Haşimato olupta hamile kalanlar

0,8 mmlik nodül çoğu insanda var.hatta her drbu kadar küçük nodülü nodülden bile saymıyor.8 mm mi 0,8mi.8 mmdir beki.o kadar küçük odül varmıdırki acaba????????
ayrıca önemli olan büyüyp büyümdiği veboyutları.takibi önemli.

pardon 0.8 cm yazacaktım yani 8 mm oluyor. 1 yıl büyüyerek bu boyuta ulaştı şimdilik büyümesi durdu. 1-2 ay sonra yine ultrason çektireceğim. cevabınız için teşekkür ederim

slm kızlar benimde tsh 8.50 çıkdı tüp bebeğe başlıycaktım 2 senedir ilaç alıyodum 2.30 du ama yükselmiş:sneden anlamadım bu şekilde olupta tüp bebekte başarılı olan varmı aranızda lütfen varsa cevaplarsanız sevinirim kızlar şimdiden tşk ederim rabbim hepimize en yakın zamanda bebeklerimizle kavuşturur inş

Herşeyin hayırlısı arkadaşım. Ama TSH 8.5 ile hamile kalman sakıncalı değil mi zaten. Gerçi sen de iaraştırmışsındır. Benim TSH 4 iken kadın doğumcu sorun yok derken, endokrincim hamilelik planlarımı 2 ay ertelememi söylemişti. Bu konuda endokrin doktoru ile de görüşmek sen ve bebiş için hayırlı olur. Allah sağlıklı evlat versin...

Canım ths önce düşmesini bekle 1 ay falan ilacını düzenli kullan aksi takdirde ths 8,5la hamile kalırsan bebeğin düşer çünkü benimde ths 5di hamilede kaldım geçen ay ths olmuş 8 bebek düştü yani önce ths nı normal değerlere getir sana tavsiyem çünkü bu başıma benimde 2defa geldi tecrübeyle sabittir...işallah birgün bizlerde yavrularımızı kucağımıza alırız sana kolay gelsin cnm...

canım en kısa zamanda bebeğinize kavuşursunuz.ben tsh 7 kusurken hamile kaldım.sonra kontrol altına alındı.Allah isterse hiçbirşey olmuyor.karamsar olmasın hiçkimse....herşeyin bir zamanı var....kesin sorun çıkar diye birşey yok.ben iyi bir örnek olayım dedim bu topiği okuyanlara....

mrb sizde galiba hipotroid hastasınız TSH 7 le hamile kaldıktan sonra ilaçı doktor ne kadar yükseltti vede bebeğiniz doğdumu zamanında vede yaaa söylemesi zor ama yani zihinsel açıdan bir problemi varmı,daha önce düşük yaptınız mı bunları soruyorum çünkü benim için çok önemli cevabınızı bekliyorum ilginiz için teşekkürler...

pln397 hanım mesajıma lütfennn cevap verirmisiniz...:2: saygılarımla

canım mesajını çok geç gördüm. oğlum şu an 4 yaşında.hiçbir sağlık sorunu yok çok şükür.hamileliğim çok güzel geçti her yönden.zamanında doğdu. hamile kalmadan önce 100mg kullanıyordum.hamile kalınca 1 gün 1 tane diğer gün 2 tane içtim.yeterli gelmemeye başlamıştı. daha önce düşüğüm falan da olmadı. zor da hamile kalmadım. aslına bakarsan ben haşimato hastalarının zor hamile kaldığını bile bilmiyordum.istedik ve oldu.galiba bu hamile kalamama biraz da psikolojik. ben de böyle bir şeyi bilseydim acaba hamile kalacakmıyım stresiyle herşey daha da zorlaşabilirdi. ama hamilelikte yaşanabilecek riskleri biliyordum. hiç aklıma olumsuz şeyler getirmedim .oğlumu kucağıma sağlıklı bir şekilde alacağıma inanıyordum.kendimi diğer sağlıklı anne adaylarından farklı görmüyordum.Aksi aklımın ucuna bile gelmiyordu. en güzel günlerimi hamileliğimde yaşadım diyebilirim. moralim çok yüksekti hamileliğim boyunca.yani o troid hormonları beni alt edememişti.doğumu yapıp hastaneden çıkarken hamile kadınlara özenerek baktığımı biliyorum..... geçen gün de oğlumun hormon tahlillerini yaptırdım iyi çıktı. genlerden geçebilir diye baktırayım dedim.
allah isteyen herkese versin.bu yazdıklarım topiği okuyan diğer arkadaşlara da moral ve umut olur inşallah. ben inanıyorum troid hastaları da sağlıklı bebekler dünyaya getirebilir. ama geç ama zor....

Son düzenleme:

Cevap için çok teşekkürler bana gerçekten moral oldunuz yani siz başardıysanız bende başarabilirim işallah. ALLAH oğlunuzu size bağışlasın mutlu sağlıklı bir yaşam dilerim sevgilerimle...

