Zamanında bir sürü hap yutan biriydim. Supradyn, one a day, kahverengi plastik şişeli altın ilaçlar vs...
Sonra fark ettim ki, bunlarla vücuduma yarar sağlamıyorum. Çünkü bunlar kimyasal yollarla üretilen vitaminler. Doktorlar "Biz bu tür ilaçları sadece ve sadece beslenemeyecek kadar yatalak hasta insanlara yazıyoruz. Eğer faydalı olduğunu düşünseydik, biz de vitamin alırdık kutu kutu." diyorlar.
C vitamini mesela, kullandığımız hiçbir ilaçta c vitamini yok. Olduğunu söylese de yok. Çünkü taze sıkılmış portakal suyu bile 1 saat içinde içilmezse vitamin değerini kaybediyor. C vitamini illa ki meyvelerden alınması gereken bir vitamin çeşidi.
Kısacası, boşuna vitaminlere para vermeyin. Beslenmenizde eksiklik olduğunu düşünüyorsanız her gün bir mandalina taşıyın yanınızda. Kivi de olur. Kahvaltıda bir havuç yiyin mesela. Vitamini kimyasal yolla elde etmek tehlikeli, araştırmalara göre (bunu doktor arkadaşımdan öğrendim) vitamini ilaç şeklinde yutanlar beklenenin aksine yaşam ömürlerini kısaltıyorlar.
Vitamin haplarının faydası yok mu? - HTHayat Haberdeki şu cümlelere dikkat: Sentetik olan bir şeyi vücut tolere edebilir mi? O vitamini hapla aldığınız zaman vücut nasıl parçalayacağını bilemiyor, tolere edemiyor, böbrek atamıyor, karaciğer süzemiyor.