Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

bir uzmana görünmende fayda var tabi ama bana normal göründü sonuçların canım birtek anti tg yi bilmiyorum ama gerisinde sorun görünmüyor.

merhaba sizinle durumumuız aynı benim tsh 5 antikorlarımın hepsi 1000 üzerinde olduğu için tetkiklerde > işareti çıkıyor moralinizi bozmak istemem ama ben 5 yıldır bebek sahibi olamıyorum bu değerler yzündenkesinlikle bir doktora gidin bana ömrü boyu kullanacaüım bir ilaç verdi haşimoto yani triod yetmezliği teşhisi koydu bu hastalık yumurtalıklarda iltihaba sebeb oluyormuş onun için gebe kalamıyorum umarım siz kalırsızı

ikinci bebeğmide kaybettim.bu hastalık yüzündenmi acaba.bazı drlar ilgisi yok diyor bazıları var.
endokrin dru bana dediki artık çocuk yapma
bir kızım var ama diğerleri karnımda öldü.genetik inceleme sonuçlarımı bekliyorum.ama bu hastalık benim başımın belası oldu.hayat boyunca kurtuluşu yokmuş

Kızlar tsh yüksek çıkıncamı anti tpo anti tg baktırdınızz..Haşimato denilmesi için bunların kaç olması lazım??Benimkiler en son böyle çıktı mart 16 ta yaptırdım..Doktoruma da gösteremedimm..Anti lerin aralığı bende 0-60 arası görünüyor ama bilemedim genede???
Serbest T3 3,06
Serbest T4 1,06
TSH 2.390
Anti TG 58.3
Anti TPO 57.5

Çok doğru, hamilikte endokrinoloji doktoruna her ay gidilmesi gerekiyor. Ayrıca eğer benim gibi çocuk için tedavi görüyorsanız ve tiroit hastası iseniz yine düzenli olarak endokrin doktoruyla görüşmelisiniz. Bebek tedavisinde kullandığımız ilaçlar (Folik asit, progestan gibi) hormonları doğrudan etkiliyor, tiroit için zararlı değil ama değerlerin dengesizleşmesine sebep olabiliyor..

Benim tsh değerlerim bu aya kadar düzenliydi, (Günde 75 mg euthrox alıyorum). 4-5 aydır tsh 0,77-1,1 arasında seyrediyordu.
Bu ay son ölçümümde tsh 4,1 'e yükselmiş olduğunu görünce, doktorum ilacın dozunu artırdı.

Son düzenleme:

Doktorun sana en iyi bilgiyi verir ama, değerlerin normal görünüyor. Benim ilk testlerimde TSH'ım 12.9-13.00 gibi değer çıkınca, doktorum Anti TG ve Anti Tpo testleri istedi. Bu Değerlerde 600-700'lerde çıkmıştı, şu an ilaçla düzene girdi.

merhaba ebnimde senin gibi 7 aylık bir kızım var bende bir buçuk ay önce öğrendim yanlız ben haşimato değil hepotroidi hastasıyım yanı guatır tamamen iflas etmiş, dr hemen ilaca başladı doz ayarlaması yapacağız fakat beim aldığım ialçlar sizinkilerden farklı bende çok hızlı kilo aldım hamilelik kilolarını veremeden üstüne bide daha fazla kiloa aldım ben bir haftada 5 kilo almışım hesapla artık şuan ilaçlrımı kullanıyorum yeni kilo alamdım ama kilo vermedimde şişliklerim biraz indi ama bende 15 gün sonra kontrole gidecem, ve ömür boyu bu ilacı kullanacan dedi dr.

Merhaba,
Arkadaşlar benim de tahlillerde t3 t4 normal çıktı.Ama Tsh yüksekti.
Doktor ilaç verdi,6 hafta kullanmam gerekiyor.
Sanırım 20 gün falan oldu kullanmaya başlayalı.
Bu ay regl olmadım.Olacak gibi de durmuyorum.Çünkü
vücudumda hiç bir belirtisini göremiyorum.Acaba ilaçtan mı kaynaklandı
diye merak ediyorum.Kendiside bu durumu yaşayan var mı?

ben ilk kullanmaya başladığımda herhangi değişiklik yapmamıştı.
ama tiroid yumurtlamayı da etkilediği için belki sebebi o olabilir.

