• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi süt

pakette aldığınız sütün içinekileri görseniz inanın o dışarıdaki süt size mis gelir..
Bir kimyacı olarak hem dışardan alınan sütleri hemde sokak sütlerini pek çok kez analiz etme şansım oldu.
Emin olun benim gördüklerimi görseydiniz siz sokak sütünü evinize almazdınız..

Edit: tabiki ablalajlı sütlerinde güvenilir marka olması lazım. Yoksa katkı maddesi ve işlemler. Sırasında kullanılan kazanların temizliğinden kaynaklanan zararlı maddeler geçebiliyor.

Herkes yalancı olmus kimseye guven yok nereden ne alacagimizi sasirdik. Kilosu 3 tlden ciftlikten süt aliyorum yarisina kadar su nerdeyse baska yerden alacagim bende.

eevt evet, urunleri guzelmis, ben sadece NUTELLA dan daha iyi oldugunu dusundugum cikolatasini denedim, ama baska seylerini de alicam :)
Bide damla sakizli kakaolu biskivusi ayrica gofretleri muhtesem. Hosbes o gofretin yaninda halt etmis.

Nerdeyse bütün gıda reyonlarında gözüm Torkuyu arar :KK73:
sütte de tabi Hoppa

Bide damla sakizli kakaolu biskivusi ayrica gofretleri muhtesem. Hosbes o gofretin yaninda halt etmis.
aslinda bu torku uzun yillardir var, nerden baksan benim bildigim 8 yil. eskiden bunu ben izmitte bi markette goruyordum, kesfedilmesnin bu kadar uzun zaman almasi sasirtici. Ama iste bizde, yabanci markalara takinti var.

bırde acık satılan sutlere suda karıstırıyor olabılırler
bız koyden alıyoruz sutu sapsarı kaymagı oluyor vallahı sutun
Gecen bir aciklama yapilmisti. Disardan acik sut satanlarin hepsi su katiyor diye.
Bende anneannemin köyünden aliyorum sagildiktan sonra hemen kaynatiyorlar odun ateşinde. Sonrada yoğurt yapıyorlar

aslinda bu torku uzun yillardir var, nerden baksan benim bildigim 8 yil. eskiden bunu ben izmitte bi markette goruyordum, kesfedilmesnin bu kadar uzun zaman almasi sasirtici. Ama iste bizde, yabanci markalara takinti var.
Devlet tarafindan desteklenince buyuk cıkıs yapti. Bi suru reklami dondu tvde. Birde gizli ortaklari olduguna dair soylentiler var tanitimi iyi yaptilar yani.

valla THY ve ulker gibi turk markalarimizi kullanmaktan imtina eden arkadaslar duymasinlar sizi :)
galiba siyasi sebeplerden dolayiymis, ne alkaysa :)
Kim hile kalmıyor onu kullanırım iki lafına biri yalan olan birinin firmasıin ürünlerini kullanmak ne kadar guvenilir

Biz de torkucuyuz. Arada bir koye gittigimizde de 10 litre sut aliyoruz. 5 litresiyle yogurt yapiyoruz diger bes litreti de birer litrelik siselerdr dondurucuda sakliyorum. ne kadar saglikli bilemiyorum ama
Pet şişede saklıyorsan, çok yanlış yapıyorsun. Peti ha kaynatmışsın, ha dondurmuşsun, ikiside aynı zarar.

Keçi sütü diyeceğim, kesinlike insan vücuduna en faydalı olanı...

Baltalı var cam şişelerde, ama biraz pahalı maalesef, litresi 1o tl'den süt alıp yoğurt yapmak çok cazip gelmiyor.

