• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hashimoto Hiotiroidi ve Gebe Kalamama

hashimoto hipotiroidi dışında sorunu olmayıp ta gebe kalabilenler ve de kalamayanlar?

• Ankete Katılan
    35
  • Anket Kapalı .
nix bu seferki değerlerin kaç olmuş

kağıtlarıma baktım martta yaptırmışım en son 1.52 imiş...
geçen hafta yaptırdığım tahlilde t3 t4 normal,tsh 2.28.....
görüldüğü gibi arkadaşlar haşimatoda tsh 2 ayda bile zıplayabiliyo...ilacımı düzenli kullandığım halde..
benim yaklaşık 1 senedir 1.5 civarlarındaydı...
2.28 de çok değil ama hamile kalmak isteyen kadında 1.5-2 civarı olmalıymış tsh...
zaten halimden tsh ın yükseldiği anlamıştım gereksiz yere bi bunalım geçirdim son 1 ayı kendime zehir ettim nerdeyse...
mafoldumben

merhaba arkadaşlar
ben yaklaşık 9 yıldır troitin türevleriyle uğraşıyorm mirmirmirmir
2000 yılında ilk rahatsızlığım teşhis edildiğinde hipertroit olduğum söylendi.. ve çoooooooook ileri düzeydi çıkan tahlil sonuçlarım. acil ameliyata aldılar ve doktorum bütün hepsini aldım dedi
bundan sonrada hipotroide çevirdi benneyaptımki genelde ameliyat sonrası bu durum olurmuş.. buseferde tsh değerlerim tavan yaptı. hemde sizin yazdığınız gibi 4 lerde falan değil . 70 lere kadar çıktı.
kullandığım ilacı günde 3 doz almaya başladım..
ben size çook yüzeysel anlatıyorum ama asıl demek istediğim şu
2005 yılında evlendim ve 2006 yılında hamile kaldım :CüvCüv: yalnız doktor seçimi çoook önemli. ben bu yönden çook şanslıydım. troit ilaçlarımı hep düzenli aldım. sürekli doktor kontrolündeydim . bu dönemde de tsh değerlerim çook yükseldi yine 3tane almaya başladım ilaçlardan .. çooooook rahat bir hamilelik geçirdim ve hipotroit olmama rağmen 9 kg aldım 9 ay boyunca alkisalkisalkis
sağlıklı bir bebeğim oldu ve şuan 2 yaşını geçti teyzeleri
size tavsiyem kontrolleri ihmal etmeyin kendinize iyi davranın stresten sıkıntıdan uzak durmaya çalışın
ben çook yüksek değerlerime rağmen hiçbir zaman acaba çocuğum olmazmı diye düşünmedim ve kendi istediğim zamanda hamile kaldım .. sizde moralinizi bozmayın pozitif olunki hayatta size pozitif davransın sengözlerimebaksanab
Allah isteyen herkesi evlat sahibi etsin :emir_bebek:

sağlıklı mutlu günler hepimize :dance:

kayrazcım çocuk yapmaya karar verdiğimizde acaba çocuğumuz olmazmı diye düşünmedikki...
çocuğumuz olmayınca araştırmalar sonucu haşimato çıktı...hipotiroitle haşimato farklı ama ...haşimatodaki kötü antikorlar hamile kalamamaya ve düşüğe sebep oluyo ve antikorları düşürmenin yoluda yok...
allah bebeğine sağlık versin....

görüldüğü gibi arkadaşlar haşimatoda tsh 2 ayda bile zıplayabiliyo...ilacımı düzenli kullandığım halde..
2.28 de çok değil ama hamile kalmak isteyen kadında 1.5-2 civarı olmalıymış tsh...
zaten halimden tsh ın yükseldiği anlamıştım gereksiz yere bi bunalım geçirdim son 1 ayı kendime zehir ettim nerdeyse...mafoldumben

çok ta bir fark yokmuş 2.28. 2 olmalı diyorsun
benimde en son 2.49 olmuştu ama boğazımda bir yumru var gibi hala
bi dolgunluk var sanki :uhm:

slm arkadaslar herkese oncelıkle saglıklı ve mutlu gunler dılıyorum ben 3 aydır test yaptırıyodum tsh hep 9,00 falan cıkıyodu bu son yaptırdıgımda tsh normala ınmıs fakat hıcbır ılac kullanmadım bıde bu tahlıllı basım donunce bıseyler atıstırıp oyle yaptırdım ac karnınamı yoksa tok karnınamı yaptırmmamız gerekır farkaedrmı bıde ben 4 dusuk yaptım tahhlılerde herseyın normal cıktıgı soylendı dogum dr benı endrıkolojı uzmanına gonderdı o da dusuk degılde hamıle kallamamak gıbı sorunlara yol actıgını soyledı ama her ıhtımalae karsın cok dusuk bır sevıyede bır ılac yazduı bıde boyla deneyelım dedı bakalım hayırlısı olsun sonuc ne olacak....
hoşgeldin aramıza umut_sevgim.bence de hamile kalamamaya sebep oluyo.ben tetkiki aç yaptırmaya çalışıyorum.
zaten halimden tsh ın yükseldiği anlamıştım gereksiz yere bi bunalım geçirdim son 1 ayı kendime zehir ettim nerdeyse...
mafoldumben
değerlerde çok az bi yükselme bile bende de aynı sendeki gibi bünyemi alt üst ediyo resmen.en çok ta psikolojimi...
merhaba arkadaşlar
ben yaklaşık 9 yıldır troitin türevleriyle uğraşıyorm mirmirmirmir
2000 yılında ilk rahatsızlığım teşhis edildiğinde hipertroit olduğum söylendi.. ve çoooooooook ileri düzeydi çıkan tahlil sonuçlarım. acil ameliyata aldılar ve doktorum bütün hepsini aldım dedi
bundan sonrada hipotroide çevirdi benneyaptımki genelde ameliyat sonrası bu durum olurmuş.. buseferde tsh değerlerim tavan yaptı. hemde sizin yazdığınız gibi 4 lerde falan değil . 70 lere kadar çıktı.
kullandığım ilacı günde 3 doz almaya başladım..
ben size çook yüzeysel anlatıyorum ama asıl demek istediğim şu
2005 yılında evlendim ve 2006 yılında hamile kaldım :CüvCüv: yalnız doktor seçimi çoook önemli. ben bu yönden çook şanslıydım. troit ilaçlarımı hep düzenli aldım. sürekli doktor kontrolündeydim . bu dönemde de tsh değerlerim çook yükseldi yine 3tane almaya başladım ilaçlardan .. çooooook rahat bir hamilelik geçirdim ve hipotroit olmama rağmen 9 kg aldım 9 ay boyunca alkisalkisalkis
sağlıklı bir bebeğim oldu ve şuan 2 yaşını geçti teyzeleri
size tavsiyem kontrolleri ihmal etmeyin kendinize iyi davranın stresten sıkıntıdan uzak durmaya çalışın
ben çook yüksek değerlerime rağmen hiçbir zaman acaba çocuğum olmazmı diye düşünmedim ve kendi istediğim zamanda hamile kaldım .. sizde moralinizi bozmayın pozitif olunki hayatta size pozitif davransın sengözlerimebaksanab
Allah isteyen herkesi evlat sahibi etsin :emir_bebek:

sağlıklı mutlu günler hepimize :dance:
pozitif olunki hayatta size pozitif davransın bu sözü sık sık düşünüyorum canım ben de son zamanlarda..çocuklarını Allah bağışlasın canım..

kızlar dün dr dan geldim histereskopiyle baktı rahim içine ameliyat gibi bişey geçirdim yani ve tedavime yavaş yavaş başlıyoruz,temmuz 18 gibi de 2. tüp bebeği yaptırmış olacağız.inşallah bu sefer tutacak ve hatta umutluyum nu sefer ikiz filan olucak..siz de dualarınızı eksik etmeyin lütfen..dün de o kadar zor şeyler yaşadım ki,inşallah hepsine değsin ve artık bütün yaşadıklarımızı unutturacak mutluluklar bizi ve bizim gibi umut eden herkesi kucaklasın istiyorum....Allahın izniyle.....

Ezine dualarım seninle Allahım kalbine göre hayırlı bir evlat versin.

Nix Allahım sanada hayırlı bir evlat nasip etsin ve tüm isteyenlere.

Son düzenleme:
ezine ben aşılama yaptırıcam....inşallah tutar...

ne zaman nixcim?ben de tüp bebek tedavisine başladım.1,5 ayı bulacak benimkisi..inşallah ağustos ayına hamile olarak girmiş olurum...inşallah artık yeni anne olacakların forumlarında görüşüceğiz...böyle düşün tamam mı?tutmaması için hiç bi neden yok...Allahın izni ile ile bu sefer olucak..bunu hergün düşünüp tekrarlayalım....

Ezine dualarım seninle Allahım kalbine göre hayırlı bir evlat versin.

ayyyy canım çok sağol..ne kadar iyisin.Allah razı olsun.2. tüp bebek tedavisine başladık.Allah izin verirse bu sefer ağustos ayına hamile olarak giricem.hem de en azından ikiz olucak..buna inanırsam ve gerçekten böyle düşünüp istersem olur diye kendime telkinler de bulunuyorum..sana da desteğin için sonsuz teşekkür ediyorum SES2005...:enbuyukkk:

haziranın 16 sı gibi adet olucam..adetin 3. günü başlıcaz işte....

senin benden 10 gün kadar önce sonuçlanacak demekki nix.umarım hayırlısıyla tutar.aşılama yı yapmadan 3 gün filan önce ananas bulup yemeye başla test yapana kadar ye sen de tamam mı ben öyle yapıcam..ananas yiyip tutan çok var sitede..

arama bölümüne ananas diyerek gir ve sitede bi arama yaptır nix.tutanlardan kaç kişi yazmış 3 günde 1 ananas yedim,ananas suyu içtim diye

kızlar anananası ilk defa duydum ben haşimatoluyum ama hiç bilmiyorum
bu konuyu biraz açsak ya yarın benimde aşılama günüm belli olacak cuma c.tesi olur herakde diye düşünüyorum...

yazan:orbiss
günaydın kızlar.blast embriyolarla gebelik sansı daha fazla.bende 6 .tüp bebek denememde dondurulmus blast embriyolarla gebe kaldım.bir kızım olacak insallah.3 adet embriyo transfer edilmişti.hatta çözüldükleri zaman donduruldukları haline göre hücreler kapanmıstı.ben olacağına inandım. sükür kızım tutundu.size tavsiyem olacağına inanın.birde transferden sonra bolbol ananas yemiştim.bilmiyorum etkisi varmı.insallah sizlerde en kısa sürede bebeklerinize kavusursunuz
yazan:TOPRAK28
Şimdilik fazla bir şey yok gülencim sadece bol bol ton balığı süt ananas kayısı gibi yiyecekler var...Şimdi yastık var...Akupunktur işi ayarlanacak...Bu progesteron depo alınacak vurdurulacak...Yeni eklediklerim oldukça paylaşırım sizinle...
ananasın geçtiği örnek başka mesajlarda bunlar mesela..

sağol ezine ...
aşılama tedavisinde 1 ananası 5 e bölüp aşılamanın yapıldığı günden itibaren 5 gün boyunca bir parçası yenecekmiş...
denicem...

Back