hangi nedenle bekar kızlar evli erkeklerle birlikte olur?

Phoenix_em

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2008
5.878
13
bugün bir psikoloji sitesinde bir yazıya denk geldim,benimde son derece merak ettiğim ,mantığını bir türlü anlamadığım bir konuydu?
bu yazıyı sizinle paylaşmak istedim.:1hug:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evli Erkeklerle" Aşk-Birliktelik yaşayan "Bekar Kızlar"
Hangi nedenlerle bekar ve genç bir kız, evli bir erkekle birlikte olur? Aşk yaşar?

İstanbul başta olmak üzere, büyük şehirlerde bu tür ilişkilerde patlama yaşanıyor.

Öncelikle ,bu tür ilişkiler nasıl ve hangi ortamlarda başlıyor; tarafların rolü nasıl ona bakalım.

İlişkinin başladığı ortamlar:

-Sanal(internet) ortam

-İşyerleri(özellikle patron, yönetici, amirlerle bir alt kademedeki elemanların ve çalışma arkadaşlarının ilişkisi)

-Eş,dost, akraba, arkadaşlık gruplarında

-Tatil, eğlence ve bazı tesadüfi ortamlar

İlişkiye başlama nedenleri:

-Sevgi-aşk arayışı

-Heyecan-macera arayışı

-Tesadüfi durumlar-rastlantılar

-Bunalım dönemlerindeki arayışlar

-Ekonomik nedenler(erkekleri bankamatik olarak görmek)

-Baba sevgisi ve şevkati arama

-Hırslı,rekabetçi,kazanma hırsı olan kişilik

-Yuva dağıtma dürtüsüne sahip olmak

-Kandırılarak,aldatılarak ilişkiye başlatılanlar

Çeşitli arkadaşlık, sohbet, partner bulma gibi sanal ortamlarda tanışmalar yaygınlık kazandı. Evli erkeklerin çoğu, bekar olduklarını yazarlar. Bir kısmı , evli olduğunu yazar, fakat çok mutsuz olduklarını, her an boşanacaklarından söz ederler… bazısı evli olduğunu yazar, amacının dostluk ve paylaşım olduğunu belirtir… Sanal ortam dışındaki “karşılaşmalar” da da ;evlilik gizlenebiliyorsa, tercih edilir…değilse klasik “mutsuz evlilik modeli” zaten hazırdır…

Evliliğini gizleyip bekar kızlarla aşk yaşayan erkekler; günün birinde “açık verir”. Ya da kız arkadaşı “bu ilişkinin sonu ne olacak?“ diye sıkıştırınca “itiraf” etmek zorunda kalır.

Kızlar ciddi bir aldatılma ve hayal kırıklığı yaşar. Bu noktada önlerine üç yol çıkar:

1- Derhal “adamı “terk etmek

2- İntikam almak için sevdiği adamın eşini arayıp, her şeyi anlatmak.

3- “Bu ilişkiye çok emek verdim, bir kalemde silip atamam.”

2 ve 3. madde ;başlangıçta evli ve mutsuz olduklarını söyleyen erkeklerle, “kırılma” yaşanınca da kızların gösterdikleri tavırlardandır…

Terk edilen adamların bazısı buna “dünden razıdır” ,”kazasız –belasız” atlatmıştır.

Bazısı ise terk edilmeyi hazm edemez. Peşine düşer. Bin bir yalanlar söylenir.” Seni kaybetmemek için evli olduğumu sakladım. Uygun bir zaman bekliyordum. Eşimle mutlu olsam senin yanında işim ne? Çocuklarım olmazsa bir gün evli kalmam. Ekonomik durumumu toparlayayım hemen boşanacam…” Kızların bir çoğu bu “yalanları yutarlar” .Zaten “adamlarda” kendilerini affetirmek için o kadar alttan alıp, jestler yaparlar ki, çoğu kız buna karşı duramaz. Kızlar bu sefer işi garantiye almak için “evlilik” diye bastırırlar…”adamlarda “ sürekli bahanelerle bunu erteleyebildikleri kadar ertelerler…

