How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Haşimato olupta hamile kalanlar

çok üzülmüştüm ilk duyunca ama burada hamile kalanları okuyunca moral buldum..bendede haşimatodan şüphelenildi..tsh 5,6 çıktı.ve aşılamaya başlamıştık..bu değerle başarılı olurmu sizce?sayfaya epeydir yazan olmamış..ben genede yazayım dedim..

çok üzülmüştüm ilk duyunca ama burada hamile kalanları okuyunca moral buldum..bendede haşimatodan şüphelenildi..tsh 5,6 çıktı.ve aşılamaya başlamıştık..bu değerle başarılı olurmu sizce?sayfaya epeydir yazan olmamış..ben genede yazayım dedim..

merhaba canım bence aşılamaya başlanılması içni öncelikle değerinin düşmesi gerek çünkü direk yumuratlıklara etkisi var tsh ın
hamile kalmayı zorlaştırıyo
aşılamaya başlanılşcaksa önce düşür sonra başla derim daha ii sonuş almak için
fazla uzun sürmez 1 ayda normal değere iner ilaçla opuyorumnanaktan

selam kızlar.hipotiroit hastası hamile arkadaşlara bir sorum olacak.hamile kalmadan önce veya hamilelik tespit edildikten sonra dr.nuz ilacınızın dozunu artırdımı?

selam kızlar ben bu hastalığı yaklaşık 2,5 ay önce tesadüfen öğrendim.ayrıca benim prolktinimde yüksek (tiroide bağlıymış)tedaviye başladık ve günde 2 tane 50 mg lık alıyorum.ayın5 inde kontrolüm var bakalım. Çok üzgünüm çoook artık bebiş istiyorum

Ben haşimatoyum hipotiroidim. En büyük kabusum bu diyebilirim. Ya bebeğim olmazsa.. Buradaki yorumları okuyunca moralim düzeldi biraz.

bu konuları okuduğumda ben de korkmuştum
bende de haşimato var tsh 4.25 fln çıkmıştı ilaçla 3.25e düştü ve hamile olduğumu öğrendim üstelik de tekrar 3.80e çıkmışken

endokrin uzmanına gidiyordum 2 de fazla olmaı riskli demişti ama doktor hastaneden ayrılınca dahiliyeye gittim
şansa profesör çıktı doktor
baya ilgilendi refernas arası 0 ile 7 iken 3 ün ne zararı olabilir sence dedi, ki ben de hep böyle düşünüyordum ilaca bile gerek yok ama bebek için kullan hadi dedi
açıkçası bence çok mantıklı hem koca profesör bana niye yalan söylesin

hiç korkmayın benim ki demirim ,başka değerlerim düşük ,bünyem çok zayıf tsh yüksek ama hamileyim
:Saruboceq::Saruboceq:

bu konuları okuduğumda ben de korkmuştum
bende de haşimato var tsh 4.25 fln çıkmıştı ilaçla 3.25e düştü ve hamile olduğumu öğrendim üstelik de tekrar 3.80e çıkmışken

endokrin uzmanına gidiyordum 2 de fazla olmaı riskli demişti ama doktor hastaneden ayrılınca dahiliyeye gittim
şansa profesör çıktı doktor
baya ilgilendi refernas arası 0 ile 7 iken 3 ün ne zararı olabilir sence dedi, ki ben de hep böyle düşünüyordum ilaca bile gerek yok ama bebek için kullan hadi dedi
açıkçası bence çok mantıklı hem koca profesör bana niye yalan söylesin

hiç korkmayın benim ki demirim ,başka değerlerim düşük ,bünyem çok zayıf tsh yüksek ama hamileyim
:Saruboceq::Saruboceq:

allah tamamına erdirsin canım darısı tüm bebek isteyenlerin başına

haşimato teşhisinden sonra tsh 1,69 ile hamile kalmıştım. doğumdan 5 ay sonra bu sefer 5,83'e çıkmış. maalesef artık ilaca başlayacağım.
ancak kontrollerde bu ay yumurtlama olduğu görüldü. yani teknik olarak o tsh değeriyle bile olabiliyormuş, korkmayın. ancak hamile kalmadan önce tsh'yi kontrol altına alıp düşürmek sağlıklı bir hamilelik için önemli / gerekli diye biliyorum. İlaçları almak, kontrollere gitmek lazım...

benim gibi haşimato olupta hamile kalan varmı aranızda bunu nasıl başardığınızı anlatırmısınız
slm ilk önce herşeyin hayırlısı. haşimato olduğumu öğrenince çok üzülmüştüm fakat Allahtan umudumuzu kaybetmemiştik ( çok korkuyoduk itiraf edeyim ) tsh genellikle 5 in üzerindeydi 1 sene boyunca eutryhx 50 mg kullandım. 8 ayın sonunda tsh ım 7.6 olmasına rağmen hamile kaldım. haşimato hastası olupta hamile kalmak mümkün bu konuda ümitsizliğe kapılmayın.Allah dilerse herşey olur. bundan sonra tsh ımın 1-2 arasında olmam gerekiyormuş bebişin sağlığı için. umarım Allah gönlünüze göre verir bol bol dua edin tabikide Hayırlı olanını versin hepimize...

