• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi taraf ne alır?

yemekli kına mı olacak ? yada düğün yemekli mi olacak ? ne harcanacak mesela ? kınayı 3000e de yapan var ama düğün her türlü daha pahalı oluyor bildiğim..

madem evlenmeniz için iki taraf bazı şeyleri yapmak zorunda o zaman herkes gücünün yettiğini yapacak. eksikleriniz kalırsa da siz ses etmeyeceksiniz çift olarak.

mesela ben olsam ayrı ayrı salon ve oturma odası istemem, 1 oda masrafını elerim. beyaz eşyalar mecbur alınıyor ancak atıyorum ağır buğur halı yerine daha kilim tarzı uygun şeyler seçerim.

yani bütçeleri minimize ederim.

eğer gerçekten evlenmek istiyorsanız adım atıp uygun seçenekleri sunmanız en doğrusu. yok herşey tam olsun derseniz o zaman anlaşmaya varılamaz gibi geldi bana.
Zaten ben de aynı aizin dediginiz gibi öyle ağır halı ya da hem oturma odasi hem de salon istemiyorum her şeyi direten bi insanda değilim konu zaten ben değilim. Kimse pahalı istemiyor ki hiçbir şeyi iki ailenin de gelir durumu hemen hemen aynı

Benim ailem biraz pürüz yapıyor onlara da hak veriyorum mükemmel geliri olan bi aile değiliz ama yatak odası için şöyle bir sorun var boydan boya dolap yaptıralım dedik ailem dedi ki dolabı onlar yaptırsın beyaz eşyayı biz alalım hepsini tamam dediler ama bu seferde yatak odasını alamayabiliriz diyolar bende mahçup oluyorum.. Nişanlımın ailesine desem zaten asla hayır demezler borca harca girerler yinede tamam kızım derler ama ben ezilip büzülmek istemiyorum işte..
Olan bize oluyor işte ben kim ne yapar daha hiç bilmiyorum o tarafa desem o alır mı bilmiyorum çünkü daha hiç konuşulmadı bunlar

bizde yatak odası ve mutfak (halı perde dahil) banyo eşyaları kız tarafına ait. beyaz eşya olarak erkek sadece buzdolabı ve tv alır.çamaşır bulaşık ankastre ve tüm elektrikli küçük aletler yine kız tarafının. sadece salonu erkek tarafı yapıyor. eşim bile e biz ne alcaz demişti:KK70: ama durum bu .hatta gidip klima sebil ufo falan almıştı bunların tarafı yok alayım kullanırız diye. kız beşikte çeyiz sandıkta derler keşke biraz birikim yapabilseydin. bence evlilik tarihini biraz erteleyin bu sürede de birikim yaparsın hem ileride erkek tarafının biz aldık biz yaptık diye başına kakmayacakları ne malum. borçla evlenmekte çok sağlıklı olmuyor maddiyat yüzünden boşanan öyle çok arkadaşım var ki..

bizde yatak odası ve mutfak (halı perde dahil) banyo eşyaları kız tarafına ait. beyaz eşya olarak erkek sadece buzdolabı ve tv alır.çamaşır bulaşık ankastre ve tüm elektrikli küçük aletler yine kız tarafının. sadece salonu erkek tarafı yapıyor. eşim bile e biz ne alcaz demişti:KK70: ama durum bu .hatta gidip klima sebil ufo falan almıştı bunların tarafı yok alayım kullanırız diye. kız beşikte çeyiz sandıkta derler keşke biraz birikim yapabilseydin. bence evlilik tarihini biraz erteleyin bu sürede de birikim yaparsın hem ileride erkek tarafının biz aldık biz yaptık diye başına kakmayacakları ne malum. borçla evlenmekte çok sağlıklı olmuyor maddiyat yüzünden boşanan öyle çok arkadaşım var ki..
Zaten tarihimiz askerlikten dolayı ertelendi daha fazla ertelenirse iyice yıpranırız

Back