Sonuçta, çoğunlukla adamlar boşanmaz ve kızlar; ciddi bir sorun yaşadıklarında ; bu sefer gerçekten terk ederler. Ya da 2. 3. maddeye geçerler;

2. maddede “adamların eşleri” üç şekilde tepki verir: 1- “kocamdır, erkektir, elinin kiridir.Dönüp dolaşacağı yer evidir. Sel gider kum kalır…” 2-kızdan detayları alıp,kocasının “canına okumak”.Eline geçen kozla ya boşanmak,ki; çoğu boşanmaz…Kadınlar arasında “erkeği kapma” yarışı başlamıştır…

Ya da bu kozla kocasını sindirip, avantajlı duruma geçmek. Bir kısmı da intikam için kocasını aldatır.3-sessizce dinleyip, yorum yapmamak. Kocasıyla da bu konuyu konuşmamak. Bu kadınlar arasında çok gururlular vardır. “Üzerine getirmek” istemezler. Konuşmazlar. Normal yaşama devam ederler.Kimisi de durumu zaten bildiğinden, kabullendiğinden şaşırmaz…

3. maddede ısrar eden kızların düşünce ve duygu dünyaları ; zeka ve kişilikleri çeşitlilik gösterir. Kimisi çok sevdiğinden bırakamaz. Kimi inatçıdır, rekabetçidir elde etmek başarmak ister. Kimi “aptaldır” gerçeği bir türlü fark edemez. Kimi gerçekle yüzleşmemek için ,”inanmak istediğine inanır”.Kiminin de bağımlılık, mazohistik, yetersiz kişilik özellikleri; kaybetme, yalnız kalma fobileri olabilir… Yani her kesin bir “hikayesi” vardır…

Bazı kızlarda bilerek; yaşca büyük ve zengin evli erkekleri tercih ederler. Bankamatik olarak kullanırlar…Yedekte birkaç tane genç ve yakışıklı sevgilileri zaten vardır…

Özgürlüğüne aşırı düşkün, sorumluluk alamayan, aşırı bencil, lükse ve eğlenceye düşkün bazı kızlarda evli erkekleri tercih ederler…Bu kızlar çabuk sıkılabilen, aynı insanla ve aynı ortamda uzun süre birlikte olamayan kızlardır. Çoğu “Borderlayn” kişilik bozukluğuna sahiptir…Hep uçlardadırlar. Gri tonlar asla yoktur. Her şeyi aşırı yaşarlar…tehlike ve macera severler.Ruhları sürekli acı ve ızdırap içerisinde olduklarından; bunu bastırmak için hep devinim halindedirler. Bu kızlar son derece “tehlikeli” kızlardır. Başınıza her türlü “felaketi” getirebilirler.

Erken yaşta babasını kaybeden, Anne-babası boşanmış olan, ilgisiz babaya sahip olan kızlarda; kendilerinden yaşca büyük ve “baba şevkati” gösteren “tecrübeli” evli erkeklerle birlikte olabiliyorlar.Bu kızların ilişkileri bağımlılık derecesine varabiliyor.Ayrılma durumunda çok ağır depresyonlar yaşıyor, intihara teşebbüs edebiliyorlar…

Bir çok kız; günün birinde sevgilisinin eşinden boşanıp kendisiyle evleneceğine inanır, onun hayalini kurar. Bu hemen hemen İMKANSIZDIR. Evli erkekler; yatırım yaptıkları, düzen kurdukları eşlerini terk etmezler. Sevgisi, cinselliği bitmiş olsa dahi; kurulu düzenini, çocuklarını, toplumsal statüsünü bozmak istemezler. Kızların çoğu bunu anlayamaz. Çünkü kendileri gibi düşünürler. Evli bir kadın ,başka bir erkeğe aşık olursa, büyük çoğunlukla kurulu düzenini aşkı uğruna bozabilir…Kadınlar aşık olunca erkeklerden daha cesur davranırlar. İşte kızlar bu kadınlık psikolojisiyle hareket ettiklerinden hep yanılır ve hüsrana uğrarlar. Erkeklerse, biten bir ilişkinin ardından yeni sulara yelken açarlar….Ve bu döngü hep devam eder.Dünde öyleydi, bugünde ve yarında böyle olacak…