bende hasşimota hastasıyım.5 ay önce tüpbebek için gittiğim zaman öğrendim.8 yıllık evliyim 8 yıl hamile kalabilmek için uğraştım olmadı.son olarak araştırma hastanesine gittim orda bütün hormon tahlilleri yapıldı hepsi anormaldi bazıları düşük bazıları yüksek çıktı.tsh 4.95 çıktı ve doktor bu şekilde sana tüpbebek yapmam dedi zaten hamilede kalamazsın dedi.geçen 8 senememi yanayım harcadığım paralaramı yanayım hiç bi doktor bana söylememiştibu durumumu.endorine gitmemi tsh hormonunun 2 lere düşmesinin gerektiğini söyledi.ve öylede oldu 2 ay sonra ilaçlarla düşürdüler ve ilk denememde hamile kaldım şükürler olsun. bence herşeyin uzmanına gidin derim tedavinizi ihmal etmeyin unutmayın ilk önce hormonların düzelmesi lazım sonrası gelecektir allahın izniyle herkese geçmiş olsun...

ben de ergenlikten beri yani 9 senedir hipotroid dolayısıyla ilaç kullanıyorum. daha tam olarak 2.5 sene önce haşimato olduğumu öğrendim.öğrenir öğrenmez doktoruma ilk sorum "bebek zor oluyormuş öyle mi?" oldu.O da denemeye başlayıp başlamadığımızı sordu.daha başlamamıştık bile ama insanın kafasında yer etmeye başlıyor hemen.doktor kontrol altındayken bebekle ilgili bi problemin olmayacağını söyledi.çok şükür ben de düzenli kontrollerime giderim ve bebek istedikten 3 ay sonra hamile kaldım. kontrollerinizi ihmal etmeyin ve bununla yaşamayı öğrenin arkadaşlar. sorun çıkmayacağından eminim. Allah bebek isteyen kimsenin kucaklarını boş bırakmasın.

selam kızlar.hipotiroit hastası hamile arkadaşlara bir sorum olacak.hamile kalmadan önce veya hamilelik tespit edildikten sonra dr.nuz ilacınızın dozunu artırdımı?

eğer normal sınırlardaysa değişiklik yapmıyor.ben hamile kalmadan önce ne kadar ilaç içiyorsam, şu an 5,5 aylık hamileyim ve hala aynı dozdayım. 6 haftada bir kontrol ediliyor ve sadece doktorum hamilelerde tsh 2.5 altı olsun isteriz dedi o kadar.çok şükür benim de normal gidiyor o yüzden doz arttırımı olmadı.

arkadaşlar merhaba..önceki sayfalarda yazmıştım..aşılama yapıldıbana ama tutmadı,aşılama sırasında öğrendim haşimato olduğumu.aşılamadan 1 ay sonra doğal yolla gebe kaldım ama kalp atımı alınamadı ve kürtaj olmak zorunda kaldım.şimdi tekrar aşılamaya başlayacağız.tsh ım kontrolümde normal çıkmasına rağmen 10 gün sonra 7 lere çıktı,bugün tekrar baktırdım tsh 5,32 çıktı.adetimin 21.günü bugün,progesteronumda 5,63 çıktı.zaten ovülasyon olamıyorum.tekrar bu sayfayı bulduğuma sevindim.inanılmaz moral oldunuz..teşekkürler..

Merhabalar aynı dertler bende var bir kere kendiliimden hamile kaldım.Kalp atışlarını duyamadık aldılar::((
benim tsh 1.50 anti tpo ve antitroglobin yüksek 2 ay sonra tedaviye başlıycam çapadan rapor çıkarıyorum.Bu arada ünüversite hastahanesinden rapor çıkarmak sanıldığı kadar zor değil.ilgilenenlere anlatabilirim.İnşallah tüm isteyenler tez zamanda bebişlerine kavuşur

