- Konu Sahibi greengirll
-
Herşeyin bir dönemi var. Al al al dönemi var biriktir biriktir biriktir dönemi var :) üniversitede ve ise başladığım ilk yıl al al al dönemindeydim :) sonra bir duruldum sorma birikim yapmanın gereğini farkettim. şimdi herşeyi düşünerek alıyorum kilom sabit kalırsa o zamandan aldıklarımda bir 20 yıl yeter heralde :)
Ben o at at dönemini göremiyorum canım ya aşırı sahipleniyorum. Ama en azından almayı kestim bir ara atmaya da başlarım heraldeBir de at at at dönemi var,
O zaman da evdeki fazlalık bir eşyaya tahammül edenmiyorsunuz.
Ay evim eşya dolar taşardı, dublekse sığamazdım, şimdi minicik eve yerleştim, daha çok boş alanım var, hiç bir şey alasım yok.
Ben o at at dönemini göremiyorum canım ya aşırı sahipleniyorum. Ama en azından almayı kestim bir ara atmaya da başlarım heralde
Merhaba kızlar çalışan bayanım, işim gereği şık bakımlı olmak zorundayım çünkü her gün müşteri ile çalışılan bir yerdeyim, kurum politikası gereği de giyim kurallarımız var bunu baştan belirteyim. Ayrıca şahsi özellik olarak da şık bakımlı olmayı seviyorum, kendimi iyi hissettiriyor. Gelelim beni düşündüren duruma; yıllardır çalışıyor olmanın getirdiği durumla biraz da heves merak vs derken bayağ bir kıyafet stoğu yapmışım farkında olmadan...Her mevsim değişiminde ihtiyacı olanlara da bolca ayırıyorum, zaten çoğu eskimiyor bile, fakat hala fazla kıyafetim olduğunu düşünüyorum. Çok pahalı şeyler almıyorum, indirimde alırım genelde hem kaliteli hem uygun alırım. Annem hep alma kızım biriktir der, babaannem bir daha genç mi olacaksın ye iç gez harca der:) Tabi ki tüm paramı harcamıyorum yanlış anlaşılmasın ama bir yandan da vicdan azabım var. Eskisi kadar çok olmasa da nispeten kaliteli uygun gördüğümde alıyorum.
Sizlerin düşüncelerini merak ediyorum bu konuda...
fazla gelen artık giymediğiniz kıyafetleri bu ikinci el sitelerde satabilirsinizMerhaba kızlar çalışan bayanım, işim gereği şık bakımlı olmak zorundayım çünkü her gün müşteri ile çalışılan bir yerdeyim, kurum politikası gereği de giyim kurallarımız var bunu baştan belirteyim. Ayrıca şahsi özellik olarak da şık bakımlı olmayı seviyorum, kendimi iyi hissettiriyor. Gelelim beni düşündüren duruma; yıllardır çalışıyor olmanın getirdiği durumla biraz da heves merak vs derken bayağ bir kıyafet stoğu yapmışım farkında olmadan...Her mevsim değişiminde ihtiyacı olanlara da bolca ayırıyorum, zaten çoğu eskimiyor bile, fakat hala fazla kıyafetim olduğunu düşünüyorum. Çok pahalı şeyler almıyorum, indirimde alırım genelde hem kaliteli hem uygun alırım. Annem hep alma kızım biriktir der, babaannem bir daha genç mi olacaksın ye iç gez harca der:) Tabi ki tüm paramı harcamıyorum yanlış anlaşılmasın ama bir yandan da vicdan azabım var. Eskisi kadar çok olmasa da nispeten kaliteli uygun gördüğümde alıyorum.
Sizlerin düşüncelerini merak ediyorum bu konuda...
bende o dönemdeyimBir de at at at dönemi var,
O zaman da evdeki fazlalık bir eşyaya tahammül edenmiyorsunuz.
Ay evim eşya dolar taşardı, dublekse sığamazdım, şimdi minicik eve yerleştim, daha çok boş alanım var, hiç bir şey alasım yok.
kesinlikle hak veriyorumBen bu harcama ve tuketme kültürünün sistemin bizde yarattigi bir ihtiyaç oldugunu düşünüyorum.
Haftasonlarinin bile (tabii ki savasarak elde edilmis bir hak olmasi da etken) haftaici calisarak kazandigimiz parayi harcamak icin bir fırsat olarak yaratildigi kanisindayim.
Ogrenciyken hatri sayılır miktarda burs alirdim ve harcarken gözüme gorunmezdi. Simdi kendi calisarak kazandigim paranın herbir kurusunda verdigim bir emek söz konusu olunca acikcasi zengini daha da zengin etme fikri beni alisveris isinden iyice soguttu.
Ustelik ekonomisi bu denli dengesiz olan bir ulkede mutlaka bir ev, araba ve ani olusabilecek saglik durumları icin kenarda hatrı sayilir bir miktar para olmali diye düşünüyorum.
Kazandigim parayi da dunyayi gezmek, kurslar gibi seylere aktarmayi daha mantikli buluyorum.
Bu tuketme kültürü, sosyal medyayla beraber iyice çığrından çıktı gercekten. Kapitalizmin bu tuzağına dusmemek gerekli bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?