• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi Vitamini kullanıyorsunuz?

Bende de demir eksikliği var ama geçen hafta tahlil yaptırdım bugun sonuçları gösterdim doktora, çok iyi hiçbir problem yok dedi fakat halsizlik yorgunluk unutkanlık var dedim vitamin kullansam diye sordum o da hiç gerek yok yaşlılara öneriyoruz vitamin kullanımını dedi teşekkür ettim çıktım.. Ama ben vitamin takviyesi almak istiyorum çünkü kendimi çok halsiz hissediyorum 'Centrum' kullanmayı düşünüyorum aranızda kullanıpta memnun olan varmı işe yarıyor mu yoksa bende mi 'Pharmaton' kullansam ??

aman arkadaşlar kafanıza göre ezcaneden gidipte vitamin alıp kullanmayın kontrolsüz kullanılan vitaminler vücutta toksik etki yaratıp daha vahim durumlara sebep olabiliyormuş,en iyisi doğal yoldan alınması eğer gerekiyorsada dr,un önerdiği vitaminleri belli dozlarda kullanmakta fayda var...

Merhaba,

Ben birden fazla markadan multivitamin kullandım.

One A Day: Bunu kullanırken memnun kalmıştım. Yorgunluğa iyi geliyordu.

Centrum (Zentrum da olabilir): Bunun bir etkisini görmedim.

Pharmaton: Bundan hiç memnun kalmadım nedense. Bende bir etki göstermedi

GNC'nin Ultra Mega Green: Çok fazla etki görmediğim gibi bir de günde 2-3 tane içtiğim için idrarda koku yapıyordu. Boş yere ilaç yüklemesi gibi bir şey oldu.

Nutriway: Şu anda bir süredir bunu kullanıyorum. Yorgunluğuma iyi geliyor. Ayrıca iştahımı da kapattı.

Ama şunu unutmamak gerekir ki bol su içmeden hiçbir vitamin tam etki göstermiyor. V

Merhaba ,

ben de Nutriway den Double X siparişi verdim. Sigarayı yeni bıraktım. Fazla kilolarımı da vermem lazım. Saçlarım da dökülsün istemiyorum. Bu multivitamin tabletine başlayacağım. Daha önce vitamin B tabletini kullanmıştım bu markanın ve müthiş iyi geldi. Saç dökülmelerim %90 azaldı.

Etkisini size yazarım artık. Bu arada spora da başladım. Sizin anlayacağınız, komple yenileniyorum :9: Çok saldım kendimi çünki...

Üniversiteye hazırlanırken pharmaton kullanıyordum, şimdi de vizelerime daha iyi konsantre olmak için eczaneye pharmaton almaya gittiğimde eczacı bayan bana kendisinin ve ailesinin kullandığı gigamax isimli ginseng ve vitamin içeren haplardan önerdi. Pharmatonun 30 kapsülü 38tlydi yanlş hatrlamıyorsam. Bunun 60 kapsülü 50tl. Pharmatonu nasıl olsa kullandım biliyorum, bu hem daha ucuzmuş deneyeyim bari diyerek aldım. Daha yeni kullanmaya başladım. Eğer memnun kalırsam yazacağım size :)

Zamanında bir sürü hap yutan biriydim. Supradyn, one a day, kahverengi plastik şişeli altın ilaçlar vs...

Sonra fark ettim ki, bunlarla vücuduma yarar sağlamıyorum. Çünkü bunlar kimyasal yollarla üretilen vitaminler. Doktorlar "Biz bu tür ilaçları sadece ve sadece beslenemeyecek kadar yatalak hasta insanlara yazıyoruz. Eğer faydalı olduğunu düşünseydik, biz de vitamin alırdık kutu kutu." diyorlar.

C vitamini mesela, kullandığımız hiçbir ilaçta c vitamini yok. Olduğunu söylese de yok. Çünkü taze sıkılmış portakal suyu bile 1 saat içinde içilmezse vitamin değerini kaybediyor. C vitamini illa ki meyvelerden alınması gereken bir vitamin çeşidi.

Kısacası, boşuna vitaminlere para vermeyin. Beslenmenizde eksiklik olduğunu düşünüyorsanız her gün bir mandalina taşıyın yanınızda. Kivi de olur. Kahvaltıda bir havuç yiyin mesela. Vitamini kimyasal yolla elde etmek tehlikeli, araştırmalara göre (bunu doktor arkadaşımdan öğrendim) vitamini ilaç şeklinde yutanlar beklenenin aksine yaşam ömürlerini kısaltıyorlar.

Vitamin haplarının faydası yok mu? - HTHayat

Haberdeki şu cümlelere dikkat: Sentetik olan bir şeyi vücut tolere edebilir mi? O vitamini hapla aldığınız zaman vücut nasıl parçalayacağını bilemiyor, tolere edemiyor, böbrek atamıyor, karaciğer süzemiyor.

Son düzenleme:
Zamanında bir sürü hap yutan biriydim. Supradyn, one a day, kahverengi plastik şişeli altın ilaçlar vs...

Sonra fark ettim ki, bunlarla vücuduma yarar sağlamıyorum. Çünkü bunlar kimyasal yollarla üretilen vitaminler. Doktorlar "Biz bu tür ilaçları sadece ve sadece beslenemeyecek kadar yatalak hasta insanlara yazıyoruz. Eğer faydalı olduğunu düşünseydik, biz de vitamin alırdık kutu kutu." diyorlar.

C vitamini mesela, kullandığımız hiçbir ilaçta c vitamini yok. Olduğunu söylese de yok. Çünkü taze sıkılmış portakal suyu bile 1 saat içinde içilmezse vitamin değerini kaybediyor. C vitamini illa ki meyvelerden alınması gereken bir vitamin çeşidi.

Kısacası, boşuna vitaminlere para vermeyin. Beslenmenizde eksiklik olduğunu düşünüyorsanız her gün bir mandalina taşıyın yanınızda. Kivi de olur. Kahvaltıda bir havuç yiyin mesela. Vitamini kimyasal yolla elde etmek tehlikeli, araştırmalara göre (bunu doktor arkadaşımdan öğrendim) vitamini ilaç şeklinde yutanlar beklenenin aksine yaşam ömürlerini kısaltıyorlar.

Vitamin haplarının faydası yok mu? - HTHayat

Haberdeki şu cümlelere dikkat: Sentetik olan bir şeyi vücut tolere edebilir mi? O vitamini hapla aldığınız zaman vücut nasıl parçalayacağını bilemiyor, tolere edemiyor, böbrek atamıyor, karaciğer süzemiyor.

nutriway tamamen bitkisel kaynaklarla elde ediliyor. Bu yüzden hem güvenilir hem de sağlıklı. Ayrıca herkes günde 5 porsiyon sebze ve meyve tüketmiyor ne yazıkki. O yüzden yediğimiz 1 kiwi ya da portakal , tam anlamıyla dengeli beslenmemize olanak tanımıyor.

arkadaşlar çok merak ediyorum siz gerçekten doğal yoldan alalım vitaminleri derken bu aldığımz sebze ve meyvelerin doğal olduğunu düşünüyor msnuz?üretimde nasıl ilaçlamaların, hilelerin hormon vs. olduğunu bilinmiyor.şu an düşünülen tek şey ticaret nasıl daha kısa zamanda , daha fazla üretebiliriz kaygısı..kendi bahçende ,tarlanda ürettiğin doğaldır gerçi tohumlarımızn bile bozulduğu söyleniyor ama bi nebze daha iyidir.Durum şu yani sakın marketten kutu süt alıp ,hzır yoğurtlar tüketip vs. vs. sağlıklı besleniyorum demeyelim kendimizi kandırmaktan başka birşey olamaz..bunu çiftçi bir ailenin kızı,bir doktorun yeğeni olarak söylüyorum..sevgilerle

üstteki yoruma tamamen katılıyorum. yediklerimizi içtiklerimizi vitamin kazanıyoruz niyetiyle tüketiyoruz ama artık tüm ürünlerin içinde raf ömrünü uzatmak için vs. bir sürü katkı maddesi var. Hiç birimiz vücudumuzu C vitaminsiz düşünemeyiz bu durumda halsizlik, yorgunluk, yaraların geç iyileşmesi, kanser, damar tıkanıklığı gibi bir sürü olumsuz ve korkunç sonuç doğar. Ancak c vitaminini vücudumuz kendisi de üretemiyor bu durumda Absorbent-Cyi tek geçiyorum. hem de tadı çok güzel çiğneme tableti. Vücudunuzun buna ihtiyacı var unutmayın

vitamin ve mineral ihtiyacımızı, en iyisi sebze meyvelerden karşılamak; ama günümüzde sebze ve meyveler, eski zamanlardaki gibi doğal değil maalesef. arkadaşımın önerisiyle, pharmaton kullanmıştım bi ara, çok iyi gelmişti bana. kendimi daha dinç hissediyordum. esasen doktor kontrolünde kullanılması gerekiyor tabii ki; ama kısa süreli kullanımda(1-2 hafta) bi sakıncası olacağını sanmıyorum.

Elmada, portakalda C vitamini kalmadı. Domateste çekirdek yok. Geçen sene birkaç kez pirinç ekilen toprağa bu sene buğday ekiliyor. Karpuza kabak aşılanıyor. Sebze ve meyvelerde tat kalmadı. Tadı gibi vitamin, mineral ve aminoasitler de yok oldu ya da olmak üzere. Maalesef insanın en büyük düşmanı yine insandır, üç kuruş kâr için insanlara hiçbir besin değeri olmayan ürünleri yedirmeye devam ediyorlar. Dolayısıyla, beslenmenize ek mutlaka vitamin-mineral-aminoasit ve yağları almanız lazım. Önerimiz, Forever Living Products ürünleridir. 1 yıldır kullanıyoruz, hem birçok hastalıktan kurtulduk, hem bağışıklığımız kuvvetlendi ve artık hastalanmıyoruz, hem de dengeli beslenmiş oluyoruz. Meyve sebze tabii ki tüketiyoruz ama karın doyurmak ve zevk için.

eczacı tavsiyesi ile bemiks c aldım daha bikaç gün oldu kendimi yorgun halsiz hissettiğimi söyledim soğuk algınlığı sonrasında hangi vitamini kullanabilirim vücut toplansın diye dedim bunu verdi fakat kaç gün kullanılması gerekiyor bilen varsa yazabilir mi hergün 1 tablet almaya başladım kaçgün süreyle almam gerek :51:

Back