hipotroid yani tembellik var.bazen iyileşebiliyormuş sanada çok geçmiş olsun.[/QUOTE]

slm.ultrasyonda benim ileri derecede haşimato çıktı sanırım artık düzelme imkanım yok.ilacımda gundu 2 ye çıktı.doktora sordum iyotlu mu iyotsuz tuz mu diye normal bakkalda satılan tuz dedi.bakkalda hepsi satılıyor:)anlayamadım o yüzden.ben sizi dinleyim en iyisi:)

canım doktor bana iyotsuz kullanmanda fayda var demişti...

ben de hashimato oldumu öğrendm 1 senedir ilaç kullanıyorum.iyotsuz tuz kullanman gerekiyo.ben biliyorum ama uygulamıyorum orası ayrı:S bebek için de etkisi var ama umutsuz değil sadece zaman gerekiyor.benim de 1,5 senedir evilyim.henüz olmadı.hayrlısıyla allah herkese nasip etsin inş

ben de hashimato oldumu öğrendm 1 senedir ilaç kullanıyorum.iyotsuz tuz kullanman gerekiyo.ben biliyorum ama uygulamıyorum orası ayrı:S bebek için de etkisi var ama umutsuz değil sadece zaman gerekiyor.benim de 1,5 senedir evilyim.henüz olmadı.hayrlısıyla allah herkese nasip etsin inş

bende yaklaşık 4 aydır kullanıyorum ilaç.benim degerlerim ilaç kulandıgım halde birden 9 çıkmış.ilacım 2 katına çıktı.sizde de olabiliyor mu böylee

slm.ultrasyonda benim ileri derecede haşimato çıktı sanırım artık düzelme imkanım yok.ilacımda gundu 2 ye çıktı.doktora sordum iyotlu mu iyotsuz tuz mu diye normal bakkalda satılan tuz dedi.bakkalda hepsi satılıyor:)anlayamadım o yüzden.ben sizi dinleyim en iyisi:)[/QUOTE]

canım bilinen markaların iyotsuz tuzuda var ondanda alabilirsin deniz tuzuda ben ikisinide kullanıyorum.hashimotoda iyot troid bezini tahrip ediyor.bana tuz kullanmasanda olur demişti doktor.

bende yaklaşık 4 aydır kullanıyorum ilaç.benim degerlerim ilaç kulandıgım halde birden 9 çıkmış.ilacım 2 katına çıktı.sizde de olabiliyor mu böylee
Merhaba ben 4 yıldır hipotiroid hastasıyım.Sık sıkta kontrole gidiyorum.İlacını hergün aynı saatte içip ardından en az yarım saat hiçbirşey yememelisin.Saatini birkaç gün kaçırırsan değerler hemen yükseliyor.Şahsen denedim öyle oldu.Ayrıca ben ilk öğrendiğimde günde 200mg ilaç kullanıyordum.Sonra zamanla 25 mg ma kadar düştü.Ancak bu yıl çok dalgalanma oldu ve şimdi 75 mg kullanıyorum.Arada pek çok etkenden bu olabiliyyor.Canını sıkma ve kontrollerine gitmeyi ihmal etme.Tiroid hormonunu sabit tutabildiğimiz sürece hiçbir sorun yok.

Merhaba arkadaşlar,
ben Karaciğer değerlerimden GGT ve AST yüksek çıktığı için sürekli Gastroentolojiye gidiyordum.Sonra dr. beni Endokrinolojiye gönderdi.
Kan tahlili sonucum elime yeni ulaştı.TSH 2,59 ; FT4 1,28 çıktı.Daha önce T3 ve T4 e de bakılmıştı onlarda referans değerleri içindeydi.

Ama ilk kez bakılan ANTI TPO (ANTI-M) 123,1 ÇIKTI.sON DEĞER 34 olmalıymış. Bu değerin yüksekliği Haşimoto hastalığı için yeterli mi acaba?
yarın Dr. gidip sonuçları göstereceğim ama çok merak ediyorum ve korkuyorum.Çünkü ben de bebeğim olsun istiyorum.Gerçi TSH normal ama off işteeee...

6 eylül için randevumu aldım,inşallah iyi çıkar sonuçlar. mayısta gittiğimde kötü çıkmıştı çünkü :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…