- Konu Sahibi boncuk2334
-
canim doktor elevit vermisti bana ama jelatin oldugu icin icememistim...[SIZE="3"][/SIZE]Elevit kullanıyorum..hem vitamin hem mineral eksiği için..bebek düşünüyoruz o nedenle folik asit ihtiyacımı da elevitten karşılayabileceğimi söyledi dr...
gayet iyi..tavsiye ederim..süprizzzzz
bağışıklık sistemini nasıl güçlendirebilirim
Herkese merhaba,
Öncelikle belirteyim ki sağlık alanında yetkili biri olarak değil, sadece kendi sağlığım için bilinçli bir tüketici olarak konuşuyorum. Edindiğim bilgiler düzenli gittiğim ve memnun kaldığım cilt doktorumdan, yine düzenli gittiğim ve çok sevdiğim eczacımdan (dünyanın en tatlısıdır) ve daha önceki tecrübelerimden gelmektedir. Kişiye göre değişebilir. Herhangi bir sorumluluk kabul etmem.
Üniversiteye hazırlanırken Pharmaton kapsül kullandım 1 yıl boyunca ve daha önceki zamanlarıma göre çok faydasını gördüm. Öncesinde de derslerime yoğun çalışmaktaydım ancak kullandığım sene hem uykumun kalitesinde hem de zindelik durumumda hatrı sayılır ilerleme oldu. Ayrıca benim saçlarım da inanılmaz dökülür, o kadar ki biri arkamdan koşturup dökülenleri toplamazsa hsonuna kadar halının rengi değişir, o kadar yani! Pharmaton kullandığım dönemde saçlarımın dökülmesinde epey azalma oldu, anneciğim de rahat etti... Ancak o yıl bana kilo da aldırdı. Ortalama kilom 57-58 iken 60ı gördüğüm olmuştu.
Ancak kilo aldırma durumu tamamen sizin fiziksel aktivitenizle ilgili. Benden birkaç sene sonra basketbolcu kız kardeşim de kullandı ve gram kilo almadı. Hatta düzenli spor yaptığı için de taş gibiydi ayıptır söylemesi...
Bu nedenle bu tür vitamin takviyeleri kilo aldırabilir ancak bu sizin fiziksel aktivitenizle direkt alakalıdır. Yediklerimize dikkat etmeden, düzenli egzersiz veya spor yapmadan vitamin kullanayım ama kilo aldırmasın derseniz vitamine haksızlık yapmış olursunuz!
Bir de one-a-day durumu var. Ben burada iki vitaminin karşılaştırmasını yapmam, reklam amaçlı da konuşmak istemem. Halam ve kuzenim yıllarca one-a-day kullandılar ve gerçekten de memnundular. Gerçi bunda İzmir gibi güzel bir şekilde yaşamanın vermiş olduğu yaşam enerjisinin de payı olabilir ama... Neyse konuya dönelim, eczacıma pharmaton mu one-a-day mi diye sorduğumda (ikisini de satıyordu, o yüzden çıkar amaçlı değildi) ben pharmaton kullanıyorum dedi. İçindeki ginseng nedeniyle. Peki one-a-day woman nasıl diye sorduğumda, evli ve çocuk sahibi olmak isteyen bayanlara onu daha çok önerirler, çünkü kadın hormonlarını etkileyici içerikleri var. Erkekler için olanını da aynı durumdaki erkeklere önerirler dedi. Benim şu an için çocuk sahibi olmak gibi bir durumum olmadığı için sana pharmatonu tavsiye ederim dedi.
Ben de bu sabah eski dostum pharmatona geri döndüm! Az önce kahvaltımla birlikte bir tane aldım. Uzun zamandır kullanmadığım için (nedeni de 7-8 aydır A vitamini almamı yasaklayan bir cilt ilacı kullanmamdı) mide bulantısı olabilir diye düşünüyorum ama tecrübelerimden zamanla geçeceğine de inanıyorum. Henüz böyle bir durum olmadı çok şükür :)
Umarım yazdıklarım faydalı olmuştur. Ancak lütfen bunları doktor tavsiyesi değil, yabancı birinden duyduğunuz izlenimler olarak algılayın ve mümkünse önce doktorunuza ya da en azından eczacınıza danışarak kullanın. Benim eczacımla 1 senedir arkadaş gibiyiz. Sağlık açısından hemen her özelliğimi, yaşam tarzımı, sıkıntılarımı bilir. Sağolsun bir gün bile çıkar amaçlı bir davranışını görmedim. Hatta tam tersine, cüzdanımı korumak için daha uygun fiyatlı ama aynı etkiye sahip medikal ürünleri tavsiye de etmiştir. Sizin de böyle güvenebileceğiniz bir eczacınız varsa ona danışın.
Herkese sağlıklı, zinde, mutlu günler dilerim!
aslında önce kan tahlili yaptırmalı eksiklik varsa .bende b vitamini eksik çıkmıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?