- 26 Ekim 2019
- 403
- 640
- 44
- Konu Sahibi cibicibicibi
Bu bebek tam 4 yıl, 3 düşük ve 1616 iğne ile Tüp Bebek olarak 3 Ağustos'da doğmuş. Kalp kan sulandırıcı iğnelerden, çevresi ise tüp bebek için kullanılan iğnelerden oluşmuş!
https://www.ivfphoenix.com/it-took-4-years-3-miscarriages-and-1616-shots-to-make-this-baby/
Merhaba,
1.5 senelik serüvenime belki sizlere de faydam olur sizlerin de bana faydanız olur diyerek buraya yeni bir konu açıyorum. Sizlerden başarı hikayelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum. Yorumlarda negatif, başkalarının özgüvenini kırıcı, hayallerini yıkıcı şeyler yazmamaya dikkat edin! Kısacası insanlara saygı gösterelim. Süreç zaten kolay bir süreç değil.
Zaman zaman bilimsel makaleler, zaman zaman yeni haberler paylaşacağız. Burada tüm yaşadıklarınızı, endişelerinizi, heyecanlarınızı paylaşmak istiyorum sizinle.
Birçoğumuz (kimimiz çok yüksek eğitimli) iken kendi üreme organlarımızı ya da hormonlarımızı tanımadığımızdan ergenlikten itibaren bu konuları araştırmadık peşine düşmedik. Ben bu konuda kendimi olabildiğince eğitmiş olsam da asla bir endokronoloji uzmanı kadar bilgi sahibi değilim. Yine de sizlere buradan dünyanın çeşitli ülkelerindeki uzmanların görüşlerini paylaşmak da istiyorum. Elbette bunların doğruluğunu araştırmak ve emin olmak sizin kendi göreviniz olacak.
Kız ve erkek çocuklarının "orta okul ya da lise seviyesinde" üreme konusunda eğitimleri ve Türkiye Cumhuriyeti dahilindeki gençlerin kendi cinsiyetleri, cinsellikleri ve üremeleri konusunda bilgilendirilmeleri eksiktir ve bilgilendirme sorumluluğu eğitim sistemine aittir. Aileler her ne kadar bilgilendirmek isteseler de (ki bu konu bir tabudur) bu konuda uzman kişiler kadar yeterli olmayacaklardır ki eğitimin yetersizliği zaten göz önündedir. Bu konuda uzun uzadıya söz söylemek istemiyorum tek söylemek istediğim okullarda öğretilmesi gereken zorunlu dersler arasında olması gerekmekte olduğu. Sebebi ise 1990 yılında kadın üreme faktörü 3.1, 2016 yılındaki veri tam olarak 2.1. Bunu yüzdeye vurusanız yaklaşık %30 kadar üremede azalma var demektir. Elbette bunun sebebi sadece eğitimsizlik değil aynı zamanda kariyer, iş-güç, para, hayat tarzı gibi kaygılarla olduğu görülecektir. Diliyorum ki gelecek nesiller bizden daha bilgili olarak ve kendilerine güvenli, kendilerini, vücutlarını tanıyarak yetişirler. |
Ben de bunlardan istiyorum :)
Son düzenleme: