• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanımlar Bana Bir El Atın 😬

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

gizemliasli

Nirvana
Pro Üye
14 Ağustos 2018
19.966
En iyi cevaplar
2
75.113
598
Selamlar arkadaşlar. Benim konum biraz sorun biraz içim açılsın diye yazıya dökme.
İş sebebiyle şehir değiştirdim. İstanbuldaydım ancak şu an çok daha soğuk , yüksek kesim bi yerde evim. Eksilerde hava. Son 2-3 gündür kar yağmur fırtına seri seri gerçekleşiyo ve ben donuyorum 🥶 iliklerime kadar. Neyse eve gelelim, ev de donuyo. Sıfır ev ve içi bildiğiniz boş şu an. Esya vs henüz alınmadı/teslim tarihi gelmedi. Anamın evinde 30 da açılmış kombiyle oturmaya alışkındık he o da serindi ama burda 30 la burnum donuyo evin içinde. Ama son zamlardan sonra anneme bile gelen faturalardaki artışı duyunca elim zatürre olma seçeneğine kayıyo. Bi yandan bu fatura kaç gelicek tedirginliği yaşıyorum bi yandan kızım saçmalama mevsimi şu an akşamları aç biraz diyorum. İnternetten bakındım kalorifer arkası aluminyum paneller varmış onlardan mı alıyım? Camlara şeffaf patpatlardan yapıştırılıyomuş camdan gelen soğuğu gerçekten kesiyo diyolar, Dyson hot& cold’um da var ama onu da elektrik faturası korkusuna açamıyorum ki doğru düzgün😂

Bana bir şeyler tavsiye edin hanımlar, odanın ortasında su kaynat buharıyla oda ısınır, her akşam bi ağaç dalı yak odada öyle ısınır ya da yere şunu koy yerden ısınsın evin deyin (halı altı ısıtıcı da işe yarar mı oda ısınmasında bilemedim ki).
Bu arada dipnot hayatımda ilk kez kendi evimi yönetiyorum yani fatura kira vs her şey bende ilk defa kendimi her şeyiyle çekip çeviricem o yüzden böyle tırsıyorum faturadan vs. Zaten. Yani belki de 1 ay sonra kendimi bi görsem referansım olucak bak gecen ay böyleydi böyle oldu diye.
Kafamın içini birazcık dökmüş oldum. Okuyan herkesin gözüne sağlık.

Selamlar arkadaşlar. Benim konum biraz sorun biraz içim açılsın diye yazıya dökme.
İş sebebiyle şehir değiştirdim. İstanbuldaydım ancak şu an çok daha soğuk , yüksek kesim bi yerde evim. Eksilerde hava. Son 2-3 gündür kar yağmur fırtına seri seri gerçekleşiyo ve ben donuyorum 🥶 iliklerime kadar. Neyse eve gelelim, ev de donuyo. Sıfır ev ve içi bildiğiniz boş şu an. Esya vs henüz alınmadı/teslim tarihi gelmedi. Anamın evinde 30 da açılmış kombiyle oturmaya alışkındık he o da serindi ama burda 30 la burnum donuyo evin içinde. Ama son zamlardan sonra anneme bile gelen faturalardaki artışı duyunca elim zatürre olma seçeneğine kayıyo. Bi yandan bu fatura kaç gelicek tedirginliği yaşıyorum bi yandan kızım saçmalama mevsimi şu an akşamları aç biraz diyorum. İnternetten bakındım kalorifer arkası aluminyum paneller varmış onlardan mı alıyım? Camlara şeffaf patpatlardan yapıştırılıyomuş camdan gelen soğuğu gerçekten kesiyo diyolar, Dyson hot& cold’um da var ama onu da elektrik faturası korkusuna açamıyorum ki doğru düzgün😂

Bana bir şeyler tavsiye edin hanımlar, odanın ortasında su kaynat buharıyla oda ısınır, her akşam bi ağaç dalı yak odada öyle ısınır ya da yere şunu koy yerden ısınsın evin deyin (halı altı ısıtıcı da işe yarar mı oda ısınmasında bilemedim ki).
Bu arada dipnot hayatımda ilk kez kendi evimi yönetiyorum yani fatura kira vs her şey bende ilk defa kendimi her şeyiyle çekip çeviricem o yüzden böyle tırsıyorum faturadan vs. Zaten. Yani belki de 1 ay sonra kendimi bi görsem referansım olucak bak gecen ay böyleydi böyle oldu diye.
Sevgili bul kendine 😁

Isınma büyük problem. Ben de İstanbuldayım, 65te yanıyor kombi. Isınamıyoruz. Klima+şömineyle destekliyoruz o da sürekli olmayacak artık şu zamlardan sonra. 🤬🤬 Önerileri ben de takip edeceğim.
Biz eve gecen hafta ilk bi girdik tabi dışarıdan daha soğuk. Bi de badanacı camları açmış gitmiş kurusun diye midir nedir. 1,5 gün 65 te yaktık ki evin içi durulacak gibi olsun sonra dayanamadım hemen dedim ben gidip yün bi yelek alıyorum polarımın üzerine şunu kısalım 35-40 a ama ben bunu böyle yakamam 1 ay çalış aldığını yatır faturaya içim acıdı ya

