Hani'de HDP'ye oy vermeyen mahallenin çöpleri toplanmıyor

Bakin bu fotoyu 29 ekim sonrasi sariyer ana cadde uzerinde cektim 1 gorevlide bulamadim sariyer belediyesi akp deyken hic guzel calismiyordu kj ben akpliyim suan chp de sagolsun baskanimiz helal olsun Sukru beye cok iyi calisiyor ama genel olarak butun belediye gorevlilerinde bayraga karsilik bir saygisiz ve sorumsuzluk var simdi ben bu belediyeyi bayrak yuzunden kotuleyim ama iyi calisiyor ne diyeyim.bilemedim

Belediyeleri nasıl partiler yönetmiyor ? Daha önce yurtdışında falan mı yaşıyordunuz yeni geldiniz Türkiyeye ? Siz fazla uç yaklaşıyorsunuz ki belediyelere partilerarası bakmıyorsunuz ya da bakmıyormuş gibi görünüyorsunuz.Hangisi bilemedim ama fazla ütopik.Bu varsayım olabilir,eski postlarınıza da bakmadım ama geçen başka bir İzmir başlığında şehri yerden yere vuran uye mısınız 1. maddede bahsettiğim hani.Naptı size bu şehir bu kadar ? Nerde İzmir konusu var ordasınız.
Neyse,dersinizi aldığına göre sizin için uyku vakti.Saat 11i geçiyor.Bu kadar geçe kalmayın :) İyi geceler.

Hayır Ütopik değil normal olan görüş budur. Ben Belediye ye oy verirken Kişiye oy veriyorum Partiye değil.
Ayrıca henüz 2 gün önce aktifleştirdiğim hesabım 1 seneyi aşkındır kapalıydı. Ve ilk mesajımı bugün yazdım. Beni başkalarıyla karıştırıyorsunuz. Şehirlere düşman olmak bana komik geliyor kusurabakmayın.

O zaman şikayet etsinler , yolunu bulsunlar iyi değil diyorlarsa. Hiçbir çağrı geri dönmüyor.

Daimi eleştiri mi ? :) Nerde daimilik yapmışım ? Her an tetikte olan ve alakasız bir konuda bile sigara emosuyla akp diye söze başlayan kimler ? Görmüyor olamazsınız.

Ortada bir yanlış yok . Olsa olsa yanlış bir bakış açısı var senin tarafından .

Belediye olarak bir işe başlamışlar ( bir önceki mesajımda dediğim gibi seçim göz boyaması da olabilir , tamamen hizmet anlayışı da ) iş sona ermeden seçim olmuş ve kazanamamışlar . Artık görev yeni belediyenin

Bunu Hdp nin genel seçimlerde az oy çıkan ilçeye , yerel seçimde seçilen belediyenin hizmet sunmaması ile bağdaştırmak mantık dışı.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde tabiri caizse yırtındım bu sitede de , reelde.
Lütfen belediyeciliği siyasal görüşünüzle bir tutmayın , çalışmayan adama sırf benimsediğiniz partiden diye oy vermeyin ya da çalıştığını bildiğiniz adama sadece diğer partiden diye oy vermemezlik yapmayın diye .
Hatta o dönem 70 yaşındaki babamı örnek verdim . Antalya Büyük Şehir için AKP adayı Türel e , Konyaaltı Belediyesinde ise Chp adayına oy verdi diye .
Beni bu sitede akp seçmeni olarak bilen bilir .Oysa ki sadece şuan için ak partiye oy veren bir seçmenin , geçmişte başka partilere verdiğim gibi , gelecekte de değişecektir muhakkak . 2014 yerel seçimlerinde akp adayına vermedim mesela.
Bunu yapmak çok zor olmasa gerek .
Yaşadığın kenti düşünüorsan , hizmete oy vereceksin , mantık çok basit.

Erşen'in yaşına hürmeten veriliyor olabilir mi fazladan ödenek ex Aklıma başka bahane gelmedi de

İşte bende bundan söz ediyorum hayal , eleştiri var , eleştiri var.
Ezbere eleştiriler çok sıktı artık..

