How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Haşimato olupta hamile kalanlar

merhabalar kimse yok ama bu topici yeni gördüm ben de haşimatoluyum ve 2.5 aylık hamileyim

Ben de haşimatoluyum aynı zamanda mthfr 677 heterozigot sorumunda var. 9 yıldır kendiliğimden hamile kalamadığım için çok sayıda aşılama ve tüp bebek tedavisi gördüm. İlk kez kendiliğimden gebe kalabildim ancak 2 gün önce kalp atışı durduğu için 7 haftalık gebeliğim kürtajla sonlandırıldı.

Aynı sorunları yaşayıpta, sağlıkla doğum yapabilen ve hala benim gibi uğraş veren arkadaşların sağlıklı bir gebelik için dr.larının önerileri nelerdir? Paylaşırsanız sevinirim.

Tüm bekleyen arkadaşlarım ve kendim için de en kısa zamanda sağlıklı bir gebelikten sonra bebeklerimize kavuşmayı diliyorum.:emir_bebek:

mrb arkadaşlar.ben aranıza yeni katıldım.bende haşimoto hastasıyım.daha yeni öğrendim:(:(:( önceden tiroid ilacı içiyodum ama yinede haşimoto olmuşum:( çok canım sıkıldı bu duruma.pazartesi dr sonuçlarımı göstericem...adet düzensizliği,kilo artışı had safada:(ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN...bebeğimiz olur dimi kızlar??? içim çok sıkkın...ALLAHIM BıRAN ÖNCE SAĞLIKLI VE HAYIRLI EVLATLAR NASıP ETSıN HEPıMıZEEEE..(AMıNNN)

ben de hasimoto hastasiyim. tup bebekle hamile kaldim. 4. haftamdayim. TSH hormonu kontrol altinda oldugu surece (1-2 arasinda olmasi lazim) hamile kalmamak icin hicbir neden yok.

off yaaaa:( glucophace ilacı verdi doktorum:( bide tiroid ilacım var. napıcam ben yaaa:( bana yardımcı olun....bebek istiyorum olmazmıı bu hastalıkta???bir bilennnn yardımmmmmm???????

17 yaşından beri tiroit hastasıyım. hashimato da dediler. geçen sene nodüllerim büyüdüğü için guatr operasyonu geçirdim. Tsh ımı dengelemek için kullandığım ilacın 200mg ını verdiler. Tabi tsh yerlerde çok düşük ve ben hamile kaldım 11 haftalık bizim sıpa şu an ve herşey normal. meğerse tsh ı düşük insanların hamile kalması daha kolaymış ki benim doktorum her zaman hamile kalmamın zor olduğunu söylerdi. valla herşey fasa fiso Allah'ın takdiri arkadaşlar. yani ben zor hamile kalırım demeyin, şansını deneyin hihoyyyt

ben de yazılanları okuynca endişelendim şimdi:(
çünkü 15 yaşındaki kızım haşimato hastası.aç karnına günde 1 adet levitron kullanıyor.

endişe edilecek bi durum yokmuş ama işte tedavi olunması gerekiyormuş:( ALLAH BETERıNDEN korusun hepimizi...benim tsh 5.45 bilmiyorum ne olcak yaa:( ALLAH HAYIRLISINI NASıP ETSıN.14aylık evliyim.ve euthyrox kulllanıyorum 1senedir...offf yaaa napıcam ben???

arkadasım benimde tsh ım sınırda çıktı dr minik bi ilça verdi düzenli kullanmam gerekiomus aama ana yureği içinde ya bebeğe bişi olursa diye çok kafama taktım ama yınede içiyorum 1 haftadır sabahları aç karnına bu şekilde ilaç kullanan varsa biraz içimi rahatlatsa :çok üzgünüm:4 haftada bir bundan byle kan testi yapıp takip edicekmiş ama bende nodül falan yok sanırım gebelikte çıkan bi durum bu ööle dedi dr:bbo:[/QUOTEcanım benimde sınırda gebelikte yükseldi gebeliğim boyunca kullandım.sakın ilacı bırakma bebegin için daha kötü olur.için rahat olsun degerlerin takip edildiği sürece bişey olmaz.bu arada dogum yaptım ama ilacı hala kullanıyorum
bıraktıgımda degerlerim yükseliyor.

