• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

harcamayıp biriktirmek mi hevesini almak mı?

Herşeyin bir dönemi var. Al al al dönemi var biriktir biriktir biriktir dönemi var :) üniversitede ve ise başladığım ilk yıl al al al dönemindeydim :) sonra bir duruldum sorma birikim yapmanın gereğini farkettim. şimdi herşeyi düşünerek alıyorum kilom sabit kalırsa o zamandan aldıklarımda bir 20 yıl yeter heralde :)

Herşeyin bir dönemi var. Al al al dönemi var biriktir biriktir biriktir dönemi var :) üniversitede ve ise başladığım ilk yıl al al al dönemindeydim :) sonra bir duruldum sorma birikim yapmanın gereğini farkettim. şimdi herşeyi düşünerek alıyorum kilom sabit kalırsa o zamandan aldıklarımda bir 20 yıl yeter heralde :)

Bir de at at at dönemi var,
O zaman da evdeki fazlalık bir eşyaya tahammül edenmiyorsunuz.

Ay evim eşya dolar taşardı, dublekse sığamazdım, şimdi minicik eve yerleştim, daha çok boş alanım var, hiç bir şey alasım yok.

Ay evim eşya dolar taşardı, dublekse sığamazdım, şimdi minicik eve yerleştim, daha çok boş alanım var, hiç bir şey alasım yok.
Ben o at at dönemini göremiyorum canım ya aşırı sahipleniyorum. Ama en azından almayı kestim bir ara atmaya da başlarım heralde

18 yasinda abimi kaybettim,30 yasinda esini kaybeden kuzenimi goruyorum.hayat bir seyler icin kendini kasmak icin gercekten cok kısa.ye ic gez.kapidan cikitiginda olmeyecegimizin garantisi yok.herkes guzel yasadi diyebilsin ardindan.ben buna inaniyor ve boyle yasiyorum.

parayı ölçülü ve mantıklı harcamak lazım . kıyafet yeterince almissınız zaten . bence hemen bir birikim yada altın hesabı açın ve birikim yapın. inanın daha mutlu olacaksınız. kendimden biliyorum:KK49:

Kıyafete yatırım yapılmasını doğru bulmuyorum. Tabiki sizin tercihiniz fakat öncelik olarak ANI biriktirin. Gezin tozun : )

Kıyafete harcanan paraya açıyorum, aynı kıyafeti döndürür döndürür giyerim. Ama sorunuz biriktirmek mi seyehat etmek -deneyimler kazanmak mi deseydiniz kesssinlikle ikinci seçenek derdim
Ama kıyafet için yorumum, bence abartma. Sen her kıyafetle güzelsin, emin ol kimse farketmez senin o gün ne giyindigini:p paranı harcayacak daha eğlenceli şeyler bul

Merhaba kızlar çalışan bayanım, işim gereği şık bakımlı olmak zorundayım çünkü her gün müşteri ile çalışılan bir yerdeyim, kurum politikası gereği de giyim kurallarımız var bunu baştan belirteyim. Ayrıca şahsi özellik olarak da şık bakımlı olmayı seviyorum, kendimi iyi hissettiriyor. Gelelim beni düşündüren duruma; yıllardır çalışıyor olmanın getirdiği durumla biraz da heves merak vs derken bayağ bir kıyafet stoğu yapmışım farkında olmadan...Her mevsim değişiminde ihtiyacı olanlara da bolca ayırıyorum, zaten çoğu eskimiyor bile, fakat hala fazla kıyafetim olduğunu düşünüyorum. Çok pahalı şeyler almıyorum, indirimde alırım genelde hem kaliteli hem uygun alırım. Annem hep alma kızım biriktir der, babaannem bir daha genç mi olacaksın ye iç gez harca der:) Tabi ki tüm paramı harcamıyorum yanlış anlaşılmasın ama bir yandan da vicdan azabım var. Eskisi kadar çok olmasa da nispeten kaliteli uygun gördüğümde alıyorum.

Sizlerin düşüncelerini merak ediyorum bu konuda...

