Gebeliğe Hazırlık hangi folic asid ?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben günlük kullanıyorum kaderdasim:)) sabahları aç karnına tek alıyorum. Neredeyse 3 yıl olacak bebek düşündüğümden beri birakmadim

Ya ben sanırım hata ettim
Korunmayı bıraktığmız zaman aslında ben de kullanmaliydim
Yaklaşık 5 ayın sonunda hamile kaldım
Ama tabi bu süre içinde ekstra hiçbir şey yapmadım

Dediğim gibi folbiol kullanıyordum doktor haftada bir alman yeterli dedi
Gerçekten de haftada bire düşünce bulantılarım, sürekli uyku halim azaldi.
Eşim bile fark etti bakışların kendine geldi dedi

Evet doktor bu şekilde kullan dedi ama hala endiseliyim eksik kalır da bebeğe bir şey olursa diye

Ya ben sanırım hata ettim
Korunmayı bıraktığmız zaman aslında ben de kullanmaliydim
Yaklaşık 5 ayın sonunda hamile kaldım
Ama tabi bu süre içinde ekstra hiçbir şey yapmadım

Dediğim gibi folbiol kullanıyordum doktor haftada bir alman yeterli dedi
Gerçekten de haftada bire düşünce bulantılarım, sürekli uyku halim azaldi.
Eşim bile fark etti bakışların kendine geldi dedi

Evet doktor bu şekilde kullan dedi ama hala endiseliyim eksik kalır da bebeğe bir şey olursa diye
Merhaba, ben de folbiol kullanıyorum 1 ay oldu. Doktorum günde bir kez kullan dedi öyle kullanıyorum hiçbir yan etki de yapmadı. Fazlası idrarla atılan bir vitamin olduğu için her gün alınması gerekiyor aslında. Size yan etki yaptıysa başka bir tane kullanın isterseniz.

folbiol kullanıyodum 2 aydır kürtajla sonuçlandı kalbi durduğu için dün gynoferro sanol hap aldım üstünde demir +folik asit+b12 yazıyodu bende onu kullanıyorum folik asidi atmıyorum ayriyetten

• GYNO FERRO SANOL demir yetersizliğinde kullanılan bir demir ilacıdır (antianemik).
• GYNO FERRO SANOL, gri-kahverengimsi, enterik kaplı pelletler ve sarımsı-portakal rengi mini tablet içeren, şeffaf kırmızımsı pembe gövdeli bir kapsüldür. Her bir kutuda 30 adet kapsül vardır.
• GYNO FERRO SANOL kansızlık gelişip gelişmemesine bakılmaksızın gizli ve açık-belirgin demir eksikliğinde, özellikle gebelik ve emzirme döneminde beslenme yetersizliğinde görülen demir eksikliği anemisinde (kansızlık), çocuklukta, gebelik ve iaktasyonda, diyetle düşük demir alımı olan kişilerde, akut ve kronik kan kaybında görülen demir eksikliği anemisinde, anemi ile birlikte olan veya olmayan demir eksikliği tedavisinde ve özellikle hamilelik ve laktasyon dönemindeki, demir, folik asit ve vitamin B12 desteği olmak üzere değişik kökenli demir eksiklikleri ile, demir eksikliği anemisinin tedavisi ve profilaksisinde kullanılır.

https://kt.ilacprospektusu.com/ilac/2405-gyno-ferro-sanol-kapsul-kt

• GYNO FERRO SANOL demir yetersizliğinde kullanılan bir demir ilacıdır (antianemik).
• GYNO FERRO SANOL, gri-kahverengimsi, enterik kaplı pelletler ve sarımsı-portakal rengi mini tablet içeren, şeffaf kırmızımsı pembe gövdeli bir kapsüldür. Her bir kutuda 30 adet kapsül vardır.
• GYNO FERRO SANOL kansızlık gelişip gelişmemesine bakılmaksızın gizli ve açık-belirgin demir eksikliğinde, özellikle gebelik ve emzirme döneminde beslenme yetersizliğinde görülen demir eksikliği anemisinde (kansızlık), çocuklukta, gebelik ve iaktasyonda, diyetle düşük demir alımı olan kişilerde, akut ve kronik kan kaybında görülen demir eksikliği anemisinde, anemi ile birlikte olan veya olmayan demir eksikliği tedavisinde ve özellikle hamilelik ve laktasyon dönemindeki, demir, folik asit ve vitamin B12 desteği olmak üzere değişik kökenli demir eksiklikleri ile, demir eksikliği anemisinin tedavisi ve profilaksisinde kullanılır.

https://kt.ilacprospektusu.com/ilac/2405-gyno-ferro-sanol-kapsul-kt

Merhaba bende bunu kullanıyorum. Demir eksiliğim olduğundan dolayı doktor direkt bunu verdi. Benden başka kullanan var mı diye bakınıyordum ki sizi gördüm. İçeriğindeki folik asit miktarı da günlük alınması gereken miktarla aynı. Çok araştırdım. Hem demir hem folik asit ihtiyacını iyi bir şekilde karşıladığını düşünüyorum. Tekrar tahlil yaptırıcam bakalım ne kadar etki etmiş.

