bende haşimatoluyken hamile kaldım ama ben zaten ilaç kullanıyordum.kd neden içme diyor anlamıyorum..bence sen endokrinoloğa gitmeye devam et..ortada bir hastalık var kendiliğinden tsh düşmez..25 mg ilaç düşmesine vesile olmuş..haşimato iyileşen bir hastalık değil..ömrü billan sentetik troid hormonu içmek durumundayız.heleki hamilelikte tsh çok önemli..bunu ilaçç içerek kontrol altında rtutabiliyorsak ve ilacın hiç bir zararı yoksa neden içme diyor anlamadım.arkadaşlar merhaba, ben de sitede yeniyim,7+4 hamileyim.
ben de haşimato hastasıyım. gebeliğin beşinci haftasında tsh 3.41 çıktı kadın doğumcu su anda ilaca gerek yok dedi. sonra içim rahat etmeti endokrin doktoruna gittim 25mg ilaca başladı. ben bu defa 6. haftada hamilelik boyunca devam edeceğim kadın doğumcuya gittim ilacı kullanma bi daha test yapalım bakalım dedi test yaptık tsh 2.81 çıktı. kadın doğumcu ilaç kullanmana gerek yok dedi. şüpheye düştüm. gebelikte haşimato olup da tsh değeri kendiliğinden düşen varmı? yardım ederseniz sevinirim... iyi günler.
arkadaşlar merhaba, ben de sitede yeniyim,7+4 hamileyim.
ben de haşimato hastasıyım. gebeliğin beşinci haftasında tsh 3.41 çıktı kadın doğumcu su anda ilaca gerek yok dedi. sonra içim rahat etmeti endokrin doktoruna gittim 25mg ilaca başladı. ben bu defa 6. haftada hamilelik boyunca devam edeceğim kadın doğumcuya gittim ilacı kullanma bi daha test yapalım bakalım dedi test yaptık tsh 2.81 çıktı. kadın doğumcu ilaç kullanmana gerek yok dedi. şüpheye düştüm. gebelikte haşimato olup da tsh değeri kendiliğinden düşen varmı? yardım ederseniz sevinirim... iyi günler.
Bu konuda kadın doğum doktorlarından çok endokrin doktorunuza güvenin ve asla kontrolleri ve ilaçlari aksatmayinarkadaşlar merhaba, ben de sitede yeniyim,7+4 hamileyim.
bende haşimatoluyken hamile kaldım ama ben zaten ilaç kullanıyordum.kd neden içme diyor anlamıyorum..bence sen endokrinoloğa gitmeye devam et..ortada bir hastalık var kendiliğinden tsh düşmez..25 mg ilaç düşmesine vesile olmuş..haşimato iyileşen bir hastalık değil..ömrü billan sentetik troid hormonu içmek durumundayız.heleki hamilelikte tsh çok önemli..bunu ilaçç içerek kontrol altında rtutabiliyorsak ve ilacın hiç bir zararı yoksa neden içme diyor anlamadım.
Bu konuda kadın doğum doktorlarından çok endokrin doktorunuza güvenin ve asla kontrolleri ve ilaçlari aksatmayin
Hamilelikte tsh in 2.5 unalarında olmasını istiyorlar, siz endokrin doktorunuzu dinleyin
ilaç yan etki yapıyosa bişey diyemem..ben euthrox kullanıyorum..bence sen kadın doğumcunun söylediklerini endokrinoloğuna söyleyipte ilaca devam et..Allah sağlıkla bebeğini kucağına almanı nasip etsin..benimde tsh lar hep normalken anti tpo 1000 lerdeysi..sağlıkladoğsun bebeğin:))gebelik öncesinde hamile kalmadan endokrin doktorum şu anda ilaç kullanmana gerek yok demişti. gebelik olursa gel başlarız demişti. şu ana kadar tsh 3.90 üstüne çıkmadı. haşimatoyu geçen sene öğrendim. bende hamile oldğumu öğrendikten sonra ilk testler yapılır yapılmaz gittim endokrine. 25 mcg verdi levotiron verdi, 1 ay sonra kontrole gel dedi. kadın doğumcuda çarpıntı yapar saç dökülmesini artırır diye şu anda kullanmasan da olur dedi. hatta kendisinin de haşimato olduğunu ve 2 cocuk dogurduğunu söyleyerek ona güvenmemi istedi. ama ben de sizlerin yorumundan sonra yarından itibaren tekrar başlayacağım ilaca. yeterki bebeğim sağlıklı olsun.
teşekkürederim.
ilaç yan etki yapıyosa bişey diyemem..ben euthrox kullanıyorum..bence sen kadın doğumcunun söylediklerini endokrinoloğuna söyleyipte ilaca devam et..Allah sağlıkla bebeğini kucağına almanı nasip etsin..benimde tsh lar hep normalken anti tpo 1000 lerdeysi..sağlıkladoğsun bebeğin:))
çok teşekkür ederim. anti tpo ben 465 çıkmıştı en son. İki doktor arasında kaldım. araştırayım dedim.
iki doktoru bir arada götür..bir de dip not: gebelikte kan hapı verilir ve aç karnına için denir..ama demir hapları troid hormonunu bağlar(demir metal, troid hormonu yani içtiğin ilaçta sentetik olduğu için) bu nedenle iki ilaç arasında 3-4 saat geçmesi gerek demişti benim endokrinolog..ben kan hapını akşam yatmadan içiyodum sabahta euthrox u..bilgin olsun..
arkadaşlar merhaba, ben de sitede yeniyim,7+4 hamileyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?