çok doğru bir yazı..... herşeyi çok güzel belirtmiş....şimdi işin ilginci bunun tersini de çok görmeye başladık. evli kadın ve bekar erkek. herhalde onda da nedenler az çok yakındır....

eşim bahsetmişti.bazı iş arkadaşlarının sevgilileri varmış.alanda razı verende razı.erkekler zevklerini tatmin ediyor.kızlarda maddi olarak.bunlart talebeymiş malesef ilişki okul bitene kadar yani.işin ilginç tarafı erkekler tahsilli değil.:sm_confused:

çok doğru bir yazı..... herşeyi çok güzel belirtmiş....şimdi işin ilginci bunun tersini de çok görmeye başladık. evli kadın ve bekar erkek. herhalde onda da nedenler az çok yakındır....

onlarında sebebleri az çok yakındır diye düşünüyorum bende!

eşim bahsetmişti.bazı iş arkadaşlarının sevgilileri varmış.alanda razı verende razı.erkekler zevklerini tatmin ediyor.kızlarda maddi olarak.bunlart talebeymiş malesef ilişki okul bitene kadar yani.işin ilginç tarafı erkekler tahsilli değil.:sm_confused:

bende duymuştum böyle bir şey,aslında maddi çıkarlar için birliktelik yaşayan kızlar erkeklerin eğitim durumlarını önemsemezler ,onlar için asıl hedef maddiyattır,sonuçta o adamla işi bittiğinde gidecekler!adamda da o olduktan sonra tahsilli olmasada olur gibi bir düşünceye sahip oluyorlar sanırım.!

Bir çok kız; günün birinde sevgilisinin eşinden boşanıp kendisiyle evleneceğine inanır, onun hayalini kurar. Bu hemen hemen İMKANSIZDIR. Evli erkekler; yatırım yaptıkları, düzen kurdukları eşlerini terk etmezler. Sevgisi, cinselliği bitmiş olsa dahi; kurulu düzenini, çocuklarını, toplumsal statüsünü bozmak istemezler. Kızların çoğu bunu anlayamaz. Çünkü kendileri gibi düşünürler. Evli bir kadın ,başka bir erkeğe aşık olursa, büyük çoğunlukla kurulu düzenini aşkı uğruna bozabilir…Kadınlar aşık olunca erkeklerden daha cesur davranırlar. İşte kızlar bu kadınlık psikolojisiyle hareket ettiklerinden hep yanılır ve hüsrana uğrarlar. Erkeklerse, biten bir ilişkinin ardından yeni sulara yelken açarlar….Ve bu döngü hep devam eder.Dünde öyleydi, bugünde ve yarında böyle olacak…

Çok nadirdir adam eşini boşayıp da 2.kadın ile evlendiği..
Peki 2.kadın neden devam eder?
Umut kapısı işte :1closedeyes:
Daha çooook bekler...........

canım çok güzel bir yazı.....
her kelimesi dopru...
ama şuda varki erkeklerin çoğu saklıyor evli olduklarını....
ve gururlu olan bir kız onurlu olan bir kız namuslu olan bir kız derhal terk eetmeli...
derhal....
bu durumda olan hemcinslerimide çok acıyorum...

. maddede “adamların eşleri” üç şekilde tepki verir: 1- “kocamdır, erkektir, elinin kiridir.Dönüp dolaşacağı yer evidir. Sel gider kum kalır…” 2-kızdan detayları alıp,kocasının “canına okumak”.Eline geçen kozla ya boşanmak,ki; çoğu boşanmaz…Kadınlar arasında “erkeği kapma” yarışı başlamıştır…

bu tarz düşünen kadınlarıda anlamıyorum....
ne demek elinin kiri.......
o seni aldatmışşşşşşşşşş

ben hiç orta halli bir evli erkeğin yanında bekar sevgili görmedim
ama maddi durumu gayet iyi babam yaşında heriflerin yanında çok genç kız gördüm

ben en önemli sebebin para olduğunu düşünüyorum
ve bu tür kızlara gerçekten çok acıyorum.......

