- 11 Nisan 2011
- 1.170
- 872
- 123
- Konu Sahibi greengirll
-
Ben de yıllık izinlerde gezebiliyorum. Tatile, gezmeye harcadığım paraya acımıyorum. Şu ara döviz çok arttı biraz içime oturuyor ama olsun.Ben de artık sizin gibi olmak istiyorum:) Zaten bir çok kıyafeti eskisi gibi giyemiyorum, açık olmasın aman bir yerim görünmesin aman rahat olsun aman kaliteli derken zaten çoğu eleniyor:) Az öz alıyorum genelde artık ama biraz daha kısmalıyım en azından elimdekileri eritene kadar...
Ah ah evet gezmek istiyorum ama vakit yokBiriktirip güzel bir tura mı çıksam diye düşünüyorum, hani bir hedef koysam belki daha rahat biriktiririm...
Ben bu harcama ve tuketme kültürünün sistemin bizde yarattigi bir ihtiyaç oldugunu düşünüyorum.
Haftasonlarinin bile (tabii ki savasarak elde edilmis bir hak olmasi da etken) haftaici calisarak kazandigimiz parayi harcamak icin bir fırsat olarak yaratildigi kanisindayim.
Ogrenciyken hatri sayılır miktarda burs alirdim ve harcarken gözüme gorunmezdi. Simdi kendi calisarak kazandigim paranın herbir kurusunda verdigim bir emek söz konusu olunca acikcasi zengini daha da zengin etme fikri beni alisveris isinden iyice soguttu.
Ustelik ekonomisi bu denli dengesiz olan bir ulkede mutlaka bir ev, araba ve ani olusabilecek saglik durumları icin kenarda hatrı sayilir bir miktar para olmali diye düşünüyorum.
Kazandigim parayi da dunyayi gezmek, kurslar gibi seylere aktarmayi daha mantikli buluyorum.
Bu tuketme kültürü, sosyal medyayla beraber iyice çığrından çıktı gercekten. Kapitalizmin bu tuzağına dusmemek gerekli bence.
ben ihtiyacım oldukça kaliteli marka şeyler alırımMerhaba kızlar çalışan bayanım, işim gereği şık bakımlı olmak zorundayım çünkü her gün müşteri ile çalışılan bir yerdeyim, kurum politikası gereği de giyim kurallarımız var bunu baştan belirteyim. Ayrıca şahsi özellik olarak da şık bakımlı olmayı seviyorum, kendimi iyi hissettiriyor. Gelelim beni düşündüren duruma; yıllardır çalışıyor olmanın getirdiği durumla biraz da heves merak vs derken bayağ bir kıyafet stoğu yapmışım farkında olmadan...Her mevsim değişiminde ihtiyacı olanlara da bolca ayırıyorum, zaten çoğu eskimiyor bile, fakat hala fazla kıyafetim olduğunu düşünüyorum. Çok pahalı şeyler almıyorum, indirimde alırım genelde hem kaliteli hem uygun alırım. Annem hep alma kızım biriktir der, babaannem bir daha genç mi olacaksın ye iç gez harca der:) Tabi ki tüm paramı harcamıyorum yanlış anlaşılmasın ama bir yandan da vicdan azabım var. Eskisi kadar çok olmasa da nispeten kaliteli uygun gördüğümde alıyorum.
Sizlerin düşüncelerini merak ediyorum bu konuda...
Bence normal yaptığnıız bende indirim varken alışveriş yapmayı severim.
İlk işe başladığımda sadecce faturalarımı ödeyebiliyorken maaşım yükselince bende çok aldım ama para da biriktirdim.
Şöyle yaptım ; günlük faiz veren bir internet bankacılığı var tv de reklamları oluyor hep. Kendime bir hesap açtım. Her ay maaşım yattığı gibi 500- 1000 tl artık ona sen karar vereceksin hemen yatırdım ve asla dokunmadım ay sonu 10 gün var 10 tl mi var cebimde yapacak bişi yok demekki çok harcamışım dedim 10 tl ile yetindim asla çekmedim.
Sana tavsiyem bir çizelge çıkar aylık nereye ne kadar harcadın yaz. O zaman ne kadar savruksun yada tasarruflusun ortada çıkar. Ama maaş yattığı gibi birikim hesabına yatır. Günlük faizler en az 6 ay sonra ne karar iyi geliyor sana anlatamam:)
Ben de yıllık izinlerde gezebiliyorum. Tatile, gezmeye harcadığım paraya acımıyorum. Şu ara döviz çok arttı biraz içime oturuyor ama olsun.
