Haşimoto hastalığına tutuldum...Paylaşım alanı

merhaba arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun bendede nerdeyse 4 senedir tiroid var ilaçlarımı bazen içer bazen bırakırsım. Artık bebek istediğim için üstüne düşüyorum ama malesef tsh değerim 6 dan aşağı düşmüyor dün yeniden ölçtürdüm 9.18 çıktı dr. 2 olmadan hamileliği düşünme dedi ben hayatta 4 ten aşağısını görmedim napıcam bilmiyorum:KK43: üstelik biopsi önerdi modüllerim olduğu için şu an yaptırmadım

adetin 3. günü gittiğinizi yazmışsınız ben fırsat bulduğum zaman gidiyorum her hangi bir farkı olur mu?

merhaba herkese..ben 6 ayda bir rutin yaptırdığım kan testlerinde bugün anti-tpo değerimin yüksek olduğunu gördüm
pazartesi doktoruma danışacağım ama aramızda varmı anti-tpo yüksekliği olan ve tedavisi devam eden?
değerim 65,3

merhaba herkese..ben 6 ayda bir rutin yaptırdığım kan testlerinde bugün anti-tpo değerimin yüksek olduğunu gördüm
pazartesi doktoruma danışacağım ama aramızda varmı anti-tpo yüksekliği olan ve tedavisi devam eden?
değerim 65,3

65mi?????????
benim 500lerdeydi en son:KK9:
o aniden çıkıyo iniyo kafasına göre takılıyo:))))))))))tedavisi yok

mblar birşey sormak istiyorum bilgisi olan arkadaşlara....kandaki trombosit sayılarım çok düşük internette araştırırken okumuştum haşimoto hastalığı olanların trombositleri düşük olurmuş.. hemotoloji bölümünde kan testleri yaptırdım ts3 ts4 tsh değerleri normal çıktı. ama ben yinede acaba bende guatr var mı diye şüpheleniorum.. çünkü 3 çeşit guatr var diye duymuştum bunlardan birisi de değerlerin normal olup sadece nodülün olmasıymış.. boğazımı gören sen de guatr mı var diyor.. çocukken gitmiştm dahiliyyeye eliyle muayene etmişti bişey yok demişti.. bu 3 çeşit guatr haberi doğru mu yoksa sadece kulaktan dolma birşey mi :44:

mblar birşey sormak istiyorum bilgisi olan arkadaşlara....kandaki trombosit sayılarım çok düşük internette araştırırken okumuştum haşimoto hastalığı olanların trombositleri düşük olurmuş.. hemotoloji bölümünde kan testleri yaptırdım ts3 ts4 tsh değerleri normal çıktı. ama ben yinede acaba bende guatr var mı diye şüpheleniorum.. çünkü 3 çeşit guatr var diye duymuştum bunlardan birisi de değerlerin normal olup sadece nodülün olmasıymış.. boğazımı gören sen de guatr mı var diyor.. çocukken gitmiştm dahiliyyeye eliyle muayene etmişti bişey yok demişti.. bu 3 çeşit guatr haberi doğru mu yoksa sadece kulaktan dolma birşey mi :44:

canım haşimato 'da tsh lar normal çıkabiliyor fakat antikorların yüksek çıkıyor. mesela benim en son gittiğimde tüm değerlerim normaldı fakat antikorlarım çok yüksekti 555:KK43: modül konusuna gelince usg ile baktırabilirsin. endokronoloji bölümüne gidersen tüm testlerin detaylı yapılır. yada devlet hastanelerinin dahiliye bölümüne gidip bu testleri yaptırmak istiyorum dersen onlarda yapıyorlar...

üf benim bu antikorlar 300 lerden 2000 lere çıktı nasıl önlüyeceğim ben bunları ya.birezilya fıstığı düşrüyormuş ama nasıl getirticeğim bunu ben :KK43:bi yandan saçlarım döküliyo bi yandan adet günlerim azaldı of offfffff

Kızlar bende haşimetoluyum tsh ım14 tü şuan euthrox içiyorum ve 5.90 a düştü bayramdam sonra tekrar tahlil yaptıracağım.Ben 10 farklı dr. a gittiim kimi dr. bir süre gebelik düşünme dedi. Kimiside ilaçlarını düzenli kullan ve düzenli aralıklarla kan tahliliyapılacak gebe kalırsanda hemen gel bu şekilde olursa bir sakıncası yok dedi.Şimdi sizce haşimeto hastalarına gebe kalmak risklimi yoksa değilmi:26:Hepinize geçmiş olsun

