Bende haşmatoluyum ve tam 9 yıldır bebek sahibi olmak için sayısız tüp bebek tedavileri gördüm. Tedavilerimde bir boş gebelik bir de 7. haftada kalp atışı duran gebelik yaşadım. Tüm genetik araştırmalarda hiç bir şey çıkmayınca hamileliğin devam etmeme sebebi troid antikorları olabilir denildi. Kimi dr.a göre haşimato engel değil, kimisine göre engel. Son tedavim sırasında, yılların hezimeti, beklentilerin hep boşa çıkmasından olsa gerek inanılmaz stresliydim ve anti-tpo değerim ilk defa 3000'in üzerine çıkmıştı. Tabi ki tedavim olumsuz sonuçlandı. Artık tüm umutlarımı kaybetmiştim, 2 ay sonra prolaktin değerimin yükselip yükselmediğinden şüphe duyduğum için tüm tetslerimi yaptırdım. Prolaktin de troid değerlerim de çok iyiydi ayrıca 6 yıldır haşimatoluyum ilk kez anti-tpo 40 gibi minimum bir değere düşmüştü. Tabi inanılmaz sevindim ama yine de bebek konusunda ümidim yokken, o ay ilk kez kendiliğimden hamile kaldım. Tedaviler sırasında milyon tane test-tarama geçirdiğim için MTHFR 677 heterozigot durumumdan dolayı pıhtılaşma sorunumu da öğrenmiştim. Dr.uma bu konudan da bahsettim, kan sulandırıcı iğne gerekmediğini, yoğun B vitamini, folik ve aspirinin yeterli olduğunu söyledi. Maalesefki, 7. haftanın başında kalp atışları yine durdu. Yıllar sonra elime geçen fırsatı da kaçırmış oldum. Bir kez bile olsa kendiliğimden hamile kalmak umutlarımı yeşertti ama yaş gereği bunu daha kaç yıl bekleyebilirim ve bu haşimato yine sağlıklı gebeliğe engel olursa endişesi beni inanılmaz yoruyor.
Haşimatolu olup, gebe kalabilen ve sağlıkla doğurabilen arkadaşların yazılarını okudukça çok seviniyorum. Darısı hepimizin başına.