Merhaba bende bunu kullanıyorum. Demir eksiliğim olduğundan dolayı doktor direkt bunu verdi. Benden başka kullanan var mı diye bakınıyordum ki sizi gördüm. İçeriğindeki folik asit miktarı da günlük alınması gereken miktarla aynı. Çok araştırdım. Hem demir hem folik asit ihtiyacını iyi bir şekilde karşıladığını düşünüyorum. Tekrar tahlil yaptırıcam bakalım ne kadar etki etmiş.
doktorum hamilelikte bana bunu vermişti ve doğurana kadar içmiştim çok şükür sağ salim kucağıma aldım o yüzden tek geçerim yani bu ilacı benim demir düşüktü yükselmiş ama ben folik asit ve b12 takviyesi için kullanıyorum ayrıca b12 iğnesi vurduruyorum haftada 1 defa

doktorum hamilelikte bana bunu vermişti ve doğurana kadar içmiştim çok şükür sağ salim kucağıma aldım o yüzden tek geçerim yani bu ilacı benim demir düşüktü yükselmiş ama ben folik asit ve b12 takviyesi için kullanıyorum ayrıca b12 iğnesi vurduruyorum haftada 1 defa

Evet bende B12 iğnesi yaptırıyorum haftada bir. Durumumuz aynıymış demek ki. Allah analı babalı sağlıkla büyütsün:)

Evet bende B12 iğnesi yaptırıyorum haftada bir. Durumumuz aynıymış demek ki. Allah analı babalı sağlıkla büyütsün:)
aynen aynıyız valla :eek: Sağolasın tatlım allah en kısa zamanda sanada nasip etsin ben 2.için uğraşıyorum oldu ama maalesef kürtajla sonuçlandı ama hala tam gaz devam :KK59:

Arkadaşlar hepiniz folik asit kullanıyorsunuz. Folik asit laboratuvar ortamında elde edilen sentetik bir taklid vitamin. Oysa folat asıl doğalı. Bunu da yeşilliklerden alabiliyoruz. O sebeple Folat hapları da var. Mesela Solgar Folat. Allah aşkına sadece dışarıdan Folik asit alınması gerekiyorsa Folat için.
Bende İnofolic combi kullanıyorum. Onunda içinde folik asit var mecbur kaldım. Ama sadece folik asit kullanmam gerekseydi, FOLAT içerdim. Ki dr inofolic vermeden önce Solgar Folat kullanıyordum. Folatın hücre geçişi var. Aynı cevizin içinde aldığımız folat gibi. Ama folik asit çoğu zaman sadece kana karışıyor dolaşıyor hop oradan boşa.
Bakın bunu çoğu Dr atlıyor. Bunu bir araştırın. Çok yabancı uzman var açıklayan.

Demir eksikliğiniz için her sabah aç karnınıza 2 kuru incir yemeniz gerekiyor. Aynı zamanda ham kakao içebilirsiniz(bunu bulmak zor nette bazı sitelerde sarılı mevcut). Keçiboynuzu özü bir yemek kaşığı. Demir eksikliği zor tamamlanır. Deponuzu doldurmanız için en az 5-6 ay aralıksız Demir ilacınızı kullanmanız gerekiyor. Çok geçmiş olsun

Arkadaşlar hepiniz folik asit kullanıyorsunuz. Folik asit laboratuvar ortamında elde edilen sentetik bir taklid vitamin. Oysa folat asıl doğalı. Bunu da yeşilliklerden alabiliyoruz. O sebeple Folat hapları da var. Mesela Solgar Folat. Allah aşkına sadece dışarıdan Folik asit alınması gerekiyorsa Folat için.
Bende İnofolic combi kullanıyorum. Onunda içinde folik asit var mecbur kaldım. Ama sadece folik asit kullanmam gerekseydi, FOLAT içerdim. Ki dr inofolic vermeden önce Solgar Folat kullanıyordum. Folatın hücre geçişi var. Aynı cevizin içinde aldığımız folat gibi. Ama folik asit çoğu zaman sadece kana karışıyor dolaşıyor hop oradan boşa.
Bakın bunu çoğu Dr atlıyor. Bunu bir araştırın. Çok yabancı uzman var açıklayan.
solgar vm 75 kullanıyorum diğer vitaminleri de içersin diye. Onda folik asit mi var yoksa folat mı?

Eklentiler

• 65091C07-AB25-48CF-BFB1-D060903F7037.jpeg
    65091C07-AB25-48CF-BFB1-D060903F7037.jpeg
    46 KB · Görüntüleme: 47
Folik asit (folat) suda çözünebilen vitaminler arasında yer alır. Vücudumuz folat hazırlama yeteneğine sahiptir ancak gün içerisinde ihtiyacı olduğu kadarını kullanıp kalanını dışarıya attığı için sürekli bir depolama durumu söz konusu değildir. Bu sebeple gerekli dönemlerde (gebelik, diyet vb.) dışarıdan vitamin takviyesi olarak alınabilmektedir.

