Hangi yaşam tarzı...

AYLINNN7677

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2009
478
0
0
42
İstanbul
Kızlar .................

herkesin değişik fikirleri vardır kim solcu kimi sağcı...kimi tutucu..kimi hür irade..kimi sakin usluplu kimi sert...yani herbirinizden değişik yorumlar alacağımdan eminim ve her türlüsüne acığım...Sizleri seviyorum çünkü bendensiniz...Dişisinizz...

Ben 33,kuzenim 28 yaşında ..ikimizde aynı kardeşlerden doğduğumuz halde yaşam şartımız çok farklı...Herbirimiz birileriyle çıktı ayrıldı herbirimiz okuduk...güldük ağladık..
aramızda çok iyi ,sorunumuz yok. dedim ya yaşam tarzımıa takılı kaldım ben..
teyzem izmirde yaşıyor.işi gereği kuzenim İstanbulda..düne kadar kendine ayrı ev tuttu..3 kız yaşıyorlardı..ben annemle gider gelir ara sıra teyzem kalmaya gelirdi..nitekim 3 gün evvele kadar bu böyleydi..gecen evine gttim bana kuzen ben taşınıyorum nereye dedim erkek arkadaşımla ev tuttuk..beraber yaşıcaz..bir deneyelim dedik yaparsak evlencez..biraz tuhf oldum kızlar acıkca..İnşahlah evlilik olur çok isterimde..Peki yapamadılar ne olcak pekii..Konduramadık kıyamadım..ya böyle son olursa..sonra dedim kendi hayatı belkide doğrusunu yapıyor..teyzm gelince peki napcaz dedim oda eski evde kalırım annem için birkaç gün dedi.yani teyzem böyle bişey bilmecek...

Asıl benim arkadaşlarım benim takılı kaldığım konu ben bunu niye yapamıyorum..yapsam
ailem bir sürü laf söyler..düşünün ben ayrı eve çıkıcaktım zamanında Annem hastalandı yok başıma bir hal gelirmiş..ve ben vazgeçtim..Yani evden çıkmam için illaki evlenmem mi gerek...yada erkek arkadaşımla dışarı çıkmak için yada eglenmek için illa evimin içinde ismi gecen ve az samimi olduğm bir kızın ismimi geçmesi gerek.ya benimde hakkım değil sevgilimle yaşamak..sakın kıskançlık demiyorum o benim bir nevi kardeşim..2 ruh halindeyim...

1-niye ben özgür değilim...illa evlenince özgür olcam...

2-niye kuzenim böyle denemeye giriyor evlensn çocuk belki kullancak.heyacan arıyor..deneme tahtasımı kuzenim...

birde şu soruyu sorardım kendime ailen izin verseydi yaparmıydım ben böyle bişey...

Cevabım iki tane var ...çokkk isterdimmmmmmm...amaaaaa denedik olmadımı dicem....

fikirlerinize ihtiyacım var...

tşklerrrr şimdidennn...

ben neyin yorumunu yapmamızı istiyosun anlamadım ?

evet kimine göre ters bi durum ama bazılarına görede olağan....
neye varmak istiyosunuzki ?

ne sorduğunu tam anlayamadım.Kuzeninin kararına yorum mu yapalım,senin ayrı eve çıkamamana mı üzülelim?Belli bir yaşa gelmişsiniz,kendinizle ilgili en doğru kararı yine siz verirsiniz.Ama ben aynı evde erkek arkadaşla yaşamaya karşıyım,ama tek başına ayrı eve çıkılabilir.

Kuzenine, kullanılıp atılma ihtimali olan risk almış bir kadın gözüyle bakıyorsan senin mantığında birine ailen izin verse bile gidip bir erkekle yaşamayı tavsiye etmem. Evlilik kadının kazancı değidir. Cinsellik evlilik dışında yaşanınca erkeğin aldığı, kadının verdiği pazarlık konusu bir meta değildir. ama bunun gibi daha bir sürü mantık hatası genlere kadar kodlanmış durumda. bence kaldıramayacağın yükün altına girmeyi hayal etme. sana doğru gelenin dışına çıkma, yalnız kalınca korkarsın..

ben senin 33 yaşında olduğunu düşünemedim yanlış anlama ama bana biraz çocukça geldi bu yazdıkların.bunları sorgulamak için geç kalmamış mısın biraz? 33 yaşında ailemin yanında yaşadığımı düşünemiyorum ki kendilerini çok severim. illa erkek arkdaşla bi adamla yaşamak ya da evlenmek lazım değil tek başına ayrı eve çıkabilirisin. ben üniversiteyi kazanınca ayrıldım evden sonra da öyle gitti.

