• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hashimoto Hiotiroidi ve Gebe Kalamama

hashimoto hipotiroidi dışında sorunu olmayıp ta gebe kalabilenler ve de kalamayanlar?

• Ankete Katılan
    35
  • Anket Kapalı .
sağol ezine ...
aşılama tedavisinde 1 ananası 5 e bölüp aşılamanın yapıldığı günden itibaren 5 gün boyunca bir parçası yenecekmiş...
denicem...

bi şey değil canım... herşey bebiş sahibi olmak için..senin de bildiğin şeyler varsa paylaş benimle olur mu?öp:enbuyukkk:üyorum..

ben tedaviye daha yeni başlıcam ezine.. 3 aşılama 1 tüp bebek geçiren birisi olarak senin tecrübelerin benden fazla....ama yinede bildiğim bişey olursa yazarım....bende öptüm..

slm...bendede haşimato var ve 3 yıldır ılac kullanıyorum...duzensız olan reglım bu sene duzene gırd ı ve gebe kaldım ...tedavı gormeden hemde..spor yaptım pozıtıf oldum ...hep olumlu dusundum ...ve esımle tedvı ıcın erken dedık Allah buyuk dedık vede bırgun bır baktıkkı hamişim oğluşum gelıo r ısallah rabbımın ıznıyle..
Yarabbım hepımızın yardımcısı olsun ..amin :)
Umudunuzu yıtırmeyın sakın dua edın sureklı...:)
VE ıNANIN..

Son düzenleme:
slm...bendede haşimato var ve 3 yıldır ılac kullanıyorum...duzensız olan reglım bu sene duzene gırd ı ve gebe kaldım ...tedavı gormeden hemde..spor yaptım pozıtıf oldum ...hep olumlu dusundum ...ve esımle tedvı ıcın erken dedık Allah buyuk dedık vede bırgun bır baktıkkı hamişim oğluşum gelıo r ısallah rabbımın ıznıyle..
Yarabbım hepımızın yardımcısı olsun ..amin :)
Umudunuzu yıtırmeyın sakın dua edın sureklı...:)
VE İNANIN..

inşallah Allahım bize de verir Yarabbim.biz de 2. tüp bebek için tedaviye başladık bakalım.hayırlısı ile bu sefer iyi haberlerle dönebilirim umarım ben de buraya...

slm aradaşlar herkeslere geçmiş olsun 3 senedir gebe kalamıyordum bugün yapılankan testlerinde triod hormonum düşük çıktı(0.009) doktor dahiliyee göürnmem gerektini söyledi ne kadar düşük bi fikrim yok yani troid hastasıyım diyecek kadar mı sorunlu bilemiyorum yarın bakılcak sonuları yazarım

slm aradaşlar herkeslere geçmiş olsun 3 senedir gebe kalamıyordum bugün yapılankan testlerinde triod hormonum düşük çıktı(0.009) doktor dahiliyee göürnmem gerektini söyledi ne kadar düşük bi fikrim yok yani troid hastasıyım diyecek kadar mı sorunlu bilemiyorum yarın bakılcak sonuları yazarım

geçmiş olsun canım.iyi haberler getirirsin inşallah.biz de 2. tüp bebek tedavisine tam gaz devam ediyoruz.bu sefer herşey biraz daha tatil havasında gelişsin çok stres yapmayalım diye,hastaneye yakın bir tatil beldesinde konaklıyoruz.dr a da buradan gidip geliyoryz.yapılan iğnelerden dolayı bir kist varmış ama tedaviye engel değilmiş.kaldığımız yer de çok güsel.herşey iyi başladı bu sefer inşallah da iyi sonuçlanacak.tiroitlerime de bakıldı.çrş günü endokrine göstericem sonuçlarımı alıp..biz sebepsiz infertilite olduğumuz için ben hashimotoya atıyorum sebebi.gerçi tsh ım da çok yüksek değildi ama bakalım şimdi ne çıkacak..inşallah bu ayın sonuna doğru size arkadaşlar gebeyim diye haykırabilirim ben de..:sm_cool:

merhaba arkadaşlar bende de aynı hastalık var gebe kalmıyorum ilk önce tefor kullandım düşmedi. sonra etrox 150 mg kullandım birden düştü 0.01 filan. sonra levotiron 100 mg kullanmaya başladım bu sefer yükselmeye başladı. yaa ne yapacağımı şaşırdım. sürekli dr. değiştirmekten bıktım. (fakat ben de aynı zamanda yumurtlama ve kist problemleri vardı.) her neyse. bu hastalığa rağmen gebe kalanınız var mı. ne durumdasınız.