Son zamanlarda hiç düzensizlik yaşamamıştım.
Günlük yaşantımda yaptığım tek değişiklik ilaç kullanmaya başlamak
olunca bundandır heralde dedim.
Teşekkür ederim canım.
Acaba benim gibi bir durum yaşayan varmıdır başka?

Mrb kızlar benimde sadece anti tg yüksek bu ne demek oluyor acaba trombosit düşüklüğü için gitmiştim hemotologa kan tahlililerinde gördüm sonucları göstermeye gitmedim daha nettende araştırıyorum ama kayda deger birsey ögrenemedim

6 hafta ilaç kullanmam gerekiyordu.
İlaçtan sonra tahlil yaptırdım çok şükür tsh normal değerlere düşmüş.
Bundan sonra hayat boyu bu ilacı kullanmaya devam edecekmişim.
Eğer gebelik gibi bir durum olursa hemen gelmem gerekiyormuş.
Hayatım boyunca doğru düzgün ağrı kesici bile almamış biri olarak
sürekli ilaç kullanmak fikri ilginç gelse de bana Hayırlısı olsun bakalım.

canım bende yeni öğrendim haşimato olduğumu.. doktorum bana bunun üst sınırının olmadığını söyledi benimki 12.6 çıkmıştı bazıların 100 hatta 1000 gibi rakamlar çıkabilir ama önemli olan kanda bağlanma sıklığı demişti çünkü ben 12 lik rakamla bile çok fenaydım ayrıca kolestrolüm çok yüksekti ve demirim çok çok düşüktü... bir aylık levotron kullanımından sonra şimdi 4 çıktı tsh ama yine de hasta olduğunu ve ömür boyu ilaç kullanacağını bilmek kötü Allah hepimize şifa versin

mrb arkadaslar..benimde dogumdan sonra dustu t3 t4 ilaca basladım en son tsh 3küsürlü bi rakama düşmüştü doktora gideceğim kontrole,kolesterol yükselince nerden anlıyorsunuz onada mı bakılıyor???

arkadaşlar bende haşimato hastasıyım merak ettiğim bir şey var benim adet günümde azalma oldu eskıden 6 ıken şuan ıkı gun oluyorum sizde de böyle bir durum varmı.yalnız düzenli bir şekilde oluyorum

merhaba bende hipotroid ve haşimato hastasıyım her iki hastalıkta kilo aldırıyor hipotroid için ilaç kullanıyorum yalnız haşimato hastalığının maalesef tedavisi yok bir süre diyet ve spor yaptım kilo veremediğim için bıraktım çok sabırlı olmak gerekiyor çok halsiz oluyorum bazen spor yapacak gücü bulamıyorum kendimde sizler kilo vermek için neler yapıyorsunuz ve en önemlisi kilo verebiliyor musunuz?

arkadaşlar bende haşimoto hastayım hipotroid ilacı kullanıyorum.bende kilo problemi yok.birde göğsümden süt geldi prolaktin hormonu sınırda çok üzülüyorum.prolaktinin neyin yükselttiğini pek bilinmiyor .acaba benim gibi hipotroid hastası olupta göğsünden süt gelen arkadaşlar varmı?

geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin ben ilk kez duydum göğüsten süt geldiğini doktorunuz ne diyor?

teşekkür ederim allah sizede şifa versin.herbiri ayrı bişey söylüyor.cerrahi doktoru anne sütü gitmemiş olabilir dedi bu arada ben 4 sene önce doğum yaptım..dahiliyeci ve kadın doğum öyleşey olurmu prolaktin yükselmiş dedimişti.troid hormonların yükseltmiş olabilir dedi.anlaşılan benim gibi troid hastası olupta göğsünden süt gelen kimse yok.işte böyle benim durumum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…