Hashimoto Hiotiroidi ve Gebe Kalamama

hashimoto hipotiroidi dışında sorunu olmayıp ta gebe kalabilenler ve de kalamayanlar?

• Ankete Katılan
    35
  • Anket Kapalı .

uğurlu geldi o zaman bizim forum ha resescim.tebrikler ne güzel.boş ver kan testini canım idrarda çıktıysa bence kesin gebesin..hadi Allah hayırlısı ile bize de nasip etsin arkandan tez zamanda inşallah..

Hayır kötü bisi demedim hipotiroidi sorunu olmayana kadınların cocuklarının İQ yüzde yüzde baz alınmış hipolu ve tedavi edilmemiş kadınları. Cocuklarının yüzde doksanuc

biliyorum canım birden korkuverdim işte öyle yeniden duyunca ..ilaç kullanmayınca böyle oluyo nasılsa canım.ben ilaç kullanıyorum korkmama gerek yok nasılsa..öptüm seni kendine ve bebişine iyi bak..

bugün doktora gittim 4 hafta+4 günlük hamileyim. Ancak karın ağrılarım var. O nedenle doktorum yatak istirahati verdi. Bi de eşim de yanımdaydı, düşükten korkuyoruz ağrılarım nedeniyle. Hashimoto'nun etkisi var mıdır diye sordu. Doktor da antikorlarla ilişkilendirmediğini, ilaçla ötiroid durumu sağlandıktan sonra ve TSH düzeyi de ayarlandıktan sonra önemsemediğini söyledi.

kesin yatak istirahati devam edecek bi gebelik için kesin çözüm oluyo resescim.devam etmeyecekse yani sağlıksız bi gebelikse vücut zaten onu tutmuyo..dolayısıyla ne yapsan fayda etmez..sen yatak istirahatini kesinlikle ihmal etme..bu arada ben ebeyim o yüzden biliyorum bütün bunları..çok kişinin başına geliyo düşük tehtidi,merak etme..artık hashimotoyu hiç kafana takma gebe klaldın bi kere ve de ilaç kullanmayanlar için geçerli düşük vs. gibi yan etkileri hastalığın...kendine iyi bak..tebrikler..

Evet canım haklısın... ben elimden geleni yapıyorum artık, evdeyim dinleniyorum. Gerisi Allah'ın takdiri..

slm kızlar benimde troit hormonum düşük çıkıyor 4 senedir gebe kalamıyorum bana aşılama tedavisi verildi bu sorunum yüzünden iptal edildi kötü yanı bana ilaçta vermiyorlar gittiiğiim 4 dr da verilek ilaç olmağını söyledi bana aylık kontrole gidicekmişim bu konuda fikri olan var mı

teşekkür ederim ezine a.s.biraz geç cvp yazıyorum kusura bakma , amin saol senin tedavin nasıl gidiyor inşallah hayrılısıyla hamile kalırsın :Saruboceq:

teşekkür ederim ezine a.s.biraz geç cvp yazıyorum kusura bakma , amin saol senin tedavin nasıl gidiyor inşallah hayrılısıyla hamile kalırsın :Saruboceq:

hayır canım maalesef negatif sonuçlandı..üzeerine adet zamanım yine geldi..hatta günüm geçti ama ilaçların etkisinden bazen gecikebiliyo diye pek meraaklanmıyorum...:çok üzgünüm:sen ne yaptın bu süre içinde aşılama filan oldun mu?

sağlık olsun canım bir dahaki sefere nasip olur inşallah bana en son gittiğimde yumurtlatma aşılama tedavisi vermişlerdi ama troit değerlerimi görünce iptal ettiler bu değerlerle aşılama yapamazlarmış kendi dahiliye doktorlarına yolladılar o da şu an için bana verilcek ilaç olmadığını aylık kontrole gelmem gerektiğini söyledi değerlerime bakıcakmış gerekirse ilaç vericekmiş

hıııııım sen de beklemedesin yani..hayırlısı olsun hepimiz için inşallah...

kızlar dr lar hamile kalmayla ilgisi yok derken ısrarla nasıl oluyor da bu kadar çok insan oluyor kalamayan akıl erdiremedim gitti..bakıorum başka sitelerde de gebelik içiin uğraşan o kadar çok hashimotolu varki yazışan...ha bi de şey okudum bi yerde.bu anti tpo idi galiba denen antikor 1000 in üzerinde olduğu zaman hamilelik oldukça güçleşiyormuş diye ama benim 1000 in altında...ne biliim anlamadım gitti.benim 6 aydır ilaç içerek 1,2 ye kadar düşürdüğüm tsh 1-2 ayda bi fırlamış ki birden 6,7 lere çıkmış.tüp bebek tedavisinden sonra olduğuna göre ondan mı etkilendi vücudum dedim dr a ...olabilir dedi...ilacımı hafta içi 2 hafta sonu 3 almamı istedi,2 ay sonra tekrar bakıcakmış...böyle hafta içinde ya da sonunda dedğişen ilaç dozuna da ilk defa rastlıyorum yani...zaten kabızlık ,halsizlik vs şikayetlerimden de belliydi aslında tshın arttığı ..ne kadar ufak oynamalarda vücudumu ne kadar etkiliyo ya inanmak zor sanki 60 a çıkmış gibi oluyo...

ezine benimde tsh 2 idi ..yeni tahlil yaptırdım 4 olmuş...bence kesinlikle aşılamadan..bak seninkide yükselmiş...aşılama konusunda bi arkadaşında aşılamadan sonra yükselmişti...gerçi o 2 ay aradan sonra doğal yoldan hamile kaldı...
napıcaz bu antikorları hadi tsh ı düzeltiyoruz..ama antikorlara bşy yapamıyoruz...vallahi bıktım...