Merhabalar aynı dertler bende var bir kere kendiliimden hamile kaldım.Kalp atışlarını duyamadık aldılar::((
benim tsh 1.50 anti tpo ve antitroglobin yüksek 2 ay sonra tedaviye başlıycam çapadan rapor çıkarıyorum.Bu arada ünüversite hastahanesinden rapor çıkarmak sanıldığı kadar zor değil.ilgilenenlere anlatabilirim.İnşallah tüm isteyenler tez zamanda bebişlerine kavuşur

geçmiş olsun..benim bugün tsh ım 2,5 çıktı..20 gün içinde 3 değişik sonuç aldım.neyseki iyi bi endokrin doktoru buldum..ilacımı günde 50 mg.alıyorum.aşılama başlanacaktı 2 tane kistim varmış,1 ay doğum k.hapı verdi doktor..bi dahaki ay yapılacak..geçen ay 2 tane yumurtan var demişti,bende ovülasyon sorunu var oluşan yumurta çatlamadığından kist olarak kalıyo diye doktoruma hatırlattıysamda yine gittiğimde o iki yumurtam kist olmuş..gonal-f verdi...yüzdesi 600 lira tuttu.aşılamamı kendisi yapacağı için 200 lira işlem parası alacak..devletin yardımı maalesef bu kadar....aşılama tutmazsa tüp bebek yapılacak..özelde yaptırmak istesem tıp rapor vermiyo..napacağımı bilmiyorum..çok moralim bozuk..raporu alıp özledemi yaptıracaksın?normal yolla gebe kalıyosan neden tedavi dendi?bende endometriozis olduğundan hemen gebe kalmam lazımmış..

geçmiş olsun..benim bugün tsh ım 2,5 çıktı..20 gün içinde 3 değişik sonuç aldım.neyseki iyi bi endokrin doktoru buldum..ilacımı günde 50 mg.alıyorum.aşılama başlanacaktı 2 tane kistim varmış,1 ay doğum k.hapı verdi doktor..bi dahaki ay yapılacak..geçen ay 2 tane yumurtan var demişti,bende ovülasyon sorunu var oluşan yumurta çatlamadığından kist olarak kalıyo diye doktoruma hatırlattıysamda yine gittiğimde o iki yumurtam kist olmuş..gonal-f verdi...yüzdesi 600 lira tuttu.aşılamamı kendisi yapacağı için 200 lira işlem parası alacak..devletin yardımı maalesef bu kadar....aşılama tutmazsa tüp bebek yapılacak..özelde yaptırmak istesem tıp rapor vermiyo..napacağımı bilmiyorum..çok moralim bozuk..raporu alıp özledemi yaptıracaksın?normal yolla gebe kalıyosan neden tedavi dendi?bende endometriozis olduğundan hemen gebe kalmam lazımmış..

Gülemcin ben 10 yollık evliyim eşimin sayıları düşük bir kere öyle tuttu.Birdahada olmadı zaten ondan çapaya gittim orda infertiliteden androlojiye yolladı orasıda sadece tüpbebek dedi.Sende gidip alabilirsin problem sendeyse 3 aşılama yapıyorlar olmayınca tğp bebek raporu veriyorlar ilaç parasıda vermiyorsun istersen git internetten randevu al 24.00 dan sonra :1rolleyes::1rolleyes:

Gülemcin ben 10 yollık evliyim eşimin sayıları düşük bir kere öyle tuttu.Birdahada olmadı zaten ondan çapaya gittim orda infertiliteden androlojiye yolladı orasıda sadece tüpbebek dedi.Sende gidip alabilirsin problem sendeyse 3 aşılama yapıyorlar olmayınca tğp bebek raporu veriyorlar ilaç parasıda vermiyorsun istersen git internetten randevu al 24.00 dan sonra :1rolleyes::1rolleyes:

canım haşimato kaç yıldır var?birde gebelik olayını ne zaman yaşadın? sadece tüp bebek demeleri eşinden dolayımı?yoksa senin durumundan dolayımı?benim eşimde de morfoloji %3 :(
tsh ı yüksekken gebe kalanlar var,ayrıca endokrin uzmanı yada kadın doğumcu pek üzerinde durmuyolar,ben çok endişelensemde doktorlar rahat...anlayamıyorum yani..bu arada yaşın kaç?ben 29 yaşındayım..
ya ben gebe kalabildim diye moral buluyorum arada bi,ama demekki bi daha olmayadabilir..çok mutlu olmuştum gebe kaldığımda.Allahım inşallah kucağımıza alabileceğimiz sağlıklı gebelikler nasip eder..

canım demekki haşimato olayı infertilite bölümünde çokta önemsenmiyo dediğim gibi...ilaçların yüzdesini kendin ödeyeceksin ama değilmi?raporu ordan alıp özelemi gideceksin?

Kızlar merhaba,

Bende haşimato hastasıyım 5 yıldır..3.denememde hamile kaldım...Hatta bebeğim kollarımda çok şükür..Benim endokr. hiçbir zaman bu hastalıgın gebe kalamamakla ilgisi olmadıgını savunanlardan.Kendiside haşimatolu ve 2 oğlu var..ama sadece TSH 2 ve 2 nin altında olmalı demişti...
Herkese bol şanslar..Rabbim sizlerle olsun..

Back