glucophace kullanan varmı haşimota hastalığı içinnnn??????nekadar zamanda etki eder????yardıımmmm edinnn kızlarrr

kızrlarrr ben hamileyimmm:) dün öğrendim:... çok heyecanlıyımm nasıl oldu bilemiyorummm:... mucizem geliyooo kızlarrr:):):):))::bana dua edin:)

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar ün bende hamile olugumu ögrenrim 4 haftalık hamileyim. 3 senedire hasimato troidim var. tsh degerim normal cıkıyor ama antikorlarım hep yüksek. en son 1000 cıkmıstı. gelecek hafta daha iyi bir doktora gidip daha detaylı baktıracam.

arkadaşlar bendede haşimato var ve hamilelik döneminde bebeğin gelişimini etkilediğini duymuştum o yüzden bende hamile kalmayı düşünmüyorum. sakın hamile olan arkadaşlarımız yanlış anlamasınlar moralleri bozulmasın sadece bilgimi paylaşmak istedim. ben bu yüzden hamile kalmaktan korkuyorum. bilgisi olan arkadaşlar lütfen benide bilgilendirsin.

merhaba ben de hashimato hastasıyım 2006'da ilk tanı kondu, halen euthyrox 100 mg kullanıyorum ve sürekli kontroldeyim ayrıca 29 haftalık hamileyim :) bana endokrinoloji doktorumun söylediği hashimatonun hamile kalmaya engel olmadığıdır, o öyle söyleyince ben de ona güvendim ve kafama takmadım, korunmayı bıraktıktan sonra da 4. ayda hamile kaldığımı öğrendik.. ama hamile kalmadan önce bir süre TSH düzeyim normale insin diye bekledik, çünkü TSH ve tiroid hormonları hamilelikte çok önemli. bebeğin hem fiziksel gelişimi hem de zeka gelişimi için önemli.. neyseki uzun süredir TSH düzeyim normal seviyelerde.. hamile kaldığımdan beri de kontrollerimi 45 günde bir yaptırıyorum (endokrinolog öyle istiyor).. bebeğin gelişimine gelince, Allah'a çok şükür herşey yolunda, boyu, kilosu, iç organların gelişimi vs.. kadın-doğum uzmanının söylediği tek şey şu oldu, doğduktan sonra topuğundan alınacak bir damla kanda TSH bakılacak (aslında her yenidoğanda yapılıyormuş) ve bebeğimin tiroid hormonları ölçülecek.. hiçbir sorun yok bu anlamda.. yani ilacı kullandığımız zaman, doktor kontrolünde de olunca, bebekler için endişelenecek birşey kalmıyor...

bu arada şunu da söylemek isterim, bizim ailede tiroid problemi olan bir tek ben varım, genelde ailesel bir durum ama benim annem, teyzelerim vs kimsede yok.. umarım kızımda da olmaz ama bende olması kızımda da ortaya çıkması için bir risk faktörü herhalde... en azından bendeki problemi biliyoruz ve herhangi bir duruma karşı kontrollü oluruz diye düşünüyorum...

Benim de ailemde kimse de yok diyordummm ki annemde çıktı.56 yaşında kendisi.Irsi olduğuna inanıyorum.Üst solunum yolu enfeksiyonu geçirenlerde de olabiliyormuş.Ki ben burun ameliyatı olmuştum deviasyon nedeniyle.O sene hashimato başlası bende.Ama şu an hem ilaçlarımla hem de bitkisel tedaviyle iyiyim çok şükür.Ha bu arada 2 kızım olduğunu daha önce belirtmiştim,belki önceki yazımı okumayanlara moral olur.10 yıldır guatr hastasıyım.

haşimatolu arkadaşlarım bende yeni hamileyim
tsh yüksek çıktı..maalesef..
hamillikten öncemi yoksa kaldıktan sonra mı bilemiyorum bu yükselik..
yaklaşık 1 senden beri de USG yaptırmadım
dr.a bu gittiğimde hamileyim dedim usg den bahsettim gerek yok dedi
normalde haşimato rahatsızlığı olanlar sene bir yaptırması grek diye biliyorum
şimdi nedne gerek yok dedi anlamadım..
bnde nodül yoktu..belki o yuzden ama
sebebini yine anlayamadım...
bu durumda olan var m bnm gibi
sağlıcakla....a.s.a.s.a.s.a.s.

Back