Bende bir miktar alisveris koliktim, simdi kolikligimi esime ve cocuklara yonelttim cok gozume batmiyor. birsey alacakken once gardrobu acar neyim var diye bakarim artik, benzeri seyleri almam bazen zaten hersey varmis gerek yok der almam. Biriktirmenin tadida guzel oluyor bir sure sonra oda hosuna gider bence. Banka hesabinda biriktikce harcamaya kiyamayabilirsin

İnternette Hilaldoruk_ isimli bir kadın var.
vintage kıyafetler giyiyor, kamerasının filtresi de nostaljik pastel tonlarda... Öyle harika bir giyim tarzı var ki sanki zaman tünelinden çıkmış ,eski zaman asilzadesi...
Normalde kimsenin giydiğini çıkardığını takip etmem, alışveriş yapmaktan -magaza gezmekten tiksinirim. Bazen bu kadının tarzıni örnek alıp birşeyler almak istiyorum, sonra bakıyorum 110 lira bir kazak,70 lira pantolon, 30 lira şapka ,150 lira ayakkabı... Sonra moskova-istanbul biletinin gidis dönüş 300 lira oldugu zamanı hatırlıyorum, bir günlük kombine ayni para verilmez deyip bırakıyorum.
Ben hala kot üstü tişört gezmeye devam :)
Ama olsun, en azından yasanmisliklarim bana yetiyor. Zaten beni güzel bulan çuval da giysem güzel bulur, çirkin bulan kuaförden de çıksam çirkin der...
Kasmaya gerek yok :p

*Arkadaşım dolap uygulamasından giyinmedigi ayakkabıları satıyor. Alıcısı da var yani, yok değil.
İsterseniz siz de satın kullanmadiklarinizi, oradan gelen parayla yenileri alırsiniz...güzel bir tarzınız varsa alıcınız da olur

Merhaba kızlar çalışan bayanım, işim gereği şık bakımlı olmak zorundayım çünkü her gün müşteri ile çalışılan bir yerdeyim, kurum politikası gereği de giyim kurallarımız var bunu baştan belirteyim. Ayrıca şahsi özellik olarak da şık bakımlı olmayı seviyorum, kendimi iyi hissettiriyor. Gelelim beni düşündüren duruma; yıllardır çalışıyor olmanın getirdiği durumla biraz da heves merak vs derken bayağ bir kıyafet stoğu yapmışım farkında olmadan...Her mevsim değişiminde ihtiyacı olanlara da bolca ayırıyorum, zaten çoğu eskimiyor bile, fakat hala fazla kıyafetim olduğunu düşünüyorum. Çok pahalı şeyler almıyorum, indirimde alırım genelde hem kaliteli hem uygun alırım. Annem hep alma kızım biriktir der, babaannem bir daha genç mi olacaksın ye iç gez harca der:) Tabi ki tüm paramı harcamıyorum yanlış anlaşılmasın ama bir yandan da vicdan azabım var. Eskisi kadar çok olmasa da nispeten kaliteli uygun gördüğümde alıyorum.

Sizlerin düşüncelerini merak ediyorum bu konuda...
fazla gelen artık giymediğiniz kıyafetleri bu ikinci el sitelerde satabilirsiniz
belli başlı parçalar olmalı dolapta siyah yüksek bel pantolon kot pantolonlar küçük siyah elbise deri montlar kaliteli olmalı
diğerlerine o kadar para harcamaya gerek yok bence

en iyisi kendinize bir bütçe belirleyin aylık şu kadar diye
gerisini biriktirmeye çalışın

bende o dönemdeyim
gözüm fazla kıyafet bile aramıyor
ütü yapmaya eşya yerleştirilmeye hiç gelemiyorum artık

