- 19 Kasım 2013
- 18.661
- 33.648
- Konu Sahibi bubendegilim
Gerçekten şok oldum bende. Senelerdir markete gidiyorum evin alışverişi için,ben böyle şeker,yumurta görmedim. Ucuz diye alıyorlar diyeceğim ama migrosun kendi şekeri bundan ucuzdu o dönem,hatta ara ara başka markalar indirimli oluyor torku vs hala ,daha uyguna bulunabileceğine eminim.Kesinlikle katılıyorum, bu marketi kullananlardan özür dilerim ama asla tercih edeceğim bir yer değil, üşenip yoğurt mayalamadığım bir gün yanılıp sözde doğal özde çok kötü bir yoğurt aldım, artık içine ne konduysa midem kaynadı resmen, ağızda da çok berbat bir tat bırakıyordu yoğurdu komple çöpe attım, bir daha da o oldu.
Bu arada krem çikolatalar vb yazışmalar gördüm sanki, ukalalık olarak görülmesin ama kraker, bisküvi, kurabiye, krem çikolata, çikolatalar vs atıştırmalıkların genelinde palm yağı var, anneler palm yağınn zararlarını araştırsın lütfen.
Yediğimiz her şeye dikkat edemeyiz tabii zira sebze meyveler bile insan sağlığına zararlı olacak kadar kimyasal ilaçlamaya maruz kalıyor lakin marketlerden evimize giren hazır ürünleri kısıtlama imkanımız var.
_________
Yorumumdan bağımsız bir de hatırlatma, lütfen siyaset konuşulmasın
Anneme yakın a101 var,yoğurt vs lazim olur bazen uğrarım almaya,yine ucuz değil ki fiyatlar bakıyorum. Birde alternatif yok bir veya 2 marka var,mecbursun pahalı da olsa alıp çıkıyorsun. Salatalık alacağım mesela ezilmiş,büzülmüş salatalıklar,soğanlar filizlenmiş ,limonlar kurumuş. Annem tereyağı almış mesela,yemek hazırlıyoruz dolaptan çıkar kızım diyor,bir bakıyorum üzeri küflenmiş anne ne zaman aldın bunu diyorum, yeni almış daha 2 gün önce. Son kullanma tarihini silip kasa yanında indirime girdi al diye satmışlar almış annemde dikkat etmeden.
Yıllardır migrostan alırım,yeri gelir migrosun kendi tereyağını alırım bir kez küflü,kokan bozuk bir şeye denk gelmedim.
Gıda konusu önemli,evet pahalılık can yakıyor ama kendi adıma kalitesiz ,bozulmuş,bayat birşeye para ödemek istemem ki. O kadar zengin degilim alıp çöpe atabileyim. Üç âşaği bes yukarı fiyatlar belli zaten.
Ha peçetedir,tuvalet kagididir buralardan alınabilir belki ama gıda konusunda mecbur kalmadıkca uğramam.
Krem cikolatayı,fındık,fıstık ezmesini kendim yapıp,icine bal,tahin kakao vb şeyler ekleyerek ceşitlendiriyorum. Daha lezzetli ve saglikli buluyorum. Kurabiye,kek vb şeyleri de kendim yaparım. Hic almıyorum,asla eve sokmam demiyorum arada tabi alıniyor ama evde genelde benim yaptıklarım bulunuyor. Çocuklarda onu tüketiyorlar.