• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hashimoto Hiotiroidi ve Gebe Kalamama

hashimoto hipotiroidi dışında sorunu olmayıp ta gebe kalabilenler ve de kalamayanlar?

• Ankete Katılan
    35
  • Anket Kapalı .
barzey rusyada değil canım ankarada...makara olsun diye rusya yazmış heralde..

kızlar anket sonuçlarında ilk 6 ay içinde gebe kalabilenlerin toplamı ile 6 aydan daha uzun süredir kalamayanlar arasında çokkk bariz fark da çıkmamış herşeye rağmen...ne diyosunuz...boşuna mı kuruntulanıyoruz yoksa?

nix, o zaman barzey doktor da değil.:uhm:

ezine, bence hastalığını 20'li yaşlarında farkeden ve tedaviye başlayanlar gebeliği de çabuk başarıyorlar.

ezine, bence hastalığını 20'li yaşlarında farkeden ve tedaviye başlayanlar gebeliği de çabuk başarıyorlar.[/QUOTE]

evet alarahan bu konuda sana katılıyorum
gördüğüm kadarıyla otuzundan sonrasında sorun oluyor
her geçen yılın bize zararı oluyor...bu hastalık bi de erken menepoz olma ihtimali de var bir de korkum ondan...artık yorgun yaşamaya alıştım..
normal insanlarda bile otuzunu geçnelede yumurta kalitesi ve sayısı düştüğünden..her hastalıkta erken tdavi mühim..beni tedirgin eden yumurtalıklardan ziyade antikorlar....

kızlar ben şu kozmik beden temizliği olayına başladım..detox oluyormuş ya bedene belki fayda görürüm diye..gerçi birebir uymam zor olucak ama neyse...derdimize deva arıyoruz işte....

arkadaşlar 2 ekim olmadan tahlilleri yaptırdım ve malesef bende işe yaramadı kortizon hala anti t ve tpo 1000 üstünde... artık umudum yokkkk bizim bu antikorlar düşmez ve ben anne olamam................. kendimi inanılmaz mutsuz hissediyom... hep iyi olacak diyom ve hep hayal kırıklığı yaşıyom artık çok yoruldum ....
napacağım bilmiyommmm

Ama arkadaşlar dr larınızla konuşun benden önce başka bir hastanın antikorları kortizonla 200 lere kadar düşmüş... vücuttan vücuda farklılık gösteriyormuşşşş.... benim artık umudum yok ama umarım sizler bebeklerinize kavuşursunuzzzz

a.s.
arkadaşlar 2 ekim olmadan tahlilleri yaptırdım ve malesef bende işe yaramadı kortizon hala anti t ve tpo 1000 üstünde... artık umudum yokkkk bizim bu antikorlar düşmez ve ben anne olamam................. kendimi inanılmaz mutsuz hissediyom... hep iyi olacak diyom ve hep hayal kırıklığı yaşıyom artık çok yoruldum ....
napacağım bilmiyommmm

Ama arkadaşlar dr larınızla konuşun benden önce başka bir hastanın antikorları kortizonla 200 lere kadar düşmüş... vücuttan vücuda farklılık gösteriyormuşşşş.... benim artık umudum yok ama umarım sizler bebeklerinize kavuşursunuzzzz

gerçekten ben de üzüldüm...hem senin adına hemde bizlerin haşimoto arkadaşlarımın adına...bundan 2 hafta dr. bir arkadaşımla konuşmuştum antikorlar üzerinde olumsuz şeyler söyleyınce yıkıldım kaldım sonra senin haberlernide bekledim dört gözle inş. iyi haberlerini alrız ve bizlerde mutlu ve umutlu oluruz vs.... dr.arkadaşım yine Allah tan umut kesilmez dedi..ama şunu düşünüyorum bazen bu kortizon yada başka şekilde bu antikorların düştüğünü var sayalım hamilelikte yine çıkarsa çünki belli olmuyor ankikorların değerleri bebek te zarar görmez mi o zaman daha çok hayal kırıllığı olur heralde... yine d e umutsuz olmayalım... üzüntünün ve antikorların başdüşmanı çünki... eğer olmazsa da vardır bir hayır ..Rabbim daha ii bilir...her ağır imtihanın ve sabrın çekildiği güç kadar mükafatta büyük olacak inş. sağlıcakla kalalım....dua ile