Ben bu harcama ve tuketme kültürünün sistemin bizde yarattigi bir ihtiyaç oldugunu düşünüyorum.
Haftasonlarinin bile (tabii ki savasarak elde edilmis bir hak olmasi da etken) haftaici calisarak kazandigimiz parayi harcamak icin bir fırsat olarak yaratildigi kanisindayim.
Ogrenciyken hatri sayılır miktarda burs alirdim ve harcarken gözüme gorunmezdi. Simdi kendi calisarak kazandigim paranın herbir kurusunda verdigim bir emek söz konusu olunca acikcasi zengini daha da zengin etme fikri beni alisveris isinden iyice soguttu.
Ustelik ekonomisi bu denli dengesiz olan bir ulkede mutlaka bir ev, araba ve ani olusabilecek saglik durumları icin kenarda hatrı sayilir bir miktar para olmali diye düşünüyorum.
Kazandigim parayi da dunyayi gezmek, kurslar gibi seylere aktarmayi daha mantikli buluyorum.
Bu tuketme kültürü, sosyal medyayla beraber iyice çığrından çıktı gercekten. Kapitalizmin bu tuzağına dusmemek gerekli bence.
kesinlikle hak veriyorum
insan gündelik hayatta işe giderken gidip gelip belli kıyafetleri sürekli giyor diğerleri gardırop bekliyor
bu hayat pahalılığında biz üç kuruşu birbirine denk getirmeye çalışırken esnafların avm de dükkan sahibi olanların günlük 3 bin lira gelire az demeleri bitiriyor beni
ve onlara daha çok para kazandırma fikri cezbetmiyor artık

asgari ücretle çalışan kızlar bile sosyal medyada sephoradan allığım geldi victoria secret çamaşır olmazsa olmaz vs. diye konuşup her ay borca giriyorlar

Eğer dolabınız doluysa sürekli bişeyler alıp ama aynı ay içinde bi giydiğinize 2.3. kez sıra geliyosa aldıklarınızı giymeyip dolapta bekletiyosunuz doğru seçim yapmıyosunuz demektir.

Kaliteli şık şeyler almak demek çok pahalı x marka almak demek değil. Kaliteli olması demek o kıyafetin kumaşıyla yıkanıp solmayan rengiyle sizin bedeninizin değişmeyip kıyafetinde bedeninin değişmemesiyle olur. Kısacası ben burdayım demeli.Yıllar geçsede ilkgün ki gibi kalmalı.
500 lira verip aldığınız pantalon yıkanıp bir beden büyp küçülüyosa rengide atıyosa kaliteli değil çöp almışsınız demek 50 liralıkta aynı performansı görür.

Moda trend parçaları alıyosanız sezonsonu indirimi bekleyemezsiniz zira bi sonraki sene o ürünü giymenin anlamı yok. Ancak siyah pantalon kaban klasik ayskkabıda bunu uygulayabilirsiniz.

Eğer işte klasik giyinip günlük hayatınızda daha spor giyiyosanız biraz karışım yapın.

Küçük çocukluğumdan beri kıyafet tutkum var kapıları kitlerdi annem günde 10kez ustumu degistiriyorum diye. Bekarken kendime bisey almadan eve gitmezfim babaevinde giyinme odam vardi kiyafetlerimin cogunu getiremedim bile arkadaslarim kuzenlerim magaza olarak kullanirdi . Esimle gardtoplarimiz ayri milim yer yok bir dikis makinasi edindim sikildigim ama kiyamadigim kiyafetleri donusturuyorum boylece hem yeni oluyo hem yeni hayat buluyo elinizden geliyosa deneyin derim

Ben de bir seneye kadar kiyafet konusunda ne bulursam alıyordum.Kredi kartı borçları, eksiler resmen milyar milyar borcum varmış da ben fark edememişim bile.Neyseki bir aydınlanma yaşadım.Borçları bitirdim.Son 6 aydır da birikim yapıyorum büyük ölçüde.Bayanlar doğru söylüyor banka hesabında biriktiğini gördükçe bu sefer de harcamaya kıyamıycaksın:)Bir de şöyle düşün almanın sonu gerçekten yok.Bu kadar kıyafet düşkünü olunca farklı bir yerden kısmak zorunda kalıyorsun.Gezmek, yemek içmek gibi.Bence en güzeli hepsini yapmak ama dengeyi de bulabilmek.

Bence harcamalarını da birikimlerini de dengede tut. Ne çok harca ne de çok biriktir.. sonuçta 3 günlük dünya çalış çalış biriktir o paraları harcamadan hooopp bi bakmışsın :ruh::ruh:allah rahmet eylesin derler arkandan. Kıyafete de harca ama bence ye iç gez vakit buldukça.

Back
X