Kızlar bende haşimetoluyum tsh ım14 tü şuan euthrox içiyorum ve 5.90 a düştü bayramdam sonra tekrar tahlil yaptıracağım.Ben 10 farklı dr. a gittiim kimi dr. bir süre gebelik düşünme dedi. Kimiside ilaçlarını düzenli kullan ve düzenli aralıklarla kan tahliliyapılacak gebe kalırsanda hemen gel bu şekilde olursa bir sakıncası yok dedi.Şimdi sizce haşimeto hastalarına gebe kalmak risklimi yoksa değilmi:26:Hepinize geçmiş olsun

ben de hashimato hastasıyım 5 yıl önce tanı konmuştu, tsh ım yüksekti ama şimdi hatırlamıyorum bile kaçtı, ben de euthyrox kullanıyorum hala ve ömür boyu da kullanmak gerekiyor, bir de iyi bir endokrinci bulup yılda 2-3 kez tahliller kontroller gerekiyor ki ilacın dozu iyi ayarlansın.. ben bu şekilde 2 yıl önce hamile kaldım ve çok sağlıklı bir gebelik geçirdim, psikolojik sorunlarım dışında tabi... bebeğim de çok sağlıklı doğdu.. hashimato hastaları da hamile kalabilir ve sağlıklı gebelik geçirebilir, ancak hormon düzeylerin normal seviyelere ulaşırsa onun için de ilaçlarını gerçekten de düzenli kullanmlısın, eğer tsh düşmüyorsa ilacın dozu arttırılıabilir, ben 50 ile başlamıştım sonra 100 ve 200 de aldım, şimdi 100 ile devam ediyorum.. ha bir de hamile kalınca ilacı arttırmak gerekiyor o yüzden hamile kalınca da doktoru bilgilendirmek şart...

mrb arkaşlar.brezilya fıstğı bulup kullan yada selenyum hapı kullanan ardaşla
r sonuçları paylaşırmısınız.azeri kızı kullanıyordu galiba

merhaba arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun bendede nerdeyse 4 senedir tiroid var ilaçlarımı bazen içer bazen bırakırsım. Artık bebek istediğim için üstüne düşüyorum ama malesef tsh değerim 6 dan aşağı düşmüyor dün yeniden ölçtürdüm 9.18 çıktı dr. 2 olmadan hamileliği düşünme dedi ben hayatta 4 ten aşağısını görmedim napıcam bilmiyorum:KK43: üstelik biopsi önerdi modüllerim olduğu için şu an yaptırmadım

adetin 3. günü gittiğinizi yazmışsınız ben fırsat bulduğum zaman gidiyorum her hangi bir farkı olur mu?

Merhaba bende haşimoto hastasıyım doktorum ilk kan tahlili sonuçlarımdan sonra adetimin 3 .günü (dosyama koymak için)tekrar kan tahlili istedi.Ayrıca kan tahlilini aç karnına vermenizde fayda var dedi.

Benim anti tg 400 ün üzerinde çıktı.Ultrasonum çekildi.Henüz ilaç tedavisine başlanmadı.5 ay sonra kontrolüm var.Kontrollerin aksatılmaması gereken bir hastalık ayrıca B vitamin kompleksi (eğer tahlillerde B vitamini değerleri az çıktıysa)almamız gerekiyor.Beslenme alışkanlığımızı da biraz değiştirmemiz gerekli.Spor şart.
Yardımcı olabilir diye aşağıya yazıyorum.

Düzenli olarak taze yada kuru kayısı,gün kurusu kayısı, hurma,yumurta sarısı, pekmez, maydanoz,maydonoz suyu, patates, kuru yada taze mürdüm eriği,tam tahıl,balık,tavuk,süt ürünleri ve peynir tüketin.