Cevap için çok teşekkürler bana gerçekten moral oldunuz yani siz başardıysanız bende başarabilirim işallah. ALLAH oğlunuzu size bağışlasın mutlu sağlıklı bir yaşam dilerim sevgilerimle...

amin canım. Allah sana da en kısa zamanda hamile kalmayı ve sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin. iyi haberlerini bekliyoruz.buraya sen de yazarsın o zaman... hiçbirşey imkansız değildir....sevgilerimle.....

merhabalar..daha öncelerde de yazmıştım,bende haşimatoluyum.3 yıldır bebeğim olmuyo,sorun sadece troid değil,bende endometriozis,polip ve fsh yüksekliği,eşimdede sperm yapısında bozukluk var..bu ay tüp bebeğe başlıyoruz.hayırlısı.. size bişey sormak istedim,haşimatolular iyotlu tuzmu?iyotsuz tuzmu kullanacağız? birde selenyum kullananınız varmı? tüp bebek öncesi alayım diyorum,gerçi az kaldı ama...herkese şifalar diliyorum..Allah sağlık sıhhat versin herşeyden önce..

canım bana doktor iyotsuz tuz kullanmam gerektiğini söylemişti.ama herhengi bir gebelik söz konusu olursa iyotlu kullanırsın demişti ben gebe kalana kadar iyotsuz,gebeyken iyotlu kullandım.şimdi de emziriyorum onu sormadım ama iyotluya devam ediyorum

geçmiş olsun arkadaşım en kısa zamanda yavrunu kucağına alman dileğiyle konuya giriyorum :))
haşimatom var ve bir tanede oğlum...İyotlu tuzu yemekleri pişirirken kullanıyorumm..İyotsuz tuzuda ,domates,salatalık vb.. şeylere serperken kullanıyorum..Selenyum kullanmıyorum..doktoruma sordugumda gerek yok demişti..Çünkü ülkemiz selenyum açısından zengin bir yer dedi..
tekrar geçmiş olsun..

estalmus,aşkveoğlum teşekkür ederim cevabınız için..ikinizinde bebeği var demek.banada moral oluyo bunları duymak..kim bilir belkide tutar tüp bebek kızlar sizi bulmuşken bi soru daha sorayım;ben geçen sene öğrendim haşimato olduğumu,(aşılama tevasi sırasında) hemen ilaca başladım ve düzenli dokotra gideyim diye fakülteye gittim.ultrason çekildi ve ilaç dozumu ayenen devam etmem söylendi.bi daha ultrason için konuşulmadı yani.ikna olmadım ve doçente muayene oldum,ben muayene oldum diyorum ama kadın dokunmadı bile hemen tekrar test istedi,normal çıkınca aynen devam dedi.bana ultrason takibi yada ne bileyim sintigrafi falan demedi,tuz konusunu sordum normal devam et dedi.ve ben 1 yıldır kendim test yaptırıp kendim yorumluyorum:) bakıyorum normal aralıkta ayenen devam..çok uzattım:) sizler düzenli ultrasona giriyomusunuz ve değişik başka şeyler yapıldımı?şimdi tüp bebeğe 6 gün kala gidemem doktora,bütün kış oturdum evde,şimdi panikledim..vee bana dua ediverin nolur..çok istiyorum anne olmayı:)

canım ben ilk öğrendiğimde ultrason istedi.ultrasonda bi nodül vardı 6 ay sonra tekrar bakalım dedi büyüme v.s. var mı diye.tabi ilk ultrasondan sonra sintigrafi de istemişti
sintigrafi iyi dedi 6 ay sonraki ultrasonumda da nodül kaybolmuştu başka da gerek yok bakmaya dedi sadece 6 ayda bi testlerimi yaptırıyorum canım.zaten testler normalse ilacın dozuna aynen devam ama yüksek veya düşükse yeniden doz ayarlaması yapmak gerekiyo.inşallah tüp bebeğin tutar da sen de bebişini kucağına alırsın.ama sakın stres yapma tatlım.Rabbim herşeyin hayırlısını versin.
bu arada ne oldu tüp bebeğin tuttu mu canım:26:

kızlar merhaba bende 2 senedir troid hastasıyım benim troidimin çeşidi otoimmün haşimatoyla aynımı oluyor bilen varmı?:44:

selam kızlar bende haşimatoluyum ve 5 haftalık hamileyim
ben baya bi tedavi görmiştüm 2 düşük yaşamıştım ve dahada olmuyodu çocuğum doktor herşey normal diyodu
üstelik tiroitlerim bitmek üzere baya bi harap olmuş dedi doktor en son ultrasonumda
ve kendiliğimden hamile kaldım bu ay demekki zamanını bekliyomuş
inşallah burdaki bebek isteyen haşimatolu arkadaşlarımda hamile kalır
ben şimdi bebeğin kesesini görebilmek için salıyı bekliyorum inşallah bi aksilik çıkmazsa bebeğim iyiyse endokrine gidicem hemen

kızlar birazdan dua edicem dualarımda sizlerde varsınız

hayırlı olsun Lolo... inş. sağlıcakla bebğini alırsın kucağına
bende daha evvel düşük yaşadım...şimdi çok şükür bebeğim kollarımda
ama sürekli kontrol altında oldum..baya ilaç kullandım..kalçamda halen iğneden kalan morlklar var
dokuz ay boyunca yattım..kemik erimesi başlangıcı olmak üzere bir sürü rahatsızlık yaşadım
çok şükür bebeğim sağlıklı şimdi...bu rahatsızlık ömür boyu sürüyor maalesef...
senin ikinci çocuğun olacak sanırm..diğer çocuğuna hamileyken haşimato hastalığı var mıydı?
sağlıklı hamilelikler dilerim..dua ile

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…