merhaba arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun bendede nerdeyse 4 senedir tiroid var ilaçlarımı bazen içer bazen bırakırsım. Artık bebek istediğim için üstüne düşüyorum ama malesef tsh değerim 6 dan aşağı düşmüyor dün yeniden ölçtürdüm 9.18 çıktı dr. 2 olmadan hamileliği düşünme dedi ben hayatta 4 ten aşağısını görmedim napıcam bilmiyorum üstelik biopsi önerdi modüllerim olduğu için şu an yaptırmadım
adetin 3. günü gittiğinizi yazmışsınız ben fırsat bulduğum zaman gidiyorum her hangi bir farkı olur mu?
Merhaba bende haşimoto hastasıyım doktorum ilk kan tahlili sonuçlarımdan sonra adetimin 3 .günü (dosyama koymak için)tekrar kan tahlili istedi.Ayrıca kan tahlilini aç karnına vermenizde fayda var dedi.
Benim anti tg 400 ün üzerinde çıktı.Ultrasonum çekildi.Henüz ilaç tedavisine başlanmadı.5 ay sonra kontrolüm var.Kontrollerin aksatılmaması gereken bir hastalık ayrıca B vitamin kompleksi (eğer tahlillerde B vitamini değerleri az çıktıysa)almamız gerekiyor.Beslenme alışkanlığımızı da biraz değiştirmemiz gerekli.Spor şart.
Yardımcı olabilir diye aşağıya yazıyorum.
Düzenli olarak taze yada kuru kayısı,gün kurusu kayısı, hurma,yumurta sarısı, pekmez, maydanoz,maydonoz suyu, patates, kuru yada taze mürdüm eriği,tam tahıl,balık,tavuk,süt ürünleri ve peynir tüketin.
Brokoli, Brüksel lahanası,beyaz,kara lahana,şeftali,armut,turp,ıspanak,pazı ve şalgama beslenme programınızda daha az yer verin. Eğer hipotroid semptomlarınız arttıysa yada ileri düzeyde ise bu yiyecekleri tamamen diyetinizden çıkartın. Rafine edilmiş besinlerden (beyaz un,şeker ) uzak durun.
Florür (diş macunları ve musluk suyunda mevcuttur.) ve klordan (musluk suyunda mevcuttur.) sakının.
B vitamin kompleksi hücre yenilenmesi ve hücresel enerji üretimi,sindirim sistemi,immun fomksiyonlar ve troid fonksiyonları için gereklidir. Diyetinizde her besin grubundan almanız çok önemlidir. Özellikle tam tahıllar, kurubaklagiller, yağsız hayvansal ürünleri dengeli bir şekilde tüketmek gereklidir. Yetersizliği görülen durumlarda doktor yada beslenme uzmanınıza danışarak B Vitamin kompleksi kullanın.
B vitamin kompleksi hücre yenilenmesi ve hücresel enerji üretimi,sindirim sistemi,immun fomksiyonlar ve troid fonksiyonları için gereklidir. Diyetinizde her besin grubundan almanız çok önemlidir. Özellikle tam tahıllar, kurubaklagiller, yağsız hayvansal ürünleri dengeli bir şekilde tüketmek gereklidir. Yetersizliği görülen durumlarda doktor yada beslenme uzmanınıza danışarak B Vitamin kompleksi kullanın.
Öğün atlamayın. Yemek yemek için çok acıkmayı beklemeyin.
Bol su için. Musluk sularını kullanmayın. Tükettiğiniz suyun kalitesine ve içeriğine dikkat edin.
!!!Ayrıca hamile kalma planları yapmadan doktora gidip tsh t4 t3 anti tpo ve anti tg hormon tahlillerinizi mutlaka yaptırın troid hastalığı olan annenin bebeğinde zeka geriliği ve bedensel gerilik olma riski var.
Herkese geçmiş olsun ama ne yazık ki (en azından şimdilik) tedavisi yok ömür boyu ilaç kullanmak zorundayız.Stresten elinizden geldiği kadar uzak durun.Hastalığı kafaya takmayın.Hoşçakalın.