Haremlik selamlık uygulaması yüzünden öğretmenler semineri terk etti

Erkekten rahatsız olan sorunludur.
bu yorumu yok sayamayacagim. İslamiyet erkekten rahatsız olmak üzerine degildir ama sanırım burda bunu kastetmediniz.

O zaman islamiyet sorunlu mu hanimefendi??

Ben inanmadım pek açıkçası haremlik selamlık için olduğuna sonuçta o öğretmenler zaten okulda karma sekildeler ne diye seminere bu şekilde cagrilsinlarki.

bu yorumu yok sayamayacagim. İslamiyet erkekten rahatsız olmak üzerine degildir ama sanırım burda bunu kastetmediniz.

O zaman islamiyet sorunlu mu hanimefendi??

Arkadaş bana o senin problemin diyince cevap vermek için yazdım. Yani normal hayatta erkeklerle bir arada çalışıyoruz okuyoruz. Bir rahatsızlık yok burda. Kaçmıyoruz erkekten dimi çarşıda pazarda. Sorun bende değil o halde kaçmaya çalışanda. İslamiyetin bu konuyla ilgili bir kısıtı olduğunu düşünmüyorum. varsa da öyle yaşamak için şeriat gelmesine gerek yok. İsteyen öyle yaşayabilir. Ama hem topluma karışıp hem erkeklerden kaçmaya çalışmak sorunlu bir davranış bence.

Yaptıkları sacma olmuş ama yorumlarin bazilari daha da sacma geldi.

Şeriati kadınin arka plana atılması diye tabir edenler var acaba hic acip meal okudular mi? Islamiyetin kadina ne kadar deger verdiğini bilmiyor gibiler.
Şimdi yazmayacağım burda bir sürü şey.
Erkeğin 4 kadınla evlenmesi helal ,kadına erkeğin yarısı kadar miras,zina yapan kadınlara recm cezası 2 kadının şahitliğinin 1 erkek etmesi vs. kuranda da geçen şeyler
Ne biçim değer bu

sadece bu dunya varmıs gibi konuşmanızı anlayamıyorum. bu dedıklerınız dogrudur bunları kabul edıyorum ama islamiyet bu duzen içinde kadını mukerrem kılmıstır. kadına bazı gorevler ve sorumluluklar verırken haklarını da dogumundan ölumune kadar koruma altına almıstır. en basıt örnegı ıslamıyetten önce kadınların dırı dırı gomulmesı.

ıkıncı olarakda biz muslumanlar Allahın sıze dın olarak ıslami begendım deyısının uzerıne sorgulamada bulunamayız.

Ben o tarz bir inanan değilim

Allah bır cok ayeete kız cocuklarına deger verdıgını bellı etmıstır.
Annelere ozel bır onem vermıstır.
Yunan medenıyetınde kadın degersız bır varlıktı evlendıgı zaman aılesınden butun ılıskısı kesılır kole gıbı kullanılırdı ıslamıyet bunu yasakladı.
roma ımparatorlugunun ılk caglarında ev sahıbı erkek mutlak bır otorıteye sahıptı.
hınt medenıyetınde ıse kadının yerı ve degerı kısıtlı ve sınırlı ıdı. kocası olurse kadının yasama hakkı dahı yotu.
yahudı ınancına gore kadınlar lanetlı kabul edılırdı.
hrıstıyanlar ıse kadını mucrım yanı suclu ugursuz gorurdu. hatta seytanın kadınları kullandıgını savunurlardı.
fransızlar mıladı 586 yılında kongre tertıp etmıs kadının sırf erkege hızmet etmek ıcın yaratıldıgı sonucuna varmıslardı.
ıngılz kanunları 1805 yılına kadar erkege karısını satma yetkısı verıyordu.
daha saymaya kalkarsak cok ornek var

AMA ne zman kı ıslamıyet geldı o zaaman kadının aıle ve toplum ıcındekı konumu yukseldı saygınlgı arttı namus ve serefı korundu. Kuranda nısa yanı kadın anlamında br sure ındı ve kadın olarak es olarak ılıskılerıne has hukumler ındı.

Bu dediklerinizin kaynağını öğrenmek isterim,şu da var ben geçmişe bakmam şimdiye bakarım,şimdi bu saydığınız ülkeler de herkes haklarını çatır çatır kullanıyor kadınlar da öyle,ben ona bakarım,az önce yazdığım islamın maddeleri belli,bunlar varken kadın haklarından bahsedemem.
Ayrıca bu dediğim kadının şahitliğinin eksik sayılması,erkeğin 4 kadınla evlenmesinin ,hafifçe dövmesinin helal sayılması bu surede geçiyor .Toplum içinde yükseldiğini düşünüyor musunuz gerçekten?Ciddi ciddi soruyorum .
Namus ve şerefimi de sadece ben korurum,başkası değil

Benım namusumu serefımı herseyımı öncelıkle Allah korur!!! O bırseyı ıstemezse ne namus kalır ne seref!!

Ben yasadıgım hayattan memnunum Allahın emırlerının tamımını tereddutsuz kabul edıyorum bu ıster sahıtlıgımın kabul olmaması olsun ıster esımın 4 kadınla evlenmesı olsun. Aynı zamanda nısa suresınde ısterse anne kafır olsun anneye ıtıatsızlıgın cok buyuk bır gunah oldugundan bahseder. kız cocuklarını guzel ahlaklı yetıstırınce cennettekı mujdelerden, anneye nazık ve guzel davranmanın Allaha ıbadet etmekle denk oldugundan bahseder. Çogu ıbadettede erkeklerınkıne gore hafıfletılmıstır ıbadet sekıllerı. Bunun da bırcok ornegı vardır sayısı artırılır. kadının bırcok hakkı vardır cocuk edınme bosanma calısma nafaka mehır es secme mıras mulk edınme malını ıstedıgı gıbı harcama..

olaylara nereden baktıgınız onemlı tabı..

Bir okulun haremlik selamlık uygulamasını alıp İslamda kadına değere kadar getirip dinin kendine sövmeye getirmişsiniz ya bravo.

İnanmayın ama inananları ve dini rencide etmeyin, Allah'a sövüp durmayın rica ediyorum.

Hangi din olursa olsun Allah kelamı olduğundan inanılmasa da kimse laf söylemesin lütfen, en azından inananlar için saygı gösterin.

Bu laflarımdan güç alıp kimse deist, ateist, yahudi, hıristiyanlara da sövmesin.
Yeryüzünde ne sadece Müslümanlar var ne de sadece diğer dinlere inananlar veya inanmayanlar var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…