Brokoli, Brüksel lahanası,beyaz,kara lahana,şeftali,armut,turp,ıspanak,pazı ve şalgama beslenme programınızda daha az yer verin. Eğer hipotroid semptomlarınız arttıysa yada ileri düzeyde ise bu yiyecekleri tamamen diyetinizden çıkartın.
Rafine edilmiş besinlerden (beyaz un,şeker ) uzak durun.
Florür (diş macunları ve musluk suyunda mevcuttur.) ve klordan (musluk suyunda mevcuttur.) sakının.
B vitamin kompleksi hücre yenilenmesi ve hücresel enerji üretimi,sindirim sistemi,immun fomksiyonlar ve troid fonksiyonları için gereklidir. Diyetinizde her besin grubundan almanız çok önemlidir. Özellikle tam tahıllar, kurubaklagiller, yağsız hayvansal ürünleri dengeli bir şekilde tüketmek gereklidir. Yetersizliği görülen durumlarda doktor yada beslenme uzmanınıza danışarak B Vitamin kompleksi kullanın.
B vitamin kompleksi hücre yenilenmesi ve hücresel enerji üretimi,sindirim sistemi,immun fomksiyonlar ve troid fonksiyonları için gereklidir. Diyetinizde her besin grubundan almanız çok önemlidir. Özellikle tam tahıllar, kurubaklagiller, yağsız hayvansal ürünleri dengeli bir şekilde tüketmek gereklidir. Yetersizliği görülen durumlarda doktor yada beslenme uzmanınıza danışarak B Vitamin kompleksi kullanın.
Öğün atlamayın. Yemek yemek için çok acıkmayı beklemeyin.
Bol su için. Musluk sularını kullanmayın. Tükettiğiniz suyun kalitesine ve içeriğine dikkat edin.

!!!Ayrıca hamile kalma planları yapmadan doktora gidip tsh t4 t3 anti tpo ve anti tg hormon tahlillerinizi mutlaka yaptırın troid hastalığı olan annenin bebeğinde zeka geriliği ve bedensel gerilik olma riski var.
Herkese geçmiş olsun ama ne yazık ki (en azından şimdilik) tedavisi yok ömür boyu ilaç kullanmak zorundayız.Stresten elinizden geldiği kadar uzak durun.Hastalığı kafaya takmayın.Hoşçakalın.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar.bende haşimato hastasıyım maalesef euthrox kullanıyorum da benim durumum biraz karışık :)

haşimato tanısı ewlendikten 1 ay sonra kondu bana..ben hiç önemsemedim yeni gelin olmanın sewdasımıdır nedir bilmiorum ki :) neyse doktorum tanıyı koyar koymaz 6 ayda bir geliceksn görüşücez demişti nerdeeee benn 4 ay sonra yani ewliliğimin 5.ayında hamile kaldım wallahi aklıma bile gelmedi hiç hastalıkla ilgili görüşmek...harika bir hamilelik geçirdim psikolojik sorunlarım we 20 kilo alma gibi bir sorunum wardı onun dışında maşallah hiç bişeyim yoktu bebeğimde 4 kilo doğdu...sonra kafama dank etti dur dedim tekrar gideyim doktora çünkü artık bişeyler boğazıma batar gibiydi..sanki boğazım şişşmiş gibi bir his wardı.gittim değerlerim ölçüldü biçildi...düşükmüş ilaca başladık artık;aynı zamanda emziriyorum;bir de b12 witamin ilacınıda alıyorum..ayın 18inde randevum war bakalım neler olacak :):KK53:

eğer hamile kalırsanız lütfen bir endokrinoloji hekimince de takip edilin her 4-6 haftada 1 kan tahlili önemli gerekirse artırırlır. Kilo alımının hashimato ile dogrudan pek ilgisnin olmadıgını doktorum söylüyor. Bende aynı zamanda reaktif hipoglisemi var. Ona bağlı kilo alıyorum

birlikte B12 folik asit eksikliği ve demir eksikliği de olabilir. Lütfen belirli aralıklarla doktorunuza kontrol ettirin

birlikte B12 folik asit eksikliği ve demir eksikliği de olabilir. Lütfen belirli aralıklarla doktorunuza kontrol ettirin

