Gebeliğe Hazırlık hangi folic asid ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
2 doktora gittim hiç biri bana bundan bahsetmedi. elimdeki bitsin. ondan sonra önerdiğinizle devam edicem

ben geçen sene planlı gebelik dahilinde folidoce kullandım, hem 1 ay önce hemde gebelik oluşunca 3 ay boyunca .. ama malesef bebeğimde nöral tüp açık kaldığı için spina bfida gelişti ve bebeğimi kaybettim..
Şimdi folbiol 5 mg kullanıyorum hergün 1 tane.. Ama en önemlisi kullanım şekliymiş..Genetik doktoru bana süt ürünleri ve kafein alımından 2 saat önce yada sonra folik asit içmem gerektiğini söyledi çünkü bu besinler folik asitin emilim oranını düşürüyormuş..artık yatarken alıyorum...Bunu da sizle paylaşmak istedim

evet arkadaşım. bence Folat ı da danışın. Mesela İnofolic te öyle. içinde inositol+folik asit var .aç karnına içmek gerekiyor ve kahve tüketimi olmamalı mümkün olduğunca. emilimi düşürüyor. çok geçmiş olsun çok üzüldüm.

çok sağolun..
En kötüsü malesef teşhisi çok geç koyuluyor...16. haftadan sonra yapılan detaylı ultrason yada kanda AFP testi ile tespit ediliyor..16 hafta ümit ve heyecanla bebeğiniz için hayaller kurarken bir anda çok ağır bir sakatlığı ve bozuk organ,yaşam fonksiyonu olduğunu öğreniyorsunuz...O yüzden hem doğru folik asit kullanımı hemde kullanım şekli ve süresi çooook önemli..herkes bilinçlenmeli bu konuda

Son düzenleme:
yani aslında bu şans işi inanın...çok uzun süre neden aradım,çok doktor gezdim...Ama bana tek söylenen bunun olmasının bir nedeni yok oldu..
Şöyle özetliyeyim; gebelikten 3 ay önce diyetisyene başladım..5 kilo verdim..kan tahlillerim süperdi..folik asit kullandım..gebe kaldım 3 ay folik asit aldım..diyetisyeni bırakmadım..12. haftada ikili taramamızı fetal dna denilen benden kan alınıp bebeğin kromozomlarının incelendiği tahlili yaptırdım %96 temiz-sağlıklı geldi... ama gel gör ki 16.haftada bebeğin beyninde su toplaması başladı..18-19. haftada artınca perinataloğa gittik..20. haftada detaylı ultrasonda spina bfida-meningomiyolesel teşhisi kondu...Ve gittiğim tüm doktorlar genetik temiz,kromozom temiz,vitaminler normal ama bu hastalık neden gelişti bir nedeni yok, Türkiye'de 1000 kişiden 5 inde görülüyor bunu kabul edin dediler.. 21 haftada zaten bebeği kaybettik..doğum yaptım...
çok zor zamanlar geçirdim..ama şimdi iyiyim 2. bebeğime hamileyim..ilk bebeğe bu teşhisle hamile kaldığım için yüksek doz folik asit kullanmam söylendi tüm doktorlar tarafından o yüzden hergün 5 mg içiyorum..bu cumartesi ilk ultrasona giricem ve inanın heyecandan çok korkum var..inşallah sağlıklıdır,birşeyi yoktur diye...

İnşallah hayırlısıyla 9 aylık süreci gecirip bebeğinizi kucaklarsiniz Allah'ın izniyle. Kan testinde folik asit sınırı 20 ye kadar sizde 20 den fazla mı cikmisti

İnşallah hayırlısıyla 9 aylık süreci gecirip bebeğinizi kucaklarsiniz Allah'ın izniyle. Kan testinde folik asit sınırı 20 ye kadar sizde 20 den fazla mı cikmisti
İnşallah sağolun
geçen sene 19 du.. bu sene folbiol başladıktan sonra baktırdım 25 üzeri olarak yazmışlar tahlil raporuna..Kadın doğum doktorum doza göre normal dedi..

Folibiol görumcem hamileliğinde ilk 3 ay kullandi ..
Bende 2 aydır günde 2 tane kullanıyorum.

Ben tekrar aynı durumu yaşayacağınızı düşünmüyorum. İhtimali çok düşük olan bir durum başınıza gelmiş. Çok üzücü bir durum tabii ki ama Allah size bir tane daha vermiş. Kötü düşünmeyin, kendinizi başka şeylerle meşgul edin. İnsan kafa yordukça kötüyü çağırıyor. Bence hiçbir sıkıntı çıkmayacak.