merhaba arkadaşlar bende de aynı hastalık var gebe kalmıyorum ilk önce tefor kullandım düşmedi. sonra etrox 150 mg kullandım birden düştü 0.01 filan. sonra levotiron 100 mg kullanmaya başladım bu sefer yükselmeye başladı. yaa ne yapacağımı şaşırdım. sürekli dr. değiştirmekten bıktım. (fakat ben de aynı zamanda yumurtlama ve kist problemleri vardı.) her neyse. bu hastalığa rağmen gebe kalanınız var mı. ne durumdasınız.

endokrine mi gidiyosin dr olarak arkadaşım?ben eutrox 50 mg kullanıyorum düzeni ve istikrarlı bi şekilde düşürüyor.ama hashimotonun tiroit hormonlarında dalgalanmalar yapması zaten en belirgin özelliği zaten.bence kendine güvendiğin ama mutlaka endokrin uzmanı olan bi dr edin ve sıkı takiple hormonlarını düzenlemeye çalış.gebe kalma durumu için konu başlangıcındaki anket istatistiklerine göz at.pek içaçıcı sonuçlar yok ama...benim durumumu ise hiç anlatmıyayım moralin bozulmasın.zaten bu nedenle çocuğumuz olmuyor kesin olarak ta diyemem sana..çünkü sbebei açıklanamayan infertilite grubundayız,tsh ım filan hepsi normal şuanda ilaçla ama gebelik gene yok...selenyumun antikorları olumlu etkilediği söyleniyo..suç hashimotodaki yüksek antikorlar ise gebe kalamamada belki selenyum hapı filan kullanırım ama bunun da kanıtlanmış bi yanı yok henüz...

herkese acıl şifalar dılıyorum...
Allah ısteyen herkese evlat sahıbı olmayı nasıp etsın Amin..
benımde sonuclarım şuan elımde..
haşimato muyum bılemıyorum..
2 hafta sonra dr gorunecek bılgı edınecegım..
sonucları yazıp sızlerden bırazda olsa bılgı almak ısterım yardımcı olursanız sevınırım..

SONUCLARIM

serbest T3: 2.73
serbest T4: 0.69
TSH 4.71
Anti TPO 244.2

NORMAL DEGERLER

serbest T3 (2,5-3,9)
serbest T4 (0,61-1,12)
TSH (0,34-5,6)
Anti TPO H(0-35)

Son düzenleme:
gebelikten önce hişç böyle bi sorunum yoktu hep tsh değerim 1.50-2.00 arasındaydı hatta ben hızlı çalıştını düşündüm tiroidimin bi kaç hafta önce yavaş çalıştını öğrendim..
tsh 4.23
serbest t3 -t4 normal
antikorlar normal
usg bogazda iltihap gözlendi ilaca başladım

herkese acıl şifalar dılıyorum...
Allah ısteyen herkese evlat sahıbı olmayı nasıp etsın Amin..
benımde sonuclarım şuan elımde..
haşimato muyum bılemıyorum..
2 hafta sonra dr gorunecek bılgı edınecegım..
sonucları yazıp sızlerden bırazda olsa bılgı almak ısterım yardımcı olursanız sevınırım..

