• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangisini seçerdiniz?

Bence Burada önemli olan şehir.
Misal aldığın maaş aynı bile olsa İstanbul’da aynı maaşla yaşamak ayrı atıyorum Konya da yaşamak ayrı.
o yüzden en önemli şey bence şehir.
Sevdiklerin tabi önemli olabilir ama bence en son sırada o var.
Sevdiğin iş-sevmediğim iş dersen tabi ki sevdiğim iş.
Burada belirleyici faktör şehir kıyaslama bence

Kizlar selamlar. Sadece 2 seçeneğiniz var, empati yaparak cevaplar mısınız, hangisini seçerdiniz?
1) istemediğin bir şehirde, tüm sevdiklerinden uzakta, sevdiğin bir işi yapmak mı
2) istediğin şehirde, tüm sevdiklerine yakın, sevmediğin bir işi yapmak mı

Not: işler geçici değil kalıcı, değiştirme şansı yok.
Şimdiden teşekkürler 🙏🏻

Ekleme: iki işin şartları da kazançları da aynı
Sevmediği şehirde sevdiklerine hem yakın hem uzak sevmediği bir işte çalışan biri olarak tavsiyem kesinlikle 1
Sevmediğiniz ve asla ısınamayacağınız bir işte çalışmak istemezsiniz bekarsanız 2. yi düşünmeyin bile

Yazıyla bir, rakamla 1! :)
Akademisyenim. Yaklaşık 15 sene önce lisansı okuduğum ve çok sevdiğim kocaman bir şehirden hiç bilmediğim küçücük bir şehre taşındım kadro için. İlk seneler hem şehrimi hem işimi sevmiyordum. Sevmediğiniz şehirle başa çıkmak çok daha kolay, hiç olmazsa hafta sonu kaçıp uzaklaşabiliyorsunuz. Üstelik bence bir insan yaşadığı şehri sevmiyorsa, komşu şehirleri daha çok gezip daha çok yer keşfediyor. Peki ya sevmediğiniz bir işten nasıl kaçacaksınız? Haftanın 5 günü her sabah "Lanet olsun bu işe başladığım güne!" diye uyandım, her pazar gecesi güneş battığında ruhuma çöken o sıkışmışlık hissini anlatabilmem mümkün değil. Sebat ettim, inat ettim, işimin sevmediğim yönlerinin bazılarını değiştirdim (danışman değişikliği, çalışma konusu değişikliği gibi), bazılar kendiler değişti (üst yönetim gibi), bazı şeylerde de ben değiştim. Şu an işimi çok seviyorum. Sabah kalkıp ofise/laba gitmek, derse girmek, çalışmak çok hoşuma gidiyor, mutluyum. :) Ve artık yaşadığım şehri de seviyorum. Burada eşimle tanıştım, güzel bir arkadaş çevremiz var, iş arkadaşlarımı seviyorum, büyük bir şehirde ya da başka bir yerde yaşasaydık asla sahip olamayacağımız maddi imkanlara sahibiz.
Kısaca, sevdiğiniz işi seçin, çünkü hayatınızın yarısından fazlasını işiniz oluşturacak.
Daha da kısaca: 1! :)

İş seçimi aile kadar önemli. İşinde mutsuz olan insanın hayatı genel olarak mutsuz gidiyor. 1 i seçerdim. Orada kendime seveceğim bir çevre oluşturmak mümkün. Ailemi arkamda bıraktığımı varsayıyorum. Onlarla da görüşülür madem çok seviyorum. Onun dışında kimse için iş seçimi önemli olmamalı. Bir şekilde herkes geçici çünkü.

Kizlar selamlar. Sadece 2 seçeneğiniz var, empati yaparak cevaplar mısınız, hangisini seçerdiniz?
1) istemediğin bir şehirde, tüm sevdiklerinden uzakta, sevdiğin bir işi yapmak mı

Şimdiden teşekkürler 🙏🏻

3. istediğin şehirde, tüm sevdiklerine yakın, sevdigin isi ara

Şimdiden teşekkürler 🙏🏻

1.

1
insan sevdiği işi yapmalı. sevmediğim bir işi yaparsam sevdiklerime de yansır bu ve mutlu olmam yani. her sabah kalmak eziyet gibi olur. zaten artık her yer yakın uçağa bin 2 -3 saate ordasın. telefon, internet görüntülü konuşma hasret giderilir.

Bence 1.seçenek.Yıllar önce böyle bir tercih yapmak zorunda kaldım.Akademisyenim.Tüm çevremi,sevdiklerimi,ailemi,alıştığım ortamı bırakıp hiç bilmediğim,hiç bir tanıdığımın olmadığı,aklımın ucundan bile geçmeyen bir şehire gelmek zorunda kaldım kadro için.Üstelik geldiğim şehir,memleketimden epey uzakta,öyle aman aman sosyal imkanları olmayan,kafa yapısı olarak bana çok da uymayan bir şehirdi.İlk başlarda memleketimi,çevremi çok özlesem de en nihayetinde alıştım buraya.Zamanla çevre edindim.Eşimle burada tanıştım ve evlendim☺️Bu arada hala aynı şehirdeyim,hala buraya bayılmıyorum.Ama insan gittiği yere bir şekilde alışıyor,merak etmeyin.

Şimdiden teşekkürler 🙏🏻

2.si. Sadece sevdiğiniz iş sizi tatmin etmeyecektir.

1.
İlla orada da çevreniz olur zamanla ve her gün mutlu şekilde uyanıp işe gitmek eve döndüğünüzde de kafanız dinç dönmek önemli. Sevdiklerinizle de hafta sonu vs izin aldığınız zamanlar gidip görürsünüz onlar size gelir öyle geçer hayat :)

Arada kalınacak bir durum değil bana göre, düşünmeden 1 derim. Sevmediğiniz bir işte o işin saatini doldurmaya çalışmak resmen ömründen götürür insanın. Onun negatifliği tüm psikolojinize siner, ne kadar sevdikleriniz olsa da her akşam yatarken veya sabah kalkarken bir sıkıntıyla dolu olursunuz. İnsani ilişkilerinizi de etkiler bu durum zamanla. Sonuçta yetişkin bir insansınız, yalnız kalmayı da öğrenmek gerek bence. Bir şehri sevmemek yine sizi o derece bunaltmaz. Mutlaka kendinize o şehirde de küçük bir alan oluşturabilirsiniz, bir yerler illa ki bulunur, veya evde bir şeyler yaparsınız. Hem eski çağda yaşamıyoruz iletişim araçları çok gelişti.

Back