Hangisi mantıklı?

veronika_nika

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2014
1.088
953
Kızlar Allah izin verirse ev almak niyetindeyiz. Baktigimiz evlerde iki tanesi hosumuza gitti. Biri 240 m2 4+1 sifir daire cok guzel ama sehir merkezine cok uzak. Diger ev sehir merkezinde cok guzel bir semtte 15 yillik bir bina 3+1 160m2 ici fena degil bakimli ama sifir daire gibi olmaz. Gonul isterdiki sehir merkezinde buyuk guzel bir daire almak ancak gucumuz buna yetiyor buna şukur. Siz olsaniz hangisini tercih ederdiniz

Şehir merkezinden uzak olan evin işyerlerinize uzaklıgı nasıl acaba? İşiniz merkezde mi? Sık sık merkeze gitmeniz gerekecekse ulaşım yorucu olabilir.

Arabanız varsa şehir dışı, şehir içi trafiği, tozu, dumanı, hem sıfır hem kargaşadan uzak ev makbuldür. Ama 240 m2'de aşırı büyük, temizle temizle bitmez bir de ısıtması off, triplex mi

Hangi il bir de? Şehir dışı yeşil mi o da önemli..

herkesin dusuncesi kendine tabi.. ben merkezden cok uzak istemezdim..

Araba var ama bir tane. Benim arabam yok. Yok normal daire yesillik vs yok.

Evet canim uzak ve benim arabam yok sadece esimin ulasim sorun olacak gibi
Anladım.. dediği gibi büyük olan evin temizliği, doğalgazı falan çok sıkıntı yaratır sana. Haftada 1 yardımcı almak zorunda kalabilirsin.. Şehir merkezindeki mantıklı gibi duruyor yeni evlisiniz sanırım 160 m2 yeter hatta büyük bile..

herkesin dusuncesi kendine tabi.. ben merkezden cok uzak istemezdim..

Mesela ben de şehir dışındayım ama şehire 15 km mesafedeyim. Dolmuşla dolan dolan 35 dakika, arabayla 7-8 dakika. Ama yaşadığım yer yemyeşil, deniz manzaralı ve karmaşadan uzak. Kızım için ideal bir yer. Ama İstanbul'da mesela şehir dışı dediğin yerden merkeze gitmek 2 saat. Nerede yaşadığın, şehire, işe mesafen de önemli tabi...

2 yillik evliyiz 160 m2 yeter aslinda ama ilerde cocuk olursa daha buyuk bir ev ihtiyacimiz olabilir. 15 gunde bir gelen yardimcim var su an ama tabi ev buyuk olursa haftada hir ihtiyacim olabilir

Evlendiğimde merkezde eski bir eve yerleştim. Eşyalar sönük kaldı. Daha sonra uzakta yeni bir eve taşındım, eşyalar bambaşka geldi gözüme. Şimdi de havuzlu, güvenlikli, parkli bir ev ariyorum

oyle tabi ama ben fazla sakinligi seven biri degilim.. cok patirti gurultu olmadigi surece kalabaligi severim hatta..
ama senin zaten idealmis, araba ile 7-8 dakika, hem disinda hem icindesin..

Hemen hemen bizimki de o mesafede ama ben doguda yasiyorym ve ne denizimiz ne de oyle yesilligimiz var. Ancak dag manzarasi ise uzak evet yarim saat 40 dk filan ustelik benim arabam yok sadece esimin var

Hemen hemen bizimki de o mesafede ama ben doguda yasiyorym ve ne denizimiz ne de oyle yesilligimiz var. Ancak dag manzarasi ise uzak evet yarim saat 40 dk filan ustelik benim arabam yok sadece esimin var
ankara'da yasiyorum, 40 dakika uzun mesafe gibi soylenince tuhaf geliyor : ) bizim icin yakin mesafe demek 40 dakika

şehir merkezinde ki evi alın
ileride para biriktirir o evide satarak şihir merkezinden daha güzel bir ev alabilirsiniz
ben merkezde oturma taraftarıyım ama merkeze uzağım o ayrı bi konu

Şehir dışında yaşayacaksan illa bir artısı olacak, ya sosyal çevre, ya güvenirlik, ya doğa deniz vs vs. Bence bunlar yoksa evin sıfır olması önemli değil. Zaten 240 m2 sıfır ev ile 160 m2 15 yaşındaki ev fiyatı aynı ise dediğiniz yer çok tercih edilen bir yer değil. Bizim burada şehir dışında ev fiyatları neredeyse merkezle aynı. Millet akın akın ev yapıyor. 10 yıl önce çok kişi tercih etmezken bir anda siteler villalar falan fiyatlar uçtu.

Merkez çok çok daha mantıklı. 15 yaşında bir ev Tr'de yeni sayılır :) 240 m2 tek katlı ev çok ideal gelmedi. Hani müstakil falan olsa o bile artı ama o da yok. Merkezi kaçırma derim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…