- 21 Mayıs 2009
- 464
- 16
- Konu Sahibi esradincel
slm esra hayırlı olsun topiğin
yeni farkettim. bizde 5. ayımızdan itibaren ek gıdaya geçtik dr. kilo alımını az buldu bu ay ufak ufak başla dedi 1-2 çay kaşığıyla ben kafama göre veriyorum . Ama ziyan oluyo yaptığım o kadar püre kavanoz maması aldım onları denicem .
Bi de kızlar dr. yoğurt ta ver ama kendin mayala dedi , hiç mayalamadım şimdiye dek netten baktım biraz karıştı kafam ne beceriksizim bebişim yoğurt yiyemedi henüz offf. Bende muzlu yoğurtlu mama aldım
canım yoğurt mayalamak gayet kolay hiç kendine sıkıntı yapma, 1-2 denemeden sonra harika yoğurtlar yapacağına eminim
ben yoğurdumu şöyle mayalıyorum
günlük şişe sütü kabarana kadar kaynatıyorum, kaynayınca üstünden kaymağını alıp sütü cam kavanoza koyuyorum,
yaklaşık 20 dk soğutuyorum,
1 lt süt için 1 yemek kaşığı oda ısısında yoğurdu bir kaseye koyup üzerine 2 silme çay kaşığı şeker ilave edip karıştırıyorum
kavanozdaki sütten yoğurda ekleyip hemen karıştırıyorum, sonra karışımı şişeye boşaltıp 1-2 kez karıştırıyorum
şişenin ağzına havlu kağıt koyup üzerini hava almayacak şekilde streçle kapatıyorum, kalınca bir battaniyeyle sarmalıyorum
akşamdan sabaha kadar mayalanıyor sabah streci ve kağıt havluyu alıp şişenin kapağını kapatıyorum, buzdolabına koyuyorum
yedireceğim saatten 1-2 saat önce dolaptan çıkarıyorum oda ısısında ısınıyor
hem biz yiyoruz hem de çocuklar yiyor aynı yoğurttan, 2 gün yetiyor 3. gün yeniden mayalıyorum
benim oğlan yoğurdu pek sevmedi ama kızım anne yoğurdu istiyorum ben market yoğurdu sevmiyorum diyor
kavanoz mama zorda kalmadıkça vermemeye, evde pişen yemeklere alıştırmaya çalış
kavanoz mamaya alışıp daha sonra evde pişenleri yemeyebiliyorlar