- 2 Nisan 2021
- 889
- 1.350
-
- Konu Sahibi bubendegilim
Bunlar bir anda zam yapmanın cezasıymış.
Dostlar iş başında görsünyeni gelir kapısı yani.
Squid game izlerken bir an bunlar ya gerçek olursa düşündüm1,5 yaşında kız annesiyim her gün çıkan kadın cinayeti haberleri ,ülkenin ekonomik durumu vs izledikçe geleceği hakkında endişeleniyorum .. Ne olacak halimiz ..
Kupon toplamaktan , dilenciye döndümYaklasik 1500-2000 civari. 2 yetiskin bir bezli cocuk. Surekli kampanya takip ediyorum tabi ki. Bezleri marketten degil baska sitelerden aliyorum. Taksitleikinci alisimda fiyati mutlaka artmis oluyor. Dis ipi kullanirim normalde. Stoklarim bitti, indirimli sitelerden aliyorum, marketlerde 30-40 lira, ordan kaziklanmak istemiyorum. Yakinda siparis vermedim, kargo parasini dusmek icin baska ihtiyaclarla birlestirmeyi bekliyorum. buna da hayat diyoruz. Isim gucum ne nerde ucuz onu arastirmak.
Var ; BİZEArkadaşlar elektrik, doğalgaz ve benzindeki fahiş fiyatlar ve zamlar için kime ceza kesilecekmiş, ben onu da kaçırdım herhalde bilgisi olan var mı plsssss
Safiş sen misinBen tek başıma aylık alışveriş yaptığımda temizlik malzemesiz 600 tutuyor anlamadım
Dışardan almak bazen cidden daha ucuz.Allah herkesin yardımcısı olsun bir akşam yemeği yapmak bile en az 100 TL oldu .
bugün pandemi öncesi en son gittiğim gözlemeci de 2 patlıcanlı 1 peynirli 2 kıymalı gözleme ve 3 ayrana 127 tl verdim.fiyata kızdığımdan bahşiş te bırakmadım.çay veya keyif kahvesi bilem içemedik.bunları yapsak 160 du hesap .karnımızda doymadı .herşey ateş pahası olmuş hava almak ta lüksssDışardan almak bazen cidden daha ucuz.
Maşallahbugün pandemi öncesi en son gittiğim gözlemeci de 2 patlıcanlı 1 peynirli 2 kıymalı gözleme ve 3 ayrana 127 tl verdim.fiyata kızdığımdan bahşiş te bırakmadım.çay veya keyif kahvesi bilem içemedik.bunları yapsak 160 du hesap .karnımızda doymadı .herşey ateş pahası olmuş hava almak ta lüksss
Direkt dolarla?
1 ton 200 dolar gibi
İşin normali bu mu yani?
Sinirden gülesim geliyor artık
Ben bayağı bayağı teslim oldum sanırım ekonomiye
Düşünüp sinir olamıyorum
Öyle gülesim geliyor
Nasıl yani atıyorum tshirt satıyorsanız 12 dolar diye günlük fiyatı değişecek şekilde mi satıyorsunuz?Normal çiçeğim.
Aynısını yapıyoruz. Tekstilciyiz.
Mesela elimde sadece 100 adet triko takım var, takım fiyatı 11 dolar. Aldığımdaki kurda da 11.dolardı. Ama ben bunu 300 adet sipariş alırsam ve tl fiyat verirsem kendimi koruyamam. Malın 2/3ünden zarar ederim çünkü ben de dolarla alıyorum.
Önünü göremeyen esnaf döviz fiyat veriyor.
Dışardan hiç gözleme yemedim gerçi evde de hiç yapmam annem yaparsa azıcık yerimbugün pandemi öncesi en son gittiğim gözlemeci de 2 patlıcanlı 1 peynirli 2 kıymalı gözleme ve 3 ayrana 127 tl verdim.fiyata kızdığımdan bahşiş te bırakmadım.çay veya keyif kahvesi bilem içemedik.bunları yapsak 160 du hesap .karnımızda doymadı .herşey ateş pahası olmuş hava almak ta lüksss
bir yere oturup yemeyelim mi?pazarlar kalabalık virüs kaynıyor.bizdeki problem çok lüks yaşayan savuran insanlar yerine basit zevkleri ucuz hobileri olan insanları eleştirmek daha da düşüğünü tavsiye etmek.işte bunu bir farkedebilsek her şey düzelecekMaşallahpazardan ye kız. Orada daha ucuss
Gecen gün üç bayan meyhaneye gidelim dedik . Arkadaşlarım birer bardak rakı bende araba kullanıyorum diye alkolsüz bira aldım. Yanına bir kaç meze , bir porsiyon et sote ve kuzu pirzola sipariş ettik . 600 küsür hesap ödedikbugün pandemi öncesi en son gittiğim gözlemeci de 2 patlıcanlı 1 peynirli 2 kıymalı gözleme ve 3 ayrana 127 tl verdim.fiyata kızdığımdan bahşiş te bırakmadım.çay veya keyif kahvesi bilem içemedik.bunları yapsak 160 du hesap .karnımızda doymadı .herşey ateş pahası olmuş hava almak ta lüksss
yemeğe giderken karnımızı doyurmalıyız önden evdeGecen gün üç bayan meyhaneye gidelim dedik . Arkadaşlarım birer bardak rakı bende araba kullanıyorum diye alkolsüz bira aldım. Yanına bir kaç meze , bir porsiyon et sote ve kuzu pirzola sipariş ettik . 600 küsür hesap ödedik. Allahtan çok aç değiliz diye az sipariş verdik , aç olsaydık nasıl olurdu merak ediyorum
Valla bak iyi fikir . Yada çantaya biraz peynir zeytin atmak gerekyemeğe giderken karnımızı doyurmalıyız önden evde