Erşen'in yaşına hürmeten veriliyor olabilir mi fazladan ödenek ex Aklıma başka bahane gelmedi de
Yok yav nufustanmış o. Bide siyaset okudun öğretmediler mi size Ausum. Bilmem kaç bin feetten atıyorlarmış. Kapanın elinde kalıyormuş filan

Yanlış aynı yanlış...
Mantıkdışılık aynı mantıkdışılık.

Yanlış aynı yanlış...
Mantıkdışılık aynı mantıkdışılık.

Hayyal , hiç üşenmem yazmaya devam ederim .

Yaptığın benzetmenin ve verdiğin örneğin yanlış olduğunu kabul etmek bu kadar mı zor ?

Bak ben bu başlık altında G gulay_gulay a da sordum . O da başka bir örnek vermişti . Cevap bekliyorum ondan da , varsa böyle bir konuşma , eleştirimi yazmaktan hiç çekinmem . Ezbere bağımlılıktan şikayet ediyorsun , çokta haklısın ... Ama ezbere saldırı da bir o kadar çirkin ve eğreti duruyor .

Neyse , ne diyorduk ? Yanlış aynı yanlış değil. Mantık dışılık aynı mantık dışılık değil . Hatta senin verdiğin bayındır örneğinde mantık dışı bir durum yok .

Yahu adam belediye seçimini kaybetmiş , artık yeni bir parti ve yeni bir başkan gelmiş . Başladığı işi bitirebilmesini nasıl beklersin?

Ve diğerinde hdp halen o ilçenin belediyesi . Tabii ki hizmetlerini yapacak . Hem yol yapımı da değil , çöp yahu çöp

Şu başlık altında hdp eleştirisi olması gerekirken , 2014 yerel seçimini kaybedince başladığı yolu (doğal olarak) bitiremeyen ak partiye saydırmak neyin ezberi peki ??

Ben söyleyeceğimi söyledim aus.
Yanlış değerlendirme yaptığımı düşünen sensin ben değil.
Karşındakine mantıkdışı dersen o da sana aynı üslupta cevap verir.
İyi günler.

Ben söyleyeceğimi söyledim aus.
Yanlış değerlendirme yaptığımı düşünen sensin ben değil.
Karşındakine mantıkdışı dersen o da sana aynı üslupta cevap verir.
İyi günler.

Sana mantık dışı demedim ayrıca , o mesajdaki fikrine mantık dışı dedim . Ben bazen mantık dışı hareket edebiliyorum mesela, bu konuda biri uyarsa beni bundan gocunmam . Önemli olan mantık dışı kalmayı genel prensip haline getirmeyelim

Elbette hepimize ''iyi günler'' olsun ...

Mersin'de yaşıyorum. Burası baya geri kalmış sahil şehri. Aslında Antalya gibi tatil beldesi olabilirdi. Izin vermemisler 1999-2014 arası chp'nin elindeydi. Girin google'a Macit özcan yazın,o kadar yıl nasıl şehri aşağı çekip ceplerini doldurup sonrada yurt dışına kaçmış okuyun. Hakkında yakalama emri var ortada yok :)

Şimdi Mhp aldı belediyeyi şükür,chp'nin yıktıklarını toplamaya çalışıyor. Daha cooookkkk çalışması lazim...

Ödenek yokmuş demek! Ödenekler cebe indirilirse belediyeye kalmaz tabi.

Konu yine niye izmire geldi acaba?? Neyse şunu da şuraya koyalım madem.

• AKP İzmir'den 46 alıp 1 veriyor!

CHP, 81 ilin ödediği vergi ve kamu yatırımları oranlarını çıkardı. Kamu yatırımlarında belediye tarafından bitirilemeyen Ankara Metrosunun Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapımı nedeniyle Ankara lider olurken Başkenti, İstanbul, Artvin, Diyarbakır ve Mardin izledi.