canım çok güzel bir yazı.....
her kelimesi dopru...
ama şuda varki erkeklerin çoğu saklıyor evli olduklarını....
ve gururlu olan bir kız onurlu olan bir kız namuslu olan bir kız derhal terk eetmeli...
derhal....
bu durumda olan hemcinslerimide çok acıyorum...

malesef saklıyor erkeklerin çoğu,erkeğin evli olduğunu bilmeden birlikte olan sonrada öğrenince hemen ayrılan kızlara bişey denilemez,onlarda gerçekten aldatılmış oluyorlar çünkü!yalancı bir erkeğin oyununa gelmiş oluyorlar

malesef saklıyor erkeklerin çoğu,erkeğin evli olduğunu bilmeden birlikte olan sonrada öğrenince hemen ayrılan kızlara bişey denilemez,onlarda gerçekten aldatılmış oluyorlar çünkü!yalancı bir erkeğin oyununa gelmiş oluyorlar

allah böyle yalancı erkekleri bildiği gibi yapsın..

ben hiç orta halli bir evli erkeğin yanında bekar sevgili görmedim
ama maddi durumu gayet iyi babam yaşında heriflerin yanında çok genç kız gördüm

ben en önemli sebebin para olduğunu düşünüyorum
ve bu tür kızlara gerçekten çok acıyorum.......

aynen,orta halli erkeklerin yanında orta yaşta sevgili çok gördüm ama gencini görmedim.demekki para arttıkca metresinde yaşı küçülüyor!

tek bır nedenı var ..para para para..
adam parayı verıyor...
kızda anladınız verıyor...
alan memnun veren memnun...
sonra ortada dolasıyorlar...ınsanız yok namusluyuz dıye..

İstisnaları alıp bir kenara koyarsak, bekar olup, evli erkeklerle ilişki yaşayan kızların çoğunun da , karşılarındaki erkekler tarafından kandırıldığını düşünüyorum..

Evli ama aklı dışarda olan erkeklerin çoğu, süslü püslü hayallerle kızları belki de kendilerine aşık ettikten sonra, dizi senaryoları başlar:

---Boşanıcaz zaten biz..
----Ben karımı değil seni seviyorum, gerçek aşkı sende buldum bıdı bıdı bıdı..
----Daha önceleri nerelerdeydin, sen bir meleksin.
----Aramızda hiçbir şey kalmadı eşimle, sabret..
----Sen benim yaşama sebebimsin vır vır vır zır zır zır..

Garibim bazı saf kızlar da,bu laflarla birgün mutlu bir yuva kuracaklarının hayalini kurar dururlar..

Gel gör ki, o adam bir türlü boşanamaz, çünkü amacı boşanmak değil, hayatına geçici bir heyecan katmaktır..

Yani saf _bekar hemcinslerimiz kadar, erkekler de suçlu bence..

eğer adam yaşlı ve zengin olup kız genç ise tabiki para çekiyor , erkeklerdende evliliğini saklayanlar var ama nereye kadar bunu bende yaşadım bir şeyler üst üste oturmuyor insan erkek arkadasını akşam aramak istemezmi yada hafta sonu çıkmak genelde bu tipler eve gidince cep telefonlarını kapatıyorlar yada sessize alıyorlar açmıyorlar hafta sonu olunca da evde çoluk cocuklarıyla geçirmeleri gerektiği için sizinle olamıyorlar yani ne kadar saklama çalışırlarsa çalışsınlar mutlaka cıkıyor, bir kısım erkek varki karda yürüyüp izini belli etmeyen sinsi tipler bunlardan anlamakta zor..

Ben Deniz-Güneş'e katılıyorum..kaydirigubbakcemile5
Hep derim; evlilik iki kişi arasında verilmiş bir söz,imzalanmış bir akittir.. Sorumluluğunu yerine getiremeyen eşlerden biri yan çizmeye başlayınca olan bizim kadınlarımıza,kızlarmıza oluyor işte maalesef..:nazar:
Hadi o kız o... peki adamın aklı nerdeymiş?Çok üzgünüm çoook

X