arkadaşım ben de tiroid hastasıyım aynı zamanda B12 eksikliğim de var hapını kullanıyorum.
ben de hamile kalamadım kolay kolay tedavi gördüm sonra gebe kaldım sonrasında ölçtürmek aklıma geldi 4.8 çıktı bir hafta sonra 5.2 çıktı 50 mg ilaca başladık 8 haftalık düşük oldu bebeğim kürtajla aldılar sonra da tiroidim 0.100 e düştü B12 vitaminimin eksik olduğunu da o zaman öğrendim sonra bir süre ilacı kestik tekrar ölçtürdüğümde 4.6 çıktı 25 mg ile başladık
sonrasında ilk ölçümümde 2.91
ikincisinde 3,61
üçüncüsünde 4 çıktı
sonra 50 mg a çıkardık hapı ve şuan 2.18 de bakalım 50 mg yetecekmi?
tsh geçen ay 4 iken aşılama tedavisi oldum yumurtam çok zor büyüdü çok etkisi olduğuna inanıyorum aşılamam negatif oldu.bu ay dinlenmedeyim.1 ay sonra yine ölçtürücem eğer değerim 2 seviyelerindeyse tedaviye başlicam tekrar.belki de düzelince kendiliğimden kalırım ama acele ediyorum işte... Allahım bebek isteyen herkese versin inşallah..

bugün bende boğaz röntgeni çektirdim, şimdi kağıdımda çok sayıda psödonodül izlenmiştir yazıyo... ne demek acaba yaa çocuk olmasına engelmiki :KK14:

merhaba hanımlar bende şu troidlerle uğraşıyorum 1 haftadır öncesi diyetisyen için kan tahlili yaptırdım orada tsh 0,05 çıkınca hemen endokrinoloji bölümüne gittim ordanda
t3 4,16
t4 1,52
anti tg 363,1
anti tpo >1300,0 değerlerini görünce şok oldum cuma günüde röntgene giricem bakalım ona göre bakacaklarmış bunlar nedemek oluyor çok kafam karışık bebek sahibi olmaya umarım engel değildir.

bugün bende boğaz röntgeni çektirdim, şimdi kağıdımda çok sayıda psödonodül izlenmiştir yazıyo... ne demek acaba yaa çocuk olmasına engelmiki :KK14:

bende bugün röntgene giricem hemen alıyormuşsun galiba sonucu alır almaz dr göstereceğim bebeğe engelmi die bende soracağım sanada geçmiş olsun...umarım engel değildir..

bayanlar ben 19 yaşındayım ve saçlarım dökülüyor, hiç kilo alamıyorum, çok terliyorum çok bunalıyorum ve geriliyorum sinirleniyorum bu hastalıktan şüpheleniyorum yani tiroid bezimle alakalı olabilir mi?? kan değerlerim şu şekilde çıktı: lütfen cevaplarsanız sevinirim ne yapacağım bilemedim :S
TSH 2.79 µIU/mL 0.27-4.2
Serbest T3 3.41 pg/mL 2-4.4
Serbest T4 1.02 ng/dL 0.9-1.7
Anti TG 48.0 IU/mL < 40
Anti TPO 46.6 IU/mL 0-57

merhaba arkadaşlar,

ben de haşimato hastası olduğun yeni öğrenenlerdenim 6 ay önce doğum yaptım sağlıklı tatlı bir kızım var:nazar: hamilelikte yapılan tsh testinde tsh 8,5 t3 t4 normal çıktı hamilelik süresince euthrox 25 kullandım doğumdan sonra bıraktım 5 ay sonra halsizlik uykusuzluk kilo alma kabızlık gibi şikayetler üzerine sağlık ocağında kan tahlili yaptırdım tsh sonuç yok >100 t4 0,3, kollestrol 350 gibi değişik sonuçlar çıktı ben de özel bir hastaneye gittim doktor sonuçlar yanlıştır dedi yine test yaptık tine tsh 100'den büyük t4 0,05 anti tpo 996 dan büyük çıktı:KK43:(( ultrasonda da troid iltihabı varmış... vucut hiç çalışmıyormuş yani.. hafta hafta arttırarak 25,50,75 ve geçen hafta euthrox 100 kullanmaya başladım 1 haftadır daha iyiyim sanki 2 ayda 4 kilo almıştım ona ay kilo almadım 500 gr da vermişim:) birde ilaç içmezsem sürekli kabızlık yaşarken 3 gündür normal herşey.. zor bir süreç biliyorum ama ümitlenmeye başladım

tsh 100'den büyük t4 0,05 anti tpo 996 biraz araştırdım internetten ama bu kadar yüksek sonuç görmedim:KK50: var mı sizin bildiğiniz duyduğunuz böyle sonuç olup normale dönem moral arıyorum:) 2 hafta sonr tahlilim var inşallah düşmüştür biraz...

X