Neden folik asit için maalesef dediniz, almamız gereken zaten bu değil mi, kafam karıştı ?

Neden folik asit için maalesef dediniz, almamız gereken zaten bu değil mi, kafam karıştı ?
İnofolic combi içinde folik asit var. Folik asit kimyasal laboratuvar ortamında üretiliyor. Herkes sindiremiyor bunu. Ama folat formu hücre geçişi var. İnofolic te de folik asit var. Düzenli kullanmak zorunda olduğum için inofolic o sebeple maalesef dedim. Ama cuma günü Dr ara ver dedi. O sebeple Solgar Folat kullanacağım. Üstteki gönderile de neden folik asit değilde Folat kullanmalıyız yazıyor. Hatta folat aç karnına kullanılmalı kahve süt ve süt ürünleri ile tüketilmemeli

olik asit (folat) suda çözünebilen vitaminler arasında yer alır. Vücudumuz folat hazırlama yeteneğine sahiptir ancak gün içerisinde ihtiyacı olduğu kadarını kullanıp kalanını dışarıya attığı için sürekli bir depolama durumu söz konusu değildir. Bu sebeple gerekli dönemlerde (gebelik, diyet vb.) dışarıdan vitamin takviyesi olarak alınabilmektedir.

Dr. Ben Lynch’in yaptığı araştırmalar sonucu folik asit ve folat arasındaki farkları ortaya koyan bir makalesi mevcuttur. Bu makalede folik asitin tamamen insan üretimi ve sentetik bir ürün olduğundan, kana çabuk çabuk karışmasına rağmen vücut tarafından hiçbir şekilde etkin kullanılamadığından bahsedilmektedir. Bunun aksi olarak folatın doğal yollardan alınan ve vücut tarafından çok etkin bir şekilde kullanılan bir vitamin olduğunu iletir. Özellikle koyu yeşil yapraklı yeşilliklerden bol miktarda folat alınabileceğini ancak herhangi bir sebepten ötürü folatı doğal yollardan alamayan kişilerin yapmaları gereken vitamin takviyesinin metil folat ve folinik asit yönünde olması gerektiğinin altını önemle çizmektedir. Metil folat ve folinik asidin folatın yerini tutabileceğini iletmektedir. Folik asitin vücut tarafından çok çabuk emilip kana karışıyor olmasının vücudun bu vitamini kullanabildiği anlamına gelmediğini söyler. Bunun sebebi olarak da işe yarar hale gelebilmesi için hücre içine girebilmesi gerektiğini hatırlatır ve folik asitin hücre içine giremediği için işlevselliğinin olmadığını söyler. Dr. Ben Lynch’e göre folat içeren besinler tükettiğinizde folat bağlama proteinlerinin bu besinlere bağlanıp bu besinlerdeki folatı kanda taşımaya başlıyor. Daha sonra bir folat reseptörüne bağlanıp bu sayede hücre içine geçebiliyor. Hücre folatı kendi yeteneği ile alıp dilediği şekilde kullanabiliyor. Bununla birlikte dışarıdan folik asit aldığınızda folik asit de yine folatta olduğu gibi folat bağlama proteinlerine bağlanıyor, bu sayede folat reseptörlerine de bağlanıyor ancak sorun burada başlıyor çünkü bağlandığı folat reseptörünü tıkıyor. Bu aşamada sizin doğal yollardan aldığınız folat bu tıkanıklık yüzünden hücreye taşınamıyor.

Ben doktora ne demeliyim yani, doğru düzgün ilgilenmiyorlar ki. Elinde bi broşür oluyor bi tanesini işaretliyor al kullan diyor. Kimyasal gebelik yaşadım 2 hafta olucak. Bi yerde bi eksiklik olmalı. Onda bile folik asit kullanmaya devam et dedi doktor. Ne Bi ayrıntı ne bi tavsiye...

Merhaba ben de ilk gebelıgımde aynı şeyleri yaşadım ve yıllardır folık asıt kullanıyorum.Su an hamıleyım 13 haftalık o kadar çok korkuyorum ki yine aynı şeyleri yaaamaktan.İkinci gebeliğiniz saflıkla oldu mu acaba ? Nasıl geçti surecınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…