Dışarıdan alınan sütü bana pek hijyenik gelmiyor valla
Sağdıkları kabı nasıl temizliyorlar, süzdükleri tülbenti, süzgeçi nasıl temizliyor
Sağan kadının eli temiz mi, pis mi bunları düşününce en iyisi markaların günlük sütü diyorum.

valla THY ve ulker gibi turk markalarimizi kullanmaktan imtina eden arkadaslar duymasinlar sizi :)
galiba siyasi sebeplerden dolayiymis, ne alkaysa :)

siyasetten bize ne ki :) ben kendi ülkemde çalışanlara kendi ülkemde ki insanlara kazandırıyorum :)
Türk malını kullanmaktan imtina edenler gitsinler kullandıkları ülkenin mallarının bulunduğu yerde yaşasınlar

Baltalı var cam şişelerde, ama biraz pahalı maalesef, litresi 1o tl'den süt alıp yoğurt yapmak çok cazip gelmiyor.

Bir ara alıyordum mado dan ama artık keci kokusunun midemi kalkti

bulabildigim kadariyla taze sut almaya calisiyorum ama alternatif olarak pinar ve torku gayet iyi

Bir kimyacı olarak hem dışardan alınan sütleri hemde sokak sütlerini pek çok kez analiz etme şansım oldu.
Emin olun benim gördüklerimi görseydiniz siz sokak sütünü evinize almazdınız..

Edit: tabiki ablalajlı sütlerinde güvenilir marka olması lazım. Yoksa katkı maddesi ve işlemler. Sırasında kullanılan kazanların temizliğinden kaynaklanan zararlı maddeler geçebiliyor.

bize köyden süt geliyor kayınvalidemden.. eşimin damak tadı köy sütüne alışık. paket sütü içince süt değil bu başka bir şey diyor.. o yüzden kaynatarak mikroplar yok edilir ama içindeki envai çeşit kimyasal nasıl gider bilmiyorum..

Doğal süt kavramını geçelim lütfen. dışardan aldığınız sütler evet doğal işlem görmemiştir ama kontrol edeni yoktur. hangi hastalığı barındırır içinde antibiyotik varmıdır kimse bilmez. içebiliceğiniz en sağlıklı doğal süt pasterize süttür. Diğer şeylere inanmayın.

bize köyden süt geliyor kayınvalidemden.. eşimin damak tadı köy sütüne alışık. paket sütü içince süt değil bu başka bir şey diyor.. o yüzden kaynatarak mikroplar yok edilir ama içindeki envai çeşit kimyasal nasıl gider bilmiyorum..
Doğal olsun pis olsun güvendiğiniz bir yerden doğal açık süt almak paketten almaktan her zaman iyidir. İstanublda bir çok bölgede izinli çiftlik açık süt satılıyor. Benim bulunduğum yerde var ve her hafta yoğurt yapmak için alıyorum. Çkta seviyorum.

Kaynatarak içindeki besin değerlerinide öldürüyorsunuz yalnız. Tat olarak yorum yapamayacağım.
Uht ve pastorizasyon işlemlerinden geçmiş kutu sütlere ayrıyetten kimyasal diye tabir ettiğiniz koruyucular katkı maddeleri katılmaz. Bu işlemlerden geçer ve direk paketlenirler. Gıda kodeksine uygun değildir bu.
Bazı marka sütlerin içerisinde kansorejen maddelere çeşitli organizmalara rastlanmış olamasının sebebide. Sütün bulunduğu kazanların temizlik ve bakımının düzenli ve olması gerektiği gibi olmamasından, fabrikasyon aşamasında yaşanan sıkııntılardan kaynaklanır. Bu yüzden bilindik ve büyük markalar tercih edilmeli.
Uzun ömürlü süt bile sizin evde kaynattığınız sütten daha fazla besin içerir. Çünkü siz evde uzun süre kaynatıyosunuz ama bu işlem sadece 1-2 sn sürer. En az besin kaybı pastorizasyonda yaşanır. Labaratuar sonuçları bunu gösterir.
Tabi herkesin kendi tercihi isteyen istediğini yapar. Ama sizin söyledikleriniz bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak oluyo. Kulaktan dolma bilgiler bunlar.

Back
X