- 26 Eylül 2014
- 4.519
- 9.860
Ben günlük kullanıyorum kaderdasim:)) sabahları aç karnına tek alıyorum. Neredeyse 3 yıl olacak bebek düşündüğümden beri birakmadim
Merhaba, ben de folbiol kullanıyorum 1 ay oldu. Doktorum günde bir kez kullan dedi öyle kullanıyorum hiçbir yan etki de yapmadı. Fazlası idrarla atılan bir vitamin olduğu için her gün alınması gerekiyor aslında. Size yan etki yaptıysa başka bir tane kullanın isterseniz.Ya ben sanırım hata ettim
Korunmayı bıraktığmız zaman aslında ben de kullanmaliydim
Yaklaşık 5 ayın sonunda hamile kaldım
Ama tabi bu süre içinde ekstra hiçbir şey yapmadım
Dediğim gibi folbiol kullanıyordum doktor haftada bir alman yeterli dedi
Gerçekten de haftada bire düşünce bulantılarım, sürekli uyku halim azaldi.
Eşim bile fark etti bakışların kendine geldi dedi
Evet doktor bu şekilde kullan dedi ama hala endiseliyim eksik kalır da bebeğe bir şey olursa diye
• GYNO FERRO SANOL demir yetersizliğinde kullanılan bir demir ilacıdır (antianemik).
• GYNO FERRO SANOL, gri-kahverengimsi, enterik kaplı pelletler ve sarımsı-portakal rengi mini tablet içeren, şeffaf kırmızımsı pembe gövdeli bir kapsüldür. Her bir kutuda 30 adet kapsül vardır.
• GYNO FERRO SANOL kansızlık gelişip gelişmemesine bakılmaksızın gizli ve açık-belirgin demir eksikliğinde, özellikle gebelik ve emzirme döneminde beslenme yetersizliğinde görülen demir eksikliği anemisinde (kansızlık), çocuklukta, gebelik ve iaktasyonda, diyetle düşük demir alımı olan kişilerde, akut ve kronik kan kaybında görülen demir eksikliği anemisinde, anemi ile birlikte olan veya olmayan demir eksikliği tedavisinde ve özellikle hamilelik ve laktasyon dönemindeki, demir, folik asit ve vitamin B12 desteği olmak üzere değişik kökenli demir eksiklikleri ile, demir eksikliği anemisinin tedavisi ve profilaksisinde kullanılır.
https://kt.ilacprospektusu.com/ilac/2405-gyno-ferro-sanol-kapsul-kt
Kesinlikle +b12 de var içeriğindeGebelik öncesinde de şu anda da folidoce kullanıyorum hiç bir şikayetim olmadı
doktorum hamilelikte bana bunu vermişti ve doğurana kadar içmiştim çok şükür sağ salim kucağıma aldım o yüzden tek geçerim yani bu ilacı benim demir düşüktü yükselmiş ama ben folik asit ve b12 takviyesi için kullanıyorum ayrıca b12 iğnesi vurduruyorum haftada 1 defaMerhaba bende bunu kullanıyorum. Demir eksiliğim olduğundan dolayı doktor direkt bunu verdi. Benden başka kullanan var mı diye bakınıyordum ki sizi gördüm. İçeriğindeki folik asit miktarı da günlük alınması gereken miktarla aynı. Çok araştırdım. Hem demir hem folik asit ihtiyacını iyi bir şekilde karşıladığını düşünüyorum. Tekrar tahlil yaptırıcam bakalım ne kadar etki etmiş.
doktorum hamilelikte bana bunu vermişti ve doğurana kadar içmiştim çok şükür sağ salim kucağıma aldım o yüzden tek geçerim yani bu ilacı benim demir düşüktü yükselmiş ama ben folik asit ve b12 takviyesi için kullanıyorum ayrıca b12 iğnesi vurduruyorum haftada 1 defa
aynen aynıyız vallaEvet bende B12 iğnesi yaptırıyorum haftada bir. Durumumuz aynıymış demek ki. Allah analı babalı sağlıkla büyütsün:)
Merhaba bende bunu kullanıyorum. Demir eksiliğim olduğundan dolayı doktor direkt bunu verdi. Benden başka kullanan var mı diye bakınıyordum ki sizi gördüm. İçeriğindeki folik asit miktarı da günlük alınması gereken miktarla aynı. Çok araştırdım. Hem demir hem folik asit ihtiyacını iyi bir şekilde karşıladığını düşünüyorum. Tekrar tahlil yaptırıcam bakalım ne kadar etki etmiş.
solgar vm 75 kullanıyorum diğer vitaminleri de içersin diye. Onda folik asit mi var yoksa folat mı?Arkadaşlar hepiniz folik asit kullanıyorsunuz. Folik asit laboratuvar ortamında elde edilen sentetik bir taklid vitamin. Oysa folat asıl doğalı. Bunu da yeşilliklerden alabiliyoruz. O sebeple Folat hapları da var. Mesela Solgar Folat. Allah aşkına sadece dışarıdan Folik asit alınması gerekiyorsa Folat için.
Bende İnofolic combi kullanıyorum. Onunda içinde folik asit var mecbur kaldım. Ama sadece folik asit kullanmam gerekseydi, FOLAT içerdim. Ki dr inofolic vermeden önce Solgar Folat kullanıyordum. Folatın hücre geçişi var. Aynı cevizin içinde aldığımız folat gibi. Ama folik asit çoğu zaman sadece kana karışıyor dolaşıyor hop oradan boşa.
Bakın bunu çoğu Dr atlıyor. Bunu bir araştırın. Çok yabancı uzman var açıklayan.
Folik asit var bakın dediğim takviye busolgar vm 75 kullanıyorum diğer vitaminleri de içersin diye. Onda folik asit mi var yoksa folat mı?
Kimse folik asit ve folat ayrımını dikkate almıyor. Ama mesela Solgar her iki formdada üretiyor ve piyasaya sunuyor. Bunu iyi araştırın arkadaşlar.Folik asit var bakın dediğim takviye bu
bir dahakine bundan alayım ben de. teşekkürler bilgilendirme içinFolik asit var bakın dediğim takviye bu
bir dahakine bundan alayım ben de. teşekkürler bilgilendirme için
geçen gyno ferro almadan önce sordum 90 tl dedi bütçe diye bişey var canım o olmayınca mecbur onu yiyoruz napalım. dikkat meselesinden çıkıyo yani bu işler biraz bütçeye giriyo benim fazla bütçem yok demirle ilgili sıkıntım da yok sadece folik ve b12 oda onun için gynoferrosanol yiyorum folik asit kullanmıyorumşöyle düşünün bir yemek var ortada..yapmak için soğan, yağ vb malzemeler lazım karıştırıp yemek yapıyorsunuz. bu folik asit bu malzemelerden biri
Folat yemeğin pişmiş hali direkt hücre geçişi var. :)
eğer tolere etmeyen bir yapınızve gen mutasyonunuz varsa varsa,folik asit geçişi yok. Keşke bende İnofolic combi kullanmasam. o zaman kesin FOLAT kullanırdım.