Bende haşmatoluyum ve tam 9 yıldır bebek sahibi olmak için sayısız tüp bebek tedavileri gördüm. Tedavilerimde bir boş gebelik bir de 7. haftada kalp atışı duran gebelik yaşadım. Tüm genetik araştırmalarda hiç bir şey çıkmayınca hamileliğin devam etmeme sebebi troid antikorları olabilir denildi. Kimi dr.a göre haşimato engel değil, kimisine göre engel. Son tedavim sırasında, yılların hezimeti, beklentilerin hep boşa çıkmasından olsa gerek inanılmaz stresliydim ve anti-tpo değerim ilk defa 3000'in üzerine çıkmıştı. Tabi ki tedavim olumsuz sonuçlandı. Artık tüm umutlarımı kaybetmiştim, 2 ay sonra prolaktin değerimin yükselip yükselmediğinden şüphe duyduğum için tüm tetslerimi yaptırdım. Prolaktin de troid değerlerim de çok iyiydi ayrıca 6 yıldır haşimatoluyum ilk kez anti-tpo 40 gibi minimum bir değere düşmüştü. Tabi inanılmaz sevindim ama yine de bebek konusunda ümidim yokken, o ay ilk kez kendiliğimden hamile kaldım. Tedaviler sırasında milyon tane test-tarama geçirdiğim için MTHFR 677 heterozigot durumumdan dolayı pıhtılaşma sorunumu da öğrenmiştim. Dr.uma bu konudan da bahsettim, kan sulandırıcı iğne gerekmediğini, yoğun B vitamini, folik ve aspirinin yeterli olduğunu söyledi. Maalesefki, 7. haftanın başında kalp atışları yine durdu. Yıllar sonra elime geçen fırsatı da kaçırmış oldum. Bir kez bile olsa kendiliğimden hamile kalmak umutlarımı yeşertti ama yaş gereği bunu daha kaç yıl bekleyebilirim ve bu haşimato yine sağlıklı gebeliğe engel olursa endişesi beni inanılmaz yoruyor.
Haşimatolu olup, gebe kalabilen ve sağlıkla doğurabilen arkadaşların yazılarını okudukça çok seviniyorum. Darısı hepimizin başına.

alara demekki antikorların hamile kalmada etkisi varmış...bak 40 a düşünce kendiliğinden hamile kalmışsın...
bencede atkisi var nasıl tiroit antikolarımızı öldürüyolarsa bebeğide istemeyip onu vücuttan atmak için ellerinden geleni yapıyolar..

ezine, nix, tedavilerde kullanılan hormon ilaçları troid değerlerini yükseltiyor. Bu dönemde ilaç dozunu artırmak gerekiyor. Deneyimlerimden de biliyorum, prof. dr. metin özata'nın sitesinde de yazıyordu.

Arkadaşlar, hamile kaldığım ay maranki'nin kozmik beden temizliğini de yapmıştım. Belki bir tesadüf ama kürde kullanılan kırmızı pancarın folik depolarımı doldurarak hamile kalmama katkısı olduğunu düşünüyorum.

Allahım nasıl bi sınavdan geçiyoruz böyle ..daha beterlerinden esirge yarabbim....
ben biraz daha araştırayım bu antikor meselesini bari...belki dr ların sitesine mail falan atarım ama antikor düşürücü bi şey yok diyeceklerdir...

ezine, nix, tedavilerde kullanılan hormon ilaçları troid değerlerini yükseltiyor. Bu dönemde ilaç dozunu artırmak gerekiyor. Deneyimlerimden de biliyorum, prof. dr. metin özata'nın sitesinde de yazıyordu.
tamam bunu öğrendiğim iyi oldu bak ...

ben de yapmayı düşünüyorum ama bi cesaret edemiyorum,bi de zamanını öğrenemedim..

Kızlar selam bende haşimatoluyum anti tpo 400 civarı şuna ve hamileyim Allah istedikten sonra olmazları olduruyor inanın onla bunla pek ilgisi yok eğer Allah yazmışsa rızkı kısmetivarsa inşallah bir bebeğiniz olacak sizinde yeterki hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun Allah çok büyük.

tıp bu kadar ilerlemişken halen neden antikorları düşürecek ilaç yok ...
bazen düşüş olurken bazen yükselme oluyor bu neye bağlı ki demek düşme ihtimalide varmış...bağışıklık sistemiyle ilgisi varsa eğer o halde bağışıklığı güçlendirici ilaçlar ve besinler kullanmak gerek...bilim adamları bu konuda yeterli çalışma yapmıyorlar sanırım...bütün hayat boyunca yorgun ve bitkin gezmek...nasıl bir duygu...çok şey yapmak isterken bile bişey yapamamak ve ertelemek..sonuç= kronik depresyon ve hasta...vs vs..ilaç dozu artarken bizi bekleyen kemik erimesi, romatizmal hastalıklar...ilaç kullansan bir türlü kullanmasan....
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil
Çektiğim alamı bir ben birde Allah’ım bilir...
rabbim bizlere GÜÇ kuvvet sabırlık ve herşeyin hayırlsını versin...başka çare yok
a.s.

sağol moral verdiğin için bizlere canım...

sabretmekten başka çaremiz yok lalehancım,Allah beterinden korusun ne diyelim ki....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…