Hanımlar size bir sorumuz olacak.

Lazkizii54

Miray Ecrin ❤
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2017
1.026
571
38
26
Arkadaşımın hesabı olmadığı için benden yazıyoruz o da şuan yanımda okuyor. Bana sordu ben ama ben bilemedim aklıma siz geldiniz,bilse bilse KK hatunları bilir dedim. :eğlence:
Arkadaşım nisanın başında bir operasyon geçirdi rahimdeki endr ıvır zıvır işte adını tam yazamıyorum çikolata kistini aldırdı aldırdıktan 40 gün sonra adet olmuş. Şimdi de sevgilisiyle 13. Günü ilişkiye girmiş (takvime göre yumurtlama dönemindeymiş.) 2 saat sonra ella hapı almış. Bugünde doktora gittiğinde doktor yumurtlama olmadığını,foliküllerin hepsinin aynı boyutta olduğunu söylemiş. Yani yumurtlama döneminde değilmiş. Şimdi anlamadığımız ella ertesi gün hapı aldığı için mi yumurtlamamış olabilir? Ya da şöyle soralım Ella yumurtlamayı erteler mi? Ve adeti geciktirir mi? Şuan çok telaşlı durumda gebe kalmaktan korkuyor.

Lütfen jinekoloğa gidin tarzı cevaplar ya da yargılayacak cevaplar yazmayın hanımlar. Yeterince tedirgin zaten. Biraz içini rahatlatmak için buraya yazdık. Ve evet bu bizim için bir dert.

Ertesi gün haplarının adet döngüsünü etkilediği bilindik birşey zaten.
Geciktirmiştir büyük ihtimalle.
Canım hapı daha dün almış bugünde k.doğuma gitmiş o da yumurtlama olmamış demiş yani o da şimdi korkuyor bir daha yumurtlama olmayacak mı diye,çünkü operasyondan sonra tam olarak düzelememiş üstüne amcası vefat etmiş,düzeninin değişmesinden korkuyor yani

Canım hapı daha dün almış bugünde k.doğuma gitmiş o da yumurtlama olmamış demiş yani o da şimdi korkuyor bir daha yumurtlama olmayacak mı diye,çünkü operasyondan sonra tam olarak düzelememiş üstüne amcası vefat etmiş,düzeninin değişmesinden korkuyor yani

Canım endişe etmesin ertesi gün hapının amacı yumurtlamayı engellemek zaten.
Bidaha yumurtlama olur normal düzene döner önümüzdeki aylarda.

Hazır jinekolağa kadar gitmiş neden sormamış? Ben tarih öğretmeniyim jinekolog değilim bilemiyorum.
O da zaten jinekoloğa yumurtlama var mı yok mu diye gitmiş hanımefendi. Jinekologta yok foliküllerin hepsi aynı hamile kalmaman için yumurtlamaman için hiçbir sebep yok demiş. O da şuan korkuyor acaba hiç mi yumurtlamayacağım ya da hormonlarım bozulacak diye. Sorumuz bu,ella yumurtlamayı erteler mi ertelemez mi diye soruyor.

Gebe kalmaktan mı korkuyor yoksa bir daha yumurtlama olmayacak diye mi korkuyor?
Cinsel ilişkiye girme sorumluluğunu alıyorsa korunma sorumluluğunu da alsın ki, hap yüzünden şöyle oldu böyle oldu diye korkmasın. Çok zor bir şey değil korunmak.

Gebe kalmaktan mı korkuyor yoksa bir daha yumurtlama olmayacak diye mi korkuyor?
Cinsel ilişkiye girme sorumluluğunu alıyorsa korunma sorumluluğunu da alsın ki, hap yüzünden şöyle oldu böyle oldu diye korkmasın. Çok zor bir şey değil korunmak.
Yalnız orda korunmadı diye yazmadım bu 1.
2.si korunmuşlar prezervatif ile ama sızmasından falan korkuyor. Doktor 1-2 hamile kalmamalısın demiş. Anlatabildim mi? Bir daha yumurtlama olmayacak mı diye korkuyor.

Bu haplar adet döngüsünü etkiliyor. Eleştirmek için demiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın keşke adet düzeni oturana dek hap almasaymış. Kendi sağlığını etkiliyor zira. Birkaç ay düzelene dek hap kullanmasın. İleride zararını çeker. Bir de çok insan görüyorum bu hapları sürekli kullandığı için bebek yapmada sıkıntı yaşayan. Komşumuza çocuğun olacağını nerden biliyordun da hap içtin sürekli demişti doktoru. Senelerdir olmuyor. Sıkıntı yani..

Yalnız orda korunmadı diye yazmadım bu 1.
2.si korunmuşlar prezervatif ile ama sızmasından falan korkuyor. Doktor 1-2 hamile kalmamalısın demiş. Anlatabildim mi? Bir daha yumurtlama olmayacak mı diye korkuyor.
“Anlatabildin”
Yarım yamalak konu açıp soru sorulmadan düzgünce anlatamıyorsanız sorun sizde. Bu bir.
Her ilişkisinden sonra korkudan ertesi gün hapı alacaksa hormon dengesi kalmaz, ertesi gün hapı ek veya ana korunma yöntemi değildir. Bu da iki.

Bu haplar adet döngüsünü etkiliyor. Eleştirmek için demiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın keşke adet düzeni oturana dek hap almasaymış. Kendi sağlığını etkiliyor zira. Birkaç ay düzelene dek hap kullanmasın. İleride zararını çeker. Bir de çok insan görüyorum bu hapları sürekli kullandığı için bebek yapmada sıkıntı yaşayan. Komşumuza çocuğun olacağını nerden biliyordun da hap içtin sürekli demişti doktoru. Senelerdir olmuyor. Sıkıntı yani..
Haklısın canım. Ben bi hamilelik geçirdim erkeğin eli elime değicek hamile kalıcam diye tırsıyorum. Ama o yıllar önce bir kez kullanmış şimdi de doktor hamile kalma dediği için kullanmış. O ileride büyük sorunlara yol açması 1 ayda 2 veya daha doz kullanımından oluyormuş ve bu haplar ömür boyunca sadece 3 kez kullanılmalıymış. İnternetten okuduğum kadarıyla böyle.

“Anlatabildin”
Yarım yamalak konu açıp soru sorulmadan düzgünce anlatamıyorsanız sorun sizde. Bu bir.
Her ilişkisinden sonra korkudan ertesi gün hapı alacaksa hormon dengesi kalmaz, ertesi gün hapı ek veya ana korunma yöntemi değildir. Bu da iki.
Hmm peki.

Haklısın canım. Ben bi hamilelik geçirdim erkeğin eli elime değicek hamile kalıcam diye tırsıyorum. Ama o yıllar önce bir kez kullanmış şimdi de doktor hamile kalma dediği için kullanmış. O ileride büyük sorunlara yol açması 1 ayda 2 veya daha doz kullanımından oluyormuş ve bu haplar ömür boyunca sadece 3 kez kullanılmalıymış. İnternetten okuduğum kadarıyla böyle.
Doktor hamile kalmanda sıkıntı yok deseydi kullanmayacakmiydi?

Back