Bu hafta ciddi soğuk. İzmir’deyim. Yalıtımı epey iyi bir evde oturuyorum. Ocak’a kadar neredeyse hiç kombi yakmadık diyebilirim. Bu hafta 50’de yakıyoruz biz de. Soğuk yani, yakın. 😄
Ben nerdeyse milletin kar tatili yaptığı bi yerdeyim o zaman normal bu durum :(

1) hayır değilim
2) konumla ne alakası var
3) kime ne tepki vereceğimin açıklamasını yapacak değilim ama size o tepkiyi vereceğim şimdi :)
Bence O üyesiniz 😒Bazen beğenmedim atan üyelere bakıyorum.Hep sizi görüyorum.Sizi görmüşken sorayım dedim neden hep dislike atıyorsunuz diye 🤔

Neyse canım konuyla alakası yok ama bende bir beğenmedim atayım şimdi 😆

Egedeyim kıyı şehrinde yaşıyorum.daha bugün geldi fatura 600 TL. Burnum elim ayağım usumuyo fakat öyle çok da sıcak değil. Kış ya yakacan ya da donacan. Başka çaresi yok.

Kalorifer arkasında bizim de vardı o panellerden biraz etki ediyor. Bulunduğun odanın kapısını kapalı tutabilirsin bir süre sonuçta eşya yokmuş daha fazla ısı tutarsın. Ev kendinin olsa tavanlara yalitimli boya yaptır derdim 🙄
Biz şu sıralar 43 civarı yakiyoruz ama bu dereceler kombiden kombiye değişiyor sanırım. Bulunduğumuz odalardaki tüm petekler acık evin içi 21 22 derece. Oda için termometre alıp sıcaklığa göre de ayarlayabilirsin 😊

Yani cok zor durumda değilseniz bu kadar kısmak bana doğru gelmedi.En azindan kullandığınız iki odayı yakın, ben hayatım boyunca para ,konfor ikilisinden konforu seçen kişiyim. Zengin değilim sadece kac gün ömrüm kaldığını bilmiyorum ve paraya endeksli yaşayınca (temel ihtiyaclarda)mutlu olamam

Biz eve gecen hafta ilk bi girdik tabi dışarıdan daha soğuk. Bi de badanacı camları açmış gitmiş kurusun diye midir nedir. 1,5 gün 65 te yaktık ki evin içi durulacak gibi olsun sonra dayanamadım hemen dedim ben gidip yün bi yelek alıyorum polarımın üzerine şunu kısalım 35-40 a ama ben bunu böyle yakamam 1 ay çalış aldığını yatır faturaya içim acıdı ya
Evin metrekaresine göre değişir tabi ama bizim ev için 35 yetmiyor. Ankaradayım ben ayazımız meşhur bilirsiniz. Bütün odalar yanıyor. Marta kadar dayanacağız mecburen .

Şuanda oturduğum ev kuzey doğu yönünde sadece yatak odası, çocuk odası ve salon güneş görüyor oda sadece sabah güneşini. Zaten kışın güneş olmadığı için pekte farketmiyor. 2.katta oturuyorum. Geçen senelere göre bu sene gerçekten çok soğuk ama bu senede benim ev bana daha sıcak gelmeye başladı yani bilemiyorum önceden usuyorduk geçen ay çok yaktık donma ihtimali de olduğu için zaten hiç kapatmadim kombiyi hep 50 55 o aralıklardaydı açıkçası 500 bekliyordum ama 350 geldi çok şaşırdım, sevindim hatta. Şuanda 39 da ve evin içi gayet iyi. Kv bu sene kalorifer taktirdik yeni doğalgaz geçti. Geçen ay 550 bu ay 690 gelmiş. Ki gündüzleri komple kapatıyor akşamda en düşük ayarda çalışıyor. Bence sürekli açıp kapatmakta çok yakıyor. O yüzden ben hiç oynamam sürekli aynı ayarda usuyecek gibi olursam açıyorum mecburen çocuk var çünkü

En düşükte yanıyordu 650 geldi. Kızım alerjik sıcak evde duramıyor düşün:) yani bu ılık hali evin 😀
Yuksek bina oldugu icin rüzgarlı da baya .

Gündüz yakma akşam yak ?
Gerçi evde çoluk çocuk yok
Bir müddet battaniye ile taKılabılırsın
Şimdi o boş evi yaksan ısıtmaya kalksan ohoo yüksek gelir baya .

İlk zamanlarda şok olma sonra :)

Kv bu sene kalorifer taktirdik yeni doğalgaz geçti. Geçen ay 550 bu ay 690 gelmiş. Ki gündüzleri komple kapatıyor akşamda en düşük ayarda çalışıyor.
İnsanların en büyük hatası bu zaten. Gündüz kapatıp akşam açınca kombi daha çok çalışıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back