SONUCLARIM

serbest T3: 2.73
serbest T4: 0.69
TSH 4.71
Anti TPO 244.2

NORMAL DEGERLER

serbest T3 (2,5-3,9)
serbest T4 (0,61-1,12)
TSH (0,34-5,6)
Anti TPO H(0-35)
mrb arkadaşım.bana buna yakın değerlerle hashimoto teşhisi kondu ve eutrox 50 başlandı günde 1 tane.endokrine gitmiştim.usg de de 1 cm den küçük nodüller çıkmıştı.bakalım sana ne diyecekler ?geçmiş olsun....
gebelikten önce hişç böyle bi sorunum yoktu hep tsh değerim 1.50-2.00 arasındaydı hatta ben hızlı çalıştını düşündüm tiroidimin bi kaç hafta önce yavaş çalıştını öğrendim..
tsh 4.23
serbest t3 -t4 normal
antikorlar normal
usg bogazda iltihap gözlendi ilaca başladım

geçmiş olsun arkadaşım.sen de zor hamile kalmıştın izlediğim kadarı ile değil mi yanlış mı hatırlıyorum?

2.denemede kaldım eşimde azospermia vardı normal yolla olma ihtimali yoktu
bu tiroidle alakalı oldunu sanmıyorum en son Mayıs 20 de tsh 2.08. ıdi Temmuz 20de 4.23 Dr gebelikten old söyledi subklinik hipotiroidi teşhisi kondu hasimito dgilim

Benim Dr hem end hem beslenme uzmanı ben hep tsh takip ederdim çünkü hayatım boyunca hep zayıf biriydim profilden resmimi görebilirsiniz tsh hep kontrol ettim hipertiroid olmasın diye gebelikte salgilanan beta hcg ile bu tiroid işlevini durduran hormon yüzde 60 benzermiş suan muhakkak vücudum yanlış alarm veriyormuş
düşükemi sBeb oluyo dedim hayır dedi var olan düşük riskini artriyor dedi ayrica biraz netten araştırdım Amerika'da 87-90 yılları arasında 25bin kusur hamile kadından kan alınmış 7 sene donduruldup cozduruldunde 60 kadına hipo teshisi konmus bunların cocuklarında İQseviyelerinde 7 deger az oldu saptanmış ins bizlerde bı sorun yasamayız en azından tedavi oluyoruz

Benim Dr hem end hem beslenme uzmanı ben hep tsh takip ederdim çünkü hayatım boyunca hep zayıf biriydim profilden resmimi görebilirsiniz tsh hep kontrol ettim hipertiroid olmasın diye gebelikte salgilanan beta hcg ile bu tiroid işlevini durduran hormon yüzde 60 benzermiş suan muhakkak vücudum yanlış alarm veriyormuş
düşükemi sBeb oluyo dedim hayır dedi var olan düşük riskini artriyor dedi ayrica biraz netten araştırdım Amerika'da 87-90 yılları arasında 25bin kusur hamile kadından kan alınmış 7 sene donduruldup cozduruldunde 60 kadına hipo teshisi konmus bunların cocuklarında İQseviyelerinde 7 deger az oldu saptanmış ins bizlerde bı sorun yasamayız en azından tedavi oluyoruz

ayyyyyyyyy neler diyosun gülencim Allah korusun............

herkese merhabalar,

ben de hashimotoluyum ve hipotiroidi nedeniyle tedavi görüyorum. Euthyrox 100 mcg kullanıyorum. Başka bir forumda da sormuştum selenyum kullanan var mı diye, çünkü ilk teşhisimi nükleer tıp uzmanı koymuştu ve antikor düzeylerimi düşürmek için selenyumu yazmıştı, ancak sonra endokrinoloğa devam ettim ve o selenyumun işe yaradığını düşünmediğini söyleyip bıraktırdı. Şu an euthyrox'a ilaveten yaptığım şeyler; iyotsuz tuz kullanımı, mümkün olduğunca stresten kaçınmak, folik asit ve kansızlığım nedeniyle B12 ve demir haplarımı almak.