Aynen şık olmak modayı takip etmek değil ki. Aynı tarzda giderseniz güncellemeler yapsanız da aynı dolaptan devam edersiniz.e zaten çok varsa yenisini alma
sürekli onları giy döndürüp döndürüp
böylece artık harcama yapmana gerek kalmaz
Size yazdım ama bende hep eşe dosta, ihtiyacı olanlara veriyorum. Geçen arkadaşlar bir sürü şey satıp yurtdışına tatile gittiler. Birde nasıl eski, zevksiz şeylerdi.nasıl satıldı inanamadım. Gaza geldim bi ama öylece kaldı o gaz.Bunu düşündüm ama inanın vaktim yok uğraşmaya, ihtiyacı olanlara veriyorum.
Çalışıyorsan tabi ki de alacaksın. Önemli olan dengeyi kurabilmek.. Hem alırım hem biriktiririm ben..
Kullanılabilir olanı kullanıyor musun
Şu an üstümde üç senelik etek iki senelik blüz 4 senelik manto 5 senelik çizme var
Bunlar benim yeni giysilerim 20 yıllık da var
Yeni de alıyorum ama onlar iki yıkayınca dağılıyor eskiler daha iyi durumda
Hatta bir mağazaya girdim pantolon bakıyordum reyondaki iki kadın benim üstündeki gibi pantolon olup olmadığını sordu biri bana nereden aldın dedi 14 yıllık pantolonu
Bu arada baktım baktım alamadım
Benim gibi olmayın beğenebiliyorsanız arada alın ama aynı gömleğin 3-5 rengi de israf bence
Hevesini almak diyecektim konu başlığına ama, her yıl dağıtacak kadar kıyafet alışverişi de fazla geldi.
Kombin olarak alışveriş yapın, o zaman daha az alırsınız tahminen.
Tamam işte daha fazla at hemen ay başındanBen de dediğiniz gibi maaş yatar yatmaz birikime atıyorum ama harcadıklarım da çok geliyor gözüme sonradan daha da çok birikime atsam mı diyorum
Geçmişte aldıklarım da eskimiyor ki ben mi çok özenli kullanıyorum anlamadım :) Bu hafta verdiklerim mesela en az 6 senelik ayakkabılardı, kıyafetlerin de var en az 5 senesi. Taaa üniversitede aldığım kıyafetler var mesela tertemiz. Son bir kaç sezondur aşırı beğendiklerim veyahut çok düşeş bulduklarım haricinde çok almıyorum kıyafet ama ayakkabıya hayır diyemiyorum
Yani konu kıyafet olunca hevesini al diyemiyorum bilemiyorum benim öyle hevesim olmadığı için önyargılı mıyım acaba?
Mesela ayakkabı, yazlık, kışlık, spor, çizme, sandalet derken en gereklileri toplasan en az 5 ayakkabı lazım oluyor bir kişiye. E bunların yedeklerini de alsan ona ne bütçe dayanır ne de yer bulunur. Hani bu şu tarz bir ayakkabım yok hevesim var alayım mı ise elbette al, ama damdan ın dediği gibi aynı sandaletin farklı yerden tokalısını istemek artık heves gibi değil de bağımlılık gibi geliyor bana.
Tamam işte daha fazla at hemen ay başından
Kıyafet çok olunca ayakkabı da çok oluyor her kıyafetin altına her ayakkabı gitmiyor, atıyorum pudra tonlarına siyah rugan giyemezsin gibi...
Benim heves geçmişte habire başkalarının kıyafetlerini giymekten mi geliyor acaba
Olabilir.
Eşim de hep abilerinin eskileri ile büyümüş, o yüzden kıymetlidir kıyafetleri, severek alır severek kullanır.
Ay öyleyse alın bol bol, sizden kıymetli mi, hem eskineyenleri de veriyormuşsunuz.
Bir de artık marka kıyafetler için daha çok. 2. El siteleri var, oradan satış da yapabilirsiniz.
Zaten geçicidir, sonra bıkarsınız al sat dan:)
Evet artık rahatsız etmeye başladılar çok geniş bir alanım yok koymak için ve sürekli yeni şeyler de görüyorum eskisi kadar her gördüğümü almıyorum ama gene de biraz daha kısmam lazım diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?