- 29 Ağustos 2017
- 2.225
- 5.075
- 88
- Konu Sahibi Lazkizii54
-
Canın operasyonu nisanda olmuş adeti biteli 13 gün olmuş.Ertelenmiştir ama süresini bilemem hastalık yok hasta var sonuçta. Yapacak bir şey yok ilişki yaşamak için acele etmeseydi keşke çünkü prezervatif kullanmasına rağmen endişelenmiş önce vücudu bir toparlasaydı 13 gün çok bir süre değil ya da ellayı kullanmasaydı madem bu konuda endişelenecekti. Her neyse çok kafasına takılıyorsa kadın doğuma tekrardan danışsın ella kullandığını anlatsın. Ne diyelim. İlacın etki süresini bilmiyorum yani yumurtlama düzenini kaç döngü etkiler ortalama pek fikrim yok. İyi akşamlar.
İstihareye mi yatsak ki? Bende öyle düşünüyorum.Jinekolaga gidin demeyeceksek ne diyelim ?
Hamile olup olmadığını nerden bilebiliriz ?
Yanlış anlamışım öyleyse. Bir kaç döngü bozulur belki ama bir daha içmesin arkadaşın. Yumurta rezervi varmış hormon dengesi de normale dönünce yumurtlamaması için sebep yok bence.Canın operasyonu nisanda olmuş adeti biteli 13 gün olmuş.
Bence de. Zaten folekül olarak bir sürü minik yumurta gözükmüş doktor bayağı iyi diye yorumlamış. Benim yorumun şöyle; ilacı yumurtlama gününden 1-2 gün önce içtiği için yumurtlama ertelenmiş. Bu yüzden biraz geç yumurtlayacak adeti de geç olacak diye tahmin ediyorum. Ama kendisini o kadar hamileliğe hazırlamış ki ay ateş basıyor ay karnım şişti diyip duruyor. :)Yanlış anlamışım öyleyse. Bir kaç döngü bozulur belki ama bir daha içmesin arkadaşın. Yumurta rezervi varmış hormon dengesi de normale dönünce yumurtlamaması için sebep yok bence.
Canım benim operasyondan önce 28 günde bir oluyormuş. Operasyonu adetinin 1. Günü saydığında 40. Gün regl olmuş yani normalde döngüsü 40 gün falan değil.40 gunde adet olan birinin yumurtlamasi 25. Gun gerceklesir.
40 gunden 28 gune bir anda dusmez adet dongusu, oyuzden 13. Gun arkadasinizin yumurtalama gununun yakinindan gecmiyor.
Ella da geciktirir zaten.
Adet olmasi yine 40 gunu bulur.
O da zaten jinekoloğa yumurtlama var mı yok mu diye gitmiş hanımefendi. Jinekologta yok foliküllerin hepsi aynı hamile kalmaman için yumurtlamaman için hiçbir sebep yok demiş. O da şuan korkuyor acaba hiç mi yumurtlamayacağım ya da hormonlarım bozulacak diye. Sorumuz bu,ella yumurtlamayı erteler mi ertelemez mi diye soruyor.
Canım benim operasyondan önce 28 günde bir oluyormuş. Operasyonu adetinin 1. Günü saydığında 40. Gün regl olmuş yani normalde döngüsü 40 gün falan değil.
Peki herhangi bi operasyondan sonra adet böyle böyle yavaş yavaş mı oturuyor yani daha sonra günü düzelir öyle mi?Anladim ama dongusunun 28 gune inmesi birden olmaz.
Bu ay o ellayi icmese bile 28. Gun adet olmazdi da 33. Gun olurdu mesela.
Dongu yavas yavas oturur bikac aya.
Benimde beynimi yedi ramazan ramazan. Bugün doktora gidene kadar hamile kalmaktan korkuyordu çünkü riskli bi operasyon geçirmişti. Bugün doktor yumurtlama yok diyince artık hiç mi olmayacak diye triplenmeye başladı.Arkadaşınız hamile kalmaktan mı korkuyor, hamile kalamam diye mi korkuyor anlamadım ki ben. Beyin falan hep yandı. O zaman söyle söyleyeyim. Korkma hamile değilsindir. Merak etme hamile kalırsın.
Evet söylemiş ama birşey dememiş sadece yumurtlama gözükmüyor yumurta var ama daha büyümemiş demiş. Bence bu ay biraz daha geç yumurtlayacak.Jinekologa ertesi gün hapı kullandığını söylemiş mi?
Bir daha neden yumurtlamasın boşuna mı regl oluyoruz? Ella hapı adet düzenini ve psikolojiyi sağlam bozar, yakın zamanda regl olmayabilir arkadaşın haberi olsun. Hamile kalması da zor görünüyor o hap baya etkili çünkü.Evet korktuğu buydu bir daha yumurtlama olmazsa falan diyordu. Bir de adeti gecikir mi acaba ? Bu konuda bi yorumunuz var mı :)
Ben mantık yürüterek olaya bakıyorum;bugün 14.günü yumurtlamadıysa belki de 19-20.gün falan yumurtlayacak. Dolayısıyla adeti biraz gecikecek. Buna hazırlıklı olmasını söyledim zaten. Hamile kalmaması lazım 1-2 ay hiçbir şekilde. Riskli olduğu için korkuyor normalde hamilelik olsa da onun için farketmezdi.Bir daha neden yumurtlamasın boşuna mı regl oluyoruz? Ella hapı adet düzenini ve psikolojiyi sağlam bozar, yakın zamanda regl olmayabilir arkadaşın haberi olsun. Hamile kalması da zor görünüyor o hap baya etkili çünkü.
Hemen yumurtlatmayı deniyorum arkadaşımı bi sn.yumurtlasa da tüm k.k olarak rahatlasak
Ben anlatamıyorum sanırım. Operasyon geçirdi. Bu yüzden 1-2 ay hiçbirşekilde hamile kalmaması gerekiyor. Riskli olduğu için. O yüzden ella almış prezervatif kullanmasına rağmen. Kadınız ki biliyoruz,hiçbir korunma şekli %100 koruma sağlamaz.bu aylarda hamile kalma planı yoksa neden üzülüyor valla onu anlamadım ben bebek olsa mı uzulecek olmasa mı arkadaşının kafası iyi karışmış.nasılsa yumurtlayacak enınde sonunda ahahaa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?