Dr. Ben Lynch’in yaptığı araştırmalar sonucu folik asit ve folat arasındaki farkları ortaya koyan bir makalesi mevcuttur. Bu makalede folik asitin tamamen insan üretimi ve sentetik bir ürün olduğundan, kana çabuk çabuk karışmasına rağmen vücut tarafından hiçbir şekilde etkin kullanılamadığından bahsedilmektedir. Bunun aksi olarak folatın doğal yollardan alınan ve vücut tarafından çok etkin bir şekilde kullanılan bir vitamin olduğunu iletir. Özellikle koyu yeşil yapraklı yeşilliklerden bol miktarda folat alınabileceğini ancak herhangi bir sebepten ötürü folatı doğal yollardan alamayan kişilerin yapmaları gereken vitamin takviyesinin metil folat ve folinik asit yönünde olması gerektiğinin altını önemle çizmektedir. Metil folat ve folinik asidin folatın yerini tutabileceğini iletmektedir. Folik asitin vücut tarafından çok çabuk emilip kana karışıyor olmasının vücudun bu vitamini kullanabildiği anlamına gelmediğini söyler. Bunun sebebi olarak da işe yarar hale gelebilmesi için hücre içine girebilmesi gerektiğini hatırlatır ve folik asitin hücre içine giremediği için işlevselliğinin olmadığını söyler. Dr. Ben Lynch’e göre folat içeren besinler tükettiğinizde folat bağlama proteinlerinin bu besinlere bağlanıp bu besinlerdeki folatı kanda taşımaya başlıyor. Daha sonra bir folat reseptörüne bağlanıp bu sayede hücre içine geçebiliyor. Hücre folatı kendi yeteneği ile alıp dilediği şekilde kullanabiliyor. Bununla birlikte dışarıdan folik asit aldığınızda folik asit de yine folatta olduğu gibi folat bağlama proteinlerine bağlanıyor, bu sayede folat reseptörlerine de bağlanıyor ancak sorun burada başlıyor çünkü bağlandığı folat reseptörünü tıkıyor. Bu aşamada sizin doğal yollardan aldığınız folat bu tıkanıklık yüzünden hücreye taşınamıyor.

Her vitamin grubunda olduğu gibi folatı da doğal yollardan almak vücut için en doğru ve sağlıklı olandır ancak doğal yollardan yeterli miktarda vitamin alımı gerçekleştiremiyorsanız doktorunuzun önereceği şekilde dışarıdan alımını gerçekleştirebilirsiniz. Dr. Ben Lynch’in araştırmasından bir bölümü de konu hakkında bilginiz olması amacıyla paylaşmak istedik. İlgili araştırmanın yer aldığı Youtube videosuna yazının kaynaklar bölümünden ulaşabilirsiniz.

kaynak: https://www.makaleler.com/folik-asitin-faydalari
https://vitamingiller.com/folik-asit-ve-folat-arasindaki-fark/

bir dahakine bundan alayım ben de. teşekkürler bilgilendirme için

şöyle düşünün bir yemek var ortada..yapmak için soğan, yağ vb malzemeler lazım karıştırıp yemek yapıyorsunuz. bu folik asit bu malzemelerden biri

Folat yemeğin pişmiş hali direkt hücre geçişi var. :)

eğer tolere etmeyen bir yapınızve gen mutasyonunuz varsa varsa,folik asit geçişi yok. Keşke bende İnofolic combi kullanmasam. o zaman kesin FOLAT kullanırdım.

şöyle düşünün bir yemek var ortada..yapmak için soğan, yağ vb malzemeler lazım karıştırıp yemek yapıyorsunuz. bu folik asit bu malzemelerden biri

Folat yemeğin pişmiş hali direkt hücre geçişi var. :)

eğer tolere etmeyen bir yapınızve gen mutasyonunuz varsa varsa,folik asit geçişi yok. Keşke bende İnofolic combi kullanmasam. o zaman kesin FOLAT kullanırdım.
geçen gyno ferro almadan önce sordum 90 tl dedi bütçe diye bişey var canım o olmayınca mecbur onu yiyoruz napalım. dikkat meselesinden çıkıyo yani bu işler biraz bütçeye giriyo benim fazla bütçem yok demirle ilgili sıkıntım da yok sadece folik ve b12 oda onun için gynoferrosanol yiyorum folik asit kullanmıyorum

Merhaba ben de hamilelik öncesi folbiol kullanıyorum günde bir tane alıyordum doktor yarım alsan yeterli dedi. Ben de uykusuzluk ve mide bulantısı oldu ama sadece ilaca bağlamamak lazım. Enfeksiyon var dendi yok çok şükür

X