meltemcim belki haklı olabilirsin, belki benim kızımdan kaynaklanan bir durum,
belki de 3 gün kuralına uyucam diye biz yerken ona tattırmamamızdan kaynaklanıyor bilmiyorum
bir de onun içine öbürünü ekle bunu diğerine kat ver, her çocuğa uyan bişiy değil bence, mesela benim kızım asla iki yiyeceği bir arada yemez, örneğin ağzıma bir parça ekmek alayım yanına yumurta koyayım demez asla, yumurtayı alır çiğner yutar sonra ekmeği... onun için kuru fasülye ve pilav aynı tabakta, aynı kaşıkta buluşamaz asla, meyveli yoğurtlar, peynirli yumurtalar, ya da benzer karışık içerikli gıdalar kızımın beslenmesinde söz konusu bile olamaz, tadına dahi bakmaz, kazara ağzına attıysa da yutana kadar şekilden şekile girer, sebze çorbası 6 aylık olana kadar içti sonra resmen ağzını kilitledi içmedi bir daha, hala sebze yemeklerini yemez, kendimize sebze yaptığımda ona ayrı yemek yapıyorum, en sorunsuz öğünümüz kahvaltı ama ben ona her sabah bulamaç verseydim kahvaltıdan da nefret ederdi eminim. Kısacası bazı çocuklar zordur, inatçıdır, yol yordam, kural işlemez.
Şu ana kadar fazla birşey tattırmadım ama oğlum da kızım gibi yiyecekleri ayrı ayrı daha çok seviyor gibi görünüyor,
sebze çorbasına dudak büküp ezilmiş patatesi veya kabağı şapırdata şapırdata yiyor
böyle giderse "finger food" şeklinde beslenmeyi daha çok benimseyeceğiz sanırım
ciğer verdim demişsin et türevleri 8 aylıkken falan başlanıyor diye hatırlıyorum yanılıyor muyum :44:
sağolasın canım öyleymiş evet, bir arkadaş veriyormuş diye öğrendim demek ki veriliyor diye verdim benimkine ağır geldi,
öyle çokta vermedim aslında ama onu bile kaldıramadı kuzum
bu arada özel mesajını cevapladım