hanımlar merak ediyorum boş zamanlarınızla nasıl baş ediyorsunuz?

bende ev hanımıım şuan ama kızımla çook çabuk vakit geçiyor sadece o uyuduğunda buraya bakıyorum yada spor yapıyorum..

Evlendigimde ilk 2 yil (zaten sonrasinda okumaya devam ettim,unive.)evde oturmak yerine kurslara giderek gunlerimi gecirdim...
Bircok kursa gittim,bilgisayar,ingilizce,ebru sanati,drama,hızlı okuma,mental aritmetik,Kuran okuma ve tecvid,ehliyet gibi :) suanda da unive gidiyorum bu ay mezun olucam ins,simdiden dusunuyorum ne yapabilirim diye :KK43:

Sevdim bu mesajı. Biraz da bu yüzden dertleniyorum aslında. Yaptığım işlerin değerini sorgular oldum. Neyse ki itap okuyorum, o da olmasa ne yapardım?:KK64:
simdi ozellikle 3 aylarin icindeyiz, eger ruhun bu yonden daraliyorsa, gunluk belli okumalar yapabilirsin.. mesela Kur'ân-ı Kerim okuyabilirsin, bolca salavat cekebilirsin, manevi kitaplar okuyabilirsin.. hem sevap, hem dolu vakit :KK66:

ev hanımıyım ,çocukla birlikte uyuyakalıyorum...sizce boş vaktim varmı:KK14:

Kendimle ilgilenebiliyorum ve bu beni mutlu ediyor. Arkadaşlarım da çok aslında ama hepsi hafta sonu ancak müsait olabiliyor. Çok istediğim bir müzik aleti vardı onun kursuna devam ediyorum ama ne bileyim bir boşluk hissi var hala. Mevsim de etkili olabilir belki..

siz bekar mıınız

Merhabalar,

Hanımlar-özellikle ev hanımları- boş günler ile nasıl başa çıkıyorsunuz? Bir gününüzü nasıl organize ediyorsunuz?

Şöyle ki;
Ben Ramazan sonrasına kadar boşum ve bir meşguliyet arıyorum. Zamanım olunca şunları yapacağım diye biriktirdiklerimi bir türlü yapamıyorum. Tembellik ediyorum galiba. Evde de pek duramayan bir insanım. Siz nasıl baş ediyorsunuz geçip giden günlerle? Nasıl organize oluyorsunuz?
Keşke boş zamanım olsa diye içimden geçirdim ama iyikide yokmuş.Bir söz vardır.Boş zaman yoktur boşa geçirilen zaman vardır diye.

ozaman boş vakitlerinizde biraz kitap okuyun..belki boş olan beyninizi biraz olsun yararlı şeylerle doldurursunuz.

'Boş olan beyninizi'derken? Sanırım mesajınızı doğru algılayamadım. Ben cidden teşekkür etmek istemiştim. Acaba yanlış mı anladınız?

Son düzenleme:
ozaman boş vakitlerinizde biraz kitap okuyun..belki boş olan beyninizi biraz olsun yararlı şeylerle doldurursunuz.

Bu arada tüm arkadaşlara genelde ve de özelde size hatırlatma;

Zaten master yapıyorum ve kitap okuma benim için zaten rutin bir iş. Her gün okurum. Belki farklı fikirler duyabilirim düşüncesiyle buraya yazdım. Fikirlerini paylaşan herkese teşekkürler.

Son düzenleme:
hiç boş günüm yok maalesef. bi kaç saat boş zamanım olsa afallıyorum. ben olsam bol bol gezerim ve değişik tatlar denerdim.

Ah o yoğun geçen günlerimi özleyeceğim hiç aklıma gelmezdi. Ben yabancı dizilere sardım bu ara :)

hiç boş günüm yok maalesef. bi kaç saat boş zamanım olsa afallıyorum. ben olsam bol bol gezerim ve değişik tatlar denerdim.
Gezmeye bayılıyorum. Şu sıralar Güzey Asya yemeklerini denemeye başladım. İstanbul'da yöresel yemekler yapan yerleri de listeliyorum bir yandan:)

Ah o yoğun geçen günlerimi özleyeceğim hiç aklıma gelmezdi. Ben yabancı dizilere sardım bu ara :)

Önceden dizi izlemezdim ama inanılmaz vakit alıyormuş. Her akşam bir dizi izleyenleri şimdi anlıyorum:)

Aile, akraba ve çocuk olmadan bir hayatınız olsaydı mesela... ve bekar.
:KK70::KK70: şimdi sen yazınca o günleri özledim işim olmadan bekarlık ve çocuksuz kalınca neler neler yapardım.. mesela haftanın 3 günü sabah geç uyanırdım uykuyu iliklerime kadar uykuyu alırdım.. erken kalktığım günler uzun park yürüyüşleri yapar zihnimi arındırırdım.. tam bir kitap kurduyum okuyamadığım birikmiş tüm kitaplarımı okurdum.. arkadaşlarımla vakit geçirir bol bol sohbet eder kahkaha atardım amaçsız alelalade.. yemek yapmayı çok severim özellikle yeni tatlar denemeyi mutfağa girer yeni tarifler denerdim hatalarımı bulup en iyisini yapana kadar uğraşırdım.. hiç bilmediğim bir konuda kursa yazılırdım yeni arkadaşlar edinip yeni şeyler öğrenirdim.. mesela ebru mesela kağıt sanatı mesela minyatür sanatı yada ahşap boyama.. örgü örmeyi denedin mi hiç en kötüsü aç netten üretmeyi öğren değişik örgüler çok yabancı sitelerde hem maliyetide yok bir iplik bir şiş bir tığla neler neler yaratırsın.. velasıl boş vaktim olsa bekar işsiz ve çocuksuz olsam emin ol yapacak çok şey bulurdum.. şimdi işten çık koştur koştur eve git kızınla ilgilen yemek yap eşin gelsin 2 saat otur yat ertesi gün yine işe git evin temizliği yemeği çocuk sorumluluğu şimdi birde ikinci yolda ayyy anlatırken yoruldum.. ama en önemlisi ne biliyormusun her ne pozisyonda olursan ol gözlerini kapayıp hayatını düşündüğünde yüzünü güldüren bir şeyler varsa huzurlu ve mutlusundur kalanı boş aslında..

X