Haremlik selamlık uygulaması yüzünden öğretmenler semineri terk etti

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Kadın ve erkek öğretmenleri farklı günlerde seminere çağıran Milli Eğitim Müdürlüğü'ne karşı öğretmenler direndi, seminerler iptal edildi.

Anasayfa GÜNCEL EĞİTİM Öğretmenler semineri terk etti, Milli Eğitim Müdürlüğü geri adım attı

Güncelleme : 2016-06-25 0050
Site 0 Facebook 1269 Tweetle 0 Google +1

İstanbul Maçka Akif Tuncel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kadın ve erkek öğretmenleri farklı günlerde seminere çağırarak fiili bir harem-selamlık uygulamasını hayata geçiren Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenlerin tepkisi üzerine geri adım attı, seminer iptal edildi.

Okullar kapandı, öğretmenlere yönelik seminerler başladı. Ancak bugün Maçka Akif Tuncel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapılması planlanan seminere kadın ve erkek öğretmenlerin ayrı ayrı gruplanarak çağrılması, fiili bir harem-selamlık uygulamasının hayata geçirilmesi, öğretmenlerin tepkisine yol açınca, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü geri adım atarak semineri iptal etti.

Bugün İstanbul'da Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yazısı gereğince, Maçka Akif Tunçel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğretmenlere yönelik düzenlenen ilkyardım eğitimi seminerine, kadın ve erkek öğretmenler farklı günlerde çağırıldı. Ortaya çıkan fiili haremlik-selamlık uygulaması, öğretmenlerin tepkisine yol açtı. Pek çok öğretmen semineri terk edince, Milli Eğitim Müdürlüğü semineri iptal etmek zorunda kaldı.

Söz konusu seminerin Eylül'de karma biçimde yapılacağı öğrenildi.

http://www.guncelegitim.com/haber/1...ti-milli-egitim-mudurlugu-geri-adim-atti.html

Aynı okulda meslektaş olarak çalış, aynı amaç için senelerce aynı sıralarda dirsek çürüt, birlikte kep giy, birlikte diploma al, birlikte KPSS'ye gir ama seminerde kadın erkek ayrımına maruz kal, Onur kırıcı, bu hareket kadına mı yoksa erkeğe mi hakaret orası da ayrı tartışılır.

Iste yavas yavas ayni siralarda okumalarina birlikte kep giymelerine ayni okulda çalışmalarına da engel koyacak zihniyet bu.

Olmaz demeyelim olmaz denilen neler neler oldu bu memlekette

Eee nolmuşş? Bir gün kadınları bir gün erkekleri seminere çağırdılar diye şeriat mi gelmiş? Yoksa kadınlar erkeklerle aynı ortamda olamadık diye kendini kötü mü hissetmiş? Veya tam tersi erkekler? Bu kadar basit bişeyi bile büyütmekte üstümüze yok.

Iste yavas yavas ayni siralarda okumalarina birlikte kep giymelerine ayni okulda çalışmalarına da engel koyacak zihniyet bu.

Olmaz demeyelim olmaz denilen neler neler oldu bu memlekette
Önceden bu tarz düşüncelerini dile getiren arkadaşlarıma " Yaaaa sacmalamayin bişey olmaz yok daha neler diyordum"

Artık benim de içimi istemsiz bir korku kaplıyor....

İnanmak istemiyorum geri gidilmeye calisilmasina hele bunu destekleyen hemcinslerimize hayret ediyorum...

Ezilenler sadece kadın ve kız çocukları olacakk....

Olmasın Rabbim korusun Atamın kurduğu Lâik ülkemde Cumhuriyetimizi....

Evet kötü hissetmişler. Ben olsam ben de kötü hissederdim. Şeriatın gelmesi gelmemesi mesele değil. Biz kadın erkek olarak ayrılmak istemiyoruz.

herseyin bir baslangıcı var her olayda ne var canım sanki seriat gelecek denilip onemsiz gorulurse yarın oburgun erkek ve kadın ogretmenlerin bir arada egitim vermemesi de gundeme gelir..

Her olaya bu kadar din karışmamalı ya siyasete karıştırdınız sıra birde bunamı geldi

Amma hizli almislar batinin ahlaksizligini

Bu ulkede bir konumuzda cinsiyet ustune olmasa kedimi kesecem..
Bende kendimi okudum kedim okusaydık ortalık karısırdı
Bence okullarda bir gun kadin ogretmenler ders versin bir gun erkek.. hatta bence okullarda sadece erkek ogretmenler erkek ogrencilere ders versin, kadinlar evlerinde otursun.. ne var yani bence o da olumlu..
İşte aradağım parlak fikir bak ampül yandi kafanda

Evet ortamda erkek olmazsa oturamıyorum ben kötü hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…