3 yıldır hashimotoluyum ve yaklaşık 2 aydır eşimle korunmuyoruz, o nedenle gebelik hakkında yorumda bulunamayacağım. Bu ay adetim 2 gün gecikti, inşallah da olmam diye dua ediyorum. Ben hem nükleer tıp doktoruma, hem endokrinoloğuma hem de kadın doğumcuma bu konuyu sormuştum ve forumda çoğu kişinin yazdığı gibi hamile kalırsın, öyle şey olur mu falan diye cevaplar aldım. (bunlara tıp fakültesinde böyle mi öğretiyorlar anlamadım gitti, biraz istatistiklere baksalar ya) Kadın doğuma zaten geçtiğimiz hafta gittim ve muayene, USG rahim yapısı vs normaldi. Adetlerim de hiç şaşmaz 28 günde bir... yani görünüşte bir sorunum yok, ancak bu antikor seviyesi ve hastalığımı öğrendiğimde yaptığım araştırmalar hep kafamda gebelik ile ilgili bir soru işaret yarattı ?

Ha... bir de panik atak hastası olduğumdan (ilk zamanlar hipotiroidi belirtileri ile üstüste binmişti ve ataklarımın hipotiroidden kaynaklanabileceğini söylemişti doktor) psikiyatrik tedavi de almıştım ve psikiyatristim bayan doktor da hashimoto ve hipotiroid hastasıydı. Mayıs ayında kendisiyle tekrar görüştüm ve hamileydi, hamile kalmakla ilgili bir problem yaşamamış mesela.
Bir de diş hekimim bayan, o da hashimoto ve hipotiroidili sositososito (tesadüfe bak) kendisinin iki küçük çocuğu var. Ona da birinci çocuktan sonra teşhis konmuş ve ikinci hamileliğinde sorun yaşamamış.

İnşallah tüm içten dileklerimle tüm bebek bekleyen KK'lılara en kısa zamanda hayırlısıyla hamilelikler diliyorum. Ve özellikle hashimotolular... Allah'ım gönlünüze göre versin... a.s.

3 yıldır hashimotoluyum ve yaklaşık 2 aydır eşimle korunmuyoruz, o nedenle gebelik hakkında yorumda bulunamayacağım. Bu ay adetim 2 gün gecikti, inşallah da olmam diye dua ediyorum. Ben hem nükleer tıp doktoruma, hem endokrinoloğuma hem de kadın doğumcuma bu konuyu sormuştum ve forumda çoğu kişinin yazdığı gibi hamile kalırsın, öyle şey olur mu falan diye cevaplar aldım. (bunlara tıp fakültesinde böyle mi öğretiyorlar anlamadım gitti, biraz istatistiklere baksalar ya) Kadın doğuma zaten geçtiğimiz hafta gittim ve muayene, USG rahim yapısı vs normaldi. Adetlerim de hiç şaşmaz 28 günde bir... yani görünüşte bir sorunum yok, ancak bu antikor seviyesi ve hastalığımı öğrendiğimde yaptığım araştırmalar hep kafamda gebelik ile ilgili bir soru işaret yarattı ?

Dün bunları yazmıştım... 2 günlük gecikmemden şüpheleniyordum, akşam fortel idrar testi yaptım ve pozitif çıktı opuyorumnanaktan bugün de kan verdim, sonucumu bekliyorum... inşallah sağlıklı bir hamileliktir, inşallah düşük yapmam.. Allah'ım hem çok korkuyorum hem de çok heyecanlıyım.... gelişmeleri mutlaka yazacağım...

Dün bunları yazmıştım... 2 günlük gecikmemden şüpheleniyordum, akşam fortel idrar testi yaptım ve pozitif çıktı opuyorumnanaktan bugün de kan verdim, sonucumu bekliyorum... inşallah sağlıklı bir hamileliktir, inşallah düşük yapmam.. Allah'ım hem çok korkuyorum hem de çok heyecanlıyım.... gelişmeleri mutlaka yazacağım...

tebrik ederim :lepi:

Hayır kötü bisi demedim hipotiroidi sorunu olmayana kadınların cocuklarının ıQ yüzde yüzde baz alınmış hipolu ve tedavi edilmemiş kadınları. Cocuklarının yüzde doksanuc

Back