harcamayıp biriktirmek mi hevesini almak mı?

Bence normal yaptığnıız bende indirim varken alışveriş yapmayı severim.
İlk işe başladığımda sadecce faturalarımı ödeyebiliyorken maaşım yükselince bende çok aldım ama para da biriktirdim.
Şöyle yaptım ; günlük faiz veren bir internet bankacılığı var tv de reklamları oluyor hep. Kendime bir hesap açtım. Her ay maaşım yattığı gibi 500- 1000 tl artık ona sen karar vereceksin hemen yatırdım ve asla dokunmadım ay sonu 10 gün var 10 tl mi var cebimde yapacak bişi yok demekki çok harcamışım dedim 10 tl ile yetindim asla çekmedim.
Sana tavsiyem bir çizelge çıkar aylık nereye ne kadar harcadın yaz. O zaman ne kadar savruksun yada tasarruflusun ortada çıkar. Ama maaş yattığı gibi birikim hesabına yatır. Günlük faizler en az 6 ay sonra ne karar iyi geliyor sana anlatamam:)

Ben de yıllık izinlerde gezebiliyorum. Tatile, gezmeye harcadığım paraya acımıyorum. Şu ara döviz çok arttı biraz içime oturuyor ama olsun.

Söylediklerinize tamamen katılıyorum...Birikim de yapıyorum ama sanki bir yandan da çok harcıyormuşum gibi geliyor bana. Doğru düzgün tatilim yok, yoğun çalışıyorum, hiç harcamasam da boş yaşıyormuşum gibi geliyor bazen. Diyorum yarın ölsen paran kime yarayacak? Ben çalışmaya başlayana kadar doğru düzgün harçlığım olmadan hep kuruş hesabı yaparak geçirdim yıllarımı. Aileme yük olmamak için para bile istemedim, sanırım o günlerin acısını çıkarıyorum diyorum bir yandan kendime. Ha gidip pahalı telefon, lüks saat vs almıyorum, aldıklarım genelde uygun şeyler ama uygun diye çok alıyorum sanırım...

ben ihtiyacım oldukça kaliteli marka şeyler alırım
ihtiyacım yok ise almam
sadece saatte kendimi tutamıyorum saat takıntım var

harcamanın sonu yok diye düşünüyorum
kenara ayırmak gerekir bugun yarın ne olacagımız belli olmaz
ben harcarım ama daha fazlasını biriktiririm

Ben de dediğiniz gibi maaş yatar yatmaz birikime atıyorum ama harcadıklarım da çok geliyor gözüme sonradan daha da çok birikime atsam mı diyorum

Ben de yıllık izinlerde gezebiliyorum. Tatile, gezmeye harcadığım paraya acımıyorum. Şu ara döviz çok arttı biraz içime oturuyor ama olsun.

Yıllık iznim 10 gün, eşimle de çoğu zaman denk getiremiyoruz doğru düzgün tatile bile gidemiyorum kaç yıldır genelde hep ailemle geçiriyorum...

Bunu düşündüm ama inanın vaktim yok uğraşmaya, ihtiyacı olanlara veriyorum.
Size yazdım ama bende hep eşe dosta, ihtiyacı olanlara veriyorum. Geçen arkadaşlar bir sürü şey satıp yurtdışına tatile gittiler. Birde nasıl eski, zevksiz şeylerdi.nasıl satıldı inanamadım. Gaza geldim bi ama öylece kaldı o gaz.

Ya evet kalite diye bişi kalmadı.

Tekstilciler niden böyle yapıyonuz darkmore , marka kıyafetlete eskiden güveniyorduk, şimdi yok nanay hepsi.

Ekleme; marka dediysek de işte gariban markaları, yanlış anlaşılmayak :)

Hevesini almak diyecektim konu başlığına ama, her yıl dağıtacak kadar kıyafet alışverişi de fazla geldi.
Kombin olarak alışveriş yapın, o zaman daha az alırsınız tahminen.

Hevesini almak diyecektim konu başlığına ama, her yıl dağıtacak kadar kıyafet alışverişi de fazla geldi.
Kombin olarak alışveriş yapın, o zaman daha az alırsınız tahminen.

Geçmişte aldıklarım da eskimiyor ki ben mi çok özenli kullanıyorum anlamadım :) Bu hafta verdiklerim mesela en az 6 senelik ayakkabılardı, kıyafetlerin de var en az 5 senesi. Taaa üniversitede aldığım kıyafetler var mesela tertemiz. Son bir kaç sezondur aşırı beğendiklerim veyahut çok düşeş bulduklarım haricinde çok almıyorum kıyafet ama ayakkabıya hayır diyemiyorum

Yani konu kıyafet olunca hevesini al diyemiyorum bilemiyorum benim öyle hevesim olmadığı için önyargılı mıyım acaba?
Mesela ayakkabı, yazlık, kışlık, spor, çizme, sandalet derken en gereklileri toplasan en az 5 ayakkabı lazım oluyor bir kişiye. E bunların yedeklerini de alsan ona ne bütçe dayanır ne de yer bulunur. Hani bu şu tarz bir ayakkabım yok hevesim var alayım mı ise elbette al, ama damdan ın dediği gibi aynı sandaletin farklı yerden tokalısını istemek artık heves gibi değil de bağımlılık gibi geliyor bana.

Kıyafet çok olunca ayakkabı da çok oluyor her kıyafetin altına her ayakkabı gitmiyor, atıyorum pudra tonlarına siyah rugan giyemezsin gibi...

Benim heves geçmişte habire başkalarının kıyafetlerini giymekten mi geliyor acaba

Olabilir.
Eşim de hep abilerinin eskileri ile büyümüş, o yüzden kıymetlidir kıyafetleri, severek alır severek kullanır.
Ay öyleyse alın bol bol, sizden kıymetli mi, hem eskineyenleri de veriyormuşsunuz.

Bir de artık marka kıyafetler için daha çok. 2. El siteleri var, oradan satış da yapabilirsiniz.

Zaten geçicidir, sonra bıkarsınız al sat dan:)

Ben de böyle düşünerek gittim bu zamana kadar, içimi rahatlatan tek şey ihtiyaç sahiplerine vermem, eskiden onlar bana verirdi şimdi ben veriyorum diyorum :)

Yok satışla uğraşamam hem birilerini sevindirmek daha çok hoşuma gidiyor, çünkü o duyguyu biliyorum ben. Yıllar önce bir akrabam üstüme en az 3 beden büyük gelen Levis marka kot vermişti o sevincim onu parçalanana kadar giyişim hala aklımda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…