Son düzenleme:
herkesin hayatı farklı

seçimleri farklı

hayattan beklentileri farklı

kişi kendi seçimlerini yaşar, kendi bacağından asılır

başkalarının doğrularına göre değil kendi doğrularına göre yaşa. başkasının pişman olduğu şeyden pişman olmayacak veya başkalarının mutlu olduğu şeyden mutlu olacak değilsin :lepi:

senin gibi evli olmadığım için canım çıkamıyorum aşamıyorum kendimi 40 yaşındada aynı olacağım sanırım...

iyi analizalkisalkisalkis

senin gibi evli olmadığım için canım çıkamıyorum aşamıyorum kendimi 40 yaşındada aynı olacağım sanırım...

33 yaşında bir kadın olarak tek başına ayrı bir eve çıkabilirsin. ailen senin turşunu mu kuracak. önce onalrın yakınına taşınırsın. ben 18 yaşında evden ayrıldım, yurtta yaşadım v.s v.s

aile derken babam yok annem var ve kalp hastası ..kısaca onlar için yaşıyorum...birde kardeşim var oda bir dünya..yani herşeyi evlilik gözüylen bakan bir aile..ben kendi başımada çıkarım şu saatten sonra ama bir erkekle yapamam..

kuzenime gelincede teyzemden gizli saklı yapana kadar evlensin diyorum tabi kendi hayatı ama dedim ya kıyamıyorum...olmayınca aaa biz yapamadık haydi herkes yolunamı..evlilik olunca sanki herşey daha dğru yapılmış gibi geliyor...

kuzeniniz 28 yasinda yetiskin biirisi
kararini vermis istiyorsa uygular hayirlisi olsun diyelim
size gelince eger sizde gercekten kendinize güvenmis olsaydiniz
sizde ayri eve cikardiniz.

kuzenin kararını vermiş, denicez diyor 28 yaşında koca kadın, bırak sen onu boşver. 15 yaşında çocuk değil ya

her anlamda maddi manevi her türlü kendine güvenmis olsaydi giderdi
ama annesi yanlizmis bide kardesi varmis annesi kalp hastasiymis
bu durumda gitmesi iyi olmaz bence

canım maddi olarak hertürü imkanım var...madeviyatta aslında %30 etkisi var..sanırım milet ne der..ne gözükürüm düşüncesi var bende...yoksa zamanında bende yapabilcek sevdiğim insanda vardı ama yapamadım iştee

canim millet ne dere bakmiycaksin cünki milletin agzi hic kapanmazki
bulur bulustururlar söylerler biseyler sen tek basina bir evde rahat ediceksen git
ama anneciginiz hastaymis

sen daha gelenekselci bir yapıdasın, kuzenin daha farklı düşünüyor. seninki doğru onunki yanlış diyemeyiz, yada o yanlış sen doğru... herkes kendi doğrularını yaşar. senin yaşam sartların ayrı eve çıkmana müsade etmemiştir.annele teyzen kardeş olmalarına rağmen çok farklı kişiliklere sahip olabilirler. bence kendinle kuzenin dahi olsa kimseyi kıyaslama... sen farklı bir kişiliksin. insanın bazı şeyleri yapabilmesi için evli olması gerekmiyor. aileler çocuklarının büyüdüğünü kabul etmezler. sen 50 yaşınada gelsen çocuksundur onların gözünde. eğer yapı olarak sakinsen,dediğin gibi ailen için yaşıyorsan, kendinden önce başkalrı diyorsan, gerektiği konularda kendini kişiliğini ön plana çıkaramıyorsan ne yazık ki aile sen 15-16 yaşındaymışsın gibi davranıyor ve sen içinde yaşanmamışlıkları biriktiriyorsun. 33 yaş az bir yaş değil. Ailene tabiki her zaman destek ol, ama kendi hayatınıda es geçme....

evlilik hayattaki en önemli olay değil. Buna endeksli yaşamak kişiyi zorlar. sen hayatını yaşamaya başlarsan evlilik olacaksa olur, olmayacaksa da hayat yine güzel bir şekilde devam eder.

Benim kişisel fikrim evlilik öncesi beraber yasamanın iyi olduğu yönünde. bunun kadının kullanıldığı, deneme tahtası yapıldığı bir durum olduğuna inanmıyorum. insanlar aynı evde 24 yaşayınca çok farklı yönlerini görüyorsun. ama türkiyede her ailenin bu durumu kabullenmesi çok zor. belki ekonomik olarak çok güçlü olunursa rahat davranılabilir.
ünv okuduğum dönemde bende eşimle aynı evde yaşıyor gibiydim. çevremde böyle davranan çok kişide vardı. kuzeniniz ailesinin bilmesini istemiyorsa bu şekilde yaşar... onun için üzülmeyin. çünkü çocuk değil.
umarım kendinizi çok yıpratmadan hayatını istediğiniz şekilde " keşke"ler olmadan yaşarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…