CHP İzmir Milletvekili, PM üyesi Alaattin Yüksel, vergi oranları ve kamu yatırımlarının tablosunu çıkardı. Yerel seçimlerde CHP'nin en güçlü olduğu illerin başında gelen, ancak AKP'nin almak için büyük çaba harcayacağı İzmir ile ilgili CHP "kamu yatırımları" üzerinden seçmeni vurmayı planlıyor. CHP PM'de de ele alınacak raporda, "İzmir'e 1 verilip, 46 alınıyor. Toplanan vergi 32 milyar TL, yapılan kamu yatırımı 704 milyon. Bu tablo İzmir'e bakışın somut göstergesidir. AKP iktidarı İzmir'e yaptığı haksızlığın faturasını mutlaka ödeyecektir. İzmir'i vergide, özelleştirmede hatırlayıp, yatırımda unutanları halk unutmayacaktır" denildi. CHP'li Yüksel tarafından hazırlanan raporda, şu tespitler yer aldı:

KAMU YATIRIMLARINDA 6. SIRADA:

İzmir 4 milyon nüfusu ile Türkiye'nin 3. büyük ili. Ödediği vergilerde ise 32.8 milyar TL İstanbul (123 milyar) ve Kocaeli'nin (36 milyar) ardından 3. sırada. Vergi tahsilatı performansında da İzmir yüzde 88 ile 2. sırada. kamu yatırımlarında Ankara 3.5 milyar TL ile ilk sırada İstanbul 2.5 milyar TL ile ikinci sırada. Bu illeri 849 milyon ile Artvin, 798 milyon ile Diyarbakır, 721 milyon ile Mardin ve 704 milyon ile İzmir izliyor.

BELEDİYE DAHA ÇOK YATIRIM YAPTI:

704 milyonluk kamu yatırımına karşın İzmir Büyükşehir Belediyesi 923 milyon ile kamudan daha fazla yatırım yaptı. AKP iktidarı İzmir'e 1 verip 46 alıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi hazineye 1 TL dahi borcu olmayan tek belediyedir. İzmir'de kişi başına düşen kamu yatırımı 176 TL. Türkiye ortalaması ise 406 TL. Kişi başına düşen kamu yatırımları sıralamasında İzmir 73. sırada yer alıyor. Kişi başına kamu yatırımında ilk 3 sırada Artvin, Mardin ve Sinop yer alıyor.

METRO ÖRNEĞİ:

İstanbul'da 22 kilometrelik Kadıköy-Kartal metrosu için vagonlar dahil 3.1 milyar lira harcandı. Ankara'daki metro merkezi hükümet bütçesinden karşılanmıştır. İzmir, İstanbul ve Ankara'ya göre daha kısıtlı bir bütçeye sahiptir. Buna karşılık metroya şu ana kadar 350 milyon lirayı aşkın ğara harcanmıştır. İzmir bu maliyetlerin tamamını kendi bütçesinden karşılamaktadır.

2014 yerel seçimini kaybedince başladığı yolu (doğal olarak) bitiremeyen ak partiye saydırmak neyin ezberi peki ??

Doğal olarak bitirmedi yazmışsınız ya.
Belediyeler partilerden bağımsızdır.İktidar parti yada muhalefet farketmez.İş alındıysa yapılır.
Belediye seçimlerinde işi yapan belediye başkanını seçersiniz parti değil aslında.
Şimdi iş yapılması için iktidarda olma şartı aranırsa çok büyük yanlışlık olmaz mı.
Fotoğraflara baktığımda tamamen o bölgenin zaten ilgisiz ve fakir bir semt olduğu görülüyor.
hdp,akp,mhp,chp farketmez.Belediyede particilik olmasaydı hizmet kurallarıyla yapılırdı.
vatandaş olarak sizde Doğal olarak karşılamazsanız onlarda işlerini yaparlardı.

Yalnız konuya yanlış yerden girmişsiniz sevgili kito , biz fotolardaki ilçeden değil , İzmir bayındır ilçesinden bahsediyorduk .

Konumuzda , Akp Bayındır da belediye iken başladığı yolu , 2014 te Chp belediye olunca ; niye Akp tamamlamadı

ben hem konuya cevap verdim hemde doğal olarak cümlenize takıldım ona cevap verdim
Particilik yerine hizmet üstüne düşülmeli ,şehir ayrımı yapılmadan.Bir çok şehirde aynı durum yaşandığını tek tek konuşsak ortaya çıkarırız (yine konu ile ilgili)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…