yani aslında bu şans işi inanın...çok uzun süre neden aradım,çok doktor gezdim...Ama bana tek söylenen bunun olmasının bir nedeni yok oldu..
Şöyle özetliyeyim; gebelikten 3 ki ay önce diyetisyene başladım..5 kilo verdim..kan tahlillerim süperdi..folik asit kullandım..gebe kaldım 3 ay folik asit aldım..diyetisyeni bırakmadım..12. haftada ikili taramamızı fetal dna denilen benden kan alınıp bebeğin kromozomlarının incelendiği tahlili yaptırdım %96 temiz-sağlıklı geldi... ama gel gör ki 16.haftada bebeğin beyninde su toplaması başladı..18-19. haftada artınca perinataloğa gittik..20. haftada detaylı ultrasonda spina bfida-meningomiyolesel teşhisi kondu...Ve gittiğim tüm doktorlar genetik temiz,kromozom temiz,vitaminler normal ama bu hastalık neden gelişti bir nedeni yok, Türkiye'de 1000 kişiden 5 inde görülüyor bunu kabul edin dediler.. 21 haftada zaten bebeği kaybettik..doğum yaptım...
çok zor zamanlar geçirdim..ama şimdi iyiyim 2. bebeğime hamileyim..ilk bebeğe bu teşhisle hamile kaldığım için yüksek doz folik asit kullanmam söylendi tüm doktorlar tarafından o yüzden hergün 5 mg içiyorum..bu cumartesi ilk ultrasona giricem ve inanın heyecandan çok korkum var..inşallah sağlıklıdır,birşeyi yoktur diye...