Hastalığın genetik geçişi kız bebeklerde daha fazla olabiliyormuş. Ben o yüzden erkek bebek istiyorum. Tabi sadece istiyorum yıllardır.:Saruboceq:

alarahan zaten benim ananemde teyzemde annemde var bu tiroit belası ama hepsinin cocukları var...onlarınki nodüllü guatr neden benimki haşimato ya offff....

napacağım bilmiyommmm

yaaaaaaaa arkadaşım sen kendini neden bu kadar üzüyosun?daha haşimatoluların hamile kalamaması ile ilgili tıbbın kabul ettiği bi şey yok ki?bu anketteki hamile kalanlar ne o zaman?olmazsa bu hamile kalan arkadaşlara soralım bakalım hamile kalanların antikorları kaçmış o dönemde..bilenler yazsın buraya...ispatlanmış bi şey olsa demezmi bu dr lar bize sen hasimatolusun antikorları düşürecek bi şey bulunana kadar hamilelik konusubu kafandan at diye?kanser vs gibi umutsuz hastalığa yakalananlara bile söyleniyo ölümcül bi hastalık olduğu...hastalığı ve hastalığının tedavisi,gidişatı hakkında bilgi sahibi olmak her hastanın hakkı...ne biliiim bu kadar çaresiz durumda olduğumuzu düşünmüyorum ben...sen biraz yıpranmışssın sadece dr larla ve bu hastalıkla uğraşmaktan araştırmaktan...hepimiz yaşadık bunları...üzme kendini lütfen..

yaaaaaaaa arkadaşım sen kendini neden bu kadar üzüyosun?daha haşimatoluların hamile kalamaması ile ilgili tıbbın kabul ettiği bi şey yok ki?bu anketteki hamile kalanlar ne o zaman?olmazsa bu hamile kalan arkadaşlara soralım bakalım hamile kalanların antikorları kaçmış o dönemde..bilenler yazsın buraya...ispatlanmış bi şey olsa demezmi bu dr lar bize sen hasimatolusun antikorları düşürecek bi şey bulunana kadar hamilelik konusubu kafandan at diye?kanser vs gibi umutsuz hastalığa yakalananlara bile söyleniyo ölümcül bi hastalık olduğu...hastalığı ve hastalığının tedavisi,gidişatı hakkında bilgi sahibi olmak her hastanın hakkı...ne biliiim bu kadar çaresiz durumda olduğumuzu düşünmüyorum ben...sen biraz yıpranmışssın sadece dr larla ve bu hastalıkla uğraşmaktan araştırmaktan...hepimiz yaşadık bunları...üzme kendini lütfen..

saol canım o sinir ve umutsuzluk hali geçti... gittiğimde drla uzun uzun konuştuk. antkikorların yüksek hamile kalamazsın diye birşey söylenemeyeceğini kendiliğinden hamile kalabileceğimi söledi.ama kadın doğum dr larının herşey uygun olmadan yardımcı üreme tekniklerini pek kullanmak istemediklerini söledi... stres yapmamamız gerektiğini, stres ve üzüntünün en büyük düşmanımız olduğunu söledi..
Eşim şehir dışında ve 2 haftada 1 ancak 1-2 günlüğüne gelebiliyor normal yolla hamile kalma şansım bu yüzden yok gibi.... kadın doğum dr ise antikorların baskılanması gerek diyor ve aşılama yapmak istemiyor. işte bu sebeplerle ne yapacağımı bilemedim ve umutsuzluğa düştümmm... ama artık herşeyi zamana bıraktım... alnıma yazılanları yaşayacağım önüne geçmek değiştirmek imkansız... hayat güzel sabahlarr getirir inşalah hepimize....

saol canım o sinir ve umutsuzluk hali geçti... gittiğimde drla uzun uzun konuştuk. antkikorların yüksek hamile kalamazsın diye birşey söylenemeyeceğini kendiliğinden hamile kalabileceğimi söledi.ama kadın doğum dr larının herşey uygun olmadan yardımcı üreme tekniklerini pek kullanmak istemediklerini söledi... stres yapmamamız gerektiğini, stres ve üzüntünün en büyük düşmanımız olduğunu söledi..
Eşim şehir dışında ve 2 haftada 1 ancak 1-2 günlüğüne gelebiliyor normal yolla hamile kalma şansım bu yüzden yok gibi.... kadın doğum dr ise antikorların baskılanması gerek diyor ve aşılama yapmak istemiyor. işte bu sebeplerle ne yapacağımı bilemedim ve umutsuzluğa düştümmm... ama artık herşeyi zamana bıraktım... alnıma yazılanları yaşayacağım önüne geçmek değiştirmek imkansız... hayat güzel sabahlarr getirir inşalah hepimize....

unutmak istiyosan bize katıl o zaman mahaylonescim
http://www.kadinlarkulubu.com/infertilite-kisirlik/300887-cocuk-meselesini-rafa-kaldirmak

selam kızlar
ne zamandır bu topiğe giremiyordum...uzun bi tedavi sürecinden sonra nihayet tedavi ile de olsa hamile kaldım. bebeğim beinmle şu an çok şükür. sakın umudunuzu kırmayın ve moralinizi bozmayın ben de haşimato hipotiroid hastasıydım ama kullandığım ilaç işe yaradı..e ile başlayan ilacı kullanıyorum ve şu an hamiş olduğum için dozunu artırdık.
inş. sizlerde bir an önce bu güzel duyguyu yaşarsınız. dualarımdasınız..

selam kızlar
ne zamandır bu topiğe giremiyordum...uzun bi tedavi sürecinden sonra nihayet tedavi ile de olsa hamile kaldım. bebeğim beinmle şu an çok şükür. sakın umudunuzu kırmayın ve moralinizi bozmayın ben de haşimato hipotiroid hastasıydım ama kullandığım ilaç işe yaradı..e ile başlayan ilacı kullanıyorum ve şu an hamiş olduğum için dozunu artırdık.

hoşgeldin esila
hamileliğin hayırlı olsun...
bebeğini de hayırlısıyla sağlıcakla kucağına alırsın inş. darısı bizlerin başına..
hangi tedavi yöntemiyle hamile kaldınız ....hamileyken antikor ve tsh değeriniz kaçtı canım
inş. güzel bir hamilelik geçiririsin..Allah a emanet olunuz.. sağlıcakla

selam kızlar

Allah kucağına hayırla ve sağlıcakla almayı da nasip etsin arkadaşım...bize bu haberi vermen çok iyi oldu ve hatta arkadaşların umutsuzluğa düştüğü bi zamanda oldu diyebilirim..lalehanın da dediği gibi antikorların kaçken hamile kaldığını merak ediyoruz bir de...bilgilendirirsen seviniriz...

esila, tebrik ederim. Allah tamamına erdirsin, Darısı bizlerin başına. Endokrin ve gebelik takibini yapan dr.lar kimler acaba, ben de ankara'da yaşıyorum. Uzun zamandır düzenli gittiğim bir endokrincim yok, yeni bir endokrinci arıyorum.

ezine, kilo takip çizelgen ne güzel. Ben bir türlü beceremedim çizelgeyi de, kilo vermeyi de.

alarahancım yapana kadar canım çıktı inanki çizelgeyi de,kilo vermeyi de...delikafaduldendelikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

selam kızlar

canım umarım sağlıkla bebeğini de kucağına alırsın...bir kaç gündür tamamen umutsuzdum bugün daha iyiydim ama senden de böle şeyleri okuyunca kendimi artık daha iyi hissediyorum... umarım ben ve burdaki tüm arkadaşlar sonunda bebeğimizi kucağımıza alırız.... arkadaşlarda sormuş hamile kaldığın dönemlerde tsh ve antikor değerlerin nasıldı arkadaşım? verdiğin moral için saollll ....

Back