bayanlar ben 19 yaşındayım ve saçlarım dökülüyor, hiç kilo alamıyorum, çok terliyorum çok bunalıyorum ve geriliyorum sinirleniyorum bu hastalıktan şüpheleniyorum yani tiroid bezimle alakalı olabilir mi?? kan değerlerim şu şekilde çıktı: lütfen cevaplarsanız sevinirim ne yapacağım bilemedim :S
TSH 2.79 µIU/mL 0.27-4.2
Serbest T3 3.41 pg/mL 2-4.4
Serbest T4 1.02 ng/dL 0.9-1.7
Anti TG 48.0 IU/mL < 40
Anti TPO 46.6 IU/mL 0-57
merhaba hanımlar bende şu troidlerle uğraşıyorum 1 haftadır öncesi diyetisyen için kan tahlili yaptırdım orada tsh 0,05 çıkınca hemen endokrinoloji bölümüne gittim ordanda
t3 4,16
t4 1,52
anti tg 363,1
anti tpo >1300,0 değerlerini görünce şok oldum cuma günüde röntgene giricem bakalım ona göre bakacaklarmış bunlar nedemek oluyor çok kafam karışık bebek sahibi olmaya umarım engel değildir.
eğer hamile kalırsanız lütfen bir endokrinoloji hekimince de takip edilin her 4-6 haftada 1 kan tahlili önemli gerekirse artırırlır. Kilo alımının hashimato ile dogrudan pek ilgisnin olmadıgını doktorum söylüyor. Bende aynı zamanda reaktif hipoglisemi var. Ona bağlı kilo alıyorum
Kızlar tsh yüksek çıkıncamı anti tpo anti tg baktırdınızz..Haşimato denilmesi için bunların kaç olması lazım??Benimkiler en son böyle çıktı mart 16 ta yaptırdım..Doktoruma da gösteremedimm..Anti lerin aralığı bende 0-60 arası görünüyor ama bilemedim genede???
Serbest T3 3,06
Serbest T4 1,06
TSH 2.390
Anti TG 58.3
Anti TPO 57.5
merhaba arkadaşlar,
ben de haşimato hastası olduğun yeni öğrenenlerdenim 6 ay önce doğum yaptım sağlıklı tatlı bir kızım varhamilelikte yapılan tsh testinde tsh 8,5 t3 t4 normal çıktı hamilelik süresince euthrox 25 kullandım doğumdan sonra bıraktım 5 ay sonra halsizlik uykusuzluk kilo alma kabızlık gibi şikayetler üzerine sağlık ocağında kan tahlili yaptırdım tsh sonuç yok >100 t4 0,3, kollestrol 350 gibi değişik sonuçlar çıktı ben de özel bir hastaneye gittim doktor sonuçlar yanlıştır dedi yine test yaptık tine tsh 100'den büyük t4 0,05 anti tpo 996 dan büyük çıktı (( ultrasonda da troid iltihabı varmış... vucut hiç çalışmıyormuş yani.. hafta hafta arttırarak 25,50,75 ve geçen hafta euthrox 100 kullanmaya başladım 1 haftadır daha iyiyim sanki 2 ayda 4 kilo almıştım ona ay kilo almadım 500 gr da vermişim:) birde ilaç içmezsem sürekli kabızlık yaşarken 3 gündür normal herşey.. zor bir süreç biliyorum ama ümitlenmeye başladım
tsh 100'den büyük t4 0,05 anti tpo 996 biraz araştırdım internetten ama bu kadar yüksek sonuç görmedimvar mı sizin bildiğiniz duyduğunuz böyle sonuç olup normale dönem moral arıyorum:) 2 hafta sonr tahlilim var inşallah düşmüştür biraz...
Merhaba,
Arkadaşlar benim de tahlillerde t3 t4 normal çıktı.Ama Tsh yüksekti.
Doktor ilaç verdi,6 hafta kullanmam gerekiyor.
Sanırım 20 gün falan oldu kullanmaya başlayalı.
Bu ay regl olmadım.Olacak gibi de durmuyorum.Çünkü
vücudumda hiç bir belirtisini göremiyorum.Acaba ilaçtan mı kaynaklandı
diye merak ediyorum.Kendiside bu durumu yaşayan var mı?
merhaba arkadaşlar,
ben de haşimato hastası olduğun yeni öğrenenlerdenim 6 ay önce doğum yaptım sağlıklı tatlı bir kızım varhamilelikte yapılan tsh testinde tsh 8,5 t3 t4 normal çıktı hamilelik süresince euthrox 25 kullandım doğumdan sonra bıraktım 5 ay sonra halsizlik uykusuzluk kilo alma kabızlık gibi şikayetler üzerine sağlık ocağında kan tahlili yaptırdım tsh sonuç yok >100 t4 0,3, kollestrol 350 gibi değişik sonuçlar çıktı ben de özel bir hastaneye gittim doktor sonuçlar yanlıştır dedi yine test yaptık tine tsh 100'den büyük t4 0,05 anti tpo 996 dan büyük çıktı (( ultrasonda da troid iltihabı varmış... vucut hiç çalışmıyormuş yani.. hafta hafta arttırarak 25,50,75 ve geçen hafta euthrox 100 kullanmaya başladım 1 haftadır daha iyiyim sanki 2 ayda 4 kilo almıştım ona ay kilo almadım 500 gr da vermişim:) birde ilaç içmezsem sürekli kabızlık yaşarken 3 gündür normal herşey.. zor bir süreç biliyorum ama ümitlenmeye başladım
tsh 100'den büyük t4 0,05 anti tpo 996 biraz araştırdım internetten ama bu kadar yüksek sonuç görmedimvar mı sizin bildiğiniz duyduğunuz böyle sonuç olup normale dönem moral arıyorum:) 2 hafta sonr tahlilim var inşallah düşmüştür biraz...
canım bende yeni öğrendim haşimato olduğumu.. doktorum bana bunun üst sınırının olmadığını söyledi benimki 12.6 çıkmıştı bazıların 100 hatta 1000 gibi rakamlar çıkabilir ama önemli olan kanda bağlanma sıklığı demişti çünkü ben 12 lik rakamla bile çok fenaydım ayrıca kolestrolüm çok yüksekti ve demirim çok çok düşüktü... bir aylık levotron kullanımından sonra şimdi 4 çıktı tsh ama yine de hasta olduğunu ve ömür boyu ilaç kullanacağını